Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Удароустойчив телефон до 400лв.

Featured Replies

Здравейте! 

Кой от двата е по-добрия избор? 

Лимита е 380 - 420лв. Благодаря! 

Ulefone Armor X32

Hammer - Iron V, 6.5

Или друго предложение? 

Не се занимавай с тия боклуци. Купи си телефон по твой избор, и после един Spigen Armor кейс, и си готов. 

Преди 8 години си изтървах Самсунга в такъв кейс от около 3 метра върху асфалт. Нищо не му стана. 

A5 Pro 4G под 400лв
Преди време гледах един клип как го хвърлят (не пускат) от 4. етаж, снимайки с него падането. Е, нищо му нямаше.
BTW , от под месец съм с Oppo A5 Pro 4G. Не мога да се оплача. Е, не съм готов за ревю... :) 

На мен този ми изглежда по-добър. Малко по-малка е батерията, но е по-нов, с по-нов и по-мощен хардуер и по-нова ОС.

Ulefone Armor X32 Pro - Full phone specifications

Иначе, според gsmarena, тези телефони поддържат MIL-STD-810 и различните му версии, въпреки че на повечето пише

Цитат

* does not guarantee ruggedness or use in extreme conditions

Phone Finder results - GSMArena.com

преди 4 часа, Богатир написа:

Здравейте! 

Кой от двата е по-добрия избор? 

Лимита е 380 - 420лв. Благодаря! 

Ulefone Armor X32

Hammer - Iron V, 6.5

Или друго предложение? 

https://www.emag.bg/mobilen-telefon-doogee-s-punk-16gb-ram-256gb-rom-6-58-android-14-10800mah-50mp-kamera-126db-visokogovoritel-vodoustojchiv-cheren-spunk-black-1/pd/D8JQZ6YBM/

Spoiler
Примери за популярни марки и модели:
  • Сериите Armor и Power Armor, като Ulefone Armor 28 Ultra и Ulefone Power Armor 18T Ultra. 

• Популярни са модели като Doogee V30T и Doogee S96 GT. 

• Моделът Cubot King Kong 9 е известен със своята здравина и производителност. 

преди 9 часа, Raze написа:

На мен този ми изглежда по-добър. Малко по-малка е батерията, но е по-нов, с по-нов и по-мощен хардуер и по-нова ОС.

Ulefone Armor X32 Pro - Full phone specifications

Иначе, според gsmarena, тези телефони поддържат MIL-STD-810 и различните му версии, въпреки че на повечето пише

Phone Finder results - GSMArena.com

Кое му е новото? 

Android 14 като има 16? 2 години разлика в ОС?

Процесор 6нм Китайския боклук MT (по-добре с SD) ?

Не се излагай

Както каза @Rudy M. по-добре да си вземе какъвто реши телефон и да добави Armor Case. Пример: Защитен Калъф за телефони

преди 3 минути, АнонименАлкохолик написа:

Кое му е новото? 

Android 14 като има 16? 2 години разлика в ОС?

Процесор 6нм Китайския боклук MT (по-добре с SD) ?

Не се излагай

Както каза @Rudy M. по-добре да си вземе какъвто реши телефон и да добави Armor Case. Пример:

ArmorPro_Case_built_with_Kevlar_600D_for_iPhone_16_Pro_2_753e2c04-07bf-4eb8-898e-9f9a399dbc2d_x716@2x.thumb.webp.7eb50f5fae74da7bcae9a23ede8a6318.webp

Кой се излага не знам. Ето сравнение на двата процесора, има-няма 3 пъти разлика в полза на Dimensity 6300

MediaTek Dimensity 6300 vs MediaTek Helio G36 : Which one is better?

преди 4 минути, Raze написа:

Кой се излага не знам. Ето сравнение на двата процесора, има-няма 3 пъти разлика в полза на Dimensity 6300

MediaTek Dimensity 6300 vs MediaTek Helio G36 : Which one is better?

Тези цифрички няма да ги усети в реалния свят. Но ще усети лагването и забиването в двата случая!

След година (дори в момента) този телефон "смартфон" не е актуален. Нито актуализации за сигурност има, нито на ОС. Безмислен е.

Но щом такъв съвет му даваш, добре.

преди 2 минути, АнонименАлкохолик написа:

Тези цифрички няма да ги усети в реалния свят. Но ще усети лагването и забиването в двата случая!

