Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Семеен автомобил? Кой да избера...

Featured Replies

Здравейте, обмислям да продам автомобила си за да купя друг семеен автомобил, но нищо друго не ми харесва толкова колкото моя и ми се струват "грозни", а пък имаме нужда вече от семеен и надежден и доста просторен автомобил. 

Обмислям да е някой от тези 3 модела(След 2019/20 година): 

Volvo XC40/60

Kia Sportage

Peugeot 3008/5008 (<-- на снимки ми се струва 5008 модел много голям, но дали е така?)

та ако може някой да изкаже мнението си относно тези автомобили, отворен съм и към други семейни автомобили просто все още не съм решил кой да е следващият ако може мнения и дали са надеждни, здрави. 

• Отговори 67
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Провокацията е част от играта. Просто бъдете по сдържан и умерен в изказа. С този подход няма да получите адекватен отговор, а ще настроите участниците срещу вас, което се и случва. А и мнение от прои

• Офтопик! Тя е като публичен дом-Срам те е да влезнеш, а като влезнеш не ти се излиза 

• teo-glavata
    teo-glavata

Верно е, че мултипла-та е "рисувана" от пиян дизайнер, но пък е доста удобна и практична в товарния си вариант.

Публикувани изображения

преди 7 минути, - Factory. написа:

Peugeot 3008/5008 (<-- на снимки ми се струва 5008 модел много голям, но дали е така?)

Много си е добре 5008, но аз го сравнявам с Renault Espace 2 и 3.

преди 49 минути, - Factory. написа:

а пък имаме нужда вече от семеен и надежден

Няма по-надежден и сигурен автомобил от Волво. Само че, частите му са майка си и баща си...

преди 1 час, - Factory. написа:

Не знам с какъв бюджет си, но ако можеш да се вместиш за Peugeot 5008/1.5HDI няма да сбъркаш. Имах възможност покарам 3-4 месеца /зимните месеци/ такъв. Пък, ако можеш да си позволиш GT Line модификация ще е супер. Единствения минус /поне за мен/ е че акумулатора е наврян.....да не казвам къде

преди 24 минути, stoy@n написа:

От изброeните като семеен може да се определи Volvo XC60 и Peugeot 5008

Зависи какво е семейството.

преди 12 минути, teo-glavata написа:

Не знам с какъв бюджет си, но ако можеш да се вместиш за Peugeot 5008/1.5HDI няма да сбъркаш. Имах възможност покарам 3-4 месеца /зимните месеци/ такъв. Пък, ако можеш да си позволиш GT Line модификация ще е супер. Единствения минус /поне за мен/ е че акумулатора е наврян.....да не казвам къде

Този акумулатор - често ли ще го вадиш?

преди 2 минути, jhoro написа:

ози акумулатор - често ли ще го вадиш?

Е, не, ама....като "охлаби малко" и се появява една досадна грешка, свързана със стоп/старт системата. Чистиш грешката и след 2 дена пак почва да свети оранжевата лампа :) Перманентното изключване е възможно само със сервизния софтуер.

преди 12 минути, jhoro написа:

Зависи какво е семейството.

Определено е така! Когато ние имахме нужда от семеен автомобил бяхме 4 човека плюс голямо куче. Тогава форд Галакси ми пасваше чудесно. Имаша място за всички и всичко :). Сега децата пораснаха и не са с нас, и вече нямаме нужда от толкова голям автомобил.

преди 2 часа, - Factory. написа:

но нищо друго не ми харесва толкова колкото моя и ми се струват "грозни"

А какъв е бил твоя, ако не е тайна?

преди 5 минути, stoy@n написа:

Определено е така! Когато ние имахме нужда от семеен автомобил бяхме 4 човека плюс голямо куче. Тогава форд Галакси ми пасваше чудесно. Имаша място за всички и всичко :). Сега децата пораснаха и не са с нас, и вече нямаме нужда от толкова голям автомобил.

Вече написах - когато ние имахме нужда от семеен автомобил - имахме Renault Espace 2 и Renault Espace 3. Новите вече не са MPV, а по-скоро  SUV.

Вече нямам нужда от никакъв.

преди 5 минути, В. Велев написа:

А какъв е бил твоя, ако не е тайна?

Най-грозните автомобили ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

преди 1 минута, jhoro написа:

Вече написах - когато ние имахме нужда от семеен автомобил - имахме Renault Espace 2 и Renault Espace 3. Новите вече не са MPV, а по-скоро  SUV.

Вече нямам нужда от никакъв.

