Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за уеб камера

Featured Replies

Интелекта от China по-горе му предложи няколко които стават

Много малко са решенията - не за камерата на лаптопа, а изобщо -  които да отговарят на следните условия - да работи без управлетие от компютър, без нужда от рутер, с независимо захранване и да бъде скрита. Даже да е със сим-карта, соларно захранване и батерия - пак ще се вижда! Когато направят батерии, тип "копче" издържащи по 10 години - тогава да.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Що не мислиш, преди да пишеш? Кое от предложенията отговаря на условието:

Никое, нали?

• iSpy Connect (ispyconnect.com)

• Безплатен софтуер с възможност за live streaming.

• Поддържа motion detection и записване.

• Може да се достъпва през уеб браузър или мобилно приложение.

• Yawcam (yawcam.com)

• Лесен за използване, поддържа stream през интернет.

• Има motion detection и възможност за запис.

• Може да се гледа през браузър (и на телефона).

преди 4 часа, цър-вул написа:

Що не мислиш, преди да пишеш?

А дали има такава функционалност?,

Мисленето не се отдава на всеки!

преди 14 часа, Profruit написа:

В крайна сметка заради косматото куче пенсионирах старата умна прахосмукачка и купих много по-умна доволно скъпа с AI. По телефона й давам гласова команда - "намери кучето" и тя тръгва да го търси от стая в стая. Даже предлага видео-конферетна връзка, а ако се е скрило на тъмно включва прожектор, за да го освети. Снима го, изпраща местоположение и се връща в зарядната станция. По десетобалната система за чистене на козина от домашен любимец е наградена с 8. Родих се, пода лъщи и сбогом на чистачката!

Ако бях стар ерген като тебе, пред космато куче бих предпочел да си имам млада eбливa чистачка и хич тамън няма да я следя с уеб камера, кой съсед я такова докато ме няма.

преди 17 часа, Bubbles написа:

Единственото условие е да разполагаш с реално видимо IP

Може би имаш в предвид статичен публичен IP адрес......щото няма нереални IP адреси. От друга страна, статичния публичен е необходим, ако се налага да се гледа камерата от външна мрежа. Когато двете устроства са в един събнет, достатъчно е (но не задължително) в рутера да се резервира частния адрес на компа, на който е вигнат сървъра (по MAC на неговия NIC). В краая на краищата, всички подобни софтуерчета, ползват RTSP протокола. 

преди 31 минути, teo-glavata написа:

Може би имаш в предвид статичен публичен IP адрес......щото няма нереални IP адреси. От друга страна, статичния публичен е необходим, ако се налага да се гледа камерата от външна мрежа. Когато двете устроства са в един събнет, достатъчно е (но не задължително) в рутера да се резервира частния адрес на компа, на който е вигнат сървъра (по MAC на неговия NIC). В краая на краищата, всички подобни софтуерчета, ползват RTSP протокола. 

Същото де.
Само че едно време интернет доставчиците тези видимите айпита ги наричаха реални сега явно вече не е  така, от тогава ми е останало това и затова така ги наричам.

преди 15 часа, цър-вул написа:

И? Не достъпва компютъра? Я пак помисли!

Достъпва разбира се, компютъра играе ролята на сървър, то целия интернет е достъп до отдалечени устройства, но не е като с Teаm viewer  да гледаш десктопа, това имах предвид.
Ся ако автора иска обикновената уеб камера без компютър да предава е няма как, тя е само едно око.

преди 34 минути, teo-glavata написа:

От друга страна, статичния публичен е необходим, ако се налага да се гледа камерата от външна мрежа.. 

И това е само - ако директно достъп ваш камерата - без приложение, облак и т.н.

Повечето приложения я разпознават по МАС - даже да е в частната мрежа, зад рутера.

Пп. Ако публичния адрес е динамичен - пак може да стане, но зависи от "раздаването" на доставчика.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Същото де.
Само че едно време интернет доставчиците тези видимите айпита ги наричаха реални сега явно вече не е  така, от тогава ми е останало това и затова така ги наричам.

Достъпва разбира се, компютъра играе ролята на сървър, то целия интернет е достъп до отдалечени устройства, но не е като с Teаm viewer  да гледаш десктопа, това имах предвид.
Ся ако автора иска обикновената уеб камера без компютър да предава е няма как, тя е само едно око.

Започваш да се сещаш, ама ...

Чувал ли си за "ловни камери" и "фотокапани"? Които работят насред нивото - без друго фардуер и външно захранване?

преди 15 минути, jhoro написа:

Започваш да се сещаш, ама ...

Чувал ли си за "ловни камери" и "фотокапани"? Които работят насред нивото - без друго фардуер и външно захранване?

Аз съм рибар не ловец тия работи не ги знам.

преди 6 минути, jhoro написа:

И това е само - ако директно достъп ваш камерата - без приложение, облак и т.н.

Невярно! Приложението може да работи "директно" или P2P /облак/.

преди 9 минути, jhoro написа:

Повечето приложения я разпознават по МАС - даже да е в частната мрежа, зад рутера.

