Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

възтановяване на хакнати акаунти!

Featured Replies

Здравейте, имам да споделя важна информация за възтановяване на хакнати геймърски аканти на Steam, Ubisoft и Electronics Arts.

Преди една седмица ми бяха хакнали изброените 3 акаунта с malware. След смяна на паролите на емайла закачен към тези три акаунта пристъпих към тяхното възтановяване. EA отговориха след 5 минути и възтановиха напълно сменения емайл на моя акаунт. Steam реагираха след около 12 часа и те възтановиха стария емайл и смениха паролата. Пуснах тикет към Ubisoft за възтановяване и ми казаха "След щателна проверка не открихме доказателства , че вие сте оригиналния притежател на акаунта". Последваха около 30 емайла за 3 дни между тях и мен без никакъв резултат (даже ме заплашиха , че повече няма да отговарят на мойте тикети и емайли). Намерих стар пост в Reddit на човек с подобен на моя проблем. Той беше казал - вървете на www.bbb.com (Better Business Bureau) и пуснете оплакване там. След описване на проблема там , получих емайл от тях , че оплакването е валидно и те ще комуникират с Ubisoft. 4 дни по късно получих емайл свързан с първия тикет към Ubisoft, че акаунта ми е възстановен и да ходя да си сменя паролата.

Препоръка от трите платформи за игри - Слагайте си апликации на телефоните за мултифакторна защита за да не може само с парола да се влиза и да сте лесна жертва за хакерите!

преди 5 минути, Belefor написа:

Препоръка от трите платформи за игри - Слагайте си апликации на телефоните за мултифакторна защита за да не може само с парола да се влиза и да сте лесна жертва за хакерите!

Апликациите помагат, но не и срещу похищение на сесиите/бисквитките. Виждал съм опалквания за откраднати акаунти чрез заобикаляне на 2FA, steam guard и останалите authenticators. Трябва да се чисти и кеша и е препоръчително да не се логва човек през браузъра. И като цяло да се внимава с infostealers от сорта на fake captcha и цъкане на линкове получени чрез съобщения в steam (разни там скамъри с подаръци за някакви ваучери) и т.н. (т.нар. gift cards). И аз лично бих добавил и да си направите инвентарите скрити и да не държите суми в wallet-ите на клиентите. Дори да не се запазват данните за банкиране. Аз въвеждам само като ще купувам нещо и не слагам отметка да ми помни данните за картите.

Ubi все повече ми падат в очите. Затвориха и форумите си и комуникацията е дори по-кофти сега.

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Апликациите помагат, но не и срещу похищение на сесиите/бисквитките. Виждал съм опалквания за откраднати акаунти чрез заобикаляне на 2FA, steam guard и останалите authenticators. Трябва да се чисти и кеша и е препоръчително да не се логва човек през браузъра. И като цяло да се внимава с infostealers от сорта на fake captcha и цъкане на линкове получени чрез съобщения в steam (разни там скамъри с подаръци за някакви ваучери) и т.н. (т.нар. gift cards). И аз лично бих добавил и да си направите инвентарите скрити и да не държите суми в wallet-ите на клиентите. Дори да не се запазват данните за банкиране. Аз въвеждам само като ще купувам нещо и не слагам отметка да ми помни данните за картите.

Ubi все повече ми падат в очите. Затвориха и форумите си и комуникацията е дори по-кофти сега.

Не можеш да си представиш , как Уби ме направиха на маймуна и колко много доказателства за закупени игри им пратих - те си знаят същото - Не намерихме убедителни доказателства , че вие сте оригиналния собственик на този акаунт. Даже не можеш да подадеш оплакване срещу тях в редит - директно пишат - тук не може да се подава оплакване срещу нас! И ти изтриват поста! Долни загубеняци!

Аз имах 2FA на ЕА и се зачудих как са сменили емайла и паролата... А то се оказва , че е със бисквитки+кеш за логнат вече акаунт - така не ги пита дори за код!

преди 1 час, Belefor написа:

Не можеш да си представиш , как Уби ме направиха на маймуна и колко много доказателства за закупени игри им пратих - те си знаят същото - Не намерихме убедителни доказателства , че вие сте оригиналния собственик на този акаунт. Даже не можеш да подадеш оплакване срещу тях в редит - директно пишат - тук не може да се подава оплакване срещу нас! И ти изтриват поста! Долни загубеняци!

Явно дълбаят дъното. Те и Tencet са на път да им погълнат бизнеса. Засега 25% май или нещо такова бях чел. Аз съм им докладвал разни бъгове за Far Cry 6 и Primal ама глас в пустинята. Дори грешки в клиента им.

Иначе са ми съдействали по казуси с акаунта ми. Бях включил 2FA, но не получавах код за логване и махнаха опцията за да мога да се логна. После вече като я пуснах повторно я бяха поправили и бях почнал да получавам известия.

Това за акаунта е странно. Аз и на Blizzard съм пращал каквото са поискали и са ги признавали. Ама тогава се оказа, че без да искам освен платения акаунт съм имал и един безплатен и се бях опитвал да влизам в данните от безплатния в платения. Но все пак хората реагираха. Поддръжката им е на ниво. Жалко за Ubi.

преди 1 час, Belefor написа:

Аз имах 2FA на ЕА и се зачудих как са сменили емайла и паролата... А то се оказва , че е със бисквитки+кеш за логнат вече акаунт - така не ги пита дори за код!

Е нали и аз това казах де.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Апликациите помагат, но не и срещу похищение на сесиите/бисквитките.

Това имах предвид. Така заобикалят authenticator-ите.

То така крадат направо и YouTube канали с хиляди абонати. Вчера мернах пост в reddit. И това е от години.

Друга атака, която се ползва за кражба на акаунти освен Cookies Hijacking е SIM Swap attack. Но тя е малко по-сложна и изисква вътрешен човек при мобилния оператор (или да го убедиш, че това си ти макар да не си). И като ти клонира сим картата и вече паролите отиват при него.

преди 28 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То така крадат направо и YouTube канали с хиляди абонати. Вчера мернах пост в reddit. И това е от години.

Как крадат YouTube канали?

Исках да си прехвърля Youtube канала от един Google акаунт на друг, но ми се стори доста сложно и не посмях да опитам.

П.С. Май ще го направя с помощ от ИИ.

преди 21 минути, Greta Simmer написа:

Как крадат YouTube канали?

По същия начин. С похищение на бисквитките.

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1kxiurl/my_youtube_channel_with_100k_subs_was_hijacked/

Иначе нямам идея как се прехвърля акаунт. Не ми се е налагало и не съм търсил как става.

на 29.05.2025 г. в 12:15, Belefor написа:

Пуснах тикет към Ubisoft за възтановяване и ми казаха "След щателна проверка не открихме доказателства , че вие сте оригиналния притежател на акаунта".

И други има с твоя проблем.

https://www.reddit.com/r/gaming/comments/1l28af3/from_this_day_forward_i_wont_buy_any_ubisoft_game/

• Автор
преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Когато търсих решение на въпроса и видях стотици подобни на този!

За съжаление поддръжката на Уби е близка до нула. Само чрез www.bbb.com успях да си върна акаунта! Явно доста са ги заплашили.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.