Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прилика на религиите

Featured Replies

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това е твое мнение , което не отговаря на истината .

Самата мечта да живееш безгрижно и щастливо в един свят без зло и проблеми в здраве и удоволствие е достатъчно силна , и като се има предвид че тази мечта може да ти се изпълнява през Вечността е достатъчно да си дадеш сметка и да живееш и да се трудиш мечтата ти да се изпълни .

тази мечта, или близка до нея, дори сега на тованаукотехнологично ниво може да бъде реалност. Защо не се потрудиш да допринесеш това да се случи на тази планета?, а не в света на приказките под шипковия храст.

• Отговори 102
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• .................
    .................

Ти може да си приел и да си повярвал в много неща, което не променя фактите от обективната реалност. А те са, че светът има един Първоизточник! Този Първоизточник може да има помощници, което не

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

И тук ще споделя една книга: История на религиите - том 1 - Ваклуш Толев - 📕 книга - store.bg Друг е въпроса защо на човек са му нужни божества!? => Това обаче е от висшите страсти, т.е.

• .................
    .................

Причината е в отговорите на въпросите на търсещия. Ако един човек търси истините и си задава въпроси на които определена религия не дава отговори, той търси отговорите в друга религия. Стига разбира с

Публикувани изображения

преди 1 минута, laplandetza написа:

тази мечта, или близка до нея, дори сега на тованаукотехнологично ниво може да бъде реалност. Защо не се потрудиш да допринесеш това да се случи на тази планета?, а не в света на приказките под шипковия храст.

Защото ,ти като се потруди - гледам вече няма зло на земята и тази мечта ти се е изпълнила още в земния живот ?

Не ставай смешен .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Защото ,ти като се потруди - гледам вече няма зло на земята и тази мечта ти се е изпълнила още в земния живот ?

Не ставай смешен .

аз съм смешен палячо, и така и трябва. Когато се намножим палячовците......................тогава е дошло времето за Новото Царство.

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Самата мечта да живееш безгрижно и щастливо в един свят без зло и проблеми в здраве и удоволствие е достатъчно силна , и като се има предвид че тази мечта може да ти се изпълнява през Вечността е достатъчно да си дадеш сметка и да живееш и да се трудиш мечтата ти да се изпълни .

Това е утопия! Въпроса е да го осъществиш в този свят и в рамките на този живот. 

Затова след определена възраст човек мечтае децата му да живеят по-добре от него. 

И, в тази връзка проумей това:

image.png.5358fb3f3de7d57f7ca2d3b799c8b3a0.png

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Това е твое мнение , което не отговаря на истината .

А защо не работиш в посока осъществяване на тази мечта тук, в този свят, в този живот, а чакаш да умреш, за да ти се осъществи тя?

на 29.05.2025 г. в 4:28, (:IdioibI:) написа:

Това е утопия! Въпроса е да го осъществиш в този свят и в рамките на този живот. 

Затова след определена възраст човек мечтае децата му да живеят по-добре от него. 

И, в тази връзка проумей това:

image.png.5358fb3f3de7d57f7ca2d3b799c8b3a0.png

Не е утопия . Земният живот никога няма да е рай , нито ад .

Още при планирането съм мечтал , за това . 

Не е така .

на 29.05.2025 г. в 7:16, Solly написа:

А защо не работиш в посока осъществяване на тази мечта тук, в този свят, в този живот, а чакаш да умреш, за да ти се осъществи тя?

Защото каквото и да направиш ,тази мечта е невъзможно да се осъществи в земният живот. А като бях в отвъдното ,се беше осъществила . 

Принципно се старая да си подобрявам живота , ама не е толкова лесно , защото има злосторници . А и ако ти потръгне в нещо , другите видят и те започнат да го правят , а и аз какъв бях ги уча на тайната на успеха , и те ми станат най - големите конкуренти . Сега имам някои дейности , ама като ме питат ,, как и аз искам така ? " - не казвам . За Божията промисъл говоря , ама - не всичко , защото и в това,, как  да си подсигуриш по - голяма пенсия за Вечността ?" пак си има тайни , които не казвам , немой па Бога и Богините да не харесат някой друг повече и аз  да мина на по - задна позиция .

