Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми геймърски компютър

Featured Replies

Здравейте. 

Препоръчайте ми геймърски компютър до 2500 лв. (може би  конфигурация на части е даже по- добре).

И може ли да ми препоръчате професионален сервиз за компютри в СФ, където могат да ми го сглобят  пред мен.

Колко се взема за сглобяване?

Благодаря предварително!

• Автор
преди 11 минути, Belefor написа:

:offtopic_s: Защо да ти го сглобят пред теб. И какво означава професионален сервиз?

За да съм сигурна че ще се поставят моите части и бъде сглобен адекватно.

преди 11 минути, dream777 написа:

За да съм сигурна че ще се поставят моите части и бъде сглобен адекватно.

Представям си как ходиш и в автосервиз 

• Автор
преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Представям си как ходиш и в автосервиз 

при приятели ;)

• Автор
преди 7 минути, nusho73 написа:

Приятели,приятели ама сиренето с пари.

много ясно , на тях даже и повече

преди 59 минути, dream777 написа:

да ми го сглобят  пред мен

Това едва ли може да стане, евентуално с доплащане. Какъв е проблема да ти отворят кутията и да видиш частите? Още повече, че вече повечето кутии са максимално прозрачни и се вижда какво има вътре и без да се отварят.

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Това едва ли може да стане, евентуално с доплащане. Какъв е проблема да ти отворят кутията и да видиш частите? Още повече, че вече повечето кутии са максимално прозрачни и се вижда какво има вътре и без да се отварят.

Мой колега, който си поръча части за над 3000 лв. беше измамен преди около година. Бяха подменили видео картата му с точно такава като неговата, но се оказа, че е втора ръка. Изобщо на първо четене като го отворили пред него, не се разбрало, че има разлика. Това ми е казано и затова питам. 

преди 5 минути, dream777 написа:

Мой колега, който си поръча части за над 3000 лв. беше измамен преди около година. Бяха подменили видео картата му с точно такава като неговата, но се оказа, че е втора ръка. Изобщо на първо четене като го отворили пред него, не се разбрало, че има разлика. Това ми е казано и затова питам. 

Правилно ти е казал приятеля ти. Но има едно голямо НО. Той явно е търсил най евтиното на най евтиното и е отишъл при неизвестна фирма...

По известните фирми - дори онлайн държат на името си и едва ли биха направили подобно нещо.

Аз като съм сглобявал компютри за хора (нямам фирма , за мен е хоби) нося частите при хората и там на място ги отварям и сглобявам. Но и те си плащат екстра за това :) 

преди 10 минути, dream777 написа:

Да, и той как е разбрал това? Не са ли му дали гаранционна карта? Принципно всеки компонент си има отделна гаранция, която може да се провери по серийния номер, който пък се намира на стикер, залепен на компонента.

• Автор
преди 2 минути, Belefor написа:

Правилно ти е казал приятеля ти. Но има едно голямо НО. Той явно е търсил най евтиното на най евтиното и е отишъл при неизвестна фирма...

По известните фирми - дори онлайн държат на името си и едва ли биха направили подобно нещо.

Аз като съм сглобявал компютри за хора (нямам фирма , за мен е хоби) нося частите при хората и там на място ги отварям и сглобявам. Но и те си плащат екстра за това :) 

Как си мислиш, че човек, който е платил над 3000.00 лв. за конфигурация , ще се довери на евтин сервиз? От това, което ми е казвал, се е допитал до доста хора и рейтинга на сервиза, който му е препоръчан е бил доста добър. Въпреки това е бил излъган. Затова питах,  а освен заяждане и безсмислици не се написа нищо продуктивно. Все пак съм сигурна, че ще има смислен коментар, който да ми препоръча правилните части и да даде правилните съвети. 

преди 6 минути, dream777 написа:

Затова питах,  а освен заяждане и безсмислици не се написа нищо продуктивно. Все пак съм сигурна, че ще има смислен коментар, който да ми препоръча правилните части и да даде правилните съвети. 

Дадох ти линкове. Повече от това, здраве!

преди 11 минути, dream777 написа:

Как си мислиш, че човек, който е платил над 3000.00 лв. за конфигурация , ще се довери на евтин сервиз? От това, което ми е казвал, се е допитал до доста хора и рейтинга на сервиза, който му е препоръчан е бил доста добър. Въпреки това е бил излъган. Затова питах,  а освен заяждане и безсмислици не се написа нищо продуктивно. Все пак съм сигурна, че ще има смислен коментар, който да ми препоръча правилните части и да даде правилните съвети. 

Ако се притеснявате че ще бъдете излъгани ,отивате в физически магазин .Според бюджета грабвате един и случая е приключен . Хубав ден ! 

преди 32 минути, dream777 написа:

Извинявай , ако написаното от мен изглежда безсмислица или заяждане. Все пак ние тук не те познаваме , нито теб нито приятеля ти , нито сервиза , който е сложил втора употреба карта.