Да, ама не! САМО в частната мрежа ще има комуникация. На L3 от OSI модела (където "работи" "рутера"), МАС адреса не се транслира - кавичките не са случайни. По същия начин на L2 само MAC адресите са важни за устройствата в този слой. Подобно е положението и с протоколите за комуникация - не ми се обяснява подробно

преди 1 час, teo-glavata написа:

Подобно е положението и с протоколите за комуникация - не ми се обяснява подробно

Недей - въпросът беше, че не е по IP адрес - публичен или частен.

преди 1 минута, jhoro написа:

Недей - въпросът беше, че не е по IP адрес - публичен или частен.

E, дори в частната мрежа, клиента трябва да знае от къде и на кой порт (дефолтния за RTSP e TCP 554 ) е стрийма. Просто, адреса на сървъра е частен. Тези адреси, частните са строго дефинирани (за IP v4 i v6) и са различни от публичните.

преди 14 минути, teo-glavata написа:

E, дори в частната мрежа, клиента трябва да знае от къде и на кой порт (дефолтния за RTSP e TCP 554 ) е стрийма. Просто, адреса на сървъра е частен. Тези адреси, частните са строго дефинирани (за IP v4 i v6) и са различни от публичните.

Съобразявай се с част от аудиторията! Като казваш „клиента“, някой може да реши, че собственика на устройствата прави тези настройки!

преди 18 часа, цър-вул написа:

Покажи картинка на това, моля!

Spoiler

18650 Lithium Battery UPS

Заглавието на модула е тъп и китаецът го е напудрил на макс, за да може търсачката, да го индексира и плюе според запитването на клиента. Предлага ми го за $1.58 в момента. Това е стар известнен и доказал се модул за радио-хоби проекти. Изходното напрежение задава стойността на резистор R7. Taka че можеш да си зададеш екзотично такова след интервенция. 15W e пикова мощност, а с повишаване на напрежението пада силата на тока.

Остава да импровизираш кутийка. Ползвам от измерителни прибори и прочие донори. Ще ти трябва и конектор за излаз: USB-A, micro/type-C и т.н. Термопистолет, "китайски сополи", поялник и време за доизкосуряване.

Нюанси
Холдерът поема два акума 18650, но платката няма балансир! Акумите трябва да са с (почти) еднакво вътрешно съпротивление. Притежавам прецизен микро-ом-метър и подбирам близнаци. На практика двата акума са свързани паралелно и не е задължително и двете гнезда, да са заети. Просто капацитета ще е по-малко и съответно времето на UPS. Модулът поддържа защити от презареждане и разреждане. Пулсации на изхода 100mV p-p, кoeто е много добро.

Този модул се предлага и без холдер. Тогaва можеш да ползваш плосък акум ориентировъчно до 5000mAh.

За адаптер ползвам Samsung Travel 5V 2A от стар телефон. Адаптерът трябва да е с запас - консумация на крайно устройство + заряден ток за акумите.
Камерата в пик е 0.7А, заряда около 0.9А.

При мен официално 49%от леките автомобили станаха електрички, а глобалното затопляне изруся. Климатици на макс, сутрин заряд на tesla-ите или вечер пак, и се получава удари от претоварване. В този случай камерата рестартира и се затваря, което е хемороид. Отделно налепих датчици за пробан-бутан, СО2, дим, а те са с екзотични 12V батерии и на митницата с тях е лотария, за което считам този модул за идеален. Държа да са с автономно захранване.

Ползата от спомената камера
Камерата се настройва тап-тап при наличие на акаунт. IP-то ми е динамично. Oт облака на Tuya съм в възторг и за по-напреднали има биндинг и начини за прехвърляне в скриптове за "Умен дом". Дори от wi-fi мрежи на летищата имам достъп, никакви меки кацания на луната и умности. Има пълноценен апп за Windows и осакатен за Linux. 

Шпионката изхвърлих и на нейно място поставих умна Wi-Fi шпионка с монитор, микрофон, PIR датчик и вграден акум.

Прахосмукачката и новия телевизор от онази тема за Win 11 ги получих по един и същи алгоритъм.
Звъни куриер, кога е удобно, да ги донесе. Отговарям по негов избор, но има куче - най-добрия приятел на човека. Не е вълк, че ми писна  от този въпрос и не се продава! Има паспорт и носи моята фамилия. Умира за пици и печена риба. Ако не го е страх от кучето, да  носи кашона. В никакъв случай да не звъни на входната врата. Звънецът е стар модел, механичен и това влудява кучето. Заема някакви бойни стойки и според мен не лае, а псува на кучешки натрапника пред вратата.

Следва, когато пристигне на адреса, да ми звънне пак по телефона. Подключвам се към камерата-шпионка и се убеждавам, че е куриер с пратката. Да отвори пощенска кутия №7. Вътре има завита риба. Тя е за кучето, ако не е на кеф. В пощенската кутия има шоков датчик, който моментално известява в шторката на телефона, че е бърникано. Разговора по телефона се прекъсва. Отключам бравата и преминавам на конферетна връзка по камерата. Ако кучето притича по камерата му командвам, да стои мирен, а пича го подкупва с парчето риба. Кашонът получен и паркиран в подготвеното място и така като в Big Brother. Отново по телефона получавам бланка. Мажа с пръста и я връщам, че съм получил пратката. Целият процес около 3 минути макс. Кучето замезило и всички са ОК.

