Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезнал глас без температура и чувство за съдрано гърло

Featured Replies

преди една седмица имах болка в гърлото и започнах да смуча Нео ангин , като го сменях с ефизол. Не съм имала нито темепература, нито кашлица. леко беше запушен носа. Днес сутринта се събуждам без глас, от време на време една суха кашлица с отхрачване, но ме безпокои липсата на глас. Нямам нито температура, нито гадене. Не отивам при джипи, защото е прптивник на антибиотиците и изписва само тамифлута и подобни глупости, които не ми помагат никога. КУпих си Трахизан, 3 пъти днес го приемам. Какво друго може да ми помогне за връщане на гласа

Ако имаш кокошки отиваш до курника и взимаш първото яйце което видиш. Правиш му дупка с игла за шиене ако искаш може да му прибавиш малко солчица за вкус и го пиеш сурово и на следващия ден гласа ти ще се е върнал даже може и да пропееш кат певица.:yanim:

Ако не ти харесва как те лекува личния ти лекар - го сменяй. Но с това самолечение ще си докараш някое усложнение. Предвид другите ти теми си личи, че нямаш и елементарна представа от лекарства, болести и робуваш на някакви митове, реклами и слухове.

преди 48 минути, Веси Филипова написа:

преди една седмица имах болка в гърлото и започнах да смуча Нео ангин , като го сменях с ефизол. Не съм имала нито темепература, нито кашлица. леко беше запушен носа. Днес сутринта се събуждам без глас, от време на време една суха кашлица с отхрачване, но ме безпокои липсата на глас. Нямам нито температура, нито гадене. Не отивам при джипи, защото е прптивник на антибиотиците и изписва само тамифлута и подобни глупости, които не ми помагат никога. КУпих си Трахизан, 3 пъти днес го приемам. Какво друго може да ми помогне за връщане на гласа

ОРОФАР.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Ако имаш кокошки отиваш до курника и взимаш първото яйце което видиш. Правиш му дупка с игла за шиене ако искаш може да му прибавиш малко солчица за вкус и го пиеш сурово и на следващия ден гласа ти ще се е върнал даже може и да пропееш кат певица.:yanim:

жълтъка е отврат

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

Днес сутринта се събуждам без глас, от време на време една суха кашлица с отхрачване, но ме безпокои липсата на глас.

Ти си идеална, направо - ЖЕНА-МЕЧТА!
Знаеш ли колко мъже си мечтаят за такава - не говори, а само смуче.

Пп. Да не се бърка с печка „Мечта“!

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

жълтъка е отврат

Ай ся - капризи!

Пробвайте с гаргара с сода много помага.

Вирус. Изкарах същия. Почна с дрезгав глас и отпадналост, мина в запушен нос, болки при преглъщане и солидна калшица. 2-3 дни отхрачвах някакви гадости, а носа като го издухаш след 1 минута пак е пълен. Първия ден вдигнах някаква температура 37.6 (ако въобще се води температура под 38). Общо взето карах само на капки за нос, чай с мед (и въобще много течности), като почнах да се влошавам взех един Стрепсилс за гърло, витамин C + Цинк и няколко прахчета ТераФлу (парацетамол, но с добавка за кашлица). Вече върви към изчистване. Иначе имах изписан и един антибиотик Панцеф, който да почна ако вдигна висока температура. Ама засега карам без него. Най-гадния период беше първия ден. Сигурно отхрачих литри секрети буквално през минути. В началото дори биеше на някаква алергия като тези ринити. Имах такива подозрения, защото още като почна да ме събаря и взех един Авирон Рапид и се обринах за няколко часа от него (а аз го пия от години при вируси и никога не съм проявявал алергия към него или към Изопринозин). Но за щастие само това беше страничния ефект. Уртикария за 2 часа. Ама 1 таблетка фортикал (анти-хистамин) го оправи.

Иначе личния ме слуша 2 пъти на слушалка и беше ок. Моя съвет е да не се самолекуваш а да го посетиш! По форумите не се лекува. Сега пак можеш да си спазваш там бабините съвети. Те няма да навредят. Но си има хора за тая работа. И не го подценявай. Сега, то си е до организъм и имунна система, но реално мен ме удари силно. По това разбрах и че е вирус/грип, а не корона, щото тя сваля за седмица, а грипа за 1 ден. Или поне така май пишеха. Но течности!

• Автор
преди 26 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Вирус. Изкарах същия. Почна с дрезгав глас и отпадналост, мина в запушен нос, болки при преглъщане и солидна калшица. 2-3 дни отхрачвах някакви гадости, а носа като го издухаш след 1 минута пак е пълен. Първия ден вдигнах някаква температура 37.6 (ако въобще се води температура под 38). Общо взето карах само на капки за нос, чай с мед (и въобще много течности), като почнах да се влошавам взех един Стрепсилс за гърло, витамин C + Цинк и няколко прахчета ТераФлу (парацетамол, но с добавка за кашлица). Вече върви към изчистване. Иначе имах изписан и един антибиотик Панцеф, който да почна ако вдигна висока температура. Ама засега карам без него. Най-гадния период беше първия ден. Сигурно отхрачих литри секрети буквално през минути. В началото дори биеше на някаква алергия като тези ринити. Имах такива подозрения, защото още като почна да ме събаря и взех един Авирон Рапид и се обринах за няколко часа от него (а аз го пия от години при вируси и никога не съм проявявал алергия към него или към Изопринозин). Но за щастие само това беше страничния ефект. Уртикария за 2 часа. Ама 1 таблетка фортикал (анти-хистамин) го оправи.