Верно е, че мултипла-та е "рисувана" от пиян дизайнер, но пък е доста удобна и практична в товарния си вариант.

преди 20 минути, teo-glavata написа:

Е, не, ама....като "охлаби малко" и се появява една досадна грешка, свързана със стоп/старт системата. Чистиш грешката и след 2 дена пак почва да свети оранжевата лампа :) Перманентното изключване е възможно само със сервизния софтуер.

Това е факт, но зависи от затягането на клемите и фиксирането на самия акумулатор.
Насред път щях да остана, заради скъсана клема - на единия „плюсов кабел“. Акумулатора изобщо не беше фиксиран (говоря за чужд автомобил).

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Не просто пиян - направо преродения Пабло Пикасо! Значи - ще стоиш само вътре!

Но пък и отпред, и отзад има по 3 места!

Офтопик!

Тя е като публичен дом-Срам те е да влезнеш, а като влезнеш не ти се излиза :D

току-що, stoy@n написа:

Офтопик!

Тя е като публичен дом-Срам те е да влезнеш, а като влезнеш не ти се излиза :D

Срам??? Това ... яде ли се, пие ли се?

Ако ми подарят - и на такове бих се возил!

MY AMI AMI

+1 за Kia sportage!

преди 9 минути, teo-glavata написа:

Този модел на Фиат е една от най тъпите грозни и бавни коли правени някога от някого!

преди 1 минута, Belefor написа:

Този модел на Фиат е една от най тъпите грозни и бавни коли правени някога от някого!

Понятието „грозни“ е субективно, но какво означава „бавни“???

преди 6 минути, Belefor написа:

+1 за Kia sportage!

Роберто Джолито, екстериорния дизайнер на мултипла

Цитат

Единственото нещо, което бих преправил, ако мога да се върна в 1996 г., са двата фара в долната част на каросерията. Тези фарове са проектирани за горната част на лицето на Multipla, а не за долната. Взехме много късно решение да монтираме фаровете отдолу - трябваше да ги поставим под капака заради проблеми с видимостта в гъста мъгла. Поради липса на време се наложи да изберем тези фарове, които се предлагат на пазара”

Роберто Джолито, екстериорния дизайнер на мултипла

Цитат

Единственото нещо, което бих преправил, ако мога да се върна в 1996 г., са двата фара в долната част на каросерията.

За кои два фара говори, щото тук виждаш 6?

преди 22 минути, jhoro написа:

Два под предното стъкло - мисля, че са „дългите“, два на маската - „късите“ и два на бронята - трябва да са за мъгла.

преди 15 минути, jhoro написа:

Ако ми подарят - и на такове бих се возил!

Вече почти 2 години го "карам" "Ami"-то. Смешно е, но ми върши перфектна работа - основно по снабдяването. Естествено, само в града. До сега, заявените 70 км пробег съм ги постигал само в "лабораторни" условия - на картинг пистата :) 

преди 4 минути, jhoro написа:

За кои два фара говори, щото тук виждаш 6?

Два под предното стъкло - мисля, че са „дългите“, два на маската - „късите“ и два на бронята - трябва да са за мъгла.

Мисля, че за тези в бронята.

преди 9 минути, teo-glavata написа:

Вече почти 2 години го "карам" "Ami"-то. Смешно е, но ми върши перфектна работа - основно по снабдяването. Естествено, само в града. До сега, заявените 70 км пробег съм ги постигал само в "лабораторни" условия - на картинг пистата :) 

Ти навърташ повечко - щото въртиш покрай това снабдяване.

Аз бих си возил основно Д-то и повече от 15 км (средно на ден) не е предвиждат! Излиза - зареждане един път седмично.

преди 3 минути, jhoro написа:

Аз бих си возил основно Д-то.....

За тази цел е идеален. М/у другото, тази смешка е по-маневрена от електрокар - на какви места съм го навирал само :) И другата смешка - двете врати се отварят в различни посоки, защото са абсолютно еднакви :) Както и предницата и задницата :) 

RAF 4, Volvo XC40, Kia Sportage, Hyundai Tucson, Honda CR-V. Не се препоръчват и се водят потенциално проблемни Nissan Qashqai 1.3 DIG-T, Peugeot 2008/3008 1.2 PureTech,  Renault Captur.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

RAF 4, Volvo XC40, Kia Sportage, Hyundai Tucson, Honda CR-V. Не се препоръчват и се водят потенциално проблемни Nissan Qashqai 1.3 DIG-T, Peugeot 2008/3008 1.2 PureTech,  Renault Captur.

какво и е на Kia Sportage?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.