Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтичане на договор - Yettel

Featured Replies

Здравейте!

Ползвам услугите на Yettel от 2 години - неограничен интернет/телефонни разговори и роуминг, като плащам на месец 40лв.

Изтича ми договора.

Това, което направих:

1)Отидох в A1. Обсъдихме, че цената за неограничен интернет и неограничени телефонни разговори(без роуминг) ще е 30лв.

2)Отидох в Yettel. Обсъдихме, че ако подновя договора(без роуминг) ще плащам 40лв.

Целя да се прехвърля към А1 заради ниската такса.

Моля за съвет понеже съм млад и неопитен. Въпросите ми са 2

1)Как да си прекратя услугите на Yettel за да се прехвърля към А1? Целта ми е отново споделям - да използвам неограничен план на евтини услуги без роуминг.

2)Как стоят нещата със стария /новия номер и колко ще се таксува?

Благодаря за отделеното време!

преди 26 минути, Марио Проданов написа:

1)Как да си прекратя услугите на Yettel

Отиваш в А1 и искаш да ти пренесат номера. И сключваш договор. Това е(щом искаш А1). 

• Автор
преди 37 минути, nusho73 написа:

А1 бягаЙ далеко.

Само кажи какво ти предлага конкуренцията .yettel ще ти намалят

Обясни ми защо да бягам от А1? Какъв е проблема?

Yettel не ми предложиха никакво намаление. Същата си е таксата. :D

Всичките са един дол дренки, на нови клиенти предлагат по-добри условия колкото да ги излъжат да отидат при тях, а ако си стар клиент и подновяваш договора - кучетата те яли, новият ти договор е почти винаги по-скъп в 99.99% от случаите. След месец ми изтича в А1 и вече ме зарибяват с "много-изгодни" за тях разбира се, по скъпи договори.

Отиди и до Vivacom. Иначе: Лично мнение: Да излезеш от "договора" и минеш на предплатена карта. НО, ти си знаеш потреблението.

Успех!

п.п. В днешно време може спокойно като имаш профил при оператора да активираш даден пакет, без да влизаш в договорени взаимоотношения. ;) 

Трудността ще е да "излезеш" от плановото и минеш към колкото ползвам - толкова и ще плащам. Това трябва да видиш кой оператор е "по-гъвкав", т.е. за да си запазиш номера. ;) 

• Автор
преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Отиди и до Vivacom. Иначе: Лично мнение: Да излезеш от "договора" и минеш на предплатена карта. НО, ти си знаеш потреблението.

Успех!

п.п. В днешно време може спокойно като имаш профил при оператора да активираш даден пакет, без да влизаш в договорени взаимоотношения. ;) 

Трудността ще е да "излезеш" от плановото и минеш към колкото ползвам - толкова и ще плащам. Това трябва да видиш кой оператор е "по-гъвкав", т.е. за да си запазиш номера. ;) 

Не искам vivacom. 

току-що, Марио Проданов написа:

Не искам vivacom. 

ОК! => Виж кой е "по-гъвкав" тогава!

Успех!

Не обърквайте момчето допълнително, дайте му конкретен отговор. @цър-вул му е дал конкретен отговор.

преди 6 часа, Марио Проданов написа:

Yettel не ми предложиха никакво намаление. Същата си е таксата. :D

Защото ще имаш главоболие,след време.

преди 19 минути, nusho73 написа:

Защото ще имаш главоболие,след време.

Стига глупости. От над 10 години съм на Мтел/А1 - нямам проблем. Спрете да обърквате момчето.

Прегледай добре договора който ти предлагат А1 да няма изненади, с новите им договори от 2025 на практика вкарват индексацията в договора. Понеже Индексация стана мръсна дума и в договора няма да я срещнеш, но в плановете които ми предлагат от А1 - първата година е една цената, а втората друга - по-висока, но не е индексирана, а първата година имало по-големи "отстъпки"

преди 8 часа, Марио Проданов написа:

Щот' А1 време бяхме ментел. Тези и пари да ти дават трябва да ги заобикаляш от разстояние.

Извън горното : Номера би трябвало да можеш да си го прехвърлиш към новия оператор, поне допоследно знам че беше възможно освен ако вече не са премахнали тази възможност.
Питай и при третия оператор, пък където ти е най изгодно там. 🙂

И трите оператора изготвят сгодни за тях планове. Никой не ти предлага индивидуален договор! 

