Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за уеб камера

Featured Replies

Здравейте искам да си направя лаптопа като камера която да е включена и през телефона да виждам какво става в стаята в която е лаптопа. Коя е най-добрата програма или начин да го направя това? Знам, че има много варианти.

• Автор

Не искам с влизане в компютъра, а като камера и някакво андроид приложение с което да влизам от телефона, както имат камерите за наблюдение

• Автор

Еми примерно с някаква програма пускам камерата и със същата , ама за андроид се свързвам някак и аз си имам достъп само до тоя сървър нещо такова

преди 4 минути, Person Of Interest написа:

Еми примерно с някаква програма пускам камерата и със същата , ама за андроид се свързвам някак и аз си имам достъп само до тоя сървър нещо такова

Камерите за компютри - вградени или външни - нямат полотлнитога хардуер на самостоятелните уеб камери!

толкова много ип камери има - като гледам не ти трябва нещо скъпо

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-ip-camera.html?spm=a2g0o.home.auto_suggest.2.650c76db2sMXjI

преди 31 минути, цър-вул написа:

Като как си го представяш да достъпиш камерата, без да влезеш в компютъра? Няма такъв вариант!

Как да не може?

Инсталира се например WebcamXP https://www.webcamxp.com/home.aspx програмата прави от всяка обикновена уебкамера IP камера.

Настройва се сървъра

На телефона ако е андроид се инсталира например това https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kapron.ap.aicamview.tv

Настройва се връзката със сървъра създаден с WebcamXP и гледай колкото искаш.

Единственото условие е да разполагаш с реално видимо IP

преди 35 минути, Bubbles написа:

Какво е „реално видимо IP“, щото за статичен и динамичен IP адрес съм чувал, ама ...

Камерата - отделен IP адрес ли има? А видеокартата или звуковата карта?

Всъщност - коя част на компа има IP адрес?

преди 36 минути, Person Of Interest написа:

Не искам с влизане в компютъра, а като камера и някакво андроид приложение с което да влизам от телефона, както имат камерите за наблюдение

Преди 15 години ползвах webcamXP. Доволен, защото бе повече от нищо и наистина гледах от телефон 4.3 инча екран.
Камерите на лаптопа са от 0.3 мегапиксела до 1.3, с фиксиран фокус, без подсветка. Лаптоп консумира от 28W дo 65W, което е разточителство за подобна цел, а и лято е на прага.

Купи си ето тази камера - MOES Tuya WiFi Indoor Pan/Tilt Smart Security Camera 4MP HD Infrared Night Vision Motion Sound Detection Monitor Panoramic Patrol. Инсталирай Tuya Smart на android/iOS телефон и получаваш максимума за домашно вътрешно видео-наблюдение.

mf2g1mC.png

Станаха без пари. Без картата са по $15.5 и спокойно можеш да караш без тях. Купих една за проба преди време. После друга и реших да накича в другите стаи поредни три, за да гледам къде се е спотаило кучето ми. Пристигнаха и утре ще си ги взема. Тази камера консумира едва 3W oт 5V адаптер. Ако изхарчиш още 2$ за UPS и не ти пука гасне ли тока. С два литиеви акумулатора по 2500mAh и животът е прекрасен.

В крайна сметка заради косматото куче пенсионирах старата умна прахосмукачка и купих много по-умна доволно скъпа с AI. По телефона й давам гласова команда - "намери кучето" и тя тръгва да го търси от стая в стая. Даже предлага видео-конферетна връзка, а ако се е скрило на тъмно включва прожектор, за да го освети. Снима го, изпраща местоположение и се връща в зарядната станция. По десетобалната система за чистене на козина от домашен любимец е наградена с 8. Родих се, пода лъщи и сбогом на чистачката!

преди 6 минути, jhoro написа:

Какво е „реално видимо IP“, щото за статичен и динамичен IP адрес съм чувал, ама ...

Камерата - отделен IP адрес ли има? А видеокартата или звуковата карта?

Всъщност - коя част на компа има IP адрес?

Жорко пак спиш, вземи чети там горе, дръпни програмката направи го.
Аз съм го правил и работи.
А щом не знаеш какво е реално видимо АЙПИ ич не знам щу щеш тадява..

преди 4 минути, Bubbles написа:

А щом не знаеш какво е реално видимо АЙПИ ич не знам щу щеш тадява.

Нищо смислено не казА?

преди 50 минути, Bubbles написа:

Инсталира се например WebcamXP https://www.webcamxp.com/home.aspx програмата прави от всяка обикновена уебкамера IP камера.

А това прочете ли?

Цитат

Most important for us is to provide a stable and high-performance software. webcamXP is designed to be online 24/7 while using reasonable resources on your computer.

преди 2 минути, jhoro написа:

Нищо смислено не казА?

А това прочете ли?

Е и? Автора пита как се прави, аз отговарям, какво има на разположение като хардуер той си знае.
Ся има и други подобни програми да се поразтърси, ако е за въпрос и с телефон може, но дето по-горе му казаха една такава камера вече не струва Бог знае колко.