От началото на новата година подмених с нова перална, нова фурна за вграждане, нова съдомиялна,  а старите предадени на вехтошари по тази изпипана схема.

Не е реклама, не е самоизтъкване, а споделяне на опит.
Благодаря за вниманието и разбирането!

преди 9 минути, Profruit написа:

Затвори скритото съдържание

18650 Lithium Battery UPS

Заглавието на модула е тъп и китаецът го е напудрил на макс, за да може търсачката, да го индексира и плюе според запитването на клиента. Предлага ми го за $1.58 в момента. Това е стар известнен и доказал се модул за радио-хоби проекти. Изходното напрежение задава стойността на резистор R7. Taka че можеш да си зададеш екзотично такова след интервенция. 15W e пикова мощност, а с повишаване на напрежението пада силата на тока.

Остава да импровизираш кутийка. Ползвам от измерителни прибори и прочие донори. Ще ти трябва и конектор за излаз: USB-A, micro/type-C и т.н. Термопистолет, "китайски сополи", поялник и време за доизкосуряване.

Нюанси
Холдерът поема два акума 18650, но платката няма балансир! Акумите трябва да са с (почти) еднакво вътрешно съпротивление. Притежавам прецизен микро-ом-метър и подбирам близнаци. На практика двата акума са свързани паралелно и не е задължително и двете гнезда, да са заети. Просто капацитета ще е по-малко и съответно времето на UPS. Модулът поддържа защити от презареждане и разреждане. Пулсации на изхода 100mV p-p, кoeто е много добро.

Този модул се предлага и без холдер. Тогaва можеш да ползваш плосък акум ориентировъчно до 5000mAh.

За адаптер ползвам Samsung Travel 5V 2A от стар телефон. Адаптерът трябва да е с запас - консумация на крайно устройство + заряден ток за акумите.
Камерата в пик е 0.7А, заряда около 0.9А.

При мен официално 49%от леките автомобили станаха електрички, а глобалното затопляне изруся. Климатици на макс, сутрин заряд на tesla-ите или вечер пак, и се получава удари от претоварване. В този случай камерата рестартира и се затваря, което е хемороид. Отделно налепих датчици за пробан-бутан, СО2, дим, а те са с екзотични 12V батерии и на митницата с тях е лотария, за което считам този модул за идеален. Държа да са с автономно захранване.

Ползата от спомената камера
Камерата се настройва тап-тап при наличие на акаунт. IP-то ми е динамично. Oт облака на Tuya съм в възторг и за по-напреднали има биндинг и начини за прехвърляне в скриптове за "Умен дом". Дори от wi-fi мрежи на летищата имам достъп, никакви меки кацания на луната и умности. Има пълноценен апп за Windows и осакатен за Linux. 

Шпионката изхвърлих и на нейно място поставих умна Wi-Fi шпионка с монитор, микрофон, PIR датчик и вграден акум.

Прахосмукачката и новия телевизор от онази тема за Win 11 ги получих по един и същи алгоритъм.
Звъни куриер, кога е удобно, да ги донесе. Отговарям по негов избор, но има куче - най-добрия приятел на човека. Не е вълк, че ми писна  от този въпрос и не се продава! Има паспорт и носи моята фамилия. Умира за пици и печена риба. Ако не го е страх от кучето, да  носи кашона. В никакъв случай да не звъни на входната врата. Звънецът е стар модел, механичен и това влудява кучето. Заема някакви бойни стойки и според мен не лае, а псува на кучешки натрапника пред вратата.

Следва, когато пристигне на адреса, да ми звънне пак по телефона. Подключвам се към камерата-шпионка и се убеждавам, че е куриер с пратката. Да отвори пощенска кутия №7. Вътре има завита риба. Тя е за кучето, ако не е на кеф. В пощенската кутия има шоков датчик, който моментално известява в шторката на телефона, че е бърникано. Разговора по телефона се прекъсва. Отключам бравата и преминавам на конферетна връзка по камерата. Ако кучето притича по камерата му командвам, да стои мирен, а пича го подкупва с парчето риба. Кашонът получен и паркиран в подготвеното място и така като в Big Brother. Отново по телефона получавам бланка. Мажа с пръста и я връщам, че съм получил пратката. Целият процес около 3 минути макс. Кучето замезило и всички са ОК.

От началото на новата година подмених с нова перална, нова фурна за вграждане, нова съдомиялна,  а старите предадени на вехтошари по тази изпипана схема.

Не е реклама, не е самоизтъкване, а споделяне на опит.
Благодаря за вниманието и разбирането!

Интересно, но много екзотично! С много малка пазарна ниша.

Половината неща са само за твоите виждания, а това "Направи си сам" - има готови решения 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.