Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да пусна лаптопа защото има парола.Мога ли да направя нещо по въпроса ?

Featured Replies

преди 2 часа, ChristoSt написа:

Здравейте.

Живeя в Чехия от 2007 година.

Казвам се Христо и съм на 50 години.

Ристо бе, на измамническия китайски сайт ( алито)  bmax продава нови лаптопи по 170€ и мини компютърчета по 108€, последното го купих миналата седмица, за в кухнята да си гледам телевизия с него. И на лаптопа и на мини кутийката съм им махнал SSD-то с Windows 11 и си ползвам друга операционна система. Пращат ги от Германия до Чехия безплатно с DHL.

Та, форматирай диска на това дето ти го е донесло кучето само и инсталирай на ново ако предпочиташ пак Windows. Така ще си сигурен че няма да има буби у него.

• Автор
преди 48 минути, Белгиеца написа:

Ристо бе, на измамническия китайски сайт ( алито)  bmax продава нови лаптопи по 170€ и мини компютърчета по 108€, последното го купих миналата седмица, за в кухнята да си гледам телевизия с него. И на лаптопа и на мини кутийката съм им махнал SSD-то с Windows 11 и си ползвам друга операционна система. Пращат ги от Германия до Чехия безплатно с DHL.

Та, форматирай диска на това дето ти го е донесло кучето само и инсталирай на ново ако предпочиташ пак Windows. Така ще си сигурен че няма да има буби у него.

Благодаря ти за съвета.Новото е най лесно.Но аз се занимавам с електроника и искам да науча нещо ново,та и да е Ботване. Ти отговаряш ли на снимката или е чужда.Защото си хубава и човек може да си попише с тебе.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Никой не се е родил научен!

Ако срещнеш преоблем в процеса, покажи снимка на ситуацията.

Къде да търся архива,?Искам да почетат за флашката .

• Автор
преди 1 минута, Колев 74 написа:

Белгийчеееееееееееееееее! Накрая ти излезе късмета. Не го пропускай!

Колев не му завиждай.Аь просто питах защото не познавам тука хората.Знам вече че е мъж и не се занимавам с тях по специално.

преди 11 минути, ChristoSt написа:

Знам вече че е мъж и не се занимавам с тях по специално.

Първото не е сигурно, ама за второто си прав!

• Автор
преди 29 минути, ChristoSt написа:

Благодаря ти за съвета.Новото е най лесно.Но аз се занимавам с електроника и искам да науча нещо ново,та и да е Ботване. Ти отговаряш ли на снимката или е чужда.Защото си хубава и човек може да си попише с тебе.

Къде да търся архива,?Искам да почетат за флашката .

Окей.В момента тегля файла .Един изтеглих а сега изтеглям още един с 1 гига е по голям.

преди 25 минути, ChristoSt написа:

Окей.В момента тегля файла .Един изтеглих а сега изтеглям още един с 1 гига е по голям.

Какви два файла? Тук е един и същ архив - от различни източници!

Цитат

MEGA                 WinPE11_10_Sergei_Strelec_x64_2025.05.22_English.rar           3.14 GB

fex.net               WinPE11_10_Sergei_Strelec_x64_2025.05.22_English.rar           3.14 GB

Google Drive     WinPE11_10_Sergei_Strelec_x64_2025.05.22_English.rar           3,1 GB

wdfiles.ru          WinPE11_10_Sergei_Strelec_x6 4_2025.05.22_English.rar           3.14 GB

pixeldrain.com  WinPE11_10_Sergei_Strelec_x64_2025.05.22_English.rar           3.37 GB

преди 10 часа, ChristoSt написа:

Новото е най лесно.Но аз се занимавам с електроника и искам да науча нещо ново,та и да е Ботване.

Като успееш да отключиш кошера с пчеличките, питай цървулан как да му извадиш само царицата = ЛИЦЕНЗА за Уиндоуса и форматирай смело SSD-то и инсталирай на ново същата версия на Бозата.
А още по-лесно е да отвориш лаптопа и да му извадиш SSD-то и го замениш с ново от амазон или даже от измамниците китайци ( ако имаш нерви да се ядосваш с тях).

Това да няма 15€ човек за едно ново SSD-то, си е просешка работа.

преди 44 минути, Белгиеца написа:

Като успееш да отключиш кошера с пчеличките, питай цървулан как да му извадиш само царицата = ЛИЦЕНЗА за Уиндоуса и форматирай смело SSD-то и инсталирай на ново същата версия на Бозата.
А още по-лесно е да отвориш лаптопа и да му извадиш SSD-то и го замениш с ново от амазон или даже от измамниците китайци ( ако имаш нерви да се ядосваш с тях).

Това да няма 15€ човек за едно ново SSD-то, си е просешка работа.

Лицензът не е ли вътре в таблицата ACPI?

При UEFI е лицензът или ако сме по - акуратни ACPI таблицата, смело може да трие дискът или да го форматира и пак да е лицензиран.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Файлът, който сваляш трябва да е с rar разширение и над 3GB! И не трябва да е от пре-пренасочен раздел(прозорец)

Ако не броиш това, че първо те насочва към конкретното хранилище - от където да "свалиш" архива.

• Автор
преди 7 часа, jhoro написа:

Ако не броиш това, че първо те насочва към конкретното хранилище - от където да "свалиш" архива.

Здравей.Току що свалих файловете.Те са два и единия rar  а другия zip и двата да от линка който си ми пратила.

преди 7 часа, jhoro написа:

Изявени ме за невежеството но как да заредя уиндоуса от флашката и избера rar формата.

току-що, ChristoSt написа:

Здравей.Току що свалих файловете.Те са два и единия rar  а другия zip и двата да от линка който си ми пратила.

Изявени ме за невежеството но как да заредя уиндоуса от флашката и избера rar формата.

Интересно, откъде се е появил този zip архив - защото във всички хранилища има само по един rar архив?

След като си свалил нещо от мрежата - първата стъпка е сканиране с антивирусна програма по твой избор. Ако ще да е - вградения Windows Defender!

После разархивираш архива в дял, където има достатъчно място. Препоръчвам в отделна папка - тук iso файла и другите неща са насипани директно в архива.

Влизаш в папката и търсиш папка „Create a bootable USB drive“. Има три варианта:

• Create a bootable USB drive BOOTICE
  • SimBoot_1.8
  • Writing to USB flash drive UltraISO

И за трите има обяснения - как да си направиш буутваща флашка.

преди 16 часа, цър-вул написа:

Теглиш вирус

Windows Defender ми намери 11 файла, които ги квалифицира като „троянци“ или „инструменти“!

Пример - Trojan:Win32/Occamy.C

Цитат

Категория: Троянски кон
Описание: Тази програма е опасна и изпълнява команди от атакуващ.
Препоръчително действие: Премахни незабавно този софтуер.
Елементи: 
containerfile:E:\WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.04.24_English\WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.04.24_English.iso
file:E:\WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.04.24_English\WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.04.24_English.iso->\SSTR\MInst\Portable\ATIH_2014_All_Eng.exe
file:E:\WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.04.24_English\WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2025.04.24_English.iso->\SSTR\MInst\Portable\Victoria_All.exe

преди 25 минути, цър-вул написа:

Лекарствата на съответните инструменти. False positive

A Victoria Е безплатен инструмент... 

Я пак, ако може по-ясно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.