преди 58 минути, Bubbles написа:

Как да не може?

Настройва се сървъра

На телефона ако е андроид се инсталира например това https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kapron.ap.aicamview.tv

Настройва се връзката със сървъра създаден с WebcamXP и гледай колкото искаш.

webcam 7 PRO, нехте, показва грешка макар че всичко е инсталирано

Clipboard02.jpg.118ce1f1c160c53ad427127d9d9986df.jpg

преди 3 минути, Bubbles написа:

Е и? Автора пита как се прави, аз отговарям, какво има на разположение като хардуер той си знае.
Ся има и други подобни програми да се поразтърси, ако е за въпрос и с телефон може, но дето по-горе му казаха една такава камера вече не струва Бог знае колко.

Ти що не четеш наред? И аз не знам - какво има, но изрично е написал

преди 1 час, Person Of Interest написа:

Не искам с влизане в компютъра

За самостоятелни камери ... там е друго. Също имам няколко.

преди 3 минути, jhoro написа:

Ти що не четеш наред? И аз не знам - какво има, но изрично е написал

За самостоятелни камери ... там е друго. Също имам няколко.

Ами не е с влизане в компютъра, поне не като с Anydesk примерно(Аз поне това така го разбирам), а директен достъп през айпи, акто айпи телевизия ако така ти харесва повече.

преди 5 минути, Т.Христов написа:

webcam 7 PRO, нехте, показва грешка макар че всичко е инсталирано

Clipboard02.jpg.118ce1f1c160c53ad427127d9d9986df.jpg

Какво е това webcam 7 pro?

преди 6 минути, Bubbles написа:

Какво е това webcam 7 pro?

Като даваш линкове - четеш ли съдържанието?

Я виж какви продукти се предлагат - https://www.webcamxp.com/products.aspx

webcamXP / webcam 7 Editions

Free

Private

PRO PRO Trial
току-що, jhoro написа:

Като даваш линкове - четеш ли съдържанието?

Я виж какви продукти се предлагат - https://www.webcamxp.com/products.aspx

webcamXP / webcam 7 Editions

Free

Private

PRO PRO Trial

Програмата я знам като WebcamXP другото не съм го забелязал, може би защото съм ползвал лекуваната версия. 

преди 10 минути, Т.Христов написа:

в rutracker я има със таблетка в нея

Каква таблетка?

преди 2 часа, Bubbles написа:

Как да не може?

И? Не достъпва компютъра? Я пак помисли!

преди 1 час, Profruit написа:

2$ за UPS

Покажи картинка на това, моля!

Ето какво отговори китайския AI:

Здравейте искам да си направя лаптопа като камера която да е включена и през телефона да виждам какво става в стаята в която е лаптопа. Коя е най-добрата програма или начин да го направя това?

Здравейте! Има няколко добри варианта, за да използвате лаптопа си като камера за наблюдение и да гледате изображението през телефона. Ето някои от най-добрите начини:

1. Приложения за видео наблюдение

Тези програми ви позволяват да използвате вградената камера на лаптопа като уебкамера и да следите живото изображение през телефон.

• iSpy Connect (ispyconnect.com)

• Безплатен софтуер с възможност за live streaming.

• Поддържа motion detection и записване.

• Може да се достъпва през уеб браузър или мобилно приложение.

• Yawcam (yawcam.com)

• Лесен за използване, поддържа stream през интернет.

• Има motion detection и възможност за запис.

• Може да се гледа през браузър (и на телефона).

• ManyCam (manycam.com)

• Подходящ за live streaming.

• Има мобилно приложение за наблюдение.

• Безплатна версия с воден знак.

2. Използване на TeamViewer/AnyDesk за отдалечен достъп

Ако просто искате да гледате какво се случва в реално време (без запис или motion detection), можете да използвате:

• TeamViewer (teamviewer.com)

• AnyDesk (anydesk.com)
    Тези програми ще ви позволят да виждате екрана на лаптопа през телефона, включително и изображението от камерата.

3. Google Meet / Zoom за временно наблюдение

Може да стартирате видеоразговор със себе си (в Google Meet или Zoom) на лаптопа и да се присъедините от телефона. Това е бързо решение, но не е идеално за дългосрочно използване.

4. Alfred Camera (най-добрият вариант за начинаещи)

• Alfred (alfred.camera)

• Безплатно приложение за Android и iOS.

• Превръща лаптопа в камера за наблюдение (трябва да инсталирате desktop версията).

• Лесно се свързва с телефона.

• Поддържа двупосочна аудио комуникация и motion detection.

Как да изберете?

• Ако искате лесно и бързо решениеAlfred Camera

• Ако искате надежден streaming с motion detectioniSpy или Yawcam

• Ако просто искате да гледате на живо без сложни настройкиTeamViewer/AnyDesk

И как това отговаря на изискването:

преди 7 часа, Person Of Interest написа:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.