Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случващото се в България

Featured Replies

Това е, което мисля, че реално се случва в България!

Цитат
Това е много симплистично казано. И в Северна Корея, Южна Африка и Филипините има политици в затвора, това не оправя нещата. Когато политически лица се преследват с цел отстраняване им като политически опоненти и избора на хората се изменя, това е знак за максимална корупция и обхват на държавния апарат. И при Станишев положението беше зле, но никога не е имало такова срастване на държава с "бизнес" (ако можеш да наречеш това, което Пеевски има така) от комунистическите години насам.

Цитат

Друг е въпроса дали искат да го изкарат от Президентството и да се овладее и последната свободна от Пеевски институция.

Явно се готвят за президентските избори и ГЕРБ и тоя нагъл отвратителен глиган искат да овладеят всичко!

Чудя се, толкова ли няма кой да ги спре тези двамата? Корупцията и олигархията са очевидни! Толкова ли това се харесва на хората? Това ли ви е представата за "демокрация"?

Видях я и "честната" бизнесменка, оплакала се от варненския кмет. Направила се е на бостанско плашило . Отдалеч и личи, че е герберски кадър, от смешните лелички на ГЕРБ, които искат да са вечно млади.

Хората си гледат лятото и ваканциите, вдигат рамене и приемат всичко за нормално. Докога? Докато не започнат и репресиите над обикновените хора ли? Чак тогава ли ще се сетите, че живеем в в диктатура и олигархия?

Познах:

Цитат

Асен Василев по Нова нюз показа снимка от 2015г. на собственичката на фирмата, подала сигнал срещу кмета на Варна, предърната с Бойко Борисов. Каза, че тази фирма е печелила обществени поръчки по негово време за общо 6 милиона.

То само  прости и арогантни жени биха се направили на маймуни.

Чудя се, толкова ли няма кой да се намери да ни спаси от двамата мутрафони? без тях прислуганта им бързо - бързо ще се разбяга от България!

А за тази "безнесменка" разбрах, че е предлага некачествени боклуци на децата, "закуски", пълни с химия! Тази трябва да бъде подведена под отговорност за отровителство! В една нормална държава! Варненсият кмет с право я е отсвирил!

Точно:

Цитат

Да бе, ще и вярвам. Натискана, пък обжалвала и дума не обелила за натиска. Сигурно и от КЗК и ВАС е натискана. Някои фирми не приемат "не" за отговор що се отнася до бизнеса им. И са удобна маша за нечистоплътни политически намерения. Аз призовавам да се проверят всичките и обществени поръчки с Община Варна и да се види какво точно е ставало там през тези 16 години. Нали търсим истината?

:yanim::yanim::yanim:

А директорите на училища, приемали боклучавите "закуски", трябва да бъдат съдени от родителите, че са давали на децата боклуци, с които са ги разболели! Да видим тогава как такива "бизнесмени" ще си въртят бизнеса за сметка на детското здраве! :angry::angry::angry:

Цитат
И аз вярвам, щом е правила бизнес по времето на Портних, е давала рушвети и още как. Въпросът е, че сега не печели тя обществените поръчки, както й е било гарантирано преди от ГЕРБ.

Цитат
А има ли я прегърната с друг политик, от друга партия през тези 35 години?
И получвала ли е по 6 милиона, по времето на друга партия?
Едно е да имаш бизнес от 35 години, съвсем друго е да печелиш преимуществено обществени поръчки. При това по времето на конкретна партия. Че чак да заслужиш прегръдката на лидера й.

НА ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА:

Цитат

Ама Пламенка била собственичката на Залива, оная фирма дето поне от 12г храни болници и училища,  и вечния печеливш на поръчките
Същата фирма храни и военните във ВВМУ, случаеност ли.
Преди 10-12г имах НЕудоволствието да си имам работа с тях като майка на ученик. Храната беше с отвратително качество, малки грамажи, за сметка на това бяха забранили на децата, които си носят храна от дома, да се хранят в столовата на училището. Жалбите ни бяха много, но директорката вдигаше рамене - нямало друга фирма и това си е. Друга фирма имаше за една година, но след това отново Залива бяха печелившите..
Храната в болниците е отвратителна, без съобразени менюта и т.н ..

