Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Семеен автомобил? Кой да избера...

Featured Replies

преди 8 часа, - Factory. написа:

Пиша във Български форум, защото родом съм Българин.

Ти явно не разбра основното! Ако беше казал още в началото, че си в Германия - поне половината отговори нямаше да ги има или нямаше да са същите! Отиди в някое представителство и вземи чисто нов автомобил на изплащане!

преди 8 часа, - Factory. написа:

явно за теб автомобил означава от точка А до точка Б независимо дали караш каруца или Дачия. 

Това изречение е глупост отвсякъде.

• Отговори 67
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Провокацията е част от играта. Просто бъдете по сдържан и умерен в изказа. С този подход няма да получите адекватен отговор, а ще настроите участниците срещу вас, което се и случва. А и мнение от прои

• Офтопик! Тя е като публичен дом-Срам те е да влезнеш, а като влезнеш не ти се излиза 

• teo-glavata
    teo-glavata

Верно е, че мултипла-та е "рисувана" от пиян дизайнер, но пък е доста удобна и практична в товарния си вариант.

Публикувани изображения

преди 10 часа, - Factory. написа:

4. Не ме вълнува какво става със България след като навърших 18 години изчезнах от тази страна тя на мен нищо не ми даде освен 35 лв месечни детски. 

Ясно, поредния "уж Българин", който не се интересува от родината си, щото някой с нещо му бил длъжен... Със сигурност най-малко си получил БЕЗПЛАТНО образование и медицински грижи, но това не ти влиза в сметките. Вероятно там си прилъгал някое германче с богат татко и пишеш тук да се похвалиш ли ли?! Така и не разбрах защо питаш в БЪЛГАРСКИ форум, като тук нито автопарка, нито пътища, нито банкови условия са като в Германия...

• Автор
преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Ясно, поредния "уж Българин", който не се интересува от родината си, щото някой с нещо му бил длъжен... Със сигурност най-малко си получил БЕЗПЛАТНО образование и медицински грижи, но това не ти влиза в сметките. Вероятно там си прилъгал някое германче с богат татко и пишеш тук да се похвалиш ли ли?! Така и не разбрах защо питаш в БЪЛГАРСКИ форум, като тук нито автопарка, нито пътища, нито банкови условия са като в Германия...

България е мафиотска държава. Стой си там и гледай как убиват децата ти и след това си карат чисто новите автомобили. Кои училища? Кои медицински училища? Всичко е мизерно, но това е друга тема, която не искам да коментирам. Един шоколад е 10 лв там, а тук 1.10 евро. 

• Автор
преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Пич, питам за семеен автомобил а не да ми кажеш къде да ида, че да го купя. И въпроса е кой автомобил, а не къде да ида и дали да го изплащам, аз имам едни пари тези пари ще са за автомобил точка. Чисто нов е над 60 хил лв и то Дачия карай си я ти...

преди 3 минути, ostavime написа:

Защо не попитате в немски форум? 

Защото не искам. 

преди 7 минути, - Factory. написа:

Защото не искам. 

Ясно - и ти не знаеш, какво искаш!

• Автор
току-що, jhoro написа:

Ясно - и ти не знаеш, какво искаш!

Смешник, престани да спамиш! 

Ако има да кажеш нещо кажи по темата от кой автомобил остана впечатлен, кой мотор е здрав, какво му е обслужването и за какво да се внимава при покупката на автомобила, а не да спамиш. 

преди 10 минути, - Factory. написа:

Пич, питам за семеен автомобил а не да ми кажеш къде да ида, че да го купя. И въпроса е кой автомобил, а не къде да ида и дали да го изплащам, аз имам едни пари тези пари ще са за автомобил точка. Чисто нов е над 60 хил лв и то Дачия карай си я ти...

Защото не искам. 

