Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за дедикиран интернет

Featured Replies

Здравейте ,искам да си пусна DIA (dedicated internet access) , пробвах с Nettera,Gsystem,TBISS,Telehouse,Netx,GCN,а1  ,само че нямат покритие до нас. Знаете ли още някой подобен доставчик ,който предлага тази услуга,за да се пробвам и там.

Цитат

Общ преглед, създаден от AI

Какво е специален интернет достъп (DIA)? | Neos Networks

Специализираният интернет достъп (DIA) евисокоскоростна, частна и гарантирана интернет връзка, предназначена изключително за един бизнес или организация, осигурявайки постоянна честотна лента и надеждност, за разлика от споделения широколентов достъп. Доставяна чрез технологии като оптични влакна, DIA предлага по-бързи скорости и по-ниска латентност, осигурявайки висококачествена производителност за критични бизнес приложения, трансфер на големи файлове и постоянна комуникация. Тази първокласна услуга е подкрепена от споразумения за ниво на обслужване (SLA) , гарантиращи време на работа и производителност за бизнеса, който разчита на стабилна и винаги активна интернет връзка. 

Как работи DIA

Частна връзка:

Вместо да споделя честотна лента с други фирми или потребители, DIA връзката установява директна връзка от вашия бизнес към мрежата на вашия доставчик на интернет услуги (ISP). 

Гарантирана честотна лента:

Получавате фиксирано количество честотна лента, което е само ваше, предотвратявайки спада в производителността и претоварването, често срещани при споделените интернет услуги. 

Високоскоростна технология:

DIA често се доставя по оптични кабели, които са известни със своите възможности за високоскоростно и висококапацитетно предаване на данни. 

Основни предимства

Постоянна производителност:

Гарантираната честотна лента гарантира, че скоростта на връзката ви ще остане стабилна и надеждна по всяко време. 

Подобрена надеждност:

С бизнес функции и SLA, DIA осигурява по-надеждна връзка за критично важни приложения и ежедневни операции. 

По-ниска латентност и трептене:

Частната връзка намалява закъсненията и колебанията в мрежата, което води до по-добро качество за приложения в реално време, като например видеоконферентна връзка. 

Повишена сигурност и поверителност:

Специализирана линия предлага по-голяма сигурност и поверителност за онлайн дейностите и преноса на данни на вашия бизнес. 

Мащабируемост:

Услугите за DIA обикновено са мащабируеми, което позволява на вашия бизнес да регулира честотната си лента с нарастването на нуждите ви. 

Кой се възползва от DIA?

• Бизнеси, които разчитат на облачни приложения и услуги. 
  • Организации, които често прехвърлят големи файлове, като например маркетингови агенции или инженерни фирми. 
  • Компании, които изискват комуникация с голям обем, включително видеоконферентна връзка и незабавни съобщения. 
  • Всеки бизнес, който дава приоритет на сигурността, поверителността и постоянната, надеждна интернет производителност за своите операции. 

Объркал си държавата.

• Автор

Не разбрах какво искаш да кажеш с това,че съм объркал. Всички тези,които изброих или поне някои от тях,предлагат тази услуга.

преди 30 минути, hakaishiN написа:

Не разбрах какво искаш да кажеш с това,че съм объркал. Всички тези,които изброих или поне някои от тях,предлагат тази услуга.

преди 2 часа, hakaishiN написа:

... само че нямат покритие до нас.

Поне да беше казал - къде си!

• Автор

София,но пак не разбирам какво имаш предвид с "объркал си държавата".

Ето ти пример  https://neterra.net/bg/dostap-do-mreji/dia-dedicated-internet-access

Цитат

Като един от най-разпознаваемите доставчици на гарантиран интернет за бизнеса, Нетера оперира в над 145 държави и 220 дата центъра по целия свят. Нашите надеждни услуги обхващат различни региони, в които бизнесите разчитат на сигурен достъп до наети линии и мащабируеми решения.
Най-новата оптична инфраструктура, изградена от Нетера, обхваща цяла София. 

Както виждаш - за тях България е само в София!

Но пък обещават - действай.

Цитат

Нуждаете се от услуга в район, който не виждате на картата? Свържете се с нас и ще ви осигурим връзка, където и да е необходимо за вашия бизнес.

преди 1 минута, hakaishiN написа:

Нямат покритие до нас.

преди 17 минути, jhoro написа:

Поне да беше казал - къде си!

• Автор

Нещо май не се разбираме. 1во съм написал че  Нетера и други нямат покритие до нас,после като каза "да беше казал от къде си" ти отговорих от къде съм .Така че не знам какво приказваш.

преди 8 минути, hakaishiN написа:

Нещо май не се разбираме. 1во съм написал че  Нетера и други нямат покритие до нас,после като каза "да беше казал от къде си" ти отговорих от къде съм .Така че не знам какво приказваш.

