Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еконт или Спиди?

Featured Replies

преди 4 минути, Niko Aleksandrov написа:

И двете фирми навярно имат слаби страни

поръчвал съм и от двете фирми и не виждам да има голяма разлика 

единствената разлика ми е че едните са  по -близо до нас 

преди 1 минута, Banesc54 написа:

мен ме интересува технологията

дали някой там проверява какво се праща

или на доверие пише се че пратката е  чук а пък то се оказва че бутилка ракия

Това е куриер, бе винкел! Не е митница.

- Еконт ти пускат известие с SMS, Спийди ти го спестяват. (+ за Еконт)
- Еконт ти начисляват такса за това известие. (- за Еконт)
- Спийди нямат опашки, а Еконт са фрашкани, вероятно защото Еконт имат офиси навсякъде из България. (+ за Спийди, че не чакаш много)
- Спийди обичат да взимат положението в свои ръце, работни момчета с коли, почти винаги те питат да донесат ли стоката до вратата и ти я карат до вас, когато иде реч за по-осезаема стока. При предаване питат задължително за три имена, докато в поръчка е посочено само две, даже не се легитимирам. (+ за Спийди, че носят и са либерални с теб)

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Като теглиш чертата, излиза че Спийди е по-добре, но реално най-често се оставям на Еконт, защото знам, че Еконт ще ме предупредят за всяка пристигнала стока. Спийди ще ме предупредят също, ако се наканят да ми я донесат, за целта ми звънят на телефона.

преди 17 минути, Клонинга написа:

- Еконт ти начисляват такса за това известие. (- за Еконт)
- Спийди нямат опашки, а Еконт са фрашкани, вероятно защото Еконт имат офиси навсякъде из България. (+ за Спийди, че не чакаш много)
- Спийди обичат да взимат положението в свои ръце, работни момчета с коли, почти винаги те питат да донесат ли стоката до вратата и ти я карат до вас, когато иде реч за по-осезаема стока. При предаване питат задължително за три имена, докато в поръчка е посочено само две, даже не се легитимирам. (+ за Спийди, че носят и са либерални с теб)

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Като теглиш чертата, излиза че Спийди е по-добре, но реално най-често се оставям на Еконт, защото знам, че Еконт ще ме предупредят за всяка пристигнала стока. Спийди ще ме предупредят също, ако се наканят да ми я донесат, за целта ми звънят на телефона.

Никога не поръчвам „до адрес“ - щото обикалят по техен си график! Само до офис.

Около мен има по три офиса и на двете фирми.

преди 8 часа, Клонинга написа:

Не е вярно. Спиди също пращат SMS. Нещо повече - Спиди предлагат "предикт". Съобщават ти интервал от един час, в който куриерът ще бъде на адреса, и го спазват (доколкото е възможно).

Пак да кажа - ако пращате до няколко пратки, спорът е безсмислен. Подбирате си компанията според условията, които предлагате за конкретните пратки. Ако са много, това е друго нещо.

Работил съм в онлайн магазин, пращахме хиляди пратки за месец. И тогава вече става важно как ще подберем куриерите. Примерно разликата в тарифите на пратки "от адрес" и "от офис" беше толкова голяма, че шефът беше купил бус, с който карахме тези на Еконт до най-близкия офис. А куриерът на Спиди идваше и ги взимаше от адрес. За палети пък ползвахме трета фирма. 

Моето впечатление е, че като цяло Еконт са по-гъвкави. В начина на работа на Спиди са заложени изключително много причини куриерът да не ти донесе пратката. И служителите трябва да стават нинджи, за да си свършат работата. Но пък цените са по-ниски, дори повечето услуги, като "разпореждане по пратка" са безплатни. При Еконт се плащат. 

С Еконт може да се изпращат хранителни стоки /череши, домати, краставици, грозде и други/. В Спиди не разрешават.

В Спиди са по-ниски цените за някои пратки /примерно документи/.

• 10 месеца по-късно...

Здравейте,

Спидо не е добро, не е и безопасно решение:

На 28 май изпратих колет от Маастрихт към София, за офис 279, ул. Мальовица 1.

Холандските пощи чинно ми дадоха номер за проследяване и ми обясниха, че техните пртньори в България работят с тези номера и могат да ъпдейтват.

12дни по късно, ъпдейт, че пратката е доствена, но НЯМА ПРАТКА.

Имейли, жалби, запитвания, постоянно Спиди искат БГ номер, какъвто аз нямам, но не е ясно как без него са потвърдили, че пратката е доставена.

На 20 ден получавам имейл от Спиди, че пратката не може да бъде доставена, защото адресът не е точен. И линк да го потвърдя. Имейлът е фалшив, линкът също, БГ номерът посочен в имейла също не съществува

И пратка няма.

Явно българския криминалитет получава вътрешна информация и хаква хората, а Спиди съдейства, лъже и маже.

Пазете се, не пращайте и не отговаряйте.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.