Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

видео обработка

Featured Replies

Здравейте днес направих видео среща със запис но аз се виждам повече отколкото госта ми има ли начин да си намаля размера където съм аз да бъде равен с моя гост.

преди 4 минути, kokoshka1981 написа:

Здравейте днес направих видео среща със запис но аз се виждам повече отколкото госта ми има ли начин да си намаля размера където съм аз да бъде равен с моя гост.

Да беше качил един отрязък от 10-15 сек. че да видим за какво става дума. Начин може и да има, но няма да е с "2 клика", ако боба не ме лъже

преди 13 минути, kokoshka1981 написа:

Може, с функцията zoom in се приближава, а със zoom out се отдалечава.

Имаш ли програма за видеообработка? Мога да ти препоръчам DaVinci Resolve, тя е безплатна и върши добра работа.

преди 1 минута, Greta Simmer написа:

Може, с функцията zoom in се приближава, а със zoom out се отдалечава.

да, но филтъра се прилага на целия кадър, а тук /най вероятно/ става дума за кадри тип PiP

преди 2 минути, Greta Simmer написа:

Мога да ти препоръчам DaVinci Resolve, тя е безплатна и върши добра работа.

Условно е безплатна

преди 1 минута, kokoshka1981 написа:

Здравейте имам филмора ето как изглеждамScreenshot2025-04-16210635.png.9525edfdbaa0cbba613e064dea1d7c52.png

Казах за 10-15 сек видео, не за стоп кадър. Иначе може да се направи нещо - с тази филмора не знам как, но с нещо по истинско може. Чисто, като стъпки:

crop  на лявата част>precomposition>resize на дясната и т.н. Може би ще се получат 4 или 5 слоя. Аудиото после ще го нагласиш ръчно, ако "избяга" някъде

• Автор
преди 19 часа, teo-glavata написа:

да, но филтъра се прилага на целия кадър, а тук /най вероятно/ става дума за кадри тип PiP

Условно е безплатна

DaVinci Resolve лека програма ли е и правили кратки клипчета. Благодаря Ви.

преди 13 минути, kokoshka1981 написа:

DaVinci Resolve лека програма ли е и правили кратки клипчета. Благодаря Ви.

Kaкво значи "лека"? Има си минимални и препоръчителни изисквания към хардуера. Но като при всеки софтуер за видеообработка/монтаж, важи принципа на Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече.

Кратки или дълги клипчета "прави" всеки софтуер за целта, а те са много - има безплатни има и доста скъпи. В края на краищата, клипчето не го прави програмата, а ЗКУ. За мен лично, от безплатните фаворит е ShotCut - особено последните версии, почти настигнаха мастодонта в бранша. Разбира се винаги се налага да се ползва и допълнителен софтуер (освен видео редактора) за обработка на отделни елементи от "клипчето"

Трябва да се отбележи, че DaVinci макар и супер програма работи с Nodes системата при прилагането на някои ефекти за разлика от Filmora, която работи с Layers основно (както и Adobe продуктите). Иначе всички те работят и с keyframes, което е също важно да се отбележи. Може да видите сравнения в интернет (nodes vs layers). За начинаещи nodes са дори по-лесни, но за ветерани свикнали с Premiere Pro (като мен) ми е една идея по-странно. Просто навик.

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Трябва да се отбележи, че DaVinci макар и супер програма работи с Nodes системата при прилагането на някои ефекти за разлика от Filmora, която работи с Layers основно (както и Adobe продуктите). Иначе всички те работят и с keyframes, което е също важно да се отбележи. Може да видите сравнения в интернет (nodes vs layers). За начинаещи nodes са дори по-лесни, но за ветерани свикнали с Premiere Pro (като мен) ми е една идея по-странно. Просто навик.

Aаааа, тамън мислех да я пробвам тази  DaVinci - отказа ме :) Това с "възлите" е адски досадно.

току-що, teo-glavata написа:

Aаааа, тамън мислех да я пробвам тази  DaVinci - отказа ме :) Това с "възлите" е адски досадно.

Да, и аз не съм и фен. Макар че реално при монтажа си се работи като Adobe-то. Но при ефектите особено при color grading главно с nodes. Иначе явно са по-бързи, но на мен лично са ми трудни все още:

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, и аз не съм и фен. Макар че реално при монтажа си се работи като Adobe-то. Но при ефектите особено при color grading главно с nodes. Иначе явно са по-бързи, но на мен лично са ми трудни все още:

Абе то......Ае си е друга бира...там година минава, докато започнеш да ползваш поне 50% от възможностите :) Аз си работя основно в Ае и накрая само "сглобявам" премиер-а или схот кът-а :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.