Боклучавата храна, пълна с химии и вредни неща, разболява. След като се разбра, коя е фирмата, тровила деца и болни с боклуци във Варна, е редно ваярненци да се вдигнат като един и да я съдят госпожата за това, че е тровила здравето на децата! Боклучавата храна може да докара сериозни здравословни проблеми! Просто я съдете, не я жалете!!!!!!

Да видим после дали ще има още желаещи алчни уроди да тровят здравето на хората!!!!! Дано да се разберат покрай това и имената на "фирмите" и другите такива бизнесмени - боклуци! И родителите да си натиснат директорите да отказват да хранят децата с боклуци!!!!

• Автор
Цитат
Всеки , който има ученик знае за каква гнусотия става дума. И в училищата и в болничните заведения, храната е била еталон за корупция - качество, което и за прасета не става.

Точно така става и разболяването на хората - от боклучава и некачествена храна. Добре, че ние по болници си носим наша храна или купуваме нещо отвън. Знам, че е риск да не съм по диета точно. Но имам горчив опит от прясно мляко, с което се натрових, когато бях на санаториум в Банкя. Нито знаеш какви хора са избрани да работят в болничните кухни, нито дали спазват висока лична хигиена и чистят непрекъснато, нито кой им е доставчикът.

Поне на такива като тая да им бъде спрян достъпът до деца и болни хич няма да е зле.

Лично според мен, всеки, който предлага боклучава храна на деца и болни, трябва да бъде обвинен в тероризъм. Тао си е геноцид, престъпление, да предлагаш боклуци!

• Автор
Цитат

Опорки няма в случая, а очевидна наказателна акция, заявена от Боко.

• Автор
Цитат

Даже не мога да се ядосам, толкова е сюрреалистично всичко, което ни се случва. До няколко месеца няма да има нещо, в тая държава, което да не е на пеевски.
Ама явно това си заслужаваме, като народ сме дорасли до този момент в развитието ни. Частна държава, подчинена на един. И сме си доволни, щото сме сити и имаме пари за кола и море. Справедливостта и правосъдието- много важно.

преди 2 минути, andrianivanov написа:

Сега сама ли си отговаряш в темата?

Явно вие си гледате моренцето и биричката. Не ви интересува, че двама мутрафони опитват да завземат абсолютно всичко!

Или вие сте от ГЕРБ и това ви устройва?

Споко, все някога и за вас ще дойде един  10 ноември, на който ще бъдете свалени позорно от власт! Все някога! Надявам се да доживея да видя този момент! А вие ще бягате и ще се криете!

Жалкото е, че е права:

Цитат
Никой не може да увлече хората, защото на хората не им дреме. Една шепа сме тия, дето четем, слушаме и се интересуваме. 30% я гласуваме, я не, от тях половината са я купени, я корпоративно повлияни.
Какво ти увличане, сварени сме вече.

Аз искам тия, които крадоха от моите пари, които ми бяха спряни от пенсията при първия мандат на Борисов, да ми ги върнат! Това са мои пари! Чакам момента да се пиша репресирана за ГЕРБ, за да ми върнат парите, които откраднаха от мен тогава и от всички други инвалиди, с грозното обвинение, че сме били фалшиви! Искам си парите за тези 4 години без пенсия! Мои са! Бях първа група инвалидност, не знам колко ми е била пенсията, но си искам парите! Мои са! Искам си също и абсолютното право на свобода на словото! 

преди 28 минути, Anneliese написа:

Явно вие си гледате моренцето и биричката.

По това време, какво да гледам? Гледам си и доматите, ама там е 70% автоматизирано

преди 29 минути, Anneliese написа:

Не ви интересува, че двама мутрафони опитват да завземат абсолютно всичко!

За кого говориш? Нали знаеш, че за клевета можеш да бъдеш подведена под отговорност и по НК и по ГПК?

преди 33 минути, Anneliese написа:

Или вие сте от ГЕРБ и това ви устройва?

