Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройване на Ефирна телевизия в България на телевизор LG

Featured Replies

Модел на телевизора: 26LG3000-ZA
Модел на Антена: C511832

Декодер: NEO DVBT-2200 HD +

С избрана настройка AV2 на телевизора ми отваря не е инсталирано влизам в настройките на декодер  почва да сканира но мисля че нищо не открива защото след като зареди напълно в scan опцията ме връща в менюто за сканиране тоест търсене на програми. Пак търся и пак не става. Декодер с е свързан с черния дебел кабел към телевизора. На антената буксата е свързана към декодера. Това което ми прави впечатление че антената има два кабела - в единия Свети червено с в другия където е самата антена т.е. върха на антената не светва. Тя е с usb кабел и съм я свързал в зарядно адаптер от телефон защото телевизора няма USB вход. Всичко пробвах и не става. Телевизора е работил до скоро с цифрова телевизия и не е имал проблеми, но не се ползва често и за това реших да го мина към безплатна ефирна телевизия. Моля администраторире на форума ако темата не е за този раздел да я преместят за където е. Благодаря ви

Няма какво да настройваш с външния декодер. Свързваш ги с HDMI кабел, от телевизора избираш въпросния HDMI вход и пускаш декодера да си търси програми.

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Няма какво да настройваш с външния декодер. Свързваш ги с HDMI кабел, от телевизора избираш въпросния HDMI вход и пускаш декодера да си търси програми.

Аз hdmi кабел нямам. Ама кое трябва да свържа.  Телевизора има HDMI изход но антената няма hdmi. Некодера има hdmi . Можеш ли да ми дадеш инструкции със стъпки ? И изображения на кабелите които ми трябват ?

• Автор
преди 5 минути, Joss Bomon написа:

То хубаво ама не ми дава в AV2 да излезна от менюто за търсене на външнния декодер. В другите менюта няма опции за търсене. Има сателит търсене сямо в Antenna отделно нямам hdmi кабел имам черен някакъв широк който е свързан с декодера

• Автор
преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Тоя гущер какъв е?

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Тоя гущер какъв е?

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

SCART ли е кабела?

Аудио видео кабел SCART, 1.5 метра | Аудио видео кабел SCART мъжки - SCART  мъжки, Никелирани конектори, Цвят: черен, Дължина: 1.5 метра

Scart да  така пише черен

• Автор
преди 1 минута, teo-glavata написа:

На първо време, смени антената. Подозирам, че усилвателя ѝ е дал фира

Няма седмица как я купих но може да е от адаптера в който е включена

Докато търси в mhz  DTV и Радио стоят в 000

преди 7 минути, user365 написа:

Няма седмица как я купих но може да е от адаптера в който е включена

Пробвай да захраниш антената през USB порта на декодера, щом се съмняваш в адаптера

преди 7 минути, teo-glavata написа:

На първо време, смени антената. Подозирам, че усилвателя ѝ е дал фира

И с две педи кабел трябва да хваща. 

преди 14 минути, user365 написа:

То хубаво ама не ми дава в AV2 да излезна от менюто за търсене на външнния декодер. В другите менюта няма опции за търсене. Има сателит търсене сямо в Antenna отделно нямам hdmi кабел имам черен някакъв широк който е свързан с декодера

Скарта ти е включен в един от двата AV порта на телевизора. От менюто на телевизора само избираш въпросния в който е включен и нищо повече. Търсенето на програми става от менюто на декодера.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Абе...трябва, ама зависи и от региона и сигнала на най-близкия мултиплекс. 

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Скарта ти е включен в един от двата AV порта на телевизора. От менюто на телевизора само избираш въпросния в който е включен и нищо повече. Търсенето на програми става от менюто на декодера.

Ама, чакай сега. Той казва, че на AV2 като източник, излиза някакво меню с опция за сканиране на канали. Едва ли се мъчи през тунера на телевизора да сканира. За този тв, пише, че има DVB, но той не е Т

• Автор
преди 8 минути, teo-glavata написа:

Пробвай да захраниш антената през USB порта на декодера, щом се съмняваш в адаптера

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Сега премахнах адаптера който е от телефон и сложих usb  на антената в декодера въпроса е че върха на антената не свети и изобщо не знам тези червените там кяквото са горе дали трябва слда светят а другия кабел на антената с едно малко черно пак си свети червено. Отделно ведях че върха може да се развива пак търся и пак нищо.  Накрая след търсенето дава запис ама то първо от менюто на декодера бутона exit не работи тоест не можеш да излезнеш за да стигнеш до каналите

току-що, teo-glavata написа:

Ама, чакай сега. Той казва, че на AV2 като източник, излиза някакво меню с опция за сканиране на канали. Едва ли се мъчи през тунера на телевизора да сканира. За този тв, пише, че има DVB, но той не е Т

Горе съм писал какъв тунер съм купил и антена

преди 11 минути, user365 написа:

Горе съм писал какъв тунер съм купил и антена

Я дай няколко снимки от менюто на декодера! В началния екран още, трябва да има опция за избор на език за OSD и регион. Там всичко нагласено ли е както трябва?

• Автор
преди 17 минути, teo-glavata написа:

Я дай няколко снимки от менюто на декодера! В началния екран още, трябва да има опция за избор на език за OSD и регион. Там всичко нагласено ли е както трябва?

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Пратих ви и на двамата снимки на лс

преди 17 минути, teo-glavata написа:

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Пратих ви и на двамата снимки на лс

От дистанционното на телевизора някъде в горната част трябва да има бутон с правоъгълник и една стрелка. От него избираш последователно HDMI, AV1, AV2... а не да ровиш в менюто на телевизора. Декодера трябва предварително да е включен и когато минаваш през AV1/2 на някое от тях трябва да излезе картина от декодера.

image.png.e454db1316346d1201ca89a52a250902.png

Може и от страничния бутон на телевизора:

image.png.f198546c7debb662fab0795b23029812.png

• Автор
преди 5 минути, Joss Bomon написа:

От дистанционното на телевизора някъде в горната част трябва да има бутон с правоъгълник и една стрелка. От него избираш последователно HDMI, AV1, AV2... а не да ровиш в менюто на телевизора. Декодера трябва предварително да е включен и когато минаваш през AV1/2 на някое от тях трябва да излезе картина от декодера.

image.png.e454db1316346d1201ca89a52a250902.png

Така де не ровя просто с бутона най горе в ляво ме вкарва в менюто на декодера който е на AV2 за търсене там е менюто но нищо не открива

преди 5 минути, Veni77 написа:

Този телевизор нямали собствен цифров тунер .И да не се използва въобще декодер? А направо антената в телевизора.

Няма за това съм купил

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

на някое от тях трябва да излезе картина от декодера.

Tя излиза и всичко изглежда ОК там.

преди 7 минути, Veni77 написа:

Този телевизор нямали собствен цифров тунер .И да не се използва въобще декодер? А направо антената в телевизора.

Има, но не е "Т"

Остават 2 възможности:

1. Самото място да е в "дупка" и да няма никакъв ефирен сигнал - малко вероятно

2. Дефектен декодер

Най-добре качи снимки кое къде и как е свързано и какво виждаш на екрана, да можем да се ориентираме, не да пишем празни приказки.

преди 1 час, teo-glavata написа:

Тук го дават че е Т: Protis - Televizor LG LCD TV 26LG3000, DVB-T, 66cm

преди 24 минути, Raze написа:

Най-добре качи снимки кое къде и как е свързано и какво виждаш на екрана, да можем да се ориентираме, не да пишем празни приказки.

Тук го дават че е Т: Protis - Televizor LG LCD TV 26LG3000, DVB-T, 66cm

Може и да е Т /Terra/ - но дали поддържа MPEG-4, H.264 AVC? Аз поне не откривам подобна информация

Видях снимките, можеше да ги качиш тук в темата, да са достъпни и за други потребители. Може и декодера да е повреден, като го гледам е 15 годишен модел, ако не и по-стар. Този декодер преди работел ли е?

• Автор

Декодера е повреден това е проблема 

току-що, Raze написа:

Видях снимките, можеше да ги качиш тук в темата, да са достъпни и за други потребители. Може и декодера да е повреден, като го гледам е 15 годишен модел, ако не и по-стар. Този декодер преди работел ли е?

Не знам купих го втора ръка 

Само не разбрах горе върха на тази антена трябва ли да свети 

https://vikiwat.com/antenna-for-terrestrial-television-with-amplifier-indoor-c511832?srsltid=AfmBOorh0vZYG0a6iFLlI7wdj9x5dZevyfojIzGLxma-94Gbk2JTbaot

преди 6 минути, Raze написа:

Tя мистерията се разнищи! Декодера минава в "boot" след всяка операция - демек за кофата

преди 8 минути, user365 написа:

Това сигурно го пише в проложената инструкция

преди 15 часа, user365 написа:

Каква е тая извънземна антена? Аз съм с една стайна с 2 телескопични пръчки и лови всички ефирни телевизии.

Какво си задал като вход на телевизора? Трябва да е антена. Какви са тия скартове и HDMI?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.