Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Медицинско бедствие в Нидерландия!!!

Featured Replies

преди 1 час, Solly написа:

Да, и докъде ще се стигне не се знае. Ин витрото стана доходоносен бизнес и процедурите се правят по няколко пъти, защото умишлено се правят неуспешни, за да се дават пари отново и отново. 

Хей, недей така, малко наизуст да ги пишеш тия неща. Въобще чела ли си за тези процедури, колко са специфични и сложни. Имаш ли познати жени, които са ги правили? Защото аз имам, и те уверявам, че това което изтърпяват тези жени, за да имат едно дете, няма нищо общо с умисъл, а е дори един вид уникален напредък и чудо в медицината. Аз говоря за хора, които по чисто физиологични и медицински признаци/причини, не могат да имат деца, и "материала" си е от двамата родители. В този аспект лекарите, които извършват тези процедури, за мен са герои! Още повече, че инвитро процедурата спестява доста генетични и наследствени аномалии и предразположения, защото се отсяват най-качествените яйцеклетки и т.н.

Това че, някакви алчни хора са решили до определена степен да поемат отговорността, не ги прави престъпници, които да бъдат обвинявани без доказателства. Имат си съдилища, закони, не ги мислете. Няма да им загине вида от кръвосмешения, споко.

преди 48 минути, Колев 74 написа:

Кроки здрасти!

Щом ще правиш филм с такова заглавие те съветвам да се свържеш със прекрасната португалска журналистка с име Мариане ван Залер.Тя има отличен опит по тези въпроси и е безстрашна в работата си. Освен това е и почетен журналист в нешанъл географик , световно известна с филмите и репортажите за наркотрафика и всичко останало, което ти дойде на ум като престъпления от многонационален мащаб. Работят заедно със съприга си, който е оператор и то много добър и имат цял екип за тази дейност. Може би си и гледал поне едно предаване по нешанъл географик. Отварям ти очите, а иначе, едва ли ще постигнеш някакъв успех, още по вече да се класираш до Калдата с трейлър. Сериозен съм този път.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мариана_ван_Зелер

Бай Кольо здрасти,

Хубаво ми отваряш очите, но такова нещо като независим журналист няма. Всички са подчинени на някоя власт, и вероятно ще искат да ми променят сценария и ще бъдат орязани материали. А и държа продукцията да бъде изцяло българска. В нея ще вземат участие като интервюирани, босненци, и хора от бившите им колонии, дори холандци. Но Продуцент и режисьор: Българин.  Ще бъде на български озвучена, и със субтитри на английски. Очаквайте трейлъра догодина.

преди 8 минути, Колев 74 написа:

Тя другата линия си върви инкогнито, без много приказки. Ето на! Скоро прескочи до България и за негово щастие, никъде не са го проверявали по митниците.

Това как да го разбирам? че има познати митничари, или брата/братчеда на някоя доволна българка в Нидерландия са го приели и посрещнали като свой човек.

Или пък само защото той го е написал и споделил тук, трябва да му вярваме, че е "чиста" сълзица?

преди 1 минута, Коркодила написа:

Бай Кольо здрасти,

Хубаво ми отваряш очите, но такова нещо като независим журналист няма. Всички са подчинени на някоя власт, и вероятно ще искат да ми променят сценария и ще бъдат орязани материали. А и държа продукцията да бъде изцяло българска. В нея ще вземат участие като интервюирани, босненци, и хора от бившите им колонии, дори холандци. Но Продуцент и режисьор: Българин.  Ще бъде на български озвучена, и със субтитри на английски. Очаквайте трейлъра догодина.

Да питам, с Ваше разрешение. Има ли планувана крайна дата на завършване, щото аз, нали знаеш - докато бъде готов, може да гушна букетя. А ми се искаше да го гледам. Мога да ти посоча за продуцент и режисьор българи, но няма да бъдат допуснати до кадър. Със взаимни отстъпки, все ще се получи нещо. Давай и...УСПЕХ!

преди 4 минути, Maleficient написа:

Това как да го разбирам? че има познати митничари, или брата/братчеда на някоя доволна българка в Нидерландия са го приели и посрещнали като свой човек.

Или пък само защото той го е написал и споделил тук, трябва да му вярваме, че е "чиста" сълзица?

Само на ущенце бих ти подсказъл. Не че съм от страхливите, но не е редно.