Искал си да кажеш, че си в София ли? Не разбрах.

Но София е голям район - не е конкретна локация.

преди 8 часа, hakaishiN написа:

Здравейте ,искам да си пусна DIA (dedicated internet access) , пробвах с Nettera,Gsystem,TBISS,Telehouse,Netx,GCN,а1  ,само че нямат покритие до нас. Знаете ли още някой подобен доставчик ,който предлага тази услуга,за да се пробвам и там.

Намираш доставчик, който да ти пусне оптика до вас и после си сключваш договор за гарантираност и SLA. Даже и DDOS можегат да ти правят ако искаш.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Намираш доставчик, който да ти пусне оптика до вас и после си сключваш договор за гарантираност и SLA. Даже и DDOS можегат да ти правят ако искаш.

Как да стане "до у тях" - като не си знае адреса?

Цитат

Пиян мъж се качва в такси.

- Моля закарайте ме у дома.

- Къде по- точно?

- В хола, на дивана!

Пп. А ти не можа ли да напишеш "Споразумението за ниво на обслужване" вместо това "SLA - Service Level Agreement", че да те разбере всеки?

То може и с пойнт то пойнт, ама не казва къде е. Между Надежда, Слатина, Младост и Драгалевци примерно, има известно разстояние и различни доставчици.

преди 2 часа, jhoro написа:

Как да стане "до у тях" - като не си знае адреса?

Пп. А ти не можа ли да напишеш "Споразумението за ниво на обслужване" вместо това "SLA - Service Level Agreement", че да те разбере всеки?

Е как така не си знае адреса?

току-що, Емил Костов написа:

Сигурно го знае - нали си ходи вкъщи!

Ама мълчи като ... партизанин на разпит!

Spoiler

Три дента го бѝли - ни дума ни лаф.
Чолав го правѝли, у шарото лилав.
- Ха, не човек, а ламаринта -
просъскал агента фашист.
- Ха, ниц бе, братле - комунист.

току-що, Докладчик написа:

То може и с пойнт то пойнт, ама не казва къде е. Между Надежда, Слатина, Младост и Драгалевци примерно, има известно разстояние и различни доставчици.

Точно затова питам вече няколко пъти.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Ти нал' си интернет бре я го проследи по кабела.:lol6:

• Автор

Споко жорка ,не живея на ПС-то ; ) . От Надежда съм.

преди 7 часа, jhoro написа:

Сигурно го знае - нали си ходи вкъщи!

Ама мълчи като ... партизанин на разпит!

Покажи скритото съдържание

Три дента го бѝли - ни дума ни лаф.
Чолав го правѝли, у шарото лилав.
- Ха, не човек, а ламаринта -
просъскал агента фашист.
- Ха, ниц бе, братле - комунист.

Точно затова питам вече няколко пъти.

Ще спра да коментирам подобни теми защото се чупи тъпометъра! 

преди 4 часа, Bubbles написа:

Ти нал' си интернет бре я го проследи по кабела.:lol6:

Аз мога, но нямам право. За съжаление в тоя форум вече всичко ви е на ташак.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ще спра да коментирам подобни теми защото се чупи тъпометъра! 

Аз мога, но нямам право. За съжаление в тоя форум вече всичко ви е на ташак.

Ми виж темата ква е, да имеш нещо сериозно да отговориш сериозно, а то пича си мисли че тука сме врачки.

• Автор

Тука е пълно с ненормалници,ама кво да очаквам от хора с  по 15к+ коментара не мърдат от сайта. Човек да не пита нещо,не всички знаем всичко и не седим по цял ден тука.Ай чао ,приятно бозене.

преди 13 минути, hakaishiN написа:

Тука е пълно с ненормалници,ама кво да очаквам от хора с  по 15к+ коментара не мърдат от сайта. Човек да не пита нещо,не всички знаем всичко и не седим по цял ден тука.Ай чао ,приятно бозене.

Приятел не даваш никаква информация а се мръщиш?
Къде е това у вас? София не ти е една улица, има оператори които работят само в някои квартали, различни услуги. Ай вкарай малко мисъл!

преди 1 час, hakaishiN написа:

Айде да питаш нещо сериозно, че почвате да ми писвате с простотията си. И ако искаш не ЧАО. Заличи се за да може тоя форум малко да се отърве от глупотия. Писал съм ти сериозно, защото това го работя и много мразя някой да пише тъпотии.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, hakaishiN написа:

Споко жорка ,не живея на ПС-то ; ) . От Надежда съм.

Толкова ли е трудно да кажеш това?

Пп. Обращението „жорка“ към непознат е израз на простотия - най-малкото!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.