Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Форматиран дял.

Featured Replies

По невнимание форматирах дял Е на SSD-то на лаптопа.При опити да възстановя инфомацията с AOMEI и Recuva не постигнах успех.Как да му сменя името на дял Е така, че да не е "ню волюм" а нормален дял на който да съхранявам файлове?

3.jpg

Aomei.jpg

11.jpg

Recuva.jpg

Разрешен от B-boy/StyLe/

• Решение
преди 21 минути, ivan_pop написа:

Как да му сменя името на дял Е така, че да не е "ню волюм" а нормален дял на който да съхранявам файлове?

Затова не ти трябва програма. Можеш и през Windows Explorer-a да го преименуваш label-a на дяла. Десен бутон и Rename.

И от там можеш. Ако никога не си работил с Аомей, не те съветвам да опитваш. Иначе програмката е прекрасна.

С Аомей, също може.

току-що, ivan_pop написа:

А през диск менажера не е ли по-добре?

Кое да е по-добре? Той дори май не можеше да сменя label-и. Може през него и после през Properties на дяла, но то Properties можеш да дадеш и директно през Explorer-a. Там в полето General... си пишеш каквото си наумил.

Само ако дяла е имунизиран да речем с Panda USB Vaccine и има autorun.inf но там работата вече става по-сложна за NTFS.

За FAT е по-лесно:

https://rmprepusb.blogspot.com/2016/01/remove-panda-vaccine-protection-from.html

За NTFS не чак толкова.

https://rmprepusb.blogspot.com/2016/01/remove-panda-vaccine-protection-from_28.html

Но това само информативно. Едва ли си имунизирал дяловете. Това не се прави от доста години насам.

А иначе няма значение откъде ще му смениш LABEL-a. Показал си снимка от AOMEI. И той го може. Иначе за файловете ще пиеш една студена вода. Можеш да опиташ с TESTDISK, но едва ли ще има резултат.

Затова бекъп на няколко места и няколко пъти мери преди да режеш.

• Автор
преди 3 минути, Колев 74 написа:

И от там можеш. Ако никога не си работил с Аомей, не те съветвам да опитваш. Иначе програмката е прекрасна

За пръ път ми е, винаги има първи път.В случая тя не помогна, гледах разни клипове в тубата.

За пръ път ми е, винаги има първи път.В случая тя не помогна, гледах разни клипове в тубата.

Тя помага много добре почти във всичко, но на този, който знае и е работил с нея продължително. Как може човек, като теб, да пита как да си преименува дяла? Учудваш ме!

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе за файловете ще пиеш една студена вода. Можеш да опиташ с TESTDISK, но едва ли ще има резултат.

Затова бекъп на няколко места и няколко пъти мери преди да режеш.

Ще пия студена бира защото 3/4 от нещата ги имам на външен диск.А това за меренето си абсолютно прав!

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Как може човек, като теб, да пита как да си преименува дяла? Учудваш ме!

Има начини няколко, затова питам.

Даже и аомеи-то го може.

преди 3 минути, ivan_pop написа:

Ще пия студена бира защото 3/4 от нещата ги имам на външен диск.А това за меренето си абсолютно прав!

Има начини няколко, затова питам.

Даже и аомеи-то го може.

Аз съм ти го написал още в горният си пост. Сега ще ти го подчертая, за да е по нагледно.

преди 4 минути, ivan_pop написа:

Ами тогава наздраве. То файловете са по-важни. За преименуването... My Computer => посочваш дяла с еднократен клик => F2 и преименуваш.

• Автор
преди 33 минути, Колев 74 написа:

И от там можеш. Ако никога не си работил с Аомей, не те съветвам да опитваш. Иначе програмката е прекрасна.

С Аомей, също може.

И тъй може.

Part.jpg

• Автор
преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Реално можеш и през CMD.

Пишеш:

label C: System

Заменяш C:\ с желаната буква и System с желаното име. :)

Аз затова питах как да стане, защото има ъмнайсет начина.

Аз затова питах как да стане, защото има ъмнайсет начина.

То има ли значение от начина? :) Важен е крайния резултат. Иначе да, начини бол.

преди 9 минути, ivan_pop написа:

Не е нормално нещо да може да се направи по няколко начина и да няма един правилен начин!

Напълно нормално е. В света на ОС винаги има доста начини по които да се направи дадено нещо и всеки един е правилен според ситуацията. Както казах, важен е крайния резултат.

преди 4 часа, ivan_pop написа:

Как може да стане така, че навсякъде да се показва еднаква информация за заето пространство?

Data.jpg

Ванка здрасти!

Този ти въпрос ми се струва е малко подвеждащ или не точно си го задал. Може да се разбира така: Всички дискове и дялове да показват едно и също или да показват това, което е вече заето и оставащото свободно място .Първият начин, не е възможен понеже всеки диск или дял се пълни по твое указани, ако си го настроил правилно. Аз използвам твоето питане от дълго време и още с отваряне на Експлорера виждам абсолютно навред по всеки диск колко е останало от свободното ми място и колко е заетото. Тази информация не пречи по никакъв начин на твоята работа с компютъра. Ще ти покажа нагледно как е при мен.

На първата снимка в лявата част виждаш всички мои дискове (A, B, C, D, E и т.н) като там е отразен само  обема на целият диск.

В дясната част виждаш свободното пространство и колко още имаш. За още по прегледно използвам съвсем малка програмка(портативна) която винаги показва на дисплея ми Всеки един диск и колко е заетото и свободното пространство, поставена в ъгъл, който най не ти пречи при работата.  .С пускането на компа тя се зарежда и остава постоянно активна в систем трея или ти можеш да я затвориш принудително. това е на снимка 2. Винаги виждам това, от което се интересувам. А за да съм спокоен с операционната система на диск С, има още една малка програмка, която ми го държи ниско долу , по средата или ти където си избереш на дисплея(също портативна версия)

Това е моето предложение. Ако ти харесва, можеш да го опиташ или след това, да го премахнеш.

5151.jpg

5252.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.