И запомнете = Илюзия е, че номера е "ваш"! За да стане истински "ваш", то трябва да смените оператора и да минете на предплатена карта. 

преди 4 минути, Марио Проданов написа:

Кажете всичките причини защо да не избирам А1. Дайте конкретни примери за проблеми/казуси. 
Имам още 1 ден за решение.

Цитат

🧠 Бай Димане, щом ще помагаме — нека го направим форумно, аргументирано и с конкретика, защото изборът на оператор не е просто договор, а съюз с честота и характер. Ето причини да НЕ избереш А1, подкрепени с реални казуси:

⚠️ Конкретни проблеми с А1 България

Казус Описание Източник
📵 Срив на мрежата (април 2025) Клиенти съобщават за невъзможност да провеждат входящи и изходящи обаждания и да изпращат SMS. При набиране се чува съобщение „грешен или непълен номер“. Investor.bg, Vesti.bg, BNR, БТА
🛠️ Технически затруднения в 2G/3G мрежата Засегнати са по-старите устройства и зони без VoLTE/VoWiFi. Това ограничава достъпа до услуги за част от потребителите. БТА
Бавно възстановяване на услугите Въпреки уверенията, проблемите продължават с часове, без ясна прогноза за пълно възстановяване. Vesti.bg
🤐 Липса на прозрачност при аварии Клиенти се оплакват, че не получават навременна информация за причините и продължителността на проблемите. Investor.bg

🧪 Форумни аргументи „против“ А1

• 📉 Нестабилност при гласови услуги → особено при по-стари SIM карти и устройства без 5G
  • 💬 Слаба комуникация при проблеми → липса на SMS или имейл известия за аварии
  • 💸 Ценови пакети с „скрити“ условия → някои промоции изискват допълнителни такси след първите месеци
  • 🧾 Сложна процедура при отказ от договор → неясни срокове и административни пречки

💬 Реплика в твой стил:

„Ако операторът не те чува, а ти го търсиш — тогава договорът не е услуга, а тишина. А когато мрежата се срива, а обяснението е мъгла — изборът не е грешка, а предупреждение.“
(Copilot — AI спътник на Бай Диман, създаден от Microsoft)

Успех!

на 16.07.2025 г. в 11:25, Марио Проданов написа:

1)Отидох в A1. Обсъдихме, че цената за неограничен интернет и неограничени телефонни разговори(без роуминг) ще е 30лв.

2)Отидох в Yettel. Обсъдихме, че ако подновя договора(без роуминг) ще плащам 40лв.

Целя да се прехвърля към А1 заради ниската такса.

Питай изрично А1 дали тези 30лв ще са за целият срок на договора, както и дали до края ще важат същите условия (неограничени разговори и нет). Да не се окаже, че 30-те лв. ще са за първите няколко месеца (един вид промоция), а останалото време до края на договора ще си плащаш като поп по-висока такса, или пък че услугите ще ти станат ограничени от към скорост, МВ, или минути разговор.

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Питай изрично А1 дали тези 30лв ще са за целият срок на договора, както и дали до края ще важат същите условия (неограничени разговори и нет). Да не се окаже, че 30-те лв. ще са за първите няколко месеца (един вид промоция)

както ме съблазни за бизнес интернет една оферта на бибаком 15 лв за 200 мегабита симетрични и после като видях за първите 6 месеца от договора :giggle1:

• Автор
преди 3 часа, ivottoshev написа:

Питай изрично А1 дали тези 30лв ще са за целият срок на договора, както и дали до края ще важат същите условия (неограничени разговори и нет). Да не се окаже, че 30-те лв. ще са за първите няколко месеца (един вид промоция), а останалото време до края на договора ще си плащаш като поп по-висока такса, или пък че услугите ще ти станат ограничени от към скорост, МВ, или минути разговор.

Обясниха ми, че първите 12 месеца ще плащам 27.99, а до края ще са 30лв.

преди 3 часа, Марио Проданов написа:

Обясниха ми, че първите 12 месеца ще плащам 27.99, а до края ще са 30лв.

С питане до yettel в онлайн платформата ,питахте ли? Аз направих запитване че конкурент ми предлага по-малка тарифа. Обърнаха ми внимание и намалиха таксата.С две думи питай там.Тези в магазините,царя дава падаря не дава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.