Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатик Finlux 12JK4DWS като го настроя на COOL, климатикът не спира да работи

Featured Replies

Здравейте,  

Има климатик Finlux 12JK4DWS. Проблемът е, че като го настроя на COOL, климатикът не спира да работи. Увеличавам градусите на 28 и вместо да се изключи, той продължава да работи. Според мен може да се дължи на това, че не мога да го настроя явно. Може да трябва, освен COOL, да се сложи някоя от долните настройки.

HELTH,ECO,SLEEP,SILENCE

DISPLAY,LIGHT,I-FEEL

Навън когато е 40 градуса,вътре е над 30.Нормално е да не изключва докато не охлади до 28 градуса,които му задаваш,а това няма как да стане дори за един час.Аз на моя поставям 30 градуса и пак рядко изключва.Просто в най- големите жеги климатиците работят почти непрекъснато.

преди 56 минути, Димитър 59 написа:

Навън когато е 40 градуса,вътре е над 30.Нормално е да не изключва докато не охлади до 28 градуса,които му задаваш,а това няма как да стане дори за един час.Аз на моя поставям 30 градуса и пак рядко изключва.Просто в най- големите жеги климатиците работят почти непрекъснато.

При мен изключва! :)

Когато например работи на 24 градуса и вдигна температурата на 28 както казва автора, гасне вътрешното тяло и се изключва автоматично. След като достигне 29 градуса се включва автоматично. 

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

Моя в офиса го оставам на 23 лято , а зимата 24 25 . Един път направих голяма простотия да го надуя на 28 и тялото отвънка веднага замръзна 

не виждам смисъл да го дигате на такива големи температури само го мъчите и с това си качвате и сметката за тока 

преди 2 минути, Staff. написа:

Когато например работи на 24 градуса и вдигна температурата на 28 както казва автора, гасне вътрешното тяло и се изключва автоматично

и що ? ще му преебеш температурният режим или нямаш търпение на 24 да изключи ? 

преди 2 минути, adersa написа:

Моя в офиса го оставам на 23 лято , а зимата 24 25 . Един път направих голяма простотия да го надуя на 28 и тялото отвънка веднага замръзна 

не виждам смисъл да го дигате на такива големи температури само го мъчите и с това си качвате и сметката за тока 

и що ? ще му преебеш температурният режим или нямаш търпение на 24 да изключи ? 

Да не мислиш, че постоянно го вдигам от 25 на 28 градуса? Лятото го държа на 25, че на по-малко става много студено, но съм пробвал да увелича градусите и директно вътрешното тяло гасне,  и се затваря предполагам, че и външното гасне. След като температурата се вдигне на 28 градуса тогава сам се включва, това е! :)

Като се прецака, продават нови! :)

Не може да очакваш веднага да гасне вътрешното тяло с цел икономия на тока .Чакаш търпеливо и толкова лично аз съм го засичал да речем пускам климатика в 12 :10 на обяд първият път докато си набере температурата гасне по бавно беше някъде 12 30 12 40 обаче след това започна на 15 20 мин да включва и изключва.Има и друг вариант просто може външното тяло да се размразява понякога и затова да се бави да изключи.

преди 2 часа, thegame999 написа:

NCE

Spoiler

1. ОСНОВНИ НАСТРОЙКИ — ТЕМПЕРАТУРА + РЕЖИМ

• Увери се, че режимът е на "COOL" (снежинката), а не "DRY", "FAN", "AUTO" или друг.

• При COOL режим, климатикът трябва да спре да духа студено, ако стайната температура падне под зададената (напр. 28°C).

• Ако е 28°C зададени, а в стаята вече е по-хладно (~26°C), климатикът трябва да спре компресора и да мине в изчакване.

2. ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ ЗА ПРОДЪЛЖАВАЩА РАБОТА

🧩 Вариант 1: Неработещ или неправилно позициониран температурен сензор

• Климатикът измерва температурата от вътрешното тяло, а не от стаята.

