Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на климатик

Featured Replies

Здравейте,

Моля споделете опит и мнения за следните климатици,за отопление на хол с преходна спалня.Кой би бил най-подходящ?

https://eclima.bg/hiperinvertoren-klimatik-fuji-electric-rsg12kgtarog12kgca-12000-btu-klas-a

https://eclima.bg/hiperinvertoren-klimatik-fujitsu-general-ashg12kgtbaohg12kgca-12000-btu-klas-a

https://eclima.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk35zs-wsrc35zs-w-premium-12000-btu-klas-a?gad_source=1&gad_campaignid=22382694602&gbraid=0AAAAAC_UbrAWByiV_uN3sR3wZxKN2RQLO&gclid=Cj0KCQjw9JLHBhC-ARIsAK4PhcoZluYQxvi8YtpvQF0ByD8brSpa59HPs-perd8cXOdzu2DlI07JpGUaAse8EALw_wcB

Когато преди години избирах климатик, се допитах до експерти в тази област. Тук във форума получите всякакви различни мнения и стандартните отговори. Има толкова подготвени хора, които обясняват и разказват всичко така подробно по фирмите, че наистина се учудваш колко знаещи и опитни хора има в релания живот, а не ЧатГПТ и други такива. 

Ако е за София, фирма като Vimax ще свърши повече от прекрасна работа. Консултация, монтаж, всичко. Последно правих ремонт на апартамент и избирах бойлер, като втори вариант когато има проблем с ТЕЦ-а. Получих професионална помощ и купих бойлер с 12 годишна гаранция. Дори не знаех, че има такива. 😁

Тук можем просто да си говорим и всеки ще каже по нещо. До тук две мнения, два варианта. Аз давам 3-ти. Ползвам Panasonic вече 10 години и са перфектни. За мен беше важно климатика да бъде тих и да има дистанционно управление през телефон. Но пак казвам, когато не разбирам, се доверявам на експерти в областта. 

преди 30 минути, ostavime написа:

Когато преди години избирах климатик, се допитах до експерти в тази област. Тук във форума получите всякакви различни мнения и стандартните отговори. Има толкова подготвени хора, които обясняват и разказват всичко така подробно по фирмите, че наистина се учудваш колко знаещи и опитни хора има в релания живот, а не ЧатГПТ и други такива. 

Ако е за София, фирма като Vimax ще свърши повече от прекрасна работа. Консултация, монтаж, всичко. Последно правих ремонт на апартамент и избирах бойлер, като втори вариант когато има проблем с ТЕЦ-а. Получих професионална помощ и купих бойлер с 12 годишна гаранция. Дори не знаех, че има такива. 😁

Тук можем просто да си говорим и всеки ще каже по нещо. До тук две мнения, два варианта. Аз давам 3-ти. Ползвам Panasonic вече 10 години и са перфектни. За мен беше важно климатика да бъде тих и да има дистанционно управление през телефон. Но пак казвам, когато не разбирам, се доверявам на експерти в областта. 

То , точно така се прави като теб .Мнение всеки може да даде или напише, но до колко има познания по даден въпрос, тук, във форума най се вижда. До коментара, десет различни мнения и ако има един с добро, то той е явно техник, занимаващ се ежедневна с тази дейност. А не хора като Коко, Моко и Боко, пишещи навред каквото им падне.

преди 1 час, Колев 74 написа:

То , точно така се прави като теб .Мнение всеки може да даде или напише, но до колко има познания по даден въпрос, тук, във форума най се вижда. До коментара, десет различни мнения и ако има един с добро, то той е явно техник, занимаващ се ежедневна с тази дейност. А не хора като Коко, Моко и Боко, пишещи навред каквото им падне.

Както и Сульо, Пульо, Атанас и Аз.....

преди 2 часа, ostavime написа:

Тук във форума получите всякакви различни мнения и стандартните отговори.

Има един съфорумник, който според мен е единствения заслужаващ 100% доверие за мнение при избор на климатик  -> Aleksandars - Kaldata.com - Форуми

преди 14 часа, Miro40 написа:

Първите два модела според моите разбирания са най-добрия избор за този бюджет. 

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Има един съфорумник, който според мен е единствения заслужаващ 100% доверие за мнение при избор на климатик

Мисля, че и @badr може да бъде включен в този списък.

преди 18 часа, Miro40 написа:

Директно ти казвам Тошиба. С най голяма гаранция, добри характеристики.
https://vimax.bg/invertorni-klimatici/hiperinvertoren-klimatik-toshiba-ras-b13g3kvsg-e-ras-13j2avsg-e1-edge-wifi-13000-btu-klas-a.html?sort=p.sort_order&order=ASC&limit=12
Това е най доброто което може да се закупи за парите си.
Ето го и на доста добра цена. https://termo-pompi.bg/product/hiperinvertoren-klimatik-toshiba-ras-b13g3kvsg-eras-13j2avsg-e1-edge-white-13-000-btu-klas-aa-19-db-freon-r32/990/bg

преди 17 часа, BANKATA написа:

Опит не мога, но Mitsubishi ги водят много добри.

Последните Електрици са турски. Хеви по стават на Мисубиши.
За Фуджитсу знам за скапана пластмаса по жалюзите - пантите крайно лесно се чупели. Друго което знам от мои приятели работещи в София с климатици е че специално Фуджитсу не са им най компресрите и доста често дефектират. В сервиз на Актон електроникс които бяха вендори на Фуджитсу около 2018-та съм виждал доста Фуджитсу-та с дефектирала електроника да ги карат при майсторите в сервиза.
Дали е мит или измислица на Сиги Клима както и за коя точно партида от коя година на марката иде реч не мога да кажа защото нямам тези данни.
За последните тошиби само позитиви съм чувал като мнение. Аз дори се колебая за една стая между малко по скъпия от този който предложих по горе на лика или Дайкин Перфера за помещение 20 квадрата.
Eто за тази перфера се чудя дали да я взема за в къщи: https://vimax.bg/invertoren-klimatik-daikin-ftxm35r-rxm35r-perfera-12000-btu-klas-a.html?search=perfera

• Автор
преди 2 часа, Колчо написа:

За Фуджитсу знам за скапана пластмаса по жалюзите - пантите крайно лесно се чупели. Друго което знам от мои приятели работещи в София с климатици е че специално Фуджитсу не са им най компресрите и доста често дефектират. В сервиз на Актон електроникс които бяха вендори на Фуджитсу около 2018-та съм виждал доста Фуджитсу-та с дефектирала електроника да ги карат при майсторите в сервиза.

За Fujitsu освен това което споделяш ти четох някъде по форумите,че имат проблем  и с четрипътния вентил.Блокират, не може да превключват и компресорите дефектират.Една от причините да питам тук за тях е точно тая,да видя дали ще има потвърждение за тези дефекти.

преди 22 минути, Miro40 написа:

За Fujitsu освен това което споделяш ти четох някъде по форумите,че имат проблем  и с четрипътния вентил.Блокират, не може да превключват и компресорите дефектират.Една от причините да питам тук за тях е точно тая,да видя дали ще има потвърждение за тези дефекти.

Вземай смело тошибата която ти предлоих от Вимакс. Няма да съжаляваш. И непременно искай алумниева изолация на дренажните тръби.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.