Ако мислиш , че 3000 лева е ГОЛЯМА сума... не е. Само една добра видео карта от рода на Nvidia 5080 за гейминг е над 2500лв...

Монитор над 1000 лева и т.н.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Монитор, клавиатура мишка?

преди 2 часа, dream777 написа:

И може ли да ми препоръчате професионален сервиз за компютри в СФ, където могат да ми го сглобят  пред мен.

Свържи се с @Gaming_Solutions той май е от София и има магазин и може пред теб да сглоби машината.Аз от него си поръчах и съм доволен от покупката :) 

преди 2 часа, Belefor написа:

Монитор, клавиатура мишка?

В заглавието пише "компютър". 

преди 2 часа, adersa написа:

Свържи се с @Gaming_Solutions той май е от София и има магазин и може пред теб да сглоби машината.Аз от него си поръчах и съм доволен от покупката :) 

Той човека се завъртя в темата, но щом не е предложил нищо, значи има някакви съображения да не го прави...

Всеки може да сглоби компютър!

За целта е необходимо да притежаваш една отверката с която да завиеш 6 винтчета на дъното, 4 на захранването, 2 на видео картата.... Много сложно, та чак и професионално...😂

Не знам как се завиват 10 винтчета професионално....😂

преди 2 минути, Staff. написа:

Всеки може да сглоби компютър!

За целта е необходимо да притежаваш една отверката с която да завиеш 6 винтчета на дъното, 4 на захранването, 2 на видео картата.... Много сложно, та чак и професионално...😂

Не знам как се завиват 10 винтчета професионално....😂

Не е така. И това , че според теб са само винтове за сглобяване на компютър не говори добре за теб. 

Професионалната част при сглобяване на компютър е правилно поставяне на правилните места на всички части, поставяне на паста на процесора, ако е с въздушен вентилатор на процесора да се избере към коя част да вкарва/изкарва, ако е с водно охлаждане къде да се поставят вентилаторите, вентилаторите на кутията - кой да вкарва и кой да изкарва въздух , правилна подредба на всички кабели от захранването за всички(дъно/видео/USB конектори), на кой слотове да се постави паметта и много други дребни елементи!

Викаш спрямо долните картинки - важното е 12 винтчета да завиеш!!!

bad cable management2.jpeg

good cable management.jpg

преди 3 минути, Belefor написа:

Не е така. И това , че според теб са само винтове за сглобяване на компютър не говори добре за теб. 

Самохвалкото рече да се изтъкне, ама пак стана за смях...

Ако обърка дори само 1 кабел на вентилатор на 12 волта към дъното...не ми се мисли как 'професионално' ще цъфне дъното. 

Между другото когато някога преди ****** години работех в Ардес съм виждал клиент , който слага екстра рам обърната наобратно , защото е една платка рам какво толкова...

Привет! Аз съм краен новак в този форум, дори преди 2 дни пуснах тема с подобни желания и няколко души, отговорили по темата ти ми дадоха страхотни съвети.

Единствено бих искал да се включа с това, че предишната си конфигурация бях поръчал от sky.bg и бях изключително доволен. Не мога да гарантирам, че качеството на обслужване е същото, защото не съм поръчвал с години.

Мои приятели са си закупили няколко пъти от vario.bg и ме посъветваха оттам да си поръчам частите. Аз лично съм огромен любител на PC и съм сглобявал и преди, но честно казано предпочитам именно от Vario да се сглоби тъй като имам предостатъчно позитивни отзиви за екипа им, а и винаги мога нагледно да проверя всяка една част след пристигането.

Ако нямате вяра на експертите мога да съветвам само частите да си закупите от даден магазин и съм сигурен, че все ще намерите един познат, който да ви свърши услугата, а ако не - местен магазин с добри отзиви, паричките на касата с молбата и ще ви го сглобят пред вас, не виждам проблем.

Не знам дали въобще съм ви бил от полза, но реших да се присъединя и се надявам да постигнете желания си резултат, лека вечер 🙂

Добре е да се уточни първо какво трябва да влиза в тези пари - цяла система с монитор и периферия или само - компютъра.

Независимо от това по-горе - трябва да се знае на каква резолюция ще се играе и какъв род игри.

Ако ще има някакви изрични изисквания могат да се споделят също.

Когато е ясно поне какво ще се взема - може да се гледа кое къде на каква цена е и/или има ли наличности.

Когато човек се пази от някакъв вид измама е най-добре да е запознат много добре със ситуацията - в интернет има вируси има измами има всичко - някой да е спрял да го ползва на общо основание? Както казаха по-горе - всеки компонент си има гаранция - и е много добра практика да се прегледат серийни номера и описание на продукта с наличното - първо стават грешки, второ проверката е висша форма на доверие ... иначе изкусен "търговец" и пред очите Ви ще си ви продаде това което пожелае .. както знаете - Вие се пазарите за цената, той Ви удря в грамажа ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.