Аз не съм "от", аз съм от Основателте на Партията

Реално: Никой власт желаещ не се стреми към Президентското или креслото на Министър-Председател! ;) Всички вече предпочитат да "дърпат конците" под женска визия. ;) Щото, никой мъж не посяга на жена! => Директно е завела жалба за психологическо и/или физическо насилие! :) 

Идва момент в който жените ще разберат, че някои ги ползват като "Фаце" - само! :) 

Айде стана време да подскачаш за пожарите или кат са в България не са важни нали? 😜

• Автор

Ето ви един куп истини, адски неудобни на фенчетата на ГЕРБ и глигана:

Цитат

'Изгърмяха', защото държавата в лицето на Пеевски погва всеки, който не иска да му играе на гайдата. В окупирана държава живеем. Никой нормален няма да си жертва здравето и бъдещето, за да влезе в тази кал. "Прокуратурата" и "съда" винаги могат да си направят скалъпени обвинения тип "една баба казала" и да държи с месеци хората по затвора без никакви доказателства. Колко пъти вече ще гледаме един и същ евтин фи

Цитат

Ами няма никакво противоречие. Плащала си е жената на хранилка на ГЕРБ, изведнъж греда, не печели и не и искат кирливите рушвети, децата в училище ядат нормални закуски. И тя се възпалява, че силикон без пари не се поддържа лесно, иска си поръчките, че с тези сухи хлебчета и мухлясало сирене нещо не и върви кетъринга на свободния пазар, където трябва да се конкурира с нормални играчи. Тя си е свикнала с обществени поръчки от свои хора.

Цитат

Фактите са, че фирмата е изгубила обществена поръчка, оспорила го е чак в съда, но отново е изгубила и дори е осъдена да си плати съдебните разходи. Освен "честната" дума на собственичката на фирмата, какви са доказателствата срещу кмета? Вече стана ясно, че спечелилата фирма е предлагала 20% по-ниска цена.

Цитат

Моят град се противопостовяше на ГЕРБ и получи едно НИЩО. Дори, когато кмет на партията успя за мандат да седне на стола централната власт не забрави за предишните провали и продължи да ни държи на минимума. Сега кметът отново е от ГЕРБ, просто защото 8 години останаха пропилени без подкрепата на София, и започнаха малко по-малко уж да се случват някакви неща. В бъдещето, защото сключиха договори за инвестиции. Ще си имаме нова зала. Началото бе финансирано от правителството на Орешарки и след като той се махна си останахме с изкоп. След това нищо до тези дни. И пак изглежда, че ще е скъпо и недомислено. Нещо като залата в Бургас може да се случи.

Цитат

Държат ни на някакво ниво, където сме доволни да имаме нещо въпреки корупцията. Която е голяма

Цитат
Точно ни държат на някакво ниво, да сме доволни и да не мрънкаме. Някоя зала, някое кръгово с цветенца в средата, сцена, асфалтирана улица, междуградски път. После по ТВ ни обясняват как трябва да сме благодарни, защото всичко това е благодарение на тях и само на тях. И ние доволни, че все пак направили нещо, въпреки че много крадат. Пък ако съгрешим и не си изберем техен кмет, сме в девета глуха - все едно ни няма. Ей така, отмъстително, да си знаем какво следва, ако не гласуваме за тях. Държава има само за нашите хора, за другите виждаме какво има.

• Автор
Цитат

Само да споделя как работи прокуратура, съд и тн...
1) водачка прави забранена маневра и убива моторист, водачката е млада брокерка на НИ от известна кантора във Варна, не само не е задържана, не само не е под домашен арест, а дори книжката й не е отнета
2) преди дни 19г келеш намачка до смърт 3ма души в кафене  в Разград,  младежът изтърпя 72 часа и сега е под домашен арест, хората се възмущават, защото майката работи в съда. Правен му е само полеви тест за алкохол и наркотици, които като "излезли отрицателни"  никой не сметнал за нужно да му се вземе кръв.
3) прокурорският син в Перник, е тоя е лауреат по наглост , но пък всички му повЕрвахА, че много се е поправил

Видими резултати - ГЕРБ, Пеевски и сие! Дано да сте доволни!:angry:

Цитат

Като гледам какви помии е давала на децата пламенка се питам дори и да е спечелила ОП, няма ли механизъм за контрол и евентуално разваляне на договора? Снимките при Дремджиев от родители на деца бяха потресаващи.....И това за 9 лв порцията. Оставете парите, но храним децата си с боклуци, то те не го и ядат това де....И 16 години тая е на тезхяга с нейните мазни яхнии от по 150 гр. в кутийката!

