Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройване на Ефирна телевизия в България на телевизор LG

Featured Replies

""Само не разбрах горе върха на тази антена трябва ли да свети ""

Шега

Задължително трябва да свети, особено нощно време, за да се насочват радиовълните към антената.

Моето предложение:

1. Намери си един добър майстор в тази област и провери първо дали този "декодер" работи или не, щото казваш че си го закупил - 2-ра ръка. 

2.Ако телевизионният ти приемник(както пишеш) има тунер и на него има стандарт "Т", не ти трябва никакъв "декодер" а включваш директно антенара във RF входа на телевизора. Избираш от настройките на ТВ ефирна телевизия (или Антена) и пускаш да сканира банда.ТВ приемника ще ти ги запомни автоматично. (те са 5 или 6 общо.) Пак казвам: Това е при положение, че ТВ-то ти има вграден тунер. 

Ако няма и декодера ти е изправен(проверен вече)  вземаш "дебелият чер кабел", както го наричаш, куплираш го от страна на "декодера" със куплунга с 20 пера (СКАРТ), на който от другата страна има RCAжакове - 3 на брой( на всеки има малко пръстенче и е написано video( Жълт) audio L (Бял) audio R (червен) След тази процедура комутираш TV приемника  на композитен вход и трябва да имаш картина и звук на телевизора. Всичко е много лесно и почти всяка жена се справя с тази процедура, но не съм казал, че ти трябва непременно да я знаеш. Явно си запознат със съвсем друга професия. Пожелавам ти успех.

Забравих да напиша. Ако тунерчето на твоя ТВ приемник няма стандарт Т, няма смисъл да се занимаваш а правиш само процедурата с "декодера"

А този "декодер" както го наричаш, си е съвсем обикновен тунер като всички останали, но е направен за определени региони или е комбиниран със всички такива - по света.

преди 12 часа, В. Велев написа:

Каква е тая извънземна антена? Аз съм с една стайна с 2 телескопични пръчки и лови всички ефирни телевизии.

Какво си задал като вход на телевизора? Трябва да е антена. Какви са тия скартове и HDMI?

Айде тия глупости да ги дрънкаш в масква, а! Я виж спецификациите на цифровия тунер на този телевизор! Къде видя поддръжка на DVB стандарта за ефит на територията на бг?

преди 16 часа, teo-glavata написа:

Айде тия глупости да ги дрънкаш в масква, а! Я виж спецификациите на цифровия тунер на този телевизор! Къде видя поддръжка на DVB стандарта за ефит на територията на бг?

Разбрах! Ти не знаеш какво е ефирна телевизия.

Включва една стайна антена тука и е готов. 

0CSOEiS.png

преди 7 минути, В. Велев написа:

Разбрах! Ти не знаеш какво е ефирна телевизия.

Включва една стайна антена тука и е готов. 

0CSOEiS.png

Разбрах, колко не си невеж! И кой ще декодира DVB-T/MPEG-4 сигнала (какъвто е наземния цифров сигнал в бг), като цифровия тунер на този тв е DVB-T/MPEG-2

Ае бегай у лево!

преди 14 минути, teo-glavata написа:

Разбрах, колко не си невеж! И кой ще декодира DVB-T/MPEG-4 сигнала (какъвто е наземния цифров сигнал в бг), като цифровия тунер на този тв е DVB-T/MPEG-2

Ае бегай у лево!

Защото не съм очаквал, че ще има по-кофти телевизор от моя JVC LT-32VAF5000, 32″. А той си лови 6 ефирни програми и още 3 канала на които пише "Няма сигнал". Явно ги подготвят за 'наши хора" да бълват дезинформация и да лъжат че руснаците живеят зле.

преди 15 минути, В. Велев написа:

Защото не съм очаквал, че ще има по-кофти телевизор от моя JVC LT-32VAF5000, 32″

Абе куха лейко, не виждаш ли, че това LG  е модел от 2006-2008 година? А DVB-T сигнала в бг /мултиплексите/ стартират някъде 2012-2013 г. Как очакваш, корейците да знаят, какъв стандарт за кодирене ще се приеме?

преди 18 минути, В. Велев написа:

и още 3 канала на които пише "Няма сигнал". Явно ги подготвят за 'наши хора" да бълват дезинформация и да лъжат че руснаците живеят зле.

Какво лошо намираш в това?

преди 57 минути, В. Велев написа:

Защото не съм очаквал, че ще има по-кофти телевизор от моя JVC LT-32VAF5000, 32″. А той си лови 6 ефирни програми и още 3 канала на които пише "Няма сигнал". Явно ги подготвят за 'наши хора" да бълват дезинформация и да лъжат че руснаците живеят зле.

В началото на цифровизацията имаше повече канали ама нещо окапаха. Няма много желаещи да плащат за ефирно разпространение - друго си е при кабеларките - там на тебе ти плащат да ти излъчват телевизийката, Ако фараона Ивелин се опаричи може да пуснат Киро Брейка ТВ

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Абе куха лейко,

А бе главундер. Малко години са ти дали. Явно си дребно заядливо същество с голяма глава.

преди 1 час, ined написа:

Ако фараона Ивелин се опаричи може да пуснат Киро Брейка ТВ

Няма да е зле. 

преди 20 часа, В. Велев написа:

бе главундер. Малко години са ти дали. Явно си дребно заядливо същество с голяма глава.

Аз какво съм виновен, че си неграмотник?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.