Идеята ми е, че там може би ще ви дадат по-обективни и точни мнения, от колкото тук. Очевидно е, че не харесвате и не одобрявате отговорите. Защо тогава да се ядосвате излишно? Попитайте в някой немски форум. Може дори да е форум на конкретните марки, за които питате. Дори да не знаете език, с преводач ще се оправите. От въпрос за семеен автомобил, стигнахме до тива, че България е мафиотска държава и всичко е мизерия. Обиждате дори участниците. Не разбирам тогава защо питате тук?1 🙄 

• Автор
преди 3 минути, ostavime написа:

Идеята ми е, че там може би ще ви дадат по-обективни и точни мнения, от колкото тук. Очевидно е, че не харесвате и не одобрявате отговорите. Защо тогава да се ядосвате излишно? Попитайте в някой немски форум. Може дори да е форум на конкретните марки, за които питате. Дори да не знаете език, с преводач ще се оправите. От въпрос за семеен автомобил, стигнахме до тива, че България е мафиотска държава и всичко е мизерия. Обиждате дори участниците. Не разбирам тогава защо питате тук?1 🙄 

Не бих искал да ги обиждам, но ме провокират и дразнят, като спамят.

Немски форум - немеца взима квото и да е кара го 5г след гаранцията го изхвърля, а аз нямам пари за чисто нов автомобил, който да ми хареса, че да не съжалявам за продажбата на моя автомобил ако ще е нов то ще е базов модел предлопитам 70/100 хил км, но пак да има асистентите на моя автомобил и прочие. 

преди 6 минути, - Factory. написа:

Не бих искал да ги обиждам, но ме провокират и дразнят, като спамят.

Немски форум - немеца взима квото и да е кара го 5г след гаранцията го изхвърля, а аз нямам пари за чисто нов автомобил, който да ми хареса, че да не съжалявам за продажбата на моя автомобил ако ще е нов то ще е базов модел предлопитам 70/100 хил км, но пак да има асистентите на моя автомобил и прочие. 

Провокацията е част от играта. Просто бъдете по сдържан и умерен в изказа. С този подход няма да получите адекватен отговор, а ще настроите участниците срещу вас, което се и случва. А и мнение от произволни участници във форум винаги би било субективно. Направете си проучване, поитересувайте се във форум на марката. Харесвате 5008, питайте във форума на Пежо, елате после да продължите дискусията тук и т.н. 

Тук има знаещи хора, които биха помогнали, но не и при такъв подход от ваша страна. 😉 

Иначе, вие искате евтино, красиво, надеждно, мощно, ново, икономично... разбирам, че парите ще ги дава родителското тяло и вие просот искате да дадете някакво мнение на семейния съвет. Постарайте се повече и ще се получи. 😎

преди 17 минути, - Factory. написа:

Ако има да кажеш нещо кажи по темата от кой автомобил остана впечатлен, кой мотор е здрав, какво му е обслужването и за какво да се внимава при покупката на автомобила, а не да спамиш. 

Нещото ти о написах още в началото, когато попита

на 17.05.2025 г. в 14:07, - Factory. написа:

Peugeot 3008/5008 (<-- на снимки ми се струва 5008 модел много голям, но дали е така?

Тогава отговорих

на 17.05.2025 г. в 14:17, jhoro написа:

Много си е добре 5008, но аз го сравнявам с Renault Espace 2 и 3.

сега ще добавя:
Не, не е много голям - защото е по скоро „комби“, а не типичен MPV! Тавана е сравнително ниско, а третия ред седалки е на дъното на багажника. Нито втория, нито третия ред седалки се махат, което е пречка за обемисти товари.

По другите въпроси - за здравина на двигател, за обслужване, за скрити/проблемни места - тези неща не ме интересуват! От 10 години шофирам само Рент-а-кар автомобили и ме интересува цената на ден, разхода и коректността на фирмата.
Понякога съм шофирал и служебни Дачии, но там нищо не ме интересуваше!

Щом си в Германия, там е лесно - отиваш в представителство, винаги има изостанали бройки на промоция. Щом искаш да е яко и мощно - BMW 2 Serries, Mercedes B-Class, за малко над бюджета - чисто нова Mazda CX-5.