И такива боклуци като тая, вместо за е в затвора, хората и се кланят, щото е някоя и с пари!

Спрете да уважавате хората с пари! В голямата си част това са хора, забогатяли за сметка на нечие здраве и нечий живот!

После се чудите защо някога е имало "Белене". И, да, в наши дни точно такива като тази са за там. После да я видим дали ще се дуе така и ще си позволява да трови деца!:slap1::beat:

Цитат

MerriAn, карал е със 100км/ч, има данни, че са залагали пари, кой по-бързо ще вземе отсечката, хора от блоковете срещу кафенето са ставали свидетели на това. Е сега пита се защо нито хората в блока, нито от заведението са подали сигнал за това

Докато търпим синчетата на разни мутреси и мутреси да правят каквото си искат, няма да се оправим. Такива ги оправят само ТВУ - тата и "Белене". Як побой и после да ги видим на какви ще се правят!:angry:

Това доразумение на северозападната природа берковското херувим пак е спало на чорчик, пак е сънувало Белене, затвори, побои... заслужени или не...обаче за другите... иначе в дом не може да иде, щото ще му е студено. Предполагам в неговото случай това се води за спокоен сън, инаше щеше да има и бомбени килими, унищожаване на чужди столици, вулкани и други катаклизми... заслужени естествено.

• Автор

Нормалните хора не сме длъжни да търпим мутрите, престъпниците и всякаква паплач с власт, която е решила да забогатява на чужд гръб и за сметка на чужди живот и здраве! За мен такива са гнусни  долни престъпници.

Лично аз пострадах през лятото на 2022 от хранително отравяне от закуска, приготвено явно от нечий мръсни ръце или болен човек! Оттогава имам нетърпимост към всякаква липса на хигиена при приготвянето на храните!

Много, ама много съм бясна и за унищожените обществени тоалетни, построени през соца. Сега, навън не мога да пия вода, защото от нея много бързо ми се ходи до тоалетна, а такива вече няма. Няма и обществени умивалници със сапуни. Пълно безобразие! Та, вода пия вкъщи, излизаме по - съсно на разходка, има нерви, разправии............. а кой навремето гласува за СДС и разпада на страната? Не съм аз! Аз като дете, си бях доволна от живота при соца! Да ни бяха казали още през 90 - те, години на 20 век, че тези играчки "Барби" и "Лего" са само за децата на "богоизбраните", и показват рекламите им само като пропаганда..............Щяхме да се отвратим, аз - със сигурност!

В дом няма как да ида, условията там са скотски. Гледах го този в Кюстендил - ами там явно нямат денонощно парно отопление в сградата, точно както беше и в училището в София. Сигурно и топла вода няма денонощно. Ами не, благодаря. Студувала съм достатъчно. Също така в тези домове няма интернет, не можеш и мнението да си изкажеш, да гледаш клипчета и филми, да играеш на разни игри.................

• Автор

Голяма демонокрация, няма що!

Цитат

Слушах по радиото общински съветник от Варна. Герб говорили за избори. Гласи Гласили Рая Назарян за кмет. Атакували са два пъти заповедта на Коцев, с която си определя заместник. Първия път не им се е получило. Ясна им е целта, да подменят вота на хората и да си сложат удобен кмет.

Надявам се варненци да се ядосат още повече.

Цитат

Това как прилича на демокрация?! Подменят вота на хората с купуване на гласове, а ако не стане в някои райони, като големите градове, размятат бухалките или пазаруват вече избраните кметове от една партия.

Интервютата на Бойко Борисов си продължават по един и същи сценарий. Като му се зададе случайно някой неудобен въпрос, веднага “журналистка” от пеевските медии подава удобен въпрос, за да си разгърне вождът от Банкя остроумието.

