Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рам памет на стар компютър

Featured Replies

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

По-горе му дадох машина с всичко - достатъчно памет, SSD и HDD - нямаше да се наложи да пипа нищо - да няма гаранция 1 година, но като гледам той гаранции не признава.

Не съм видял друг твой пост с препоръки, където си ги посочил. Поне аз не виждам такъв. Освен този, в който го питаш за колко го е купил.

• Отговори 58
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То е ясно къде - в обявата в Olx  .

• Блрагодаря за съвета. Не знаех че при закупуване на sata ssd трябва да се настрои sata AHCI Enable Явно хардуера си има много тънкости. Със SATA SSD ще зарежда доста по бързо. Пък и ChatGPT

• То и сега да го включиш ще е по-добре. Само че може да ти се счупи зареждането на ОС.

Публикувани изображения

За 55 лева има

Компютър HP Pavilion p6-2140ef MiniTower

MB Foxconn 2ABF (LGA1155)

Chipset - Intel H61 (Cougar Point)

Intel® Core i5-2320 3.00 - 3.30GHz 6MB

4GB DDR3 SDRAM 1333MHz 2x2GB

500GB SATA HDD WD Blue 100%

DVD±RW

Card reader

Intel HD Graphics 2000

Гаранция 1 мес.

преди 14 минути, nusho73 написа:

За 55 лева има

DVD±RW

Card reader

Intel HD Graphics 2000

Гаранция 1 мес.

Проблем с рам памет на стар компютър Това е темата на питащия!

В тази тема няма никъде пост с тези препоръки от Пламен Петров

Нушо! Мога да ти дам паролата си и да провериш, ако не ми вярваш. Ако е препоръчвал Пламен това, би трябвало да го има и при мен.Ако има и друга таква тема на питащия, аз все още не съм я посещавал, а и не е редно да се пише в тема на човек, от друг човек с негови въпроси.

Така, както си написал този си пост, излиза, че ти, а не Пламен го е писал. Цитат от теб, но в цитата написаното е от друг, според теб.

преди 11 минути, nusho73 написа:

За 55 лева има

DVD±RW

Card reader

Intel HD Graphics 2000

Гаранция 1 мес.

Да кажем, че е моя грешка ... в предходната му тема съм му дал предложение!

Въпреки, че логиката казва, че ако в предходната тема бе послушал - тази нямаше да я има.

• Автор

Системата я взех за 24 лева от олх от някакъв си търговец на компютътри. Има 1 месец гаранция.  С подарък захранващ кабел.

Търговеца има и доста изгодни оферти. В смисъл на други места може да е 400 лева една система, а при него 150 лева.  Пък и дава известен период гаранция.

ПС. Вчера обстойно видях проблемата рам платка. Оказа се че има счупен електронен компонент на нея и това е довеждало до проблемите ми.  Явно с времето стават направо чупливи.

преди 1 час, Triple M написа:

Системата я взех за 24 лева от олх от някакъв си търговец на компютътри. Има 1 месец гаранция.  С подарък захранващ кабел.

Търговеца има и доста изгодни оферти. В смисъл на други места може да е 400 лева една система, а при него 150 лева.  Пък и дава известен период гаранция.

ПС. Вчера обстойно видях проблемата рам платка. Оказа се че има счупен електронен компонент на нея и това е довеждало до проблемите ми.  Явно с времето стават направо чупливи.

Не, не стават чупливи с времето. Някой/нещо ги е счупило съвсем механично.

• Автор

RAM чиповете работят с електрически сигнали. С течение на времето, повтарящите се цикли на четене/запис и флуктуациите в напрежението могат да причинят микроскопични промени в материалите на чипа. Това води до намаляване на стабилността и потенциално до грешки при съхранението на данни. Това важи за старите рам платки. А те са такива.

Смени врачката ...

Прочети го още веднъж и ми кажи, че физически откъртения кондензатор от платката на паметите ти има връзка с умора на материала на чипа ... грешки със съхранението и т.н.

Ако имаш дъно - да извадя EDO паметите и да видим кой колко е стар ... SD RAM също още си ми работи добре, DDR 2 в 17 годишния ми лаптоп също работи чудесно - както като оперативна памет така и като видео памет на онзи чип - 8600M GT - питай врачката колко би трябвало да му е живота на него.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.