Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова пенсионна система

Featured Replies

Скоро всички ще се пенсионират на 65.     Очакват  ги средно по още около 10 пенсионерски години.   И няма да е по равно за всички.  Някои ще живеят повече, а други по-малко.

• Автор
преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Глед сега: Получавам от четири места пенсия. Имам трима наследника. = Остава какво?! :) Супер печалба! :) Какво я правя: Харча я за какво?! :) Не е въпроса за какво, а къде! ;) = Вси разходи са ми в България! Защо?! Явно не сум хубав! :) 

Та, вместо да си намериш някоя Мецана Хубава, то из мозъка ти => все и все мисли за: ще живея като се пенсионирам. :) 

И, к'во лошо има да си вземеш жена от ... въпросния

??? - Тя ще работи за теб, а ти ще живееш щастливо! :) 

Живите хора наследници нямат. Имаш предвид, че имаш 4 евнтуални наследника сигурно. Не подозираш, че може ти да ги наследиш тях....

Аз Мецана Хубава си имам повече от 20 години.... Няма да даде развод, а и не ми се занимава с таквиз неща... Имам си кинти и то много...

преди 1 час, attj написа:

Скоро всички ще се пенсионират на 65.     Очакват  ги средно по още около 10 пенсионерски години.   И няма да е по равно за всички.  Някои ще живеят повече, а други по-малко.

Средно около 12 години...

преди 35 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз Мецана Хубава си имам повече от 20 години....

Ми, явно тя е глупъфъ! :) = Ко се коркаш?! :) 

images?q=tbn:ANd9GcTIA-BrrTMyVSIjQV9iRqQ :) 

• Автор

Ми, явно тя е глупъфъ! :) = Ко се коркаш?! :) 

images?q=tbn:ANd9GcTIA-BrrTMyVSIjQV9iRqQ :) 

На снимката ти ли си? Хич не си убав да знаиш. И умен не си...

преди 2 часа, attj написа:

Само че туй е средната продължителност на живота. В кюпа се слагат и починалите деца, както и младежи заради всякакви причини, които свалят тази възраст... 

преди 43 минути, Мечо Хубавеца написа:

Само че туй е средната продължителност на живота. В кюпа се слагат и починалите деца, както и младежи заради всякакви причини, които свалят тази възраст... 

1, Туй нещо на снимката е мамето на Пеевски, със жалките си парички не можеш да и се намажеш и на малкия и пръст.

2. При най-много умрели от Ковид в Европа на глава от населението да говориш, че имало увеличение на продължителността на живот освен като тлъста нагла лъжа няма как по друг начин да я наречеш.

Сега успокояват бъдещите пенсионери,  че ще получават нетно около 55 %  от това, на което са се осигурявали.     Ама трябвало да имат 40 години личен стаж.   Много хора имат празнини в осигуровките по различни причини.  Ще получат занижени пенсии на 67 години.     Социалната за старост е чак на 70 години.

• Автор
преди 59 минути, ined написа:

1, Туй нещо на снимката е мамето на Пеевски, със жалките си парички не можеш да и се намажеш и на малкия и пръст.

2. При най-много умрели от Ковид в Европа на глава от населението да говориш, че имало увеличение на продължителността на живот освен като тлъста нагла лъжа няма как по друг начин да я наречеш.

1.Зная кой е на снимката                      2. Жалки ли са, не зная, но ми стигат за охолен живот.                     3. Да, най-много са и въпреки това продължителността на живота е по-голяма от колкото преди 30 години. Имаше пад през 2021-2022 година, но от две години се върна на предишните нива. Живеем по-добре от преди повечето от нас...

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ъ??? = но имам много повече в пари от теб и то от ТОТО .. :) 

Кратко: Бедните да духат ми! ;) 

преди 2 часа, ined написа:

Да бе я ти какво си повече от сина ѝ?! :) = Май въз дух ту мизерия! :) 

• Автор

Ъ??? = но имам много повече в пари от теб и то от ТОТО .. :) 

Мечтай, мечтай, ама и иди пусни едно тото...Само с мечтане не става...:) 

преди 17 часа, Мечо Хубавеца написа:

Да се грижат децата му за него, ако е социално слаб. Ако няма деца, които имат възможност да го издържат и няма имущество, което може да продаде, както ако не е дарил жилищвто си на децата си или не го е продал, тогава ще получава социална помощ, която ще е достатъчно да не умре от глад.

За това няма как да стане тая работа дет я мислиш. Няма как да обречем на мизерия хора, чиято единствена вина е че са живи след свършването на парите им от злато.

Социалната пенсия за старост над 70 години е 333 лв.

Получават я около  115 хиляди пенсионери, вероятно не се справят само с толкова малко пари.

преди 13 минути, attj написа:

Получават я около  115 хиляди пенсионери, вероятно не се справят само с толкова малко пари.

А "народните ни депутати" за разлика от  тези 115 хиляди човека, само за тази година имат увеличение на заплатите с над 700 лева на човек. Това не те ли радва? Наместо Те да се грижат за хората, ние ще се грижим за тях.

• Автор
на 9.08.2025 г. в 7:07, ivottoshev написа:

За това няма как да стане тая работа дет я мислиш. Няма как да обречем на мизерия хора, чиято единствена вина е че са живи след свършването на парите им от злато.

Може и да си прав, но по друга пеичина. Тия дето ще мизеруват са гласоподаватели. Политиците няма да искат да ги загубят като такива. Другото е ала-бала...Като са работили неефективно и малко, нормално е да получат малко...

на 9.08.2025 г. в 11:55, attj написа:

Ето, виждаш ли, че могат. 

на 9.08.2025 г. в 12:12, Колев 74 написа:

А "народните ни депутати" за разлика от  тези 115 хиляди човека, само за тази година имат увеличение на заплатите с над 700 лева на човек. Това не те ли радва? Наместо Те да се грижат за хората, ние ще се грижим за тях.

Нали ние си ги избираме...ще се грижим. 

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Като са работили неефективно и малко, нормално е да получат малко...

Няма значение сумата. Колкото и ефективно да са работили, ако изчислиш пенсията им за определено време и те го надживеят, ги обричаш на мизерия. За това ти казвам че няма как да стане тази работа дето си я замислил. При сегашната система получаваш толкова, колкото си изработил, но до края на дните си. Предложението ти пенсията да е само до определено време, а ако доживееш повече да ти се еВе мамката, няма как да се случи. 

• Автор
преди 1 час, ivottoshev написа:

Няма значение сумата. Колкото и ефективно да са работили, ако изчислиш пенсията им за определено време и те го надживеят, ги обричаш на мизерия. За това ти казвам че няма как да стане тази работа дето си я замислил. При сегашната система получаваш толкова, колкото си изработил, но до края на дните си. Предложението ти пенсията да е само до определено време, а ако доживееш повече да ти се еВе мамката, няма как да се случи. 

Да, но както ти обясних, не защото не е справедливо, а защото не е изгодно на политиците. 

Ако си работил ефективно, много и не си харчил безрасъдно можеш да си осигуриш висок стандат и 110 години да живееш без да получаваш пенсия. Първото и третото са най-важни. 

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ако си работил ефективно, много и не си харчил безрасъдно можеш да си осигуриш висок стандат и 110 години да живееш без да получаваш пенсия. Първото и третото са най-важни. 

Това автоматично изключва почти всички държавни служители. Какво правим с Гинка, дето работи на гише в поща, община или друга държавна институция или пък с Ганчо дето кара влака или пък е санитар в Пирогов?

• Автор
преди 10 часа, ivottoshev написа:

Това автоматично изключва почти всички държавни служители. Какво правим с Гинка, дето работи на гише в поща, община или друга държавна институция или пък с Ганчо дето кара влака или пък е санитар в Пирогов?

Тия не са държавни служители, ама както и да е...Разбирам мисълта ти, понеже част от хората са работели ниско платени професии (Гинчо не е от тях), демек са работили неефективно. Ами тия хубавци ще им се наложи да работят много, харчат малко и като се пенсинират да разчитат на помощ от децата си...В най-лошият слуучай ще викат Неволята...

Не се притеснявай, тази моята идея няма да я приемат, поради посочените от мен причини. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.