Иначе личния ме слуша 2 пъти на слушалка и беше ок. Моя съвет е да не се самолекуваш а да го посетиш! По форумите не се лекува. Сега пак можеш да си спазваш там бабините съвети. Те няма да навредят. Но си има хора за тая работа. И не го подценявай. Сега, то си е до организъм и имунна система, но реално мен ме удари силно. По това разбрах и че е вирус/грип, а не корона, щото тя сваля за седмица, а грипа за 1 ден. Или поне така май пишеха. Но течности!

Мерси много за полезните съвети, през доста перипетии си минал и ти, е ясно и затова ще се вслушам в твоите думи. ОЗДРАВЯВАЙ И ТИ! лека.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

за съжаление нямам кокошчици, даже малко ме е страх от тях, но ще се опитам купешко яйце да смеся с прясно мляко и да си го пийна като млечен шейк. СЪВЕТЪТ ТИ Е БЕЗЦЕНЕН, благодаря.

преди 2 часа, ined написа:

Ако не ти харесва как те лекува личния ти лекар - го сменяй. Но с това самолечение ще си докараш някое усложнение. Предвид другите ти теми си личи, че нямаш и елементарна представа от лекарства, болести и робуваш на някакви митове, реклами и слухове.

без обиди моля, и аз си мисля същото за теб-че нямаш елементарна представа за лекарства. Тамифлуто лекарство ли е, лъжа ли съм казала.

преди 10 минути, Веси Филипова написа:

Мерси много за полезните съвети, през доста перипетии си минал и ти, е ясно и затова ще се вслушам в твоите думи. ОЗДРАВЯВАЙ И ТИ! лека.

Просто беше неприятно щото не бях грипясвал от 2 години сигурно. Толкова калшица имах обаче първия ден, че на другия ден имах мускулна треска на стомаха, която продължи 3 дни. И хич не се шегувам. Бе особено неприятен тоя щам. И все по-гадни стават. Бързо оздравяване и на теб. ;)

Между другото има разлика между Тамифлу и Терафлу.

Тамифлу-то е антивирусен препарат като Изопринозин, Авирон Рапид и РЕМАНТАДИН.

Терафлу-то са вече прахчетата парацетамол (които са като Фервекс, Колдрекс и подобните). Първото би трябвало да е по-ефективно. Второто е по-скоро подпомагащо и при по-леки случаи. То няма активни антивирусни съставки, а само облекчава симптомите.

преди 43 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Първия ден вдигнах някаква температура 37.6 (ако въобще се води температура под 38).

Температура е всяко показание на термометъра, а температура между 37 и 38 е най-кофти!

Повишаването на телесната температура не е симптом, а реакция на организма. Когато е малко повишена - тя не е достатъчна за да постави микробите в толкова екстремни условия, в каквито те трудно виреят.

преди 3 минути, jhoro написа:

Температура е всяко показание на термометъра, а температура между 37 и 38 е най-кофти!

Повишаването на телесната температура не е симптом, а реакция на организма. Когато е малко повишена - тя не е достатъчна за да постави микробите в толкова екстремни условия, в каквито те трудно виреят.

Имах предвид температура, която се води болестно състояние. Било то по-висока или дори по-ниска от нормалната (макар че второто вече попада в графата хипотермия). И зависи дали е най-кофти. От една страна показва, че има някакво възпаление и имунен отговор, но от друга до тази стойност не се пият хапове веднага, а се изчаква организма да се опита да се пребори. Зависи от микробите. Тя имунната система си има дефиниции за прекараните щамове и знае до колко да я вдига. А и различните гадини издържат на различни стойности. То и много силен имунен отговор не е ок, защото тогава може да застраши живота направо.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Имах предвид температура, която се води болестно състояние. Било то по-висока или дори по-ниска от нормалната (макар че второто вече попада в графата хипотермия). И зависи дали е най-кофти. От една страна показва, че има някакво възпаление и имунен отговор, но от друга до тази стойност не се пият хапове веднага, а се изчаква организма да се опита да се пребори. Зависи от микробите. Тя имунната система си има дефиниции за прекараните щамове и знае до колко да я вдига. А и различните гадини издържат на различни стойности. То и много силен имунен отговор не е ок, защото тогава може да застраши живота направо.

Донякъде си прав, макар че - зависи от много неща. Стигал съм до 40,8 - при една двойна ангина - ама нямаше проблеми.

преди 4 минути, jhoro написа:

Донякъде си прав, макар че - зависи от много неща. Стигал съм до 40,8 - при една двойна ангина - ама нямаше проблеми.

О, и аз съм стигал два пъти. При една гнойна ангина, където ми бяха били гентамицин с минал срок на годност (преди да се усетят да погледнат срока)....реално аз от него качих повече отколкото от самата ангина.

И при делта варианта или който беше там от първите гадни на Ковид и дори виках линейка щото не падаше с нищо. Те, не че направиха нещо де...само един тест и викат утре си вземи азотримицин. А вечерта просто се наложи да пия комбинация от аналгин + нурофен (тези двете може, но не и парацетамола с някои от тях) и само така падна. Иначе по-отделно не помръдваше изобщо. 40.8 си е доста висока. И се увивах в чаршафи. Няма проблеми ако е за малко. После почва увреждане на органи. Затова при тази се сваля ударно. Увиване с чаршафи напоени с оцет и подобни мурафети. Абе кофти работа си е. После си и като парцал.

преди 20 часа, Веси Филипова написа:

Много си пяла с пианото... ПО-малко пей ;)

преди 18 часа, Без умствен капацитет написа:

жълтъка е отврат

о със захар е върха, обожавам сурово яйце със захар или със захар разботп с миксера :) като за кекс, ама сурово....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.