Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Здравейте! Искам да ви попитам за DeepSeek AI в България: Защо данните са замръзнали до юли 2024?

Featured Replies

Разрешен от nusho73

• Автор

Явно за някои страни в Европа и за нас е така, за други не е. Просто ние сме го ограничили.

преди 45 минути, Белгиеца написа:

Когато имам нещо да го питам китйския алгоритъм си пускам браузъра на компютъра, да си виждам на 24 инчов екран удобно да ми е за четене.
Ти си се мъчи с 6 ивчово екранче колкото си искаш, твое право си е.

Така е, така е. На хората, които си носят в раница навсякъде настолен комп и 24-инчов екран, не им е нужно да гледат в 6 инчовото екранче на телефона. Само не те знам как си "носиш" и ток, ма ти сигурно си го измислил...   

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Eто ти резултата за днешната дата.
Той китаеца по принцип знае че съм в Белгия от преди, като му го казах и го е запомнил за да не ми обяснява как пристигат стоки от Китай в България.

Ето ти снимка:

spacer.png

Той китайският алгоритъм се опитва да си разсъждава на английски, като за себе си.
Понякога си разсъждава на руски, като съм му писал по дълго изречение на кирилица и по-късно с допълнителни въпроси пак на български, си превежда даже и разсъжденията да ги показва и тях на български.

Та нещо ти не си му казала къде си да го знае.
Признай си му честно и почтено че си в България и че искаш да ти отговаря с последните възможни за него данни от тази година и му укажи да го запомни това.
Трябва да си регистрирана де, може и с fake или временен и-мейл и да кажеш на браузъра ти да запомни с бисквитките паролата ти за влизане на сайта му и после вече ще те познава какво пиле шарено си.

И при мене първо рече че е 2024та, но се поправи. 

Screenshot_20250720-142724.png

преди 1 минута, Bubbles написа:

И при мене първо рече че е 2024та, но се поправи. 

Screenshot_20250720-142724.png

Аз доколкото виждам авторът е маркирал решение, демек темата вече е изчерпана. Не ли? Маркираният пост не му ли е решил проблема?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Аз доколкото виждам авторът е маркирал решение, демек темата вече е изчерпана. Не ли? Маркираният пост не му ли е решил проблема?

Сам се е маркирал, предполагам като много потребители не му е ясна функцията на този бутон.

• Автор
преди 1 час, Bubbles написа:

Сам се е маркирал, предполагам като много потребители не му е ясна функцията на този бутон.

Да, разбрах какво е положението и съм нова тук. Не знам всички функции.

Някои отговори са скрити. 🤔Как да отмаркирам, каквото съм маркирала?

преди 17 минути, Dannielle написа:

Да, разбрах какво е положението и съм нова тук. Не знам всички функции.

Някои отговори са скрити. 🤔Как да отмаркирам, каквото съм маркирала?

Мисля че не е възможно освен можеби за екипа, нищо де спокс, не е края на света. 🙂

• Автор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Мисля че не е възможно освен можеби за екипа, нищо де спокс, не е края на света. 🙂

И сега исках да отговоря нещо на един постинг, натиснах назад и всичко изчезна.🤔

Всъщност nusho73 реши проблема, през впн стана и Al си пише в актуално време. В България има бъг.

Всъщност nusho73 реши проблема, през впн стана и Al си пише в актуално време. В България има бъг.

преди 16 минути, Dannielle написа:

И сега исках да отговоря нещо на един постинг, натиснах назад и всичко изчезна.🤔

Абе IPB по принцип има функцията да запазва това което си писал като отговор дори и да затвориш страницата без да искаш, та така че това ми се струва странно.

• Автор
преди 3 часа, nusho73 написа:
  Покажи скритото съдържание

### 🏛️ Действащ министър-председател на България  
На днешна дата (**20 юли 2025 г.**) министър-председател на България е **Росен Димитров Желязков**. Той встъпи в длъжност на **16 януари 2025 г.** след гласуване в Народното събрание, където получи **125 гласа "за"** (срещу 114 "против") .

---

### 📋 Ключова информация за кабинета "Желязков":
1. **Партийна основа**:  
   - Коалиционно правителство, формирано от **ГЕРБ**, **БСП** и **ИТН** .  
   - Подкрепено и от **ДПС** (Движение за права и свободи) .

2. **Структура на правителството**:  
   - **Вицепремиери**: Атанас Зафиров (БСП), Гроздан Караджов (ИТН), Томислав Дончев (ГЕРБ) .  
   - **Министри**: 23 министри, включително ключови фигури като Теменужка Петкова (финанси), Даниел Митов (вътрешни работи) и Георг Георгиев (външни работи) .

3. **Правомощия и роли**:  
   - Ръководство и координация на правителствената политика .  
   - Предлагане на състава на правителството и промени в него пред Народното събрание .  
   - Представяне на България в международни форуми (напр. срещи с председателя на Европейския съвет Антонио Коща) .

---

### 🌍 Международна активност  
- През **април 2025 г.** Желязков проведе срещи с **Антонио Коща** (председател на Европейския съвет), обсъждайки:  
  - Укрепване на европейската отбрана и подкрепа за Украйна.  
  - Иновации, "зелен преход" и дигитализация .  
- Посети стратегически обекти като **завод "Арсенал"** (Казанлък), **Център за аквапоника** (Стара Загора) и **Институт по изкуствен интелект INSAIT** (София) .

---

### ⚖️ Обществени реакции  
- Според проучвания сред гражданите има **поляризирани мнения**:  
  - Някои сочат липса на доверие или аполитичност .  
  - Други подкрепят Желязков с надежди за стабилност .  
- **Протести** срещу корупцията (организирани от "Правосъдие за всеки") продължават, но без пряка връзка със смяна на премиера .

---

### 📜 Исторически контекст  
- Желязков е **57-ият** министър-председател на България след възстановяването на длъжността през **1879 г.** .  
- Предишният премиер (преди изборите през 2025 г.) беше **Кирил Петков**, избран през 2021 г. .

За повече подробности вижте [официалния сайт на правителството](https://www.government.bg) или [административния регистър](https://iisda.government.bg) .

Всъщност ти реши проблема и благодаря! През впн е актуален.

• Автор
преди 2 часа, Белгиеца написа:

Само че в първия ти пост не си уточнила че питаш за приложение в смартфон.
Аз не съм инсталирал никакво такова на моя смартфон.
Когато имам нещо да го питам китйския алгоритъм си пускам браузъра на компютъра, да си виждам на 24 инчов екран удобно да ми е за четене.

У нас е замръзнал на 2024та, през впн е актуален за 2025та.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Само че в първия ти пост не си уточнила че питаш за приложение в смартфон.
Аз не съм инсталирал никакво такова на моя смартфон.

У нас е замръзнал на 2024та, през впн е актуален за 2025та.

• Автор
на 20.07.2025 г. в 13:43, Dannielle написа:

Благодаря ти!🫶

Онзи ден ми изкара верен резултат, при актуален въпрос за 2025та, през впн, вчера пробвах отново и пак е зациклил в 2024та, явно има някакви регулации след 2024та. А чета статии в нета колко много е напреднал за 2025та, но за съжаление не мога да го тествам за 2025та.

Spoiler

### 📅 Как работи актуалността ми?
| Аспект                     | Описание                                                                 |
|----------------------------|--------------------------------------------------------------------------|
| **База знания**            | Обхваща събития, данни и регулации до **юли 2024 г.**                    |
| **Реално време**           | *Не разполагам* с директен достъп до текущи новини или live-данни.       |
| **Динамични елементи**     | Разпознавам **текуща дата/час**, смятам срокове, работя с календари.    |
| **Правни промени**         | Знам за ключови закони (като AI Act), влезли в сила **след юли 2024** (чрез предварително планирани актуализации). |

---

### Как успях да отговоря за AI Act (който влиза в сила днес)?
Регламентът на ЕС за изкуствен интелект (**AI Act**) беше приет преди края на моята тренировъчна база (през март 2024).  
→ Неговите **ключови срокове** (вкл. датата на влизане в сила – 20.07.2025) бяха вече известни и са интегрирани в системата ми.  
→ Затова мога да го цитирам точно дори днес!

---

### ⚠️ Какво *не* знам в реално време?
- Резултати от избори/спортни събития **след юли 2024**;
- Внезапни новини (като природни бедствия или политически кризи);
- Котировки на акции или крипто в движение.

---

### 🛠️ Как да получа най-актуална информация?
Ако ви трябват **свежи данни** (напр. днешни новини, борсови курсове), мога да ви предложа:
1. Да проверя за вас в **официални източници** (чрез интегрирана търсачка, ако я имате).  
2. Да ви насоча към сайтове като:
   - [eur-lex.europa.eu](https://eur-lex.europa.eu) (за ЕС закони)
   - [dariknews.bg](https://www.dariknews.bg) (за България)
   - [reuters.com](https://www.reuters.com) (за световни новини).

---

### 💡 Пример за днешна актуалност:
> Питате: *„Кога изтича срокът за подаване на данъчната декларация?“*  
> → Аз ще ви отговоря според **българското законодателство за 2025 г.**, като изчисля датите спрямо днес (20.07.2025).

• Автор
преди 12 минути, nusho73 написа:
  Покажи скритото съдържание

### 📅 Как работи актуалността ми?
| Аспект                     | Описание                                                                 |
|----------------------------|--------------------------------------------------------------------------|
| **База знания**            | Обхваща събития, данни и регулации до **юли 2024 г.**                    |
| **Реално време**           | *Не разполагам* с директен достъп до текущи новини или live-данни.       |
| **Динамични елементи**     | Разпознавам **текуща дата/час**, смятам срокове, работя с календари.    |
| **Правни промени**         | Знам за ключови закони (като AI Act), влезли в сила **след юли 2024** (чрез предварително планирани актуализации). |

---

### Как успях да отговоря за AI Act (който влиза в сила днес)?
Регламентът на ЕС за изкуствен интелект (**AI Act**) беше приет преди края на моята тренировъчна база (през март 2024).  
→ Неговите **ключови срокове** (вкл. датата на влизане в сила – 20.07.2025) бяха вече известни и са интегрирани в системата ми.  
→ Затова мога да го цитирам точно дори днес!

---

### ⚠️ Какво *не* знам в реално време?
- Резултати от избори/спортни събития **след юли 2024**;
- Внезапни новини (като природни бедствия или политически кризи);
- Котировки на акции или крипто в движение.

---

### 🛠️ Как да получа най-актуална информация?
Ако ви трябват **свежи данни** (напр. днешни новини, борсови курсове), мога да ви предложа:
1. Да проверя за вас в **официални източници** (чрез интегрирана търсачка, ако я имате).  
2. Да ви насоча към сайтове като:
   - [eur-lex.europa.eu](https://eur-lex.europa.eu) (за ЕС закони)
   - [dariknews.bg](https://www.dariknews.bg) (за България)
   - [reuters.com](https://www.reuters.com) (за световни новини).

---

### 💡 Пример за днешна актуалност:
> Питате: *„Кога изтича срокът за подаване на данъчната декларация?“*  
> → Аз ще ви отговоря според **българското законодателство за 2025 г.**, като изчисля датите спрямо днес (20.07.2025).

Ограничили са го за нас, а чета статии как е много напред, дори изпреварва другите. Жалко, че не мога да го ползвам на макс.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.