Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сайт в bulinfo.net

Featured Replies

• Автор
преди 30 минути, piх3l написа:

Карай да върви, нали е за без пари...

Да без пари. 

Щом е без пари защо да не го взема. Пък и преподавателя по ИТ ни нареди да направим електронен магазин и да му го предоставим на флашка или лаптоп. Така че мога електронния магазин да го кача там. Просто ще се възползвам от възможността.

Аз пробвах на локалния с XAMPP, но все не се получава. Докато в тоя хост всичко е готово.

преди 12 часа, Triple M написа:

XAMPP

Двадесетина команди са. Трябва задължително да ги знаеш. Щом сега се учиш - направи го десетина пъти и като ги позапомниш, ще вдигаш хост за 15 минути, с всички защити и сертификати - безплатно. След време като свикнеш, правиш един bash .sh - редуцираш до две команди. И е добра основа, за бъдещо изкарване на кинти.

• Автор
преди 1 час, Rustborn написа:

Двадесетина команди са. Трябва задължително да ги знаеш. Щом сега се учиш - направи го десетина пъти и като ги позапомниш, ще вдигаш хост за 15 минути, с всички защити и сертификати - безплатно. След време като свикнеш, правиш един bash .sh - редуцираш до две команди. И е добра основа, за бъдещо изкарване на кинти.

Да, но аз го правя под Линукс,а там нещата са различни от Windows.

Оказва че споделения хостинг поддържа OpenCart. Просто си заслужаваше.

Може лесно да се инсталира чрез Softaculous. Това е автоматизиран инсталатор в контролния панел, който прави всичко бързо и без нужда от локален сървър като XAMPP.

Иначе сегашният сайт е станал доста добре. Браво на Claude AI.

преди 47 минути, Triple M написа:

Да, но аз го правя под Линукс,а там нещата са различни от Windows.

Може лесно да се инсталира чрез Softaculous. Това е автоматизиран инсталатор в контролния панел, който прави всичко бързо и без нужда от локален сървър като XAMPP.

За Линукс говоря и аз...

• Автор

Изписва ми  - Error: Call to undefined function Opencart\System\Library\DB\mysqli_init() File: /storage/tbanchev/public_html/ocart4/system/library/db/mysqli.php Line: 69 Backtrace: 0 File: /storage/tbanchev/public_html/ocart4/system/library/db.php Line: 40 Class: Opencart\System\Library\DB\MySQLi Function: __construct Backtrace: 1 File: /storage/tbanchev/public_html/ocart4/system/framework.php Line: 148 Class: Opencart\System\Library\DB Function: __construct Backtrace: 2 File: /storage/tbanchev/public_html/ocart4/index.php Line: 20 Function: require_once

Което означава че трябва да се ровя в Select PHP Version

на 3.11.2025 г. в 19:09, Triple M написа:

Понеже уча Икономика мога да направя сайт за бизнес консултиране или нещо подобно. 

преди 7 часа, Triple M написа:

От постовете Ви до тук ми се струва, че вместо бизнес-консултиране, за което се иска някакви години опит/стаж
вече имате знания в правенето на сайтове, и затова ми изглежда напълно в ред
да е сайт, който Ви рекламира
1. като уеб-дизайнер с уеб-дