Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка Verbatim не се отваря (няма носител) а Kingston не се разпознава изобщо

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с две флашки:

Verbatim 4GB USB 2.0

Когато я включа в USB порта, се чува звук и се появява в Disk Management с буква, но пише няма носител

В Explorer понякога се показва, но като я отворя, дава съобщение: Поставете диск в USB устройството.

В ChipGenius излиза следното:

VID = 1908

PID = 1319

Пробвах с AlcorMP (v6.18), но флашката изчезва и не се задържа достатъчно, за да я форматирам.

Кingston datatraveler 100 g3 16gb

Изобщо не се разпознава от Windows – не се появява нито в Disk Management, нито се чува звук при включване.

В ChipGenius се показва само като USB Composite Device, но без полезна информация.

VID и PID са:

VID = 1C4F  
PID = 0026

Има ли шанс някоя от флашките да се възстанови с подходяща програма (напр. MPTool, AlcorMP и др.) или и двете са за изхвърляне? Благодаря предварително!

За последно пробвай да им пуснеш проверка с този инструмент  -> https://www.authorsoft.com/USBFormatToolSetup.exe

Слагай последователно отметки на Scan drive > Check Disk, после Correct errors > Check Disk, след това Check if dirty > Check Disk. След това отметка на Verbose > Format Disk.

image.thumb.png.384441a1055b6905398b3daafa151e3a.png

Ако няма ефект след това, в коша.

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

За последно пробвай да им пуснеш проверка с този инструмент  -> https://www.authorsoft.com/USBFormatToolSetup.exe

Слагай последователно отметки на Scan drive > Check Disk, после Correct errors > Check Disk, след това Check if dirty > Check Disk. След това отметка на Verbose > Format Disk.

image.thumb.png.384441a1055b6905398b3daafa151e3a.png

Ако няма ефект след това, в коша.

Пробвах да форматирам флашката с предложения инструмент флашката се показва с буквата но неще и неще да се форматира явно много бързо спира да се инициализира или контролера е заминал.

преди 27 минути, vlado1985 написа:

Пробвах да форматирам флашката с предложения инструмент флашката се показва с буквата но неще и неще да се форматира явно много бързо спира да се инициализира или контролера е заминал.

Форматирането е последното което се прави с този инструмент! Другото направи ли?

• Автор
преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Форматирането е последното което се прави с този инструмент! Другото направи ли?

Да слагах последователно отметки пробвах и със поставени всички отметки и ми изписва това no usbstorage device is detected.

Ето и снимка.

Screenshot 2025-07-20 134702.png

Не се слагат така отметки навсякъде! Първо маркираш да сканира и натискаш бутона, след което гледаш резултата. После минаваш с маркиране на корекция на грешки, а последното е точно за флашки като твоите, които не се разпознават. За 120GB флашка сканирането само ще отнеме повече от час!

Така с тия отметки навсякъде си минал като диво прасе през нивата...

Гледам е изписано, че флашката е разделена на 4 дяла. Пусни една програма за работа с дискове от Strelec и зачисти тези дялове. Дали ще ти стигнат възможностите за тези операции, не знам... изненадай ме! 

• Автор
преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Не се слагат така отметки навсякъде! Първо маркираш да сканира и натискаш бутона, след което гледаш резултата. После минаваш с маркиране на корекция на грешки, а последното е точно за флашки като твоите, които не се разпознават.

Така с тия отметки навсякъде си минал като диво прасе през нивата...

Както написах в предишния ми пост пробвах и последователно. А сега пробвах и със само поставена отметка на сканиране избирам refresh devices и пак няма никой показва ми само SSD-то.

bfi1753014578m.png

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Гледам е изписано, че флашката е разделена на 4 дяла. Пусни една програма за работа с дискове от Strelec и зачисти тези дялове. Дали ще ти стигнат възможностите за тези операции, не знам... изненадай ме! 

Не са 4 дяла на SSD-то са ми 2 дяла и механичния който ми е за склад. А четвъртия може да го е показала щото съм пъхнал проблемната флашка но като немога да я достъпя.

bfi1753015022u.png

cqs1753015070v.png

jdv1753015093n.png

Както се казва "доктора каза стане ли така, яж всичко" - тоест заминали са паметите. В кофата и купуваш нови, то и без това вече са достатъчно евтини. И ако купиш нови пази касовата бележка/фактурата, по закон имат минимум 2 години гаранция, някои и повече.

преди 21 минути, vlado1985 написа:

Както написах в предишния ми пост пробвах и последователно. А сега пробвах и със само поставена отметка на сканиране избирам refresh devices и пак няма никой показва ми само SSD-то.

bfi1753014578m.png

Уф. Не се натиска Refresh! Натискаш Check Disk! 

Що не четеш какво съм написал?!

• Автор

Да със този инструмент няма да стане. А и аз още в първия ми пост съм написал с кои програми съм пробвал alcorpm въобще неможе да види флашката chip genius ми изкарва същия id и vid които се показват същите в свойства-събития.

Пробвах и mptool но и тя неможа да види флашката

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Да със този инструмент няма да стане.

Ще осъзнаеш ли, че не се натиска този бутон?! До сега нищо не си направил!

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Уф. Не се натиска Refresh! Натискаш Check Disk!

Това ми е ясно че не се натиска refresh той е за да се обнови ако има други свързани устройства но и със избран check disk  пак няма никой.

jdv1753016096i.png

Аз имам една идея и ще я споделя!

Една флашка струва 2 кенчета бира - или 4 лева за 8 гигабайта. 6 бири по малко ще му заместят флашките.

