Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прилика на религиите

Featured Replies

преди 2 минути, Solly написа:

Питах как могат да се изкупят или поправят хора попаднали в Ада.

Щом си в земният живот - то не си в ада .

Изкуплението може да стане по много начини : примерно 1. Финансово извинение , 2 : Да помогнеш на човека към ,който имаш грях , 3 : Да направиш безплатна реклама на човека или организацията срещу ,която имаш грях .

• Отговори 102
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• .................
    .................

Ти може да си приел и да си повярвал в много неща, което не променя фактите от обективната реалност. А те са, че светът има един Първоизточник! Този Първоизточник може да има помощници, което не

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

И тук ще споделя една книга: История на религиите - том 1 - Ваклуш Толев - 📕 книга - store.bg Друг е въпроса защо на човек са му нужни божества!? => Това обаче е от висшите страсти, т.е.

• .................
    .................

Причината е в отговорите на въпросите на търсещия. Ако един човек търси истините и си задава въпроси на които определена религия не дава отговори, той търси отговорите в друга религия. Стига разбира с

Публикувани изображения

преди 4 минути, Solly написа:

Питах как могат да се изкупят или поправят хора попаднали в Ада.

Интересен въпрос. 

При християните това е чрез причастие (изповед, опело или прочие), т.е. своеобразна молитва от близките му. 

Едва ли ще има прилики из религиите. 

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Щом си в земният живот - то не си в ада .

Не четеш, или не разбираш какво питам! 

Върни се назад и прочети отново въпросите ми!

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Интересен въпрос. 

При християните това е чрез причастие (изповед, опело или прочие), т.е. своеобразна молитва от близките му. 

Е да , поповете да ти опростят греха и да те излъжат , само и само да ти приберат парите - способни са на това .

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Интересен въпрос. 

Пак ли да повторя! Питах как хората попадат в Ада. И дали хора извършили по-малки престъпления попадат в Ада наред с хора цял живот. вършили злодеяния. Справедливо ли е тези с по-малки и неволни престъпления да са в един и същи Ад с хора вършили много престъпления? И защо биват пращани във Вечен ад без право да се поправят? Става въпрос за живот в Ада, а не на Земята, ако не забелязвате разликата!

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Е да , поповете да ти опростят греха и да те излъжат , само и само да ти приберат парите - способни са на това .

Мислиш ли, че на задушница се "вика" поп? :) 

Реално при християните имаме три днена в годината, където се молим за мъртвите си. 

преди 1 минута, Solly написа:

Питах как хората попадат в Ада.

Чрез някакъв Смъртен грях! 

@(:IdioibI:)  не е смешно , а плашещо трагично . Попчетата навеждат на заблуда , което голям грях .

Аз не съм ти виновен, че нямаш чувство за хумор! :) 

И, в какво се явява трагизмът?! :) 

Чрез някакъв Смъртен грях! 

Предполагам, че не всички грехове са смъртни. А ако е смъртен греха, не трябва ли извършилият смъртен грях да бъде осъден на вечна смърт?

Пак ли да повторя! Питах как хората попадат в Ада. И дали хора извършили по-малки престъпления попадат в Ада наред с хора цял живот. вършили злодеяния. Справедливо ли е тези с по-малки и неволни престъпления да са в един и същи Ад с хора вършили много престъпления? И защо биват пращани във Вечен ад без право да се поправят? Става въпрос за живот в Ада, а не на Земята, ако не забелязвате разликата!

Ада в Анжелизъма е примерно - малка пенсия и някой друг негативизъм - това за тези които не са се изкупили и са с малки грехове . Тези с големите , които цял живот са извършвали злодеяния без да се изкупят , ще се мъчат и изпитват страшни болки ( непознати на земята ) . 

Както положението в рая ще е различно за всеки ( според делата в земният живот ) , така и в Ада положението на всеки ще е различно ( според делата в земният живот ) .  В Отвъдното всеки ще живее така както е заслужил от през земният си живот .

Предполагам, че не всички грехове са смъртни. А ако е смъртен греха, не трябва ли извършилият смъртен грях да бъде осъден на вечна смърт?

Значи, при християните този съдия е Христос. 

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

! :) 

И, в какво се явява трагизмът?! :) 

Че лъжат хората по такъв безочлив начин , че точно поповете могат да ги опростят.

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

Ада в Анжелизъма е примерно - малка пенсия и някой друг негативизъм - това за тези които не са се изкупили и са с малки грехове . Тези с големите , които цял живот са извършвали злодеяния без да се изкупят , ще се мъчат и изпитват страшни болки ( непознати на земята ) . 

Както положението в рая ще е различно за всеки ( според делата в земният живот ) , така и в Ада положението на всеки ще е различно ( според делата в земният живот ) .  В Отвъдното всеки ще живее така както е заслужил от през земният си живот .

