Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еконт или Спиди?

Featured Replies

Здравейте! Тъй като винаги съм се чудел коя от двете фирми е по-добра в сферата си, реших да попитам хората тук... Споделете вашия опит и впечатления по темата, и какво ви е довело до това мнение. Благодаря!

От години ползвам и двете. Както каза Raze екон са по-скъпи, но не е чак фрапиращо.

Въпросът не е в цените и качеството! Вижте опашките пред Спиди

преди 6 минути, Raze написа:

Цените на еконт са безобразни. На спиди са по-ниски.

Колега виж опашките пред Спиди

Наскоро получавах видеокарта от друг град, сравнено със спиди цената на еконт беше почти двойна за около 2 кг и 80 лева наложен платеж.

И двете. Ако фирмата , има безплатна доставка с 1 от двата ,избирам него и Т. Н. Има фирми който работят само с 1 от изброените така, че нямаш избор.

преди 8 минути, nusho73 написа:

Спиди взема както си иска,за един лаптоп ми взе 20 лева,който е 3 кг.А за пратка пратка над 10 кг. 15 лева а върви и разбери.

И другите смятат, като гледат небето :) Миналата седмица купувам едни неща от склад във Варна, който се намира в една сграда с офис на Еконт. При попълване на он-лайн поръчката, доставка от офис до офис в същия град, ми излиза цена от 9,50 € - за едни кримпващи клещи и 200 бр RJ45 - няма и кило общо.

Абсолютно безсмислен въпрос. Отговорът му е "Зависи", от една купчина неща - какво и докъде ще се праща, какви допълнителни услуги има включени, кой изпраща (фирмите работят с договори, и ползват отстъпки), и т.н.

преди 43 минути, Rudy M. написа:

Абсолютно безсмислен въпрос. Отговорът му е "Зависи", от една купчина неща - какво и докъде ще се праща, какви допълнителни услуги има включени, кой изпраща (фирмите работят с договори, и ползват отстъпки), и т.н.

Това е отговорът!

За писмо до Великобритания - Български пощи искат 2-3 лева, а тези две филми- над 50.

Ми .... ако е "до адрес" ... то идват готини хора и от двете фирми. Иначе в офиса в Твърдица на Еконт има една тютя, която се прави на умнъ, но обучаваше млад кадър и не се намесих в обучението ѝ.  

И двете фирми ти напомнят, че може да провериш стоката (Ако е оказано в товарителница възможна проверка) и после да платиш или да върнеш стоката, но зависи дали продавача е включил и таксата за връщане за своя сметка. Иначе се налага да платиш връщането! 

По-интересно е, че една стока от Китай ми пристигна по Еконт. :) И при двете фирми може да плащаш с банкова карта. (По-лесно е ако стоката е над 500 лв.) 

Това е.

Успех! 

преди 9 минути, jhoro написа:

Български пощи

Да, но не транспортират "палетни стоки". ;) А по Еконт ми докараха в "Балкана" нещо над 1 тон тежест. ;) Само за 70 лв. :) Стоката бе от нейде варненско! :) 

значи понеже не съм пращал а само  получавал някой знае ли някой дали следи какво се опакова

щото един път си поръчах едни неща 

и беше една  бройка по-малко  и цената за бройка повече

та дали от куриерската фирма са си взели една  бройка или продавача ?

преди 49 минути, (:IdioibI:) написа:

По-интересно е, че една стока от Китай ми пристигна по Еконт. :)

А ти сигурен ли си, че доставката е била директно от Китай?

Едва ли, щом не си ходил в митницата.

преди 35 минути, Banesc54 написа:

значи понеже не съм пращал а само  получавал някой знае ли някой дали следи какво се опакова

щото един път си поръчах едни неща 

и беше една  бройка по-малко  и цената за бройка повече

та дали от куриерската фирма са си взели една  бройка или продавача ?

Затова се поръчва с преглед, евентуално и тест според стоката. Като има несъответствие не я приемаш и не плащаш, продавача да се оправя.

преди 24 минути, jhoro написа:

А ти сигурен ли си, че доставката е била директно от Китай?

Бе по време на КОВИД пандемията. ;) = Продавачът в Китай даже се извени, че може да закъснее поръчката ми. Говорим за стока от Алито ... Та, реално в даден момент получих пакет от Деспред или как бе някаква фирма в София и ха ... в пакета бе пакета от Китай! :) Та се изненадах, защо китаеца ми каза, че се бави 3 месеца, а дойде до месец. :) 

преди 24 минути, jhoro написа:

Едва ли, щом не си ходил в митницата.

Джоре, митница в селото нема. :) = Тук стоки от Китай ги поучавам в пункта на Българската Поща в селото. :) Без дори да плащам пощенски такси! :) В София е друго ... :) Там ме накараха да вадя разпечатка от е-пея! :)  

п.п. И китайци и от САЩ си "вършат работата", стига пакета да е малък! ;) 

преди 2 часа, Tyson_32 написа:

Здравейте! Тъй като винаги съм се чудел коя от двете фирми е по-добра в сферата си, реших да попитам хората тук... Споделете вашия опит и впечатления по темата, и какво ви е довело до това мнение. Благодаря!

Спиди имат безобразно работно време, като от соца. В събота до 14:00 часа (я ги хванеш я не), а през седмицата до 18:30 - смешна работа.

Аз, като поръчвам нещо, гледам дали няма някоя куриерска фирма която има опция за "Автомат" да може да си го взема от там и да избегна таксата до офис на куриера - до вкъщи не поръчвам, предпочитам да отида до офиса им.

Иначе за двете фирми Еконт / Спиди ми прави впечатление, че Спиди цените им са по-ниски.

преди 3 часа, Niko Aleksandrov написа:

Колега виж опашките пред Спиди

Зависи от местоположението на офиса и времето в което се ходи

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Бе по време на КОВИД пандемията. ;) = Продавачът в Китай даже се извени, че може да закъснее поръчката ми. Говорим за стока от Алито ... Та, реално в даден момент получих пакет от Деспред или как бе някаква фирма в София и ха ... в пакета бе пакета от Китай! :) Та се изненадах, защо китаеца ми каза, че се бави 3 месеца, а дойде до месец. :) 

Джоре, митница в селото нема. :) = Тук стоки от Китай ги поучавам в пункта на Българската Поща в селото. :) Без дори да плащам пощенски такси! :) В София е друго ... :) Там ме накараха да вадя разпечатка от е-пея! :)  

п.п. И китайци и от САЩ си "вършат работата", стига пакета да е малък! ;) 

Много китайски фирми си направиха складове в Европа и пращат от там! Щото се получава Вътреобщностна доставка (ВОД) / Вътреобщностно придобиване (ВОП).

!

• Автор

Така като прочетох повечето отговори, останах с впечатлението, че Спиди е по-добрия вариант за нормални пратки из страната като цяло, било то заради цена или отношение. Благодаря за всички отговори, бяха ми полезни! :)

преди 48 минути, jhoro написа:

Много китайски фирми си направиха складове в Европа и пращат от там! Щото се получава Вътреобщностна доставка (ВОД) / Вътреобщностно придобиване (ВОП).

!

Знам! Реално по ЕКОНТ ми идват стоки от Унгария, Румъния и прочие. Дори гумите ми за кола дойдоха по ЕКОНТ, а видно пише на тях : MADE IN CHINA! :) 

:)

п.п. Към по-горния случай обаче пратката бе от Китай, т.е. в пакета имаше друг пакет и определено имаше на него залепена митническа декларация и прочие и дори символи на китайски ... :) 

Мисля, че въпроса/темата  зададена от потребителя тук не е поставена правилно и  примерите също. И двете фирми навярно имат слаби страни.Те са си и конуренти един вид! -Тази дискусия.  която се завихри. дали няма  да  създаде грешна представа  в някои  бъдещи клиенти. 

преди 3 часа, Raze написа:

Затова се поръчва с преглед, евентуално и тест според стоката. Като има несъответствие не я приемаш и не плащаш, продавача да се оправя.

мен ме интересува технологията

дали някой там проверява какво се праща

или на доверие пише се че пратката е  чук а пък то се оказва че бутилка ракия

Аз от 1 година само Спиди на д-р ден идва пратката. Каквото и да поръчам и по Вайбър ми пишат кога ще дойдат и винаги на адрес давам .Еконт отдавна ги заебах като дигнаха таксите и идват когато им скимне на. Адрес .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.