• Автор
преди 8 минути, ostavime написа:

родителското тяло и вие просот искате да дадете някакво мнение на семейния съвет. Постарайте се повече и ще се получи. 😎

Няма да ги дава мама и тати това е проблема не искам после да съжалявам, а имах кола финансирана и това беше най голямата грешка във живота ми. 

преди 50 минути, - Factory. написа:

Ако има да кажеш нещо кажи по темата от кой автомобил остана впечатлен 

И още нещо - за мощност и скорости!

Един път пробвах Espace с 3,5-литров двигател, бензин.
Ускорение около 10 секунди 0-200! Максимална скорост ... много.
Но като ми казаха - „Разход в града 17,5 л/100 км“ и се отказах!

При големите двигатели втора употреба има и друго. Такъв автомобил не се купува за „возене от точка А до точка Б“. Щом се продава - най-вероятно вече е „издухан“!

преди 21 минути, - Factory. написа:

Няма да ги дава мама и тати това е проблема не искам после да съжалявам, а имах кола финансирана и това беше най голямата грешка във живота ми. 

Като имаш 25К Евро кеш, вкарай ги първоначална вноска и вземи кола на изплащане. Ако работиш, ще можеш да си го позволиш след като вадиш 25К кеш. Можеш да вземеш автомобил от изброените от теб марки на 2-3 години. Хем ще е гаранционен и няма да го мислиш, хем ще има всичко, от което имаш нужда. После ще си го доизплатиш и така. Аз взех Мазда 6 на 2 години за 55 хил. лв. Има гаранция до 2029 и не я мисля. Хубав 2.5 двигател, автомат, всички екстри за модела, ясна история при дилъра... Та не разбирам какво толкова го мислиш? Ето ти едно предложение. Или Мазда 6 или СХ-5, както вече някой каза. В бюджета ти е. 

Не разбирам това "а имах кола финансирана". Предишната не си я купувал ти ли? 

• Автор
преди 22 минути, ostavime написа:

Като имаш 25К Евро кеш, вкарай ги първоначална вноска и вземи кола на изплащане. Ако работиш, ще можеш да си го позволиш след като вадиш 25К кеш. Можеш да вземеш автомобил от изброените от теб марки на 2-3 години. Хем ще е гаранционен и няма да го мислиш, хем ще има всичко, от което имаш нужда. После ще си го доизплатиш и така. Аз взех Мазда 6 на 2 години за 55 хил. лв. Има гаранция до 2029 и не я мисля. Хубав 2.5 двигател, автомат, всички екстри за модела, ясна история при дилъра... Та не разбирам какво толкова го мислиш? Ето ти едно предложение. Или Мазда 6 или СХ-5, както вече някой каза. В бюджета ти е. 

Не разбирам това "а имах кола финансирана". Предишната не си я купувал ти ли? 

Купух я, изплатих я, не искам вече вноски, но иначе добро попадение. Маздата е хубава на външен вид, а отвътре също бива. 

Също има дизелови както бензинови мотори над 1.8/2.0 кубатура. Струва си да се разгледа какво предплага и от към лукс. 

преди 1 час, - Factory. написа:

Купух я, изплатих я, не искам вече вноски, но иначе добро попадение. Маздата е хубава на външен вид, а отвътре също бива. 

Също има дизелови както бензинови мотори над 1.8/2.0 кубатура. Струва си да се разгледа какво предплага и от към лукс. 

Казват, че и Майбах не са лоши, ама... не ги купуват много! Защо ли?

преди 1 час, - Factory. написа:

Определено по-голям лукс от Киа и Волво. В 5008 не съм се качвал никога и не мога да кажа. Мазда предлагат огромен набор от екстри и системи за сигурност. 

Дизелите не струват, но с бензина нямат проблем. Красиви, но не особено просторни. Мога да споделя личен опит при интерес и конкретни въпроси. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.