Браво! Успя вече да го измислиш след толкова въпроси.
Значи ти проектираш твоят Рай и твоят Ад. Така виждаш ти Адът и Раят, а не че те са такива в действителност.

преди 6 минути, Solly написа:

До последният си дъх човек може да се изкупи .

Значи, при християните този съдия е Христос. 

Това не отговоря на въпросите които зададох.
А те са за Рая и Ада! Кой следва да попадне в Рая и кой в Ада, след като престъпленията са различни по тежест?

Браво! Успя вече да го измислиш след толкова въпроси.
Значи ти проектираш твоят Рай и твоят Ад. Така виждаш ти Адът и Раят, а не че те са такива в действителност.

Такива са каквито ги описвам . 

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

До последният си дъх човек може да се изкупи .

Понякога в отрязъка от няколко години живот, човек няма възможност да се осъзнае, и да се изкупи.

Много деца умират невръстни, без изобщо да знаят какво е грях. Други умират млади и също нямат възможност да се осъзнаят или изкупят по какъвто и да е начин.

Такива са каквито ги описвам . 

Не си убедителен и нямаш ясна представа, за да докажеш, че това което си фантазираш и твърдиш, е истина.

преди 3 минути, Solly написа:

Това не отговоря на въпросите които зададох.
А те са за Рая и Ада! Кой следва да попадне в Рая и кой в Ада, след като престъпленията са различни по тежест?

Това е заложено в каноните възприети в религията. 

Затова и едва ли ще има прилики в това отношение. 

Иначе, то да не повтарям откровенията на св. Йоан Богослов. ;) 

преди 18 минути, (:IdioibI:) написа:

Мислиш ли, че на задушница се "вика" поп? :) 

Реално при християните имаме три днена в годината, където се молим за мъртвите си. 

Това е най - голямата лъжа ,, че човек от земният живот , може да промени положението на някой в Отвъдното " ...

току-що, (:IdioibI:) написа:

Това е заложено в каноните възприети в религията. 

Затова и едва ли ще има прилики в това отношение. 

Иначе, то да не повтарям откровенията на св. Йоан Богослов. ;) 

Значи не знаеш отговора на въпроса кой ще попадне в Рая и кой в Ада, както и дали в един и същи АД,  ще попаднат хора с малки и хора с по-големи престъпления.😉

току-що, Solly написа:

Значи не знаеш отговора на въпроса кой ще попадне в Рая и кой в Ада, както и дали в един и същи АД,  ще попаднат хора с малки и хора с по-големи престъпления.😉

Ти какъв отговор очакваш от мен?! :) 

Дори не разбра как ти отговарям, т.е. и правиш грешно заключение, че не зная. :) 

Срамота! :) 

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това е най - голямата лъжа ,, че човек от земният живот , може да промени положението на някой в Отвъдното " ...

Ай нека да видим след като този свят свърши! :) 

Именно тогава първи на съд ще се явят мъртвите! :) 

Ако ти умреш преди мен, то ще чакам да докажеш, че е лъжа! :) 

преди 7 минути, Solly написа:

Понякога в отрязъка от няколко години живот, човек няма възможност да се осъзнае, и да се изкупи.

Много деца умират невръстни, без изобщо да знаят какво е грях. Други умират млади и също нямат възможност да се осъзнаят или изкупят по какъвто и да е начин.

Не си убедителен и нямаш ясна представа, за да докажеш, че това което си фантазираш и твърдиш, е истина.

Невръстните деца задължително отиват в рая .  При тези ,които умират млади и неосъзнати греховете им се трупат на родителите , или ако нямат родители , на обкръжението им .

Ти нямаш ясна представа . Но е нормално защото вярваш в преражданията и не вярваш във Вечният рай .

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Невръстните деца задължително отиват в рая .  При тези ,които умират млади и неосъзнати греховете им се трупат на родителите , или ако нямат родители , на обкръжението им .

:) Това ме развесели> :) Имало наследствени грехове! :) 

Е, при други религии = няма такива неща! :)  

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

! :) 

Ако ти умреш преди мен, то ще чакам да докажеш, че е лъжа! :) 

Божията промисъл е основана на логика, това не го разбират поповете , защото за тях е логично да приберат парите по възможно най - бързия начин , а за греха не мислят - казали са им така в семинарията , ама попчето не е убеден че това е истина .

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

:) Това ме развесели> :) Имало наследствени грехове! :) 

Е, при други религии = няма такива неща! :)  

Аз съм Господ, Бог твой. Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди“ – казва Бог Израилев на Моисей, когато му дава десетте заповеди (Изх. 20:5-6)

преди 12 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз съм Господ, Бог твой. Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди“ – казва Бог Израилев на Моисей, когато му дава десетте заповеди (Изх. 20:5-6)

Значи, използваш цитати от библията, пък твърдиш, че Бог в Отвъдното ти е казал тези неща.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.