Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Флашка - флашката е празна, но паметта е запълнена

Featured Replies

Здравейте! 

Имам следния проблем. Подариха ми флашка, която се оказа най обищновена с лого на фирма, но пък 60 гб. Реших в нея да прехвърля видеа и снимки. Добре ама след преместването им се оказа, че флашката е празна, но паметта е запълнена от въпросните клипове и снимки. Как мога да оправя това? 

Отваряйки я не се вижда нищо. 

Щом е с лого на фирма - рекламна, фалшива.

Провери я с някоя програма, да речем H2testw.

Къде и как я 'отваряш' - каква ОС? Снимки? В софтуер за управление на дискове какво се вижда?

ако отваряш под уиндоус - формат 

и ще разбереш реално колко гиги е ... 

и я пълниш наново ...

Както пише 60 GB, така може да е 1 или 2 GB.

Може да има и скрит дял.

преди 18 минути, mr. 5r0ff написа:

и я пълниш наново ...

Ако само я отваряш - нищо реално няма да видиш. ОС пита, флашката декларира нещо си.

Ако пуснеш тест - тогава е друго.

• Автор
преди 4 часа, Gangosa написа:

Може с нея да са ви подарили и вируси.

Антивирусната какво казва?

Нищо. Тя е нова. Аз я разопаковах дори.

преди 4 часа, Rustborn написа:

Щом е с лого на фирма - рекламна, фалшива.

Провери я с някоя програма, да речем H2testw.

Благодаря, ще пробвам.

преди 3 часа, jhoro написа:

Както пише 60 GB, така може да е 1 или 2 GB.

Може да има и скрит дял.

Ако само я отваряш - нищо реално няма да видиш. ОС пита, флашката декларира нещо си.

Ако пуснеш тест - тогава е друго.

Ами проверих я и пишеше, че е 58 нещо си. За първи път ми се случва нещо такова. Снимките и видеата са 12 гб.

преди 5 минути, J0rgeTudzhar0V написа:

Нищо. Тя е нова. Аз я разопаковах дори.

Благодаря, ще пробвам.

Ами проверих я и пишеше, че е 58 нещо си. За първи път ми се случва нещо такова. Снимките и видеата са 12 гб.

Тряа си купувам нова кристална топка - старата много лъже!

• Автор
преди 4 часа, Raze написа:

Къде и как я 'отваряш' - каква ОС? Снимки? В софтуер за управление на дискове какво се вижда?

Както се отваря. С Уиндоус 10 съм. Фирмата в която работя подари на всички флашки. Не бях очарован и мислех че е някаква с по 1,2 гб, но я проверих и видях, че е 58, викам си идеално ще кача неща които ми заемах памет в компа. Качих ги и след няколко дни реших да търся някаква снимка и отваряйки гледам че няма нищо. Проверих я и е запълнена точно толкова колсото бяха снимките и видеата. Проблема е че ги кътнах и ми се иска някак да си ги върна.

преди 5 минути, jhoro написа:

Тряа си купувам нова кристална топка - старата много лъже!

Не се занасяй питам сериозно дали мога да си върна някак нещата... флашката съм я ебал ама снимките си ги искам.

преди 1 минута, J0rgeTudzhar0V написа:

Както се отваря. С Уиндоус 10 съм. Фирмата в която работя подари на всички флашки. Не бях очарован и мислех че е някаква с по 1,2 гб, но я проверих и видях, че е 58, викам си идеално ще кача неща които ми заемах памет в компа. Качих ги и след няколко дни реших да търся някаква снимка и отваряйки гледам че няма нищо. Проверих я и е запълнена точно толкова колсото бяха снимките и видеата. Проблема е че ги кътнах и ми се иска някак да си ги върна.

Може би е фалшива и аз съм вземал фирмени флашки. Изкараха точно един запис и почнаха да искат формат.

• Автор
току-що, nusho73 написа:

Може би е фалшива и аз съм вземал фирмени флашки. Изкараха точно един запис и почнаха да искат формат.

Ами то като цяло не ми е нужна, но искам да си върна нещата

Щом отговора е

преди 5 минути, J0rgeTudzhar0V написа:

Както се отваря.

моя отговор е: да се оправяш както можеш.

• Автор
току-що, Raze написа:

Щом отговора е

моя отговор е: да се оправяш както можеш.

Бате как се отваря флашка?! Пъхаш я в юсб-то и ти изкача прозорец с флашката. Питам сериозно ако не можеш да ми помогнеш не пиши тъпотии!

току-що, J0rgeTudzhar0V написа:

Бате как се отваря флашка?! Пъхаш я в юсб-то и ти изкача прозорец с флашката. Питам сериозно ако не можеш да ми помогнеш не пиши тъпотии!

Хайде си помисли пак колко 'сериозно' питаш, каква информация ти се иска и каква даваш и как отговаряш!

• Автор
преди 4 часа, Raze написа:

Раздел Е/флаш памет. 

току-що, Raze написа:

Хайде си помисли пак колко 'сериозно' питаш, каква информация ти се иска и каква даваш и как отговаряш!

Добре, и къде си показал снимки от това, което сме писали аз и други потребители? Боб ли да хвърляме?

Може да пробваш да я сканираш примерно с recuva или друг подобен софтуер за възстановяване на изтрита информация.

преди 2 минути, J0rgeTudzhar0V написа:

Раздел Е/флаш памет. 

Натисни Win + R, въведи cmd, и напиши:

Код

dir X: /a /s

(замени X: с буквата на флашката). Това ще покаже всички файлове, включително скрити.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Добре, и къде си показал снимки от това, което сме писали аз и други потребители? Боб ли да хвърляме?

Каква снимка да ти пратя? Празна флашка не си ли виждал? Все едно няма нищо, но показва заета памет, толкова колкото съм качил в нея. Просто няма какво да кача като снимка.

преди 40 минути, nusho73 написа:

Натисни Win + R, въведи cmd, и напиши:

Код

dir X: /a /s

(замени X: с буквата на флашката). Това ще покаже всички файлове, включително скрити.

поне това покажи ... 

преди 45 минути, J0rgeTudzhar0V написа:

Ами то като цяло не ми е нужна, но искам да си върна нещата

Снимките/файловете няма как да си възстановиш защото, както пише 60 а тя е 2, а при теб са 12 - шест пъти се е презаписало. Евентуално и то под голям въпрос, само последните 2...

преди 5 часа, mr. 5r0ff написа:

и я пълниш наново ...

явно не съм разбрал че трябва да се спасява това у флашката ...

мислех че не показва коректно гигите...

преди 1 час, J0rgeTudzhar0V написа:

Проблема е че ги кътнах и ми се иска някак да си ги върна.

Не се занасяй питам сериозно дали мога да си върна някак нещата... флашката съм я ебал ама снимките си ги искам.

Тук свеснаш два въпроса! Явно не си се замислял - как се копират данни от едно вясто на друго, не си чувал за контролни суви и за "затваряте на записването"!

Втория въпрос е, как да възстановиш изтритите файлоне на диска - без значетие фраш-паметта.

И трети - бонус от мен. Защо държиш снимките САМО на едно място?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.