Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка Verbatim не се отваря (няма носител) а Kingston не се разпознава изобщо

Featured Replies

преди 1 час, vlado1985 написа:

Извадих флашката и на допир си беше доста гореща и в същия момент забелязах че пластмасовия корпус е леко стопен тогава необърнах много внимание и пъхнах другата флашка на kingston и тя отказа.

Оказа се че предните ми usb-та са заминали прегледах кабелите на пръв поглед нищо им нямаше не бяха прекъснати взех от друга кутия кабелите но имаше разминаване в пиновете на конектора на предните usb-та и свързах от друга кутия usb-тата да видя те дали ще бачкат или е изпушил хедъра на дъното.

Брей, какви неща ставали по света. Никога нямаше да се сетя че USB-та могат да греят като печки. Явно си пъхнал нещо, което е давало на късо?

• Автор
преди 13 минути, В. Велев написа:

Брей, какви неща ставали по света. Никога нямаше да се сетя че USB-та могат да греят като печки. Явно си пъхнал нещо, което е давало на късо?

Не аз си помислих да неби случайно да съм свързал по грешка кабелите, на usb-то но не беше това всичко, си беше правилно свързано оказа се че е платката виновна имаше прекъсната писта която е давала явно на късо.

И понеже нямах нерви да се занимавам а и се разправях с чупения лаптоп на снахата платката я пратих в коша.

Не за първи път предни usb-та и от други кутии са ми правили номера но чак да ми оморят флашки ъъъъ та ето че за всичко си има първи път и както написах в един от постовете ми мисля да добавя още един панел usb-та. Но ако не забравя разбирасе де щото съм много разсеян мисля да го пъхна на мястото на флопито или да го ръгна под dvd-то харесал съм си този панел.

Гледам че само в емаг го има е и на други места като ebay и братята китайци го има. 

https://www.emag.bg/komplekt-preden-panel-20-pinov-konektor-s-2-x-usb-3-0-hyb-hd-audio-port-i-port-za-mikrofon-puls018/pd/DN5YCZBBM/

Но се чудя този ли да бъде или друг.

преди 25 минути, BANKATA написа:

Пробвай с rufus. 

И как би помогнала според теб rufus?

преди 5 минути, vlado1985 написа:

харесал съм си този панел.

Гледам че само в емаг го има е и на други места като ebay и братята китайци го има. 

https://www.emag.bg/komplekt-preden-panel-20-pinov-konektor-s-2-x-usb-3-0-hyb-hd-audio-port-i-port-za-mikrofon-puls018/pd/DN5YCZBBM/

Но се чудя този ли да бъде или друг.

Имаш ли USB 3 хедър на дънната платка?

преди 3 минути, BANKATA написа:

С rufus съм съживявал флашка. 

Значи не е била умряла флашката.

преди 1 минута, Raze написа:

Щом има флопи, малко ме съмнява да има :)

• Автор
преди 8 минути, BANKATA написа:

С rufus съм съживявал флашка. 

Приятел хайде без глупости става ли. Тази глупост която си написал и ще сътвориш нова си я пиши в празни приказки и забава поне хилежа няма да е малко.:D

преди 5 минути, Raze написа:

Не дъното ми няма usb 3 хедър бях си харесал и една платка с usb 3 да я ръгна на задния панел но се отказах защото ще си пречи със видеокарта а май и няма да може да влезне заради видеокартата.

Дъното ми е asrock h61m-ge

https://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-GE/index.bg.asp#Specification

преди 6 минути, В. Велев написа:

Щом има флопи, малко ме съмнява да има :)

Флопито на кутията ми е от една много стара кошница на поне 20 години.

А дъното на кутията отдавна стана донор и няма нищо по него само пистите му стоят за спомен и ако трябва да съм честен не си спомням къде съм го забутал в някой кашон или съм го пратил в коша заедно със други дъна които не ми трябват и са били донори.

преди 20 минути, В. Велев написа:

Значи не е била умряла флашката.

Не твърдя че е била умряла, но доколкото си спомням флашката не се разпознаваше и виждаше от уиндоуса. Тази програма имах инсталирана, с нея успях да я форматирам и да тръгне.

преди 3 минути, BANKATA написа:

доколкото си спомням флашката не се разпознаваше и виждаше от уиндоуса

Той Windows не разпознава доста дискове и флашки ако не са форматирани fat или ntfs. Трябват външни програми. Ама аз си ползвам Линукс за по-капризните дискове. Там всичко се вижда.

преди 24 минути, vlado1985 написа:

Не дъното ми няма usb 3 хедър бях си харесал и една платка с usb 3 да я ръгна на задния панел но се отказах защото ще си пречи със видеокарта а май и няма да може да влезне заради видеокартата.

Купувай нов компютър. Не се мъчи. Докато не са въвели еврото.

преди 47 минути, vlado1985 написа:

Флопито на кутията ми е от една много стара кошница на поне 20 години.

А дъното на кутията отдавна стана донор и няма нищо по него само пистите му стоят за спомен и ако трябва да съм честен не си спомням къде съм го забутал в някой кашон или съм го пратил в коша заедно със други дъна които не ми трябват и са били донори.

Освен на Mini-pcie слот-а да я сложиш, стига както казваш да не пречи видеокартата. Друг вариант е да вземеш PCI-E удължител, но според мен не си струва. Евентуално вземи един USB хъб с по-дълъг кабел и го включи в някое от задните USB-та, след това го монтирай/залепи на бюрото или върху/отстрани на кутията.

С едно двойно залепващо хубаво тиксо ще стане перфектно, аз така съм направил.

• Автор
преди 1 час, В. Велев написа:

Купувай нов компютър. Не се мъчи. Докато не са въвели еврото.

Е на това дъно какво му е. Може и да е старо и хардуера да не отговаря на изискванията за win11 ама съм го качил бачка си добре със него нито ми забива нито нищо процесора не е кой знае какво i5 3470S бачка си доволно невиждам от какво да се мъча според теб.

Е вярно в избата ми е другата щайга с дъртия котлон замислям се кошницата в избата да я пенсионирам кат я оставя някъде на страни и на нейно място да сложа тази ми кошница и да мина примерно на AM4-AM5.

Но все още се чудя а и понеже съм доста ангажиран, и не ми остава време за нищо не съм се спирал и да зяпам, за части също и за AM5 се колебая дали да взема или не па и ако взема процесор с x3d колко му е да има и изненади и да замине я процесора я дъното щото и амд-тата започнаха като минтел да се дънят нещо.

Само незнам при AM4 как стоят нещата с x3d и дали там ги има същите проблеми като AM5 платформата .

преди 1 час, Raze написа:

Освен на Mini-pcie слот-а да я сложиш, стига както казваш да не пречи видеокартата. Друг вариант е да вземеш PCI-E удължител, но според мен не си струва. Евентуално вземи един USB хъб с по-дълъг кабел и го включи в някое от задните USB-та, след това го монтирай/залепи на бюрото или върху/отстрани на кутията.

С едно двойно залепващо хубаво тиксо ще стане перфектно, аз така съм направил.

Мисля да взема само преден панел usb-та без задни за задния панел хъб имам с доволно дълъг кабел но като се замисля може и него да го сменя с някой нов с повече портове защото понякога ми се налага да свързвам по доста устройства.

https://www.usbdev.ru

Разказвал съм за комичната ситуация как флашка TDK се бъгна. С горните инструменти контролерът си призна, че е Toshiba. A след "прошивката" вече я виждам като Philips, но до ден днешен работи.

edit Беше заради спорта. При цена 12 лв. за  64 gb маркова флашка от магазин .......не си заслужава усилията за поправяне.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Основен ресурс при ремонт на флашки

Да, заедно с https://flashboot.ru/

Дори бих добавил и https://rmprepusb.com/

Трите са безценни. :)

• Автор

Малко по късно незнам кога като се прибера може да пробвам инструментите постнати от. @B-boy/StyLe/и @цър-вулАко не забравя разбирасе де и не ме домързи и не съм задремал🙂

на 22.07.2025 г. в 17:22, Gregory House написа:

По добре

А зад добре? Или по-добре. 

на 22.07.2025 г. в 17:22, Gregory House написа:

СЕРГЕЙ СТРЕЛЕЦ ИСО

Може ли от Сергей Стрелец, разопакован на диск, а не от iso? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.