• Ако въздухът от вътрешното тяло не достига датчика (или ако скрито има I-Feel режим от дистанционното и не е активен), то климатикът няма реална представа колко е топло в стаята → и продължава да духа.

🧩 Вариант 2: Активирана функция I-FEEL (или деактивирана без да разбереш)

• Когато е активен I-FEEL, климатикът използва температурен датчик в дистанционното, вместо в самото тяло.

• Ако дистанционното е някъде по-хладно (напр. близо до студен под, на сянка, до вентилация) → климатикът мисли, че е горещо и продължава да духа студено.

👉 Решение:
Пробвай да натиснеш бутона I-FEEL, за да включиш или изключиш тази функция и виж има ли промяна.

🔘 ОБЯСНЕНИЕ НА ДРУГИТЕ НАСТРОЙКИ:

Функция Какво прави? Влияе ли на проблема?
SLEEP Намалява мощността и вдига температурата през нощта (удобство + икономия) Не е причината
ECO Икономичен режим, намалява мощността и компресора Може да помогне да работи по-малко, но не решава основния проблем
SILENCE Намалява шума и скоростта на вентилатора Не спира компресора
HELTH Активира йонизатор или допълнителна циркулация Без връзка
DISPLAY/LIGHT Управляват дисплея или светлината
I-FEEL Ползва температурния сензор от дистанционното ВАЖНО!

🧪 ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ТЕСТ

1. Избери режим COOL;

2. Задай температура напр. 28°C;

3. Измери със стаен термометър – ако в стаята вече е под 28°C (например 26°C), но климатикът продължава да духа студено:

• Натисни I-FEEL и виж ще спре ли след минута-две;

• Пробвай да местиш дистанционното по-близо до климатика (ако I-FEEL е включен).

🛠️ АКО НИЩО НЕ ПОМОГНЕ

Възможно е:

• Проблем със сензора за температура;

• Реле или платка на вътрешното тяло не подава сигнал към компресора за изключване;

• Някой режим е "забил" и трябва пълен рестарт (извади климатика от захранване за 5 минути).

💬 Обобщение:

🔧 Климатикът трябва да спира при зададена по-висока температура.
📌 Най-честата причина е I-FEEL функцията – ако тя е активна, климатикът се ръководи от температурата около дистанционното.
🧪 Направи тест, като го изключиш и провери как се държи.

Ако искаш, можеш да ми пуснеш снимка на дистанционното, и ще ти покажа точно кой бутон за какво е и как да го настроиш.

преди 1 час, adersa написа:

Това е вярно,но за през зимата.Сега е обратното.Колкото по-висока температура е зададена при охлаждане,означава по-малко време да работи(по-малко да се „мъчи“),съответно по-малка сметка.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Това е вярно,но за през зимата.Сега е обратното.Колкото по-висока температура е зададена при охлаждане,означава по-малко време да работи(по-малко да се „мъчи“),съответно по-малка сметка.

Е добре при моят вариант на 23 добре ли е ? 

иначе охлажда идеално не е да си личи , че хич не работи .Влизам съм в малки магазинчета уж е пуснат то грам не се усеща ,че е хладно 

Лятото вътрешното тяло не изключва,спира външното тяло но вътрешното продължава да върти вуздуха .

преди 2 часа, adersa написа:

това от цялата процедура не е ли по важно ? 

Писах на автора ,че не му изключвал климатика.Без устройство да мери тока няма как да разбере дали е спрял лятото климатика.Спира външното тяло и работи само вентилатора на вътрешното което харчи съвсем малко ток.То се усеща веднага по миризмата ,ако не е чистен климатика.

преди 50 минути, LOSHIAT написа:

Спира външното тяло и работи само вентилатора на вътрешното

ами то спира вече , когато е набрало температура , а не да върти постоянно тука вече ако не спира явно трябва да се отвори и да се провери кое е за ремонт .

• Автор

Здравейте,  

Днес правих малко експерименти. Когато включа климатика на 25 градуса, работи и вътре, и отвън. Когато вдигна градусите на 29, работи само вътрешното тяло, а външното не работи. Това разбрах днес.