• Автор
Цитат

Вижте каква хубава къща в района на Евксиноград си е построила Пламенка. Ето защо децата и болните във Варна ядат некачествена храна.

https://www.dunavmost.com/snimka/202507/728_416/6ee56f368bb34adda61df9e75ed08eca.jpg

https://www.dunavmost.com/novini/razkriha-palata-na-plamenka-dimitrova

Ето ви ги "честните" и "почтените" от ГЕРБ!!!!!:vomit::vomit::vomit:

https://www.dunavmost.com/snimka/202507/728_416/6ee56f368bb34adda61df9e75ed08eca.jpg

• Автор

Вижте какво се случва в УМБАЛ "Света Марина"

Цитат

П.С. Миналия юни баща ми лежа там, в интензивното. Майка ми носеше всеки ден храна, освен лекарства и хигиенни материали. За нас не е било проблем, майка да носи ежедневно, но ми беше странно, че се внася храна от вън в интензивно отделение. Да не би само да се плаща за храна от болницата, а пациентите да са оставени да се спасяват?

И сте ОК в българските болници да ни тровят с незнайно каква и незнайно как приготвена храна и да умрем от отравяния?

Откакто през лятото на 2022 година пострадах от хранително отравяне и лежах в болница и на системи в Монтана, съм чувствителна на тая тема!!!!!!!!!!!!!!!!

Който трови хората - в затвора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 2 минути, teo-glavata написа:

И каква е връзката с къщата на някой и храната на децата?

Тоя боклук е печелил пари на гърба на здравето на деца и болни във Варна. Печелила е от обществени поръчки, но е предлагана некачествена и негодна храна на варненските деца и болни цели 16 години! Кой знае колко хора е натровила и убила с нейната "храна"!

Такива тарикатки и престъпници съвсем правилно едно време са ги пъхали в "Белене"!

преди 4 минути, Anneliese написа:

Вижте какво се случва в УМБАЛ "Света Марина"

И сте ОК в българските болници да ни тровят с незнайно каква и незнайно как приготвена храна и да умрем от отравяния?

Откакто през лятото на 2022 година пострадах от хранително отравяне и лежах в болница и на системи в Монтана, съм чувствителна на тая тема!!!!!!!!!!!!!!!!

Който трови хората - в затвора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тоя боклук е печелил пари на гърба на здравето на деца и болни във Варна. Печелила е от обществени поръчки, но е предлагана некачествена и негодна храна на варненските деца и болни цели 16 години! Кой знае колко хора е натровила и убила с нейната "храна"!

Такива тарикатки и престъпници съвсем правилно едно време са ги пъхали в "Белене"!

Ти изобщо не си ОК д глсватс. Има си условия по процедурите и те подлежат на контрол. Естествено, че всеки работи за печалба в макс. възмпжен рсзмет.

От 1,5 год работя със "Залива" за "Далас" - за закуските и няма никакви проблеми. Няма как за 2€/ден да ти сервират рибай стек. Набий си го в кратуната! Висикия стандарт иска и повече пари. Като не ти харесва храната в болницат.....имаш телефон и си поръчваш от любимия си ресторант

2021г лежах 5 дни в неврологията в "Св. Марина".  Това беше по време на ковид ограниченията и не ни пускаха до стола. Вариантите бяха или ядеш от кашичката дето сестрите хранеха лежащо болните или някой да ви носи храна от вън. Майка ми всеки ден ми носеше храна и минерална вода, но за никакви лекарства или други косумативи не е ставало и дума някой да ви ги носи отвън.

преди 16 минути, ined написа:

2021г лежах 5 дни в неврологията в "Св. Марина".  Това беше по време на ковид ограниченията и не ни пускаха до стола. Вариантите бяха или ядеш от кашичката дето сестрите хранеха лежащо болните или някой да ви носи храна от вън. Майка ми всеки ден ми носеше храна и минерална вода, но за никакви лекарства или други косумативи не е ставало и дума някой да ви ги носи отвън.

Уффф май беше на 14 етаж? 

Майка ти чакала асансьор с часове...

• Автор

Гнусната Пламенка се движи с охрана. Хвана я страх, откакто хората във Варна разбраха кой им предлага буламачи и отрови в болниците и училищата. Тази си заслужи страха!:yanim::yanim::yanim::lol6::lol6::lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.