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Защото каквото и да направиш ,тази мечта е невъзможно да се осъществи в земният живот

Не е невъзможно, защото много хора живеят на този свят така, както ти мечтаеш да живееш в Отвъдния. Само тези които не могат да постигнат такъв живот тук, мечтаят да им се даде в Отвъдното.

преди 35 минути, Solly написа:

Не е невъзможно, защото много хора живеят на този свят така, както ти мечтаеш да живееш в Отвъдния. Само тези които не могат да постигнат такъв живот тук, мечтаят да им се даде в Отвъдното.

Посочи ми един човек .

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Посочи ми един човек .

Ти нито един богат човек ли не познаваш, не си виждал, не си чувал, не си чел къде и как живеят!

преди 5 минути, Solly написа:

Ти нито един богат човек ли не познаваш, не си виждал, не си чувал, не си чел къде и как живеят!

И , богатите защо си наемат охрана ? - сигурно защото се чувстват като в рая и знаят ,че нищо лошо не може да им се случи ? 

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И , богатите защо си наемат охрана ? - сигурно защото се чувстват като в рая и знаят ,че нищо лошо не може да им се случи ? 

Да, свръхбогатите може да ходят с охрана, но има и такива които не ходят. Но по-важно е, че живеят така както ти дори не можеш и да мечтаеш.

току-що, Solly написа:

Да, свръхбогатите може да ходят с охрана, но има и такива които не ходят. Но по-важно е, че живеят така както ти дори не можеш и да мечтаеш.

Ентусиастка . Не ми е място да се хваля , за да не изкушавам другите , защото много хора започват да искат да са на моето място и се напъват и се пресилят и депресират , защото - пак повтарям , тайната на успеха си е тайна ,която не споделям . Някои тайни неща съм ги споделил на хора ,които не заслужават  , и Бога ме е наказвал за това - затова сега повечето виждат само повърхността на океана и то от брега . 

Това ,че съм се отдал на Божията промисъл , не ме прави монах ...

преди 38 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не ми е място да се хваля

С какво да се хвалиш, след като се оплакваш, че в живота не ти върви и мечтаеш за по-добър живот в Отвъдното?

преди 38 минути, Anzhel Dimitrov написа:

тайната на успеха си е тайна ,която не споделям .

Не я споделяй! Важното е на теб да ти върши работа.

преди 53 минути, Solly написа:

С какво да се хвалиш, след като се оплакваш, че в живота не ти върви и мечтаеш за по-добър живот в Отвъдното?

Не я споделяй! Важното е на теб да ти върши работа.

Живота в Отвъдното е несравнимо по - хубав от земния . Представи си ,че по някаква случайност извършваш наказателно деяние и преживяваш ад  в затвора . А в Отвъдното , ако си е рая не можеш да имаш дори  и нотка от някакъв негатив . Нима ще кажеш че има човек ,който да не се е сблъсквал с негативи ? - Това имам предвид , като казвам ,че  си мечтая за живота в Отвъдното , защото съм бил там ( въпреки ,че земният ми път ме държи тук до момента в ,който Бог ще определи а не аз кога ще се върна в Рая ) ...

Върши работа .

Не се и съмнявам, че Там е по-хубаво.. Но аз вярвам, че Там се отива временно след смъртта. Там е място за почивка между преражданията. 

преди 1 час, Solly написа:

Не се и съмнявам, че Там е по-хубаво.. Но аз вярвам, че Там се отива временно след смъртта. Там е място за почивка между преражданията. 

Като отидеш в Отвъдното, си живееш така както си заслужил от през земният си живот , и така за Вечността .

преди 33 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Като отидеш в Отвъдното, си живееш така както си заслужил от през земният си живот , и така за Вечността .

А ако не си заслужил, как живееш?- Във вечен ад без право и възможност да се поправиш?

преди 11 часа, Solly написа:

А ако не си заслужил, как живееш?- Във вечен ад без право и възможност да се поправиш?