преди 10 минути, Maleficient написа:

Почетен гражданин на кралството. Чисто полицейско досие. Сътрудник в международни независими социални одити на нидерландски компании. Баща и съпруг.

Това не е като да избягаш от Павликени в София, първия алкохолик да ти направи дете, и после цял живот  да работиш касата на Изипей в Кауфланд.

Почетен гражданин на кралството. Чисто полицейско досие. Сътрудник в международни независими социални одити на нидерландски компании. Баща и съпруг.

Явно е, че ПАТРОНА сегиз-тогиз те е поутупвал яко с вършината за да стигнеш до тази радостна позиция в далечна Нидерландия. 

Заслугата, според мен  като че ли е, негова !

Последната си титла от турнира в Москва (2002) Магдалена Малеева описва като "най-добрата седмица в кариерата си", като по пътя към трофея тя побеждава Винъс Уилямс, Амели Моресмо и Линдзи Дейвънпорт.

Амели Моресмо, дами и господа. Която 2014 година се ожени (да, не е грешка, ожени се... май се и разведе) за Мари Некоя си Хурел. И която (Мари) я осъдиха (май) за тормоз на това нежно цвете... 

spacer.png

На снимката са Анди Мъри и цветето.

Амели Моресмо (цветето) - prt-scr от мача с Маги

spacer.png

Маги

spacer.png    spacer.png

Видеоакцентите по-горе са от единствения (поне така знам) мач, в който Маги успя да бие Амели Моресмо. 

Какво обшо има с темата? Дрееми. Просто се сетих, като заговорихте за зоб, химия и прочее.

И за да не забиете, че "при соца го нема т'ва че знайш"...

spacer.png

Ярмила Кратохвилова, другари и другарки (1983)

преди 1 час, Maleficient написа:

маш ли познати жени, които са ги правили?

Имам разбира се, и затова говоря на база лични наблюдения. Една моя братовчедка си прави сигурно поне 10 пъти. При петия забременя, но не можа да го задържи. После пак така няколко пъти - пак забременя, и пак не можа да го задържи. Познавам и други, но нито една не можа да забременее от първия път. Трябваше да плащат поне за пет-шест опита.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Има много истини не разказани, много престъпления премълчани. Запада извън Запада постоянно се идеализира. Постоянно ни пускат филми за ,,Светлата страна,,

Да, но на теб ти харесва да живееш точно там - на Запад, а не на Изток!

Защо ако е толкова тъмно там, не се върнеш тук?;

И защо трябва да показваш тъмната страна дори и да я има, след като хората са те подслонили и токова години си изкарваш прехраната там! Не мислиш ли, че това е подло и ти си един неблагодарник!

преди 29 минути, Solly написа:

И защо трябва да показваш тъмната страна дори и да я има, след като хората са те подслонили и токова години си изкарваш прехраната там! Не мислиш ли, че това е подло и ти си един неблагодарник!

Никой не ме е подслонил. Аз не съм отишъл като клошар да се моля за подслон.

Плащам данъци, с които издържам трайно безработни холандци и тарамбуки от третия райх… свят пардон.

За сомалийци и всякакви утрепки от третия свят веднага след пристигането  им в Нидерландия има готови  чисто нови жилища, които им се предоставя на тепсия веднага от държавата, както и социални помощи и куп надбавки. А за българите няма и членове на ЕС няма. Ако дойдеш сега от България нямаш право на социални помощи, а си длъжен веднага да си потърсиш работа както и жилище от свободния сектор под наем, което може да ти отнема и години да го намериш. Това не е ли подло спрямо нас, дето 90% от българите тука са в тежки сектори като строителство, производство, и транспорт. Ей за това ще направя филм пич. Да разберете, че сега като дойдете на запад ще ви клатят. А тарамбуките ще ядат и ще пият и ще правят по 12 деца тука. 

преди 2 минути, Коркодила написа:

Да разберете, че сега като дойдете на запад

Нали затова ти зададох въпроса

Цитат

Да, но на теб ти харесва да живееш точно там - на Запад, а не на Изток!

Защо ако е толкова тъмно там, не се върнеш тук?;

преди 3 минути, Коркодила написа:

Да разберете, че сега като дойдете на запад ще ви клатят

Аз на Запад ходя само на разходка. Харесва ми цяла Европа. 
А защо допускат бежанци и защо им дават толкова социални помощи, не мога да кажа. Нека това поясни някой по-запознат по въпроса.

Само знам, че им трябва работна ръка. Скоро като бях в Германия, екскурзоводът германец каза, че там вече местните са само 50% и че има много работа, но нямат достатъчно работна ръка, затова приемат всякакви хора отвън.

преди 7 минути, Коркодила написа:

Никой не ме е подслонил.

Подслонили са те, защото са ти дали възможност да работиш там. Преди години нямаше такава възможност!

преди 3 часа, Коркодила написа:

Това не е като да избягаш от Павликени в София, първия алкохолик да ти направи дете, и после цял живот  да работиш касата на Изипей в Кауфланд.

Кое кралство? На овчарите? (ако зацепиш има една книжка "Овчарската корона") Досиетата на още милиони вероятно са чисти, така че не виждам това да е някаква интересна твоя заслуга. "Сътрудник" винаги ми е звучало като "оператор на биологична единица"- демек сътрудник на оператора, нали. А "социалните Одити" къртят, и съм сигурна, че имаш нужната квалификация - като образование например/стажът (опит) е с предимство- и че достатъчно компетентно и обосновано пишеш одитни доклади за правата на овчарите и овцете, за които се грижат. 

Не знам ти защо си решил да избягаш в Нидерландия, но вероятно не е защото в България овчарите са се свършили, и има голяма доза вероятност като изпукаш мангизите от последната далаверка, да се молиш на някоя касиерка от Кауфланд да ти даде малко дребни, за да се прибереш на село.

О, и да не забравя да отбележа, че ако ти си почетен гражданин на нещосинякъде си, аз съм Мис Кранево 96-та.

преди 2 часа, Solly написа:

Имам разбира се, и затова говоря на база лични наблюдения. Една моя братовчедка си прави сигурно поне 10 пъти. При петия забременя, но не можа да го задържи. После пак така няколко пъти - пак забременя, и пак не можа да го задържи. Познавам и други, но нито една не можа да забременее от първия път. Трябваше да плащат поне за пет-шест опита.

Не разбирам, как и защо заключи, че от информацията предоставена от близки и познати, ти си извади извода, че "нарочно"(с подтекст, че е по вина на лекарите и умишлено саботиране) "от първия път не става"? По някакъв начин чисто медицински запозната ли си с изследванията на тези жени, някакви причини, да са ти известни, за да установиш с достатъчна доза сигурност, и дори под формата на обвинение, че лекарите са всъщност виновните, а не самите жени и техния организъм и физиология.

Не мисля, че това е рационално издържано без конкретни доказателства, за това смятам, че не е много коректно да се обвиняват и клеветят невинни, още повече вложили повече усилия, отделили от времето си и живота си, за да направят не една жена щастлива майка.

преди 1 час, Maleficient написа:

Кое кралство? На овчарите? (ако зацепиш има една книжка "Овчарската корона") Досиетата на още милиони вероятно са чисти, така че не виждам това да е някаква интересна твоя заслуга. "Сътрудник" винаги ми е звучало като "оператор на биологична единица"- демек сътрудник на оператора, нали. А "социалните Одити" къртят, и съм сигурна, че имаш нужната квалификация - като образование например/стажът (опит) е с предимство- и че достатъчно компетентно и обосновано пишеш одитни доклади за правата на овчарите и овцете, за които се грижат. 

Защо така с лошо към овчарите, Maleficient? 😄 Както казва Ицо Хазарта - има недостиг на животновъди. Овцевъдството трябва да се поощрява, особено около Великден и Гергьовден. Тук само  @Solly може да не се съгласи с мен, но за другите, които ядем месо, бъдещето на отрасъла има значение. 

Между другото, сега Ицо Хазарта като е в Европарламента, предприе ли някакви мерки в подкрепа на животновъдството, за да може гражданите на Европейския Съюз да имат повече достъп до висококачествени месни и млечни продукти на поносими цени? 

преди 4 часа, Коркодила написа:

Браво, Корки! 👏

преди 16 часа, Maleficient написа:

Не разбирам, как и защо заключи, че от информацията предоставена от близки и познати, ти си извади извода, че "нарочно"(с подтекст, че е по вина на лекарите и умишлено саботиране) "от първия път не става"? По някакъв начин чисто медицински запозната ли си с изследванията на тези жени, някакви причини, да са ти известни, за да установиш с достатъчна доза сигурност, и дори под формата на обвинение, че лекарите са всъщност виновните, а не самите жени и техния организъм и физиология.

Не мисля, че това е рационално издържано без конкретни доказателства, за това смятам, че не е много коректно да се обвиняват и клеветят невинни, още повече вложили повече усилия, отделили от времето си и живота си, за да направят не една жена щастлива майка.

Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Людмила Филипова -" Стъклени съдби" която е базирана на много изследвания и факти, и тогава да говориш. Нямаш си на представа в какъв бизнес се е превърнала медицината с репродуктивни проблеми.

https://petel.bg/DALAVERA--In-vitro-kliniki-mamyat-kandidat-mayki__4646

https://bnr.bg/post/101864256/jeni-sa-eksploatirani-za-donorstvo-na-aicekletki-na-o-v-krit-sred-tah-i-balgarki

А тази статия е писана още преди 15 години! Какво ли се случва днес!

https://blitz.bg/kriminalni/trgoviyata-s-yaytsekletki-vze-da-konkurira-narkotrafika_news88686.html

Към момента имам други книги да чета и дочитам. Но ще имам предвид препоръката ти. При все това, ако обвиненията ти се основават на книга, която си има съвсем различен контекст, от това, което ти обяви, че нарочно при инвитро процедурите не се получава от първия път, за да взимат парите на пациентките- е нещо съвсем различно от търговия с ембриони и генетичен материал. Освен, ако някак не докажеш, че несполучливото "износване" е пак по вина на лекарите, а всъщност има някакъв ... не знам, от изхвърления "материал", който го търгуват ли, що ли? за това помисли малко, аз какво се опитвам да ти обясня, без да ти поствам линкове, да се образоваш за инвитро успешните процедури и родените живи и здрави хора от такива. Признавам, че от етическа гледна точка и религиозна, има конфликт, дали не  е ненужна намеса в природните/божии дела, но в същността си, аз мисля, че това е невероятен напредък на човечеството, и пътят към създаване на изкуствени органи, когато тези по рождение или по друга причина са безвъзвратно увредени.

Така или иначе, идеята на темата, не е ли, дали нидерландците не са се прецакали, и как точно се е случило и случва това?

преди 10 минути, Maleficient написа:

арочно при инвитро процедурите не се получава от първия път, за да взимат парите на пациентките- е нещо съвсем различно от търговия с ембриони и генетичен материал.

Двете неща са свързани. Не само книгата, а има достатъчно материали по темата в интернет пространството и който се интересува може да намери. Дала съм само няколко линка към такива теми.

преди 16 часа, Коркодила написа:

Именно на овчарите. Все пак, овце като теб си сакат  и падар нали така. 

И да определено одити ми къртят. При последния ми одит на офисни овце като теб, установих, че сте с робска психика и за никаква друга работа не ставате, освен за канцеларски плъхове. Просто нямате други умения и седите и си трайкате на минималната.  Освен, което сте и лесно заменяеми, което допълнително ви потиска, защото сте наясно, че всеки в днешно време може да работи с MS Office, Excel и друг софтуер от пакета на майкрософт. Писането на имейли и поемането на обаждания не изисква нито образование, нито опит.

Колко хубаво е, че изяснихме кое е кралството. Малко не си наясно какво е "одит", защото то и за одит на овце се изисква да се почете. Но има голяма доза вероятност, минавайки в някой от офисите, където разнасяш обяда на овцете, или пък им чистиш кочинките, случайно да си дочул думичката "одит", и от там да (много ми се искаше да използвам думата "екстраполираш"- ама за нея се изисква Ум, защото е "умствена операция"- а ти дали притежаваш такова, не съм сигурна) си правиш някакви интерпретации със "средствата" - езиковите- на селски бек, решил, че като е стигнал Нидерландията (което е доста съмнително също) е много интересен и успял, баща, съпруг и брат`чед на принц Еламеритни.

преди 2 минути, Solly написа:

Двете неща са свързани. Не само книгата, а има достатъчно материали по темата в интернет пространството и който се интересува може да намери. Дала съм само няколко линка към такива теми.

Аз не мисля, че са свързани.  Твоите обвинения и заключения за необходимостта от неколкократни процедури, и търговията с ембриони и генетичен материал.

преди 15 минути, Maleficient написа:

.

Аз не мисля, че са свързани.  Твоите обвинения и заключения за необходимостта от неколкократни процедури, и търговията с ембриони и генетичен материал.

А за какво мислиш, че се използват тези ембриони и генетичния материал, ако не за ин-витро процедурите?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.