преди 1 минута, thegame999 написа:

Когато вдигна градусите на 29, работи само вътрешното тяло, а външното не работи. Това разбрах днес.

ще преебеш външното тяло бе будала знаеш ли ако се замрази колко време ще му отнеме да влезе  в час ? за къв чеп го вдигаш на 29 ? нали аз така направих на моят зимата и веднага се замрази и 2 дена не можах да го оправя .Аз винаги го оставям на 23 24 зима и лете .

Да замръзне външното тяло на климатик, работещ в режим "Охлаждане", при положение, че навън е 25-30 градуса?!? :lol6: 

Това си е за темата с бисерите от форума.

преди 47 минути, thegame999 написа:

Здравейте,  

Днес правих малко експерименти. Когато включа климатика на 25 градуса, работи и вътре, и отвън. Когато вдигна градусите на 29, работи само вътрешното тяло, а външното не работи. Това разбрах днес.

Така се получава,защото външното изключва за да почива,когато вътре е постигната температурата 29 градуса.Сега,ако намериш чрез проби,на колко градуса да го оставиш(между 25 и 29),но така,че външното да работи и почива приблизително едно и също време е най-икономично.Хем ще ти е хладно,хем по-малко ток ще плащаш.

преди 44 минути, adersa написа:

ще преебеш външното тяло бе будала знаеш ли ако се замрази колко време ще му отнеме да влезе  в час ? за къв чеп го вдигаш на 29 ? нали аз така направих на моят зимата и веднага се замрази и 2 дена не можах да го оправя .Аз винаги го оставям на 23 24 зима и лете .

Външното тяло през лятото се загрява,а вътрешното се охлажда.Зимата е обратно-Външното произвежда студ,а вътрешното топло. Правилно го оставяш зимата на 23-24 градуса,но за лятото в жегите,климатика ще ти работи непрекъснато,а сметката за ток ще е повече от колкото си плащал зимата за отопление. 

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Правилно го оставяш зимата на 23-24 градуса,но за лятото в жегите,климатика ще ти работи непрекъснато,а сметката за ток ще е повече от колкото си плащал зимата за отопление. 

не е точно така да речем пускам го в 12 30 на обяд взима си температура вънка и вътре и към 13 и нещо изключва вътрешното тяло.Така после като включи пак след 5 мин след това цял ден такъв режим си прави на 5 10 мин съм го засичал вътрешното тяло да изключва 

• Автор
преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Така се получава,защото външното изключва за да почива,когато вътре е постигната температурата 29 градуса.Сега,ако намериш чрез проби,на колко градуса да го оставиш(между 25 и 29),но така,че външното да работи и почива приблизително едно и също време е най-икономично.Хем ще ти е хладно,хем по-малко ток ще плащаш.

Външното тяло през лятото се загрява,а вътрешното се охлажда.Зимата е обратно-Външното произвежда студ,а вътрешното топло. Правилно го оставяш зимата на 23-24 градуса,но за лятото в жегите,климатика ще ти работи непрекъснато,а сметката за ток ще е повече от колкото си плащал зимата за отопление. 

Аз се чудя защо не изключва вътрешното тяло,а постоянно духа?

сега ще видим другата седмица за юни каква ще е лятото в офиса винаги съм плащал 50 60 рядко съм дигал до 100 лв ако има изравняване.Зимата съм плащал 120 130 лв но все пак на доставчик на трета инстанция по друга тарифа на енергото :)

току-що, thegame999 написа:

това не е добре трябва да се отвори да се види това гълта сумати ток 

преди 7 минути, thegame999 написа:

Някои модели инверторни климатици са така. Постоянно духат, само от време на време се включва компресорът, да охлади вътрешното тяло. 

Ако много те притеснява, обърни се към фирмата, която ти го е монтирала, да го прегледат, или откъдето си го купил. Въпреки, че по марката съдя, че е от Зора, а там няма кой да ти каже нещо смислено :( . 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.