Да . Ако си бил злодей , се оставаш в ада за Вечността. 

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Да . Ако си бил злодей , се оставаш в ада за Вечността. 

Според светския съд, хората излежават различни по продължителност присъди.
Какво представлява този Ад за който говориш? Всички ли извършили престъпление, ще бъдат пращани там за вечно? А ако някои хора са извършили по-малки по значимост престъпления от други, които са насилвали и убивали много хора и през целият си живот са били злодеи?

преди 4 минути, Solly написа:

Според светския съд, хората излежават различни по продължителност присъди.
Какво представлява този Ад за който говориш? Всички ли извършили престъпление, ще бъдат пращани там за вечно? А ако някои хора са извършили по-малки по значимост престъпления от други, които са насилвали и убивали много хора и през целият си живот са били злодеи?

Всеки има възможност за изкупление. Примерно докато един човек е млад Бог и извърши някакво злодеяние , след това с възрастта има възможност да се изкупи и да прави добри дела за да си подобри положението за Вечността. 

Божията промисъл е такава , че родителите трябва да възпитат децата си така , че да не са злодеи. След това с възрастта хората имат възможност да се поинтересуват за това ,, какво следва след смъртта ? " и да предприемат нужните мерки за да си я устроят по възможно най - добрия начин. Като всеки има равни възможности , въпреки че финансовите състояния на хората са различни , но се смята процентно ....

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Примерно докато един човек е млад Бог и извърши някакво злодеяние , след това с възрастта има възможност да се изкупи и да прави добри дела за да си подобри положението за Вечността. 

Къде, кога и как може да се изкупи, след като е умрял и вече е пратен в Ада?

преди 4 минути, Solly написа:

Къде, кога и как може да се изкупи, след като е умрял и вече е пратен в Ада?

Приживе , става изкуплението . До последния дъх човек има възможност да се изкупи и да прави ажем, за което всеки има много възможности .

Познавам хора ,които са били злодеи но след това се поправят . Дилемата е трудна ,защото хората трудно се отказват от бързите големи 💸 💸 💸 💰 💰 💰 пари , но като му се обясни на човек добре за Божията промисъл и хората наистина поемат по правилният път ....

Приживе , става изкуплението . До последния дъх човек има възможност да се изкупи и да прави ажем, за което всеки има много възможности .

Познавам хора ,които са били злодеи но след това се поправят . Дилемата е трудна ,защото хората трудно се отказват от бързите големи 💸 💸 💸 💰 💰 💰 пари , но като му се обясни на човек добре за Божията промисъл и хората наистина поемат по правилният път ....

Въпросът ми по горе беше, дали всички извършили престъпления - някои малки, други по-големи, отиват в Ада и дали е справедливо тези които са извършили по-малки престъпления да живеят вечно в Ада наред с тези които цял живот са били злодеи?

преди 2 минути, Solly написа:

Въпросът ми по горе беше, дали всички извършили престъпления - някои малки, други по-големи, отиват в Ада и дали е справедливо тези които са извършили по-малки престъпления да живеят вечно в Ада наред с тези които цял живот са били злодеи?

Ами аз ти отговорих - каквото и да извърши човек - може да се изкупи и пак да отиде в рая ( вярно ,че не с толкова голяма пенсия , възможности и не толкова много възможности ... ) .  

Аз затова съм се отдал на един вид ,, светски аскетизъм " , защото вече съм във възраст в ,която повече ме интересува да зарадвам другите отколкото мен си - Не казвам че това е най - правилният път , но е много удачен вариант , като се има предвид ,че в миналото ми съм направил някои злини , които се надявам ,че съм изкупил ( а и сега отвреме на време направя някой грях , но гледам да се изкупя ) . 

Безгрешни хора няма , и затова Бога но е дал възможност да се изкупваме . Все пак сме в земният живот а не в рая ....

каквото и да извърши човек - може да се изкупи и пак да отиде в рая

Питах как могат да се изкупят или поправят хора попаднали в Ада.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.