Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за доставка от али експрес

Featured Replies

харесал съм това. дали ще трябва да платя още нещо като дойде в България? От България мога да купя на 42 лева.

https://www.aliexpress.com/item/1005006670030064.html?spm=a2g0o.productlist.main.19.aa0aRsU5RsU5U2&algo_pvid=646acdda-7fb3-45a7-8a5f-0f590dbee354&algo_exp_id=646acdda-7fb3-45a7-8a5f-0f590dbee354-7&pdp_ext_f={"order"%3A"329"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!BGN!72.63!36.32!!!297.65!148.82!%402103890917465184994364995e2739!12000037974750617!sea!BG!168691035!X&curPageLogUid=yUXRXBvW8cTr&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

благодаря !

преди 2 минути, цър-вул написа:

Пише си - Free shipping:
image.png.9310b4cd402ada6f3a63ecb61cce9a77.png

И 'що требвя линкът да е с всичката салата? Като може да е само
https://www.aliexpress.com/item/1005006670030064.html

Много яко! При мен от ЮАР ми го дава 26.82лв пак с безплатна доставка...

преди 1 час, Daylight Dancer написа:

Belefor сайт ?

до другия потребител не съм сляп питам за нещо допълнително.

Другият потребител отговаря точно на това, което е написано във въпроса. Това, че ти не можеш да го формулираш, си е изцяло твой проблем. За сега няма други такси върху тази цена.

дали ще трябва да платя още нещо като дойде в България?

2025-05-06-12-26.png

преди 45 минути, Belefor написа:

Много яко! При мен от ЮАР ми го дава 26.82лв пак с безплатна доставка...

18ст над твоята цена с безплатна до мен.😎. Водиш хорото.

дали ще трябва да платя още нещо като дойде в България? От България мога да купя на 42 лева.

На този фалшив продавач и-мейла му е на [email protected] , точно този който ползват баш измамниците, които са се нароили с десетки хиляди на алиекспрес.
Та най-вероятно няма нищо да получиш и ще пиеш една студена вода.

току-що, Greta Simmer написа:

Белгиеца има право. От Алиекспрес се пазарува само Top Brands.

https://sale.aliexpress.com/__pc/topbrand.htm?spm

Така е, но и да те излъжат поне на мен досега винаги са ми връщали парите или са доставяли още една бройка за тяхна сметка. Дори и за изчезне търговеца не му дават парите докато не потвърдиш.

преди 2 часа, Daylight Dancer написа:

харесал съм това. дали ще трябва да платя още нещо като дойде в България? 

Възможно е да има мито. Справка в Агенция "Митници":

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receiving-stock/taxation_shipments

преди 16 минути, В. Велев написа:

Така е, но и да те излъжат поне на мен досега винаги са ми връщали парите или са доставяли още една бройка за тяхна сметка. Дори и за изчезне търговеца не му дават парите докато не потвърдиш.

Ако търсим качествен продукт, по-добре да се насочим към Top Brands. Иначе има вероятност даже да не си отговаря на описанието.

преди 20 минути, Greta Simmer написа:

Белгиеца има право...

Глупости. Има два отзива на купувачи. Али следи доставкато до точката на получаване и информира нон стоп местоположението. В противен случай диспут и връщане на сумата.

Какво право? Заблуждава и използва случая за пореден път, да се изсере на имиджа на Али. Дълга история.

преди 17 минути, Profruit написа:

Глупости. Има два отзива на купувачи. Али следи доставкато до точката на получаване и информира нон стоп местоположението. В противен случай диспут и връщане на сумата.

Какво право? Заблуждава и използва случая за пореден път, да се изсере на имиджа на Али. Дълга история.

Не става дума за Алиекспрес, като платформа, а за различните магазини, които продават през Алиекспрес. Някои са по-надеждни от други.

преди 3 минути, Greta Simmer написа:

Не става дума за Алиекспрес, като платформа, а за различните магазини, които продават през Алиекспрес. Някои са по-надеждни от други.

Ееееее! От 2013г до вчерашната поръчка. Всяка седмица 100$ поръчка от чукачки. 4 пъти в месеца. Предимно радио-детайли.

Най-скъпата ел. колело. После осцилограф за 370$. А наскоро мини рс за 175$ от магазин без отзив и наскоро регистриран. В рамките на 7 до 10 дни получени. И внимание! Никакви топ, супер дупер. Суми над 10$ Али става гарант.

В мига, когато се валидира транзакцията получам бомбардиране от sms-и къде е поръчката. Всяка сутрин върху порцелановото конче ползвам времето за триене.

Опакована, в самолета, на митницата, бягай да си я вземеш, репутирай и бла-бла.

Тургай сега в търсачката на форума Алиекспрес и се кефи на плюене. Дълга история, пиша от телефон, но за да не си валат - нека твоето магаре е мъжко!

Най-вероятно нищо няма да доплащаш тука, но винаги има едно "но" с митницата - там е как доди, на късмет. Оплаквали са се и хора с малки пакетчета за по 5-10 лв, че са им задържани на митница и да ходят да си ги освобождават. При мен от няколко години всичко идва с Експрес Оне, не знам какви пратки отиват в пощата.

преди 1 минута, Profruit написа:

Най-скъпата ел. колело. После осцилограф за 370$. А наскоро мини рс за 175$ от магазин без отзив и наскоро регистриран. В рамките на 7 до 10 дни получени. И внимание! Никакви топ, супер дупер. Суми над 10$ Али става гарант.

Аз съм си поръчвала много от Алиекспрес. Единствената причина, поради която спрях, е че Алиекспрес доставят до ЮАР през пощите, а нашите пощи са много бавни и напоследък станаха твърде ненадеждни. Случвало се е да пратят пакета в някой друг клон, на 50 км от нас. Преди две години започнаха масово да затварят клонове - помислихме си, че ще фалират. Иначе съм си чакала търпеливо по два месеца, без да се оплаквам. Но като чакам толкова дълго, искам да знам, че ще бъда доволна от покупката си и няма да се занимавам да си търся парите обратно или да чакам още два месеца за ново. Затова съм търсила продавачите с най-висок рейтинг и брандовете. 

Ясно. Моят максимум бе една година. Поща Камбоджа. Джоб за твърд диск. След тях са поща Узбекистан/Киргистан - 3 до 4 мясеца. Но това бе преди короната. Днес гледам поръчката да надхвърля 12$. Те комбинират и в самолета. Моята точка на получаване от години се намира от другата страна на булеварда и ме чака до 21.00ч. Така че, повредата е в вашия тв.

Колко бързо ще дойде, зависи от къде идва.Алито/търговците имат складове и в Европа.Последната ми поръчка дойде от Гърция за около 10 дни.Моите идват или в пощата или в експрес уан.Ако се заяви доставката да е с DHL, може да се наложи да се плащат допълнителни такси.

В Турция има хаб и понякога от там. Ган зарядните ги получих от Германия. Малкия комп също. 8 до 12 дни макс. От Китай идват за 12 -14 дни. Акум, батерии от Хонг Конг 35-45 дни.

Амазон от щатите за 12дни с куриер до входната. Но там цените са по-дървени и покупките по-скъпи. Те идват с включено ДДС, транспортни разходи и митнически такси на куп. Шевни машини, оверлог, сладолед машини, пекарна за хляб, сърф за морето, части за ендуро мотоциклета. И тук 100% ахтунг. Два девайса проспах на 110V, та доизкосурявах с разни козлодуйски изчадия.

Тример за храсти и клони, духалка за пешеходна пътека, повер банк ... автономни на ли-он акуми. Да съм готов за деня Х, а той наближава, неизбежен е. Победителят получава всичко! 🤓

То си пише ако стоката е в европейски склад - Испания, Франция, Полша...

Ако твоята стока е последна за самолета може и за седмица да пристигнат от Китай, но тук се бавят 2-3 седмици. Или в митницата или после в доставчиците. Последните месеци ми ги носят от Express One и когато закъснее нещо питам шофьора и той ми вика че всичко е на един куп и циганите ровят и каквото изкарат това се доставя :) Ако е нещо дребно може и след 1-2 месеца да го открият.

преди 6 часа, Profruit написа:

Глупости...

Глупости ли ?

Я тука още едни cepaчи:

http://www.dtv-bg.com/showpost.php?p=603921&postcount=709

Цитат

За тези които пазаруват от Aliexpress пазете се от Shop110361145 Store. ИЗМАМНИК Е ! Лошото е че има няколко регистрации и си сменя името. От 13 години запърви път попадам на измама ,която се съпортва и от Алиекспрес. Общо взето магазина играе по всички брандове, най вече техника компютърни части, батерии за машини, общо взето се проданат скъпи артикули на ниски уж цени. Та вслучая има измама и с тракер номера на поръчката. Поръчката се приключва някъде и парите се задържат от Алиекспрес. От страна на Алиекспрес започва мотане за изискване уж документи , че получателя не сте вие след представяне има непризнаване и стереотипни отговори като се гони срок по давност. Ако някой има опит нека сподели мнение..

http://www.dtv-bg.com/showpost.php?p=603923&postcount=710

Цитат

Абсолютно същия случай с Shop1103329554 Store.
Закупих клавиатура и мишка DELL.
След куп разправии чакам дали ще ми възстновят парите.
Многи умело боравене със сроковете, така, че 10 дена от евентуалното изпращане да се падне 31 Декември и да няма кой да отговаря.
Някакъв тракинг номер от испански куриер, която не е и чувала за този номер, а той пътуваше и стигна до Германия и там умря.

http://www.dtv-bg.com/showpost.php?p=603924&postcount=711

Цитат

Аз прочетох в интернет, че такива фейк магазини има стотици в алиекспрес. Имената са сякаш писани от бот. Понякога несъществуваща куриерска компания с фейк уеб страница се явява част от схемата. Има малък шанс , ако сте платили с Пейпал и им опишете измамата, да има някакво благоприятно развитие.

тези цитати от горе си ги намирате на 71 и 72 стр

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=41367&page=71

А иначе на по-големите езици има купища примери за измамени хора със АКТИВНОТО съучастие на Алиекспрес.
Ама нещо не ви се чете, предпочитате да си заровите главата в пясъка като щраусите.

преди 1 час, В. Велев написа:

То си пише ако стоката е в европейски склад - Испания, Франция, Полша...

ама верно ли бе ?

кликни на стрелката в дясно за да се отвори линка в нова страница

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.