Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли място Унгария в ЕС

Анкета 4 гласували потребители

1. 1. Трябва ли Унгария да напусне ЕС

• Мястото на Унгария не е в Европа
      0%
      0
    • Разбира се, че трябва да напусне ЕС
      100%
      4

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 11 минути, Maleficient написа:

Аз не мога да разбера, защо въобще се обсъжда вариант Унгария да напуска ЕС. Било то и като да се спаси едва ли не. Точно това ще е егоистичното и лицемерното, както направиха ингилизите. Тя "спаси" ли се, кой/кои ще останат като опоненти на останалите малоумници, които щото няма къде другаде и за какво, решават 800 милиарда за въоръжаване да отделят. А че социалните системи и политика са под всякаква критика, дреме им. Те изискванията са за "корупция" и "съдилищата". Ако знаеха, специално в България, как всеки втори си взима диплома по Право, и как синове, дъщери, внуци и брат`чеди са навсякъде по институциите да смучат от еврофондове, едва ли щяха да ни оставят и месец да сме в този съюз. Щото от нас няма никаква полза. Ама все тая....

Нищо не се обсъжда, просто дзвера го заболя от темата от следващия линк и най вече от резултата от анкетата и това му е начина да удави мъката. 

• Отговори 189
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не Унгария, а Орбан и неговата партия.  И покрай него ясно се вижда двуличието на ЕС - Орбан е много добро оправдание да се ограничат само с приказки и без никакво действие. И егати "анкетата" - всичк

• Много точно си го наричаме диктатура. Това че сме членове на ЕС не трябва да значи, че сме членове на някакъв нов Коминтерн. Идеята за ЕС беше да е икономически съюз за свободно движение на стоки

• Нямам вип права и не мога да пускам анкети. Авторчетооо, би ли пуснал долната анкета вместо мен, плийс  Има ли място тотален олигофрен с поне 30 (трийсет) акаунта във форума?!?  а) НЕ  

Публикувани изображения

За да разбереш нещо трябва да си се интересувала за него... то си го пише, но нали трябва да се прочете и по трудното да се разбере какво е написано.

Цитат

Унгария многократно се опитва да блокира санкции на ЕС срещу Русия, въпреки че в крайна сметка отстъпва. Страната наложи вето върху отпускането на 6 милиарда евро за компенсиране на други държави, които предоставят военна помощ на Украйна, и отказа да подпише две официални декларации в подкрепа на нападнатата страна.

Тези действия поставят Будапеща в конфликт с ЕС, особено в момент, когато Орбан се изправя пред най-сериозния си политически противник от години – бившия си сътрудник Петер Мадяр, който основа партията "Тиса" и вече изпреварва „Фидес“ в някои анкети.

Страните членки на ЕС обсъждат все по-сериозно възможността да използват крайна мярка – отнемане на правото на глас на Унгария съгласно член 7 от Договора за ЕС. Идеята е все още в начален етап, но анализатори смятат, че трудно ще се осъществи, тъй като изисква пълно единодушие. Преди това Полша играеше ролята на спасител чрез вето, но сега тази позиция е заета от Словакия и нейния популистки премиер Роберт Фицо.

Все пак има признаци на промяна. Андор казва, че положението ескалира, особено след като Орбан започна да възпрепятства ключови решения за Украйна. „Сега има много повече емоции. Защо? Защото Орбан се противопоставя на въпроси, които повечето държави от ЕС смятат за жизненоважни“, подчерта той.

Следващият голям сблъсък се очаква, ако Унгария реши да наложи вето на продължаването на санкциите срещу Русия, които включват и замразени 210 милиарда евро от активите на Руската централна банка. Приходите от тези средства финансират украинската отбрана, а капиталът ще се използва за бъдещо възстановяване на страната. Санкциите трябва да бъдат подновени единодушно до 31 юли.

„Убеден съм, че ако почувстват подкрепа от САЩ, ще блокират“, казва високопоставен служител от ЕС. „Това би било шоково – практически биха се поставили извън съюза.“

Дипломати намират утеха в това, че досега Унгария винаги отстъпва в последния момент. Но днес се търсят и алтернативни решения, ако бъде наложено вето.

Холандската евродепутатка Тинеке Стрик, която ръководи работата на Европарламента по въпросите с Унгария и върховенството на закона, казва: „Държавите членки вече наистина се умориха от Орбан“. Според нея 19 правителства са готови да предприемат стъпки по член 7, макар и не чак до отнемане на правото на глас. Все още липсва цялостна стратегия как да се убедят и останалите държави.

Миналата седмица Стрик оглави делегация в Будапеща, която установи, че демократичните стандарти в страната се влошават с тревожна скорост.

Натискът върху независимите гласове расте. В скорошна реч Орбан нарече опоненти, журналисти, съдии и активисти „вредители“, език, напомнящ за обезчовечаването в нацистка Германия и Съветския съюз.

Очаква се доклад от Европарламента да подчертае задълбочаващите се проблеми в Унгария

„Орбан трябва да бъде подложен на огромен натиск от ЕС, за да промени курса си“, категорична е евродепутатката.

Дали ЕС ще намери смелостта да отговори решително на унгарската провокация, или за пореден път ще остане заложник на политически сметки, предстои да разберем. Но вече не става въпрос само за Украйна, а и за бъдещето на самия съюз.

https://www.vesti.bg/sviat/politika-na-ryba-orban-predizvikva-es-v-naj-napregnatiia-moment-6226519

Въоръжаването, социалните системи, съдилищата и корупцията са отделни неща за дискутиране. Темата е за Унгария и това дали трябва да се отдели от Европейският съюз!

преди 17 минути, Maleficient написа:

Аз не мога да разбера, защо въобще се обсъжда вариант Унгария да напуска ЕС. Било то и като да се спаси едва ли не. Точно това ще е егоистичното и лицемерното, както направиха ингилизите. Тя "спаси" ли се, кой/кои ще останат като опоненти на останалите малоумници, които щото няма къде другаде и за какво, решават 800 милиарда за въоръжаване да отделят. А че социалните системи и политика са под всякаква критика, дреме им. Те изискванията са за "корупция" и "съдилищата". Ако знаеха, специално в България, как всеки втори си взима диплома по Право, и как синове, дъщери, внуци и брат`чеди са навсякъде по институциите да смучат от еврофондове, едва ли щяха да ни оставят и месец да сме в този съюз. Щото от нас няма никаква полза. Ама все тая....

Голям тюрлюгювеч!

преди 3 минути, Bubbles написа:

Нищо не се обсъжда, просто дзвера го заболя от темата от следващия линк и най вече от резултата от анкетата и това му е начина да удави мъката. 

Иска ти се да е така.... 😂

Заболя ви вас когато пуснах тази тема! Не спряхте да ревете и да търсите причина за да се премахне. Еми темата ще остане и анкетата няма да се променя!

преди 2 минути, Staff. написа:

Заболя ви вас когато пуснах тази тема! Не спряхте да ревете и да търсите причина за да се премахне. Еми темата ще остане и анкетата няма да се променя!

Щом една анкета - с трима гласували - те прави щастлив, аз не мога да направя нищо!

image.png.b7f7f2f05aa2b794d214c8ba9fc81eea.png

Само ще перефразирам - „Правете анкети - не война!“

преди 4 минути, Staff. написа:

Каза форумния шут.

преди 1 минута, jhoro написа:

Щом една анкета - с трима гласували - те прави щастлив, аз не мога да направя нищо!

Дали има трима гласували или 300 или няма нито един - няма значение това. Важна е анкетата и гърча на копейките! 

Щастието идва когато те се гърчат безпомощно!

преди 12 минути, Bubbles написа:

Ааа, щом е така. Не ви следя темите. Оправяйте се.

преди 8 минути, jhoro написа:

Голям тюрлюгювеч!

щом казваш и ги разбираш нещата- давай без тюрлю-то, ако умееш

преди 3 минути, jhoro написа:

И когато ги накараш да се гърчат, започват да обиждат без да осъзнават, че в това няма никакъв смисъл освен , че по този начин се издават, че съм успял!

преди 5 минути, Bubbles написа:

Каза форумния шут.

Мога и аз да отговоря на това, мога и аз да обидя, дори много по-грубо, но не си заслужава да падна на твоето ниско ниво. Затова ви пожелавам лека вечер... :weather2:

преди 4 минути, jhoro написа:

Няма истинска анкета, която да е само с два отговора "не" в нея.

Това не е анкета, а мозъчен напън на един не особено умен индивид да блесне пред аудиторията. 

преди 15 минути, Maleficient написа:

щом казваш и ги разбираш нещата- давай без тюрлю-то, ако умееш

Ето само малка част

преди 41 минути, Maleficient написа:

Аз не мога да разбера, защо въобще се обсъжда вариант Унгария да напуска ЕС. Било то и като да се спаси едва ли не. Точно това ще е егоистичното и лицемерното, както направиха ингилизите.

Не може да сравняваш Унгария с Обединеното Кралство, защото има много голяма разлика.

Общото е, че и двете държави не са въвеждали еврто, но ЮК никога не е била 100% член на ЕС!

https://bglobal.bg/80606-otnosheniqta-mejdu-velikobritaniq-i-es

преди 51 минути, Maleficient написа:

Ако знаеха, специално в България, как всеки втори си взима диплома по Право, и как синове, дъщери, внуци и брат`чеди са навсякъде по институциите да смучат от еврофондове, едва ли щяха да ни оставят и месец да сме в този съюз. Щото от нас няма никаква полза. Ама все тая....

Мислиш че не знаят?!? При всичките им тайни и явни служби, от ЕС да не знаят нещо което се знае от всеки българин?

преди 1 час, Staff. написа:

Мога и аз да отговоря на това, мога и аз да обидя, дори много по-грубо, но не си заслужава да падна на твоето ниско ниво. Затова ви пожелавам лека вечер... :weather2:

Обида?
Това не е обида а факт. Никой няма вина че се държиш като такъв.

преди 1 час, Bubbles написа:

Обида?
Това не е обида а факт. Никой няма вина че се държиш като такъв.

Каза форумния клоун.  :masquerade2:

преди 8 часа, Staff. написа:

Мога да променя например първият отговор докато все още никой не е гласувал за него или да добавя трети, това е!

Че те и двата въпроса са едно и също, ако добавиш и трети, ще е още по-забавно.

ПС. Всъщност даже не са и въпроси, както писах в коментар преди, неуверен опит да отлюспиш Унгария.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Че те и двата въпроса са едно и също, ако добавиш и трети, ще е още по-забавно.

ПС. Всъщност даже не са и въпроси, както писах в коментар преди, неуверен опит да отлюспиш Унгария.

Имаш ли предложение за отговор, който да добавя?

преди 15 минути, Staff. написа:

Според мен, първо тотално си поправи 1-вата опция, защото, Унгария няма как "да напусне Европа". Нали разбираш, не е като обиденото гадже, което си събира куфарите и напуска ... квартал Европа.

След това нееднократно, дори и с ирония, ти бяха дадени много варианти за добавяне на отговори.

Ето моите две предложение: 3. Да, има място в ЕС (дори и само за да е опозиция); 4. Не знам/Нямам мнение/Не ми дреме за Унгария и ЕС

преди 7 часа, Staff. написа:

За да разбереш нещо трябва да си се интересувала за него... то си го пише, но нали трябва да се прочете и по трудното да се разбере какво е написано.

И ти като си се "интересувал", какво разбра по-точно? 😆
Специално, цитата който си дал само потвърждава думите, че абсолютно всеки, който не играе по гайдата на Брюксел, трябва да бъде отстранен мигновено. Същинска диктатура.

преди 6 часа, Staff. написа:

И когато ги накараш да се гърчат, започват да обиждат без да осъзнават, че в това няма никакъв смисъл освен , че по този начин се издават, че съм успял!

Ние се "гърчим", а ти правиш абсурдна анкета, в която вариантите за отговори са едни и същи!? Странна работа... 😆

преди 15 минути, Maleficient написа:

Според мен, първо тотално си поправи 1-вата опция, защото, Унгария няма как "да напусне Европа". Нали разбираш, не е като обиденото гадже, което си събира куфарите и напуска ... квартал Европа.

След това нееднократно, дори и с ирония, ти бяха дадени много варианти за добавяне на отговори.

Ето моите две предложение: 3. Да, има място в ЕС (дори и само за да е опозиция); 4. Не знам/Нямам мнение/Не ми дреме за Унгария и ЕС

Не му е целта самата анкета за да променя каквото и да е. Невзрачното човече държи тук да му се обръща внимание (независимо дали това внимание е присмех), защото в реала и това не получава.

Та той стигна до там, че да си прави по няколко акаунта от които лайква единия и после се хвали колко пъти е бил ''топ потребител'' с най-много лайкове за деня. Представи си за каква психопатия иде реч… 

преди 37 минути, Maleficient написа:

В момента не мога да променя защото съм на работа, но като се прибера следобед ще помисля... 

Хубав ден!

преди 6 часа, Staff. написа:

Ако Унгария поиска, да не я пускаме да се изниже лесно, да я държим със зъби и нокти, кой каквото има, иначе есср ще намалява и по унгарски пример, ако великобританския не е достатъчен. Така че, въпросът може да е следният: Да задържим ли Унгария с всички средства?

преди 5 часа, ivottoshev написа:

после се хвали колко пъти е бил ''топ потребител''

"зверски" си прав. ;)

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Не му е целта самата анкета за да променя каквото и да е. Невзрачното човече държи тук да му се обръща внимание (независимо дали това внимание е присмех), защото в реала и това не получава.

Та той стигна до там, че да си прави по няколко акаунта от които лайква единия и после се хвали колко пъти е бил ''топ потребител'' с най-много лайкове за деня. Представи си за каква психопатия иде реч… 

Комплекси, зверски комплекси.

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Та той стигна до там, че да си прави по няколко акаунта от които лайква единия и после се хвали колко пъти е бил ''топ потребител'' с най-много лайкове за деня. Представи си за каква психопатия иде реч

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ! Това верно ли е ве? 😆😆😆

преди 23 минути, communismatic написа:

Едно двадесетина акаунта има, трие после прави други, пише глупости, после се сърди като му кажат нещо по-остро и пак трие и пак регистрира нови...

Не беше такъв ама тая военна ескалация в руската област му изгърмя бушоните.

преди 48 минути, communismatic написа:

Да. Другата показателна за личността му психопатия беше когато си направи затворена група "Слава Украйна" и се регистрира в нея с още няколко свои акаунта за да изглежда по-солидна групата :lol6:

пп: В случая "Слава Украйна" не беше група на футболен отбор както примерно Челси Англия. Просто момчето освен всичко друго си е и неграмотно и не можа да вдене чe буквалният превод на израза "Слава Україні" звучи нелепо на български

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.