След година (дори в момента) този телефон "смартфон" не е актуален. Нито актуализации за сигурност има, нито на ОС. Безмислен е.

Но щом такъв съвет му даваш, добре.

Той сам си ги е избрал и пита за двата. Ясно е, че има и по-добри, но са и по-скъпи. А и актуализациите не винаги са задължителни, до скоро ползвах смартфон, който не беше актуализиран от над 2 години и си работеше перфектно, модел 2020 сравнително висок клас Sony xperia 5 ii. С толкова ограничен бюджет е ясно, че каквото и да избере почти няма да има разлика, повечето бюджетни устройства нямат поддръжка.

преди 12 минути, Raze написа:

Той сам си ги е избрал и пита за двата. Ясно е, че има и по-добри, но са и по-скъпи. А и актуализациите не винаги са задължителни, до скоро ползвах смартфон, който не беше актуализиран от над 2 години и си работеше перфектно, модел 2020 сравнително висок клас Sony xperia 5 ii. С толкова ограничен бюджет е ясно, че каквото и да избере почти няма да има разлика, повечето бюджетни устройства нямат поддръжка.

image.png.883b2dac2cbc0874ed5249439f9598c8.png

Не знам какво го хвалиш това Sony.

Ти като не банкираш със смартфон други хора банкират и сигурността им е на първо място.

Не са задължителни- да, но са препоръчителни!

Банкирам, превеждам суми, ползвам револют, плащам сметки през epay и никога не съм имал проблеми. Дори ползвам кракнати приложения, ползвам и на новия смартфон. Не знам защо реши, че не правя тези неща през смартфона и като е стара андроид версията има проблеми? Sony-то си го хваля, понеже ми беше много удобно и компактно, новия ми смартфон ми е 'тухла', сравнен с него, но ако му издържаше батерията малко повече, не ми отказаха в сервиза смяна, понеже е стар модел и нямало вече такива батерии, и не бях намерил ново устройство на добра цена, щях още да си го ползвам.

• 4 седмици по-късно...
преди 3 часа, цър-вул написа:

Oppo A5

😎За сега съм напълно удовлетворен от Oppo A5 Pro 4G

Репликата беше в смисъл, да не пробваш "тестовете" от клипа, след като каза, че само на това не си го подлагал.

на 8.09.2025 г. в 13:53, Raze написа:

но е по-нов

1 месец...
За Oppo

IP68/IP69K dust tight and water resistant (high pressure water jets; immersible up to 2m for 30 min)
Drop resistant up to 2m
MIL-STD-810H compliant

Даже Oppo има режим подводни снимки
Ulephone е с Android 14 срещу A15 на Oppo

• 3 седмици по-късно...

Гледайте малко и грамажите на тия телефони и за какво и къде ще ги ползвате.

Имам моторола едж 40 нео, точно на 2 години стана (взех я веднага като пуснаха на пазара синият цвят), дойде с кейс от пресован лен. Не съм слагал скрийн протектор. До сега телефона има няколко сериозни падания, вкючително от колело при движение падна върху асфалта с причина скорост, и едно падане от около 1,7-2м в Пирин, тогава падна директно върху дисплея на камънака... нито драскотина, нито нищо. Единствено от няолкото падания кейса от пресован лен остана без 2 ъгъла, ама не ми се сменява, защото ми харесва. 

Моторолата е около 180 грама, Гледах наскоро от любопитство Улефоните... 640 грама... НЕ ща такава тухла в джоба си!!!

• 1 месец по-късно...

Мисля да закупя motorola edge 50 neo 512 ром 12 рам

Какво ще посъветваш дали да я взема хареса ми камерата че има три пъти приближение оптическо

преди 5 минути, viktor75bg написа:

Мисля да закупя motorola edge 50 neo 512 ром 12 рам

Какво ще посъветваш дали да я взема хареса ми камерата че има три пъти приближение оптическо

https://todaytech.eu/2024/10/19/ревю-motorola-edge-50-neo-компактен-и-ефективен/

Motorola Edge 50 Neo е много добър избор, ако цениш компактния дизайн, силната камера с 3х оптичен зуум и голямата памет (512 GB + 12 GB RAM). Все пак имай предвид, че процесорът е среден клас, а защитното стъкло е по-старо (Gorilla Glass 3), което може да е компромис

https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=105158

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.