Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Денят на победата 8-ми/9-ти Май 1945

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, buldak написа:

на другия край на Европа си и пак "руснаците та руснаците та Русия" остави ги малко да си починат тези хора

ама че обсесия

мина парада, нищо не го прекъсна, спокс

Ко?
Аз ли дърдоря за руснаци или на вас всяка втора дума ви е рашисти, русороби и прочее?

преди 47 минути, Bubbles написа:

Ко?
Аз ли дърдоря за руснаци или на вас всяка втора дума ви е рашисти, русороби и прочее?

никъде не съм казал рашист, русороб, а доколкото знам се гордеете че сте такива, не виждам какво ви пречи 🤷‍♂️

ама обсебения от руснаците си ти не аз

• Автор
преди 22 минути, buldak написа:

никъде не съм казал рашист, русороб, а доколкото знам се гордеете че сте такива, не виждам какво ви пречи 🤷‍♂️

ама обсебения от руснаците си ти не аз

Бъркаш ме с някой.
А иначе за теб конкретно нямам наблюдения, но си има групичка тука която само за това дрънка, даже в повредата на оня самолет намесика Русия, а ти сочиш мен защото съм пуснал една тема и тя не еконкретно насочена към коя да е държава.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Бъркаш ме с някой.
А иначе за теб конкретно нямам наблюдения, но си има групичка тука която само за това дрънка, даже в повредата на оня самолет намесика Русия, а ти сочиш мен защото съм пуснал една тема и тя не еконкретно насочена към коя да е държава.

Екранна снимка 2025 05 09 221255

Екранна снимка 2025 05 09 221312

Сигурно за държавата Папуа става въпрос! :laughing5:

Това отива в бисерите....

80 години от победата над нацизма и фашизма. Днес е ден, в който сме длъжни да помним историята и никога да не забравяме, че тази победа е в резултат на реки от кръв, пролята по време на Втората световна война и милиони жертви.
  Не трябва да забравяме, че за победата бяха мобилизирани 450 000 български войници, сержанти и офицери. От тях загиват в боеве 8337 души, 9155 са безследно изчезнали и 22 958 са ранени. Днес сме длъжни, да замълчим и замислим.
  Честит ден на победата! Поклон пред паметта на милионите жертви!

преди 19 часа, teo-glavata написа:

Само "победителите" да не забравят, че те не са никакви победители! Без великите сили като USA щяха да ядат хурката на мустакатия

И да си спомнят, че "победителите" сделаха жигули, ЗАС, вратбург, а "победените" направиха Мерц, Ауди, Порше.....

Така, и какво против имаш "Вартбург" - а?  Хубава кола си беше, първата ни кола беше точно марка "Вартбург", жълта. Возеше чудесно.😊

преди 20 часа, teo-glavata написа:

Само "победителите" да не забравят, че те не са никакви победители! Без великите сили като USA щяха да ядат хурката на мустакатия

И да си спомнят, че "победителите" сделаха жигули, ЗАС, вратбург, а "победените" направиха Мерц, Ауди, Порше.....

САЩ са спонсорирали Хитлер. Компотите на IBM, Ford... 

https://trud.bg/a/articles/тъмната-страна-на-хенри-форд

Според американския военен историк Хенри Шнайдер, Форд помага на германците да получат каучук, жизненоважен за германската индустрия. Германският клон на Ford Motors прави автомобили, използвани за нуждите на Вермахта. Производството на тежки камиони, поръчано от нацистката армия през 40-те години на миналия век, се извършва в германския завод на компанията Ford.

Направиха го мъж на годината през 1938 година. А и Хитлер черпи много идеи от САЩ, тогава когато в САЩ е имало стерилизация.

Не само това, винаги се натъртва пакта "Рибентроп-Молотов" като обединението на две крайни идеологии, как двама сатрапи сключили сделката с Дявола и прочее... ама никой не отчита факта, че без Запада Германия нямаше как да стигне до това военно състояние, до което стига, за да свърши после всички тия зли неща. Без помощта на Запада, нямаше как Третият Райх да стане военна сила. Просто след Първата световна война, на тях им е забранено, да се индустриализират военно. Великобритания и Франция допуснаха всичко това, изолираха Сталин и СССР и после трябваше руснаците, да се намесват, че да предотвратят нещо, което беше започнато от самите тях. През цялото време всички западни сили си затваряха очичките, за това което се случва с германците и как си прибраха сума ти територии, а сега историята така е завъртяна, че едва ли не, Великобритания и САЩ са победили нацизма. Глупости на търкалета...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.