преди 9 минути, Колев 74 написа:

Една флашка струва 2 кенчета бира - или 4 лева за 8 гигабайта. 6 бири по малко ще му заместят флашките.

Ама мусака и кибапчета без бира не вървят... Залагам на кенчетата против флашката.

• Автор

Когато пуснах темата пропуснах да напиша някои неща надявам се така вече картинката да стане по ясна.

В един от постовете ми в този.

Написах че флашката не се инициализира и явно контролера е заминал но като се замисля може би не е заминал напълно.

Преди няколко дни ми се наложи тази флашка на verbatim, да я ползвам за буутваща но същия ден както, я пъхнах в usb-то един път се показа само и след това иди я търси. Извадих флашката и на допир си беше доста гореща и в същия момент забелязах че пластмасовия корпус е леко стопен тогава необърнах много внимание и пъхнах другата флашка на kingston и тя отказа.

Оказа се че предните ми usb-та са заминали прегледах кабелите на пръв поглед нищо им нямаше не бяха прекъснати взех от друга кутия кабелите но имаше разминаване в пиновете на конектора на предните usb-та и свързах от друга кутия usb-тата да видя те дали ще бачкат или е изпушил хедъра на дъното. Е за моя изненада на хедъра му няма нищо usb-тата които свързах за проба си бачкат без проблеми но нямаше как да ги сложа на предния панел защото имаше голямо разминаване в отворите и захващането.

И кутията с която бях я разкарах и си напъхах всичко в една друга кутия на която предните usb-та и бачкат добре но ме дразни само това че са най отдолу и нямат жакове за слушалки но това въобще не ме бърка.

Даже мисля скоро ама ако не забравя разбирасе щото съм много разсеян, да си добавя допълнителен панел usb-та, на предния панел мислех си и за задния панел да му закача карта но се отказах защото дъното е с един само pci express 2.0 x1 слот и платката ще опира в видеокартата. Tа общо взето това е което се случи на флашките нямам ценна информация просто се заиграх така за спорта само ако мога да ги върна към живот. Айде за verbatim-а има малак шанс а докато за kingston-а явно няма тя ни приема ни предава никъде не се показва няма и звуков сигнал нищо.

А докато verbatim-а поне изкарва звуков сигнал та си мисля че фърмуера иска да се префлашне но ако се окаже че трябва да свалям контролера и да препрограмирам флаш паметта няма въобще да се занимавам направо отива в коша.

преди 13 минути, Колев 74 написа:

Чичо Стефчо да флашките са много евтини и за да те успокоя още същия ден когато ми заминаха тези 2 флашки отидох до една книжарница близо до мен защото магазинчето на един познат с когото работя и си вършим услуги беше затворило.

Взех си нова флашка 16гб и тя се оказа че е на verbatim колко време ще изкара незнам и нямам и намерение да се чудя. А за тези 2 флашки се заиграх днес колкото да не скучая и да видя дали ще живнат но като гледам явно няма да живнат.:D

На бензиностанцията, където си купуваш кенчетата с бира има и флашки. Ама на теб не ти е това мерака, а момето дето седи до касата. Пък тази Вербастим се продаваше много отдавна 2012-2014 година. От коя паланка си я купил? Голям си чешит. Аз заради тези две флашки...щях да се напия от мъка, че са втасали.

• Автор

На бензиностанцията гледам че имат нова колежка ама аз неходя заради тях де а и въобще не съм ги питал за флашки и такива неща ходя там когато ми е свършила бирата и ме мързи да се разкарам до денонощния защото е късно и другите магазини са затворили.

А за verbatim ти си гледал че се е продавала 2012-2014 моята която замина е от 2005 но ето че и дойде времето да си замине ако не бяха предните ми usb-та с проблем сигурно щеше да изкара още.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

ако не бяха предните ми usb-та с проблем сигурно щеше да изкара още

Значи флашките си ги окотил зорлям... не ме учудва!

• Автор
преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Значи флашките си ги окотил зорлям... не ме учудва!

Да и както казах като извадих verbatim-а и видях че е стопен пластмасовия корпус необърнах внимание и пъхнах kingston-а и тя замина.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Пусни една програма за работа с дискове от Strelec и зачисти тези дялове

Най-вероятно ще гърмят с грешки. Една clean в diskpart би трябвало да почисти всички дялове. Освен, ако не трябва да се рестне с инструменти на ниско ниво. 

Лаик, като мен, си купува флашките от "места" като Reset, Jar, Ardes... и прочее 'computers' (не е "панацея", но па от "амбулантен" търговец ептен не е), за да има къде да направя и уважат рекламация. Правил съм в Reset, никакъв проблем.
Не взимам най-евтините, нито най-скъпите. С първите обикновено стигам до "Да се eбa в капута сплескан, така и не се научих", с вторите до  "Да се eбa в капута сплескан, не мое съм толко тъп". С останалите... до различни варианти и комбинации на първите два. :полушега:
Касовите бележки/фактурите! Raze е прав.
Винаги ги вадя през 'Safe to Remove Hardware, колкото и да ме нерви.
Пробвал съм бая софт за "възстановяване" , признавам не толкова усърдно, повече от любопитство, отколкото от цинцарлък и стигнах до извода, че Марк Твен е прав, твърдейки, че слуховете, че някой някога е възстановил пълноценно "заминала" флашка, са силно преувеличени  :полушега:
Лаик, к'во да се правя. Със туй започнах и със туй ще свърша (малце ала Славейков)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.