Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли място Унгария в ЕС

Анкета 4 гласували потребители

1. 1. Трябва ли Унгария да напусне ЕС

• Мястото на Унгария не е в Европа
      0%
      0
    • Разбира се, че трябва да напусне ЕС
      100%
      4

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Политиката на Унгария е в противоположна от тази на Европейският съюз. 

Унгария многократно се опитва да блокира санкции на ЕС срещу Русия, въпреки че в крайна сметка отстъпва. Страната наложи вето върху отпускането на 6 милиарда евро за компенсиране на други държави, които предоставят военна помощ на Украйна, и отказа да подпише две официални декларации в подкрепа на нападнатата страна.

Тези действия поставят Будапеща в конфликт с ЕС, особено в момент, когато Орбан се изправя пред най-сериозния си политически противник от години – бившия си сътрудник Петер Мадяр, който основа партията "Тиса" и вече изпреварва „Фидес“ в някои анкети.

Страните членки на ЕС обсъждат все по-сериозно възможността да използват крайна мярка – отнемане на правото на глас на Унгария съгласно член 7 от Договора за ЕС. Идеята е все още в начален етап, но анализатори смятат, че трудно ще се осъществи, тъй като изисква пълно единодушие. Преди това Полша играеше ролята на спасител чрез вето, но сега тази позиция е заета от Словакия и нейния популистки премиер Роберт Фицо.

Все пак има признаци на промяна. Андор казва, че положението ескалира, особено след като Орбан започна да възпрепятства ключови решения за Украйна. „Сега има много повече емоции. Защо? Защото Орбан се противопоставя на въпроси, които повечето държави от ЕС смятат за жизненоважни“, подчерта той.

Следващият голям сблъсък се очаква, ако Унгария реши да наложи вето на продължаването на санкциите срещу Русия, които включват и замразени 210 милиарда евро от активите на Руската централна банка. Приходите от тези средства финансират украинската отбрана, а капиталът ще се използва за бъдещо възстановяване на страната. Санкциите трябва да бъдат подновени единодушно до 31 юли.

„Убеден съм, че ако почувстват подкрепа от САЩ, ще блокират“, казва високопоставен служител от ЕС. „Това би било шоково – практически биха се поставили извън съюза.“

Дипломати намират утеха в това, че досега Унгария винаги отстъпва в последния момент. Но днес се търсят и алтернативни решения, ако бъде наложено вето.

Холандската евродепутатка Тинеке Стрик, която ръководи работата на Европарламента по въпросите с Унгария и върховенството на закона, казва: „Държавите членки вече наистина се умориха от Орбан“. Според нея 19 правителства са готови да предприемат стъпки по член 7, макар и не чак до отнемане на правото на глас. Все още липсва цялостна стратегия как да се убедят и останалите държави.

Миналата седмица Стрик оглави делегация в Будапеща, която установи, че демократичните стандарти в страната се влошават с тревожна скорост.

Натискът върху независимите гласове расте. В скорошна реч Орбан нарече опоненти, журналисти, съдии и активисти „вредители“, език, напомнящ за обезчовечаването в нацистка Германия и Съветския съюз.

Очаква се доклад от Европарламента да подчертае задълбочаващите се проблеми в Унгария

„Орбан трябва да бъде подложен на огромен натиск от ЕС, за да промени курса си“, категорична е евродепутатката.

Дали ЕС ще намери смелостта да отговори решително на унгарската провокация, или за пореден път ще остане заложник на политически сметки, предстои да разберем. Но вече не става въпрос само за Украйна, а и за бъдещето на самия съюз.

https://www.vesti.bg/sviat/politika-na-ryba-orban-predizvikva-es-v-naj-napregnatiia-moment-6226519

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

• Отговори 189
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не Унгария, а Орбан и неговата партия.  И покрай него ясно се вижда двуличието на ЕС - Орбан е много добро оправдание да се ограничат само с приказки и без никакво действие. И егати "анкетата" - всичк

• Много точно си го наричаме диктатура. Това че сме членове на ЕС не трябва да значи, че сме членове на някакъв нов Коминтерн. Идеята за ЕС беше да е икономически съюз за свободно движение на стоки

• Нямам вип права и не мога да пускам анкети. Авторчетооо, би ли пуснал долната анкета вместо мен, плийс  Има ли място тотален олигофрен с поне 30 (трийсет) акаунта във форума?!?  а) НЕ  

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Каква изненада?! Върли антикомунисти... са комунисти. 😆😆😆

Гласувай в анкетата! 🙂

Не Унгария, а Орбан и неговата партия.  И покрай него ясно се вижда двуличието на ЕС - Орбан е много добро оправдание да се ограничат само с приказки и без никакво действие. И егати "анкетата" - всички въпроси са на практика едно и също.

правилно е: Трябва ли Унгария да напусне ЕС?

а; Да

б; Не

в; нямам мнение.

преди 1 минута, Staff. написа:

Гласувай в анкетата! 🙂

Ти смяташ ли, че трябва да го махнат от ЕС? Т.е. всеки който не играе по гайдата на Брюксел, моментално трябва да бъде сочен с пръст, респективно и отстраняван? Смятай... Ми, то това го правеха едно време комунистите.

преди 1 минута, ined написа:

Не Унгария, а Орбан и неговата партия.  И покрай него ясно се вижда двуличието на ЕС - Орбан е много добро оправдание да се ограничат само с приказки и без никакво действие.

Какво действие, да предприемат? Да нападнат лошият Путин, предполагам?

преди 1 минута, communismatic написа:

Ти смяташ ли, че трябва да го махнат от ЕС? Т.е. всеки който не играе по гайдата на Брюксел, моментално трябва да бъде сочен с пръст, респективно и отстраняван? Смятай... Ми, то това го правеха едно време комунистите.

Какво правят сега путинистите? 

Плащат луди пари за дезинформация и пропаганда. 

Лъжат европейците и се опитват да ни скарат.

току-що, Staff. написа:

Плащат луди пари за дезинформация и пропаганда.

Тъй ли? И кое е "дезинформация" и "пропаганда"? Бъди по-конкретен... Принципно, в България основните медии се държат от "Америка за България", но ти тия неща, откъде да ги знаеш.

Лъжат европейците и се опитват да ни скарат.

За кое ни "лъжат"?

току-що, communismatic написа:

Тъй ли? И кое е "дезинформация" и "пропаганда"? Бъди по-конкретен... Принципно, в България основните медии се държат от "Америка за България", но ти тия неща, откъде да ги знаеш.

За кое ни "лъжат"?

За всичко! Лъжат ни за всичко!

Предпочитам да съм Европейски комунист отколкото подлога путинист! :popcorn2:

Ти в състояние ли си, да се аргументираш поне по няколко теми? Лъжели ни? С какво ни лъжат? Можеш ли изобщо да отговориш?

преди 7 минути, communismatic написа:

Можеш ли изобщо да отговориш?

Длъжен ли съм?

Задължително ли е да ти отговарям?

Точно на теб ли трябва да ти отговоря?😂

Аргументирам се: Отговаря се на човек, а теб никой не те бръсне за такъв! :masquerade2:

Не, бе. Не си длъжен, ама просто оставяш впечатление, че нямаш никаква идея какво пишеш. Аз принципно даже бях сигурен, че ще получа някакъв такъв отговор, отдавна съм те преценил. Затова и сменяш постоянно акаунтите, някой път даже пишеш от два-три едновременно. Тоя "Саша", не си ли пак ти? Дотам ли я докара... Майко мила!

А ЕС в момента е трансформиран в тотална диктатура. Много е забавно как някакви привърженици на ЕС, дето са уж антикомунисти, против тоталитарни режими и т.н. са съгласни с всичко това, което се случва там в момента.

преди 3 минути, communismatic написа:

Не, бе. Не си длъжен, ама просто оставяш впечатление, че нямаш никаква идея какво пишеш. Аз принципно даже бях сигурен, че ще получа някакъв такъв отговор, отдавна съм те преценил.

А ЕС в момента е трансформиран в тотална диктатура. Много е забавно как някакви привърженици на ЕС, дето са уж антикомунисти, против тоталитарни режими и т.н. са съгласни с всичко това, което се случва там в момента.

Това, че не си съгласен с мен, не означава автоматично, че не знам какво пиша. Имам своите основания, както и ти имаш твоите. За Европейския съюз трансформациите са сложни процеси, но да го наричаме тотална диктатура е много преувеличено. И добре, че си ме преценил без да ме познаваш. Явно ясновидците още са на мода....😂

току-що, Staff. написа:

Това, че не си съгласен с мен, не означава автоматично, че не знам какво пиша.

Да, де. Толкова "знаеш", че дори не можеш, да се аргументираш по никакъв начин... Кого се мъчиш, да заблуждаваш? Себе си, вероятно...

И добре, че си ме преценил без да ме познаваш.

Що трябва да те познавам, нали ти чета постовете?

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, де. Толкова "знаеш", че дори не можеш, да се аргументираш по никакъв начин... Кого се мъчиш, да заблуждаваш? Себе си, вероятно...

Що трябва да те познавам, нали ти чета постовете?

Разбирам те, че имаш вое собствено мнение, така и трябва да бъде... И все пак, всеки има право на своята гледна точка, включително и аз. За другото вече ти казах.

преди 14 минути, Staff. написа:

Длъжен ли съм?

Задължително ли е да ти отговарям?

Точно на теб ли трябва да ти отговоря?😂

Аргументирам се: Отговаря се на човек, а теб никой не те бръсне за такъв! :masquerade2:

Хубав ден! Въпреки, че твоят едва ли ще е хубав предвид ФАКТА, че киснеш цял ден в форума и се заяждаш с потребителите, които дори не познаваш! :offtopic_s:

И все пак, всеки има право на своята гледна точка, включително и аз.

И каква ти е гледната точка, нали това те питам? Майко мила... 😆😆😆

преди 2 минути, Staff. написа:

Въпреки, че твоят едва ли ще е хубав предвид ФАКТА, че киснеш цял ден в форума

Това го твърди същият, който влиза тук от няколко акаунта едновременно... 😆😆😆

Това ми е мнението: Политиката на Унгария е в противоположна от тази на Европейският съюз!

Да, де. Всеки който не играе по гайдата на Брюксел, трябва да бъде отстранен моментално... Комунистите едно време така правеха, между другото. Не те знам, знаеш ли ги тия неща. Едва ли... 😆

„Bella gerunt alii, tu, felix Austria, nube!“

преди 6 минути, communismatic написа:

Да, де. Всеки който не играе по гайдата на Брюксел, трябва да бъде отстранен моментално... Комунистите едно време така правеха, между другото. Не те знам, знаеш ли ги тия неща. Едва ли... 😆

Това е същото като: Всеки който не играе по гайдата на Путин, трябва да бъде отстранен моментално! 😂

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

Това е същото като: Всеки който не играе по гайдата на Путин, трябва да бъде отстранен моментално! 😂

Да, де. То и в Русия е така. С какво ЕС е по-различен от Русия тогава? Не знам, дали осъзнаваш как сам се закопа. Не случайно, не спирах, да те подпитвам, за да си изложиш... "тезата". 😆

Цитат

Ватиканът наруши протокола, като настани Зеленски до Тръмп и Макрон на първия ред на погребението на папа Франциск, съобщава The Telegraph. Лидерите бяха настанени по азбучен ред според името на страната им на френски език, което означаваше, че Зеленски е трябвало да бъде на третия ред, но той беше преместен отпред. Междувременно унгарският премиер Орбан беше поставен на петия ред.

Браво! Така му се пада на Орбан! Как така ще смее, да има свое мнение, различно от общоприетото. Трябва направо да го въдворят в концлагер...

преди 26 минути, ined написа:

Нашия нещо не го виждам, не са му дали стол изобщо или какво?

Българската делегация се ръководеше от ... The Invisible Man!

Цитат
  • Мястото на Унгария не е в Европа

Да я преместим на друг континент?

Цитат
  • Да, трябва незабавно да напусне

Отново се предполага положителен отговор

Цитат
  • Разбира се, че трябва да напусне ЕС

И пак положителен отговор

Не виждам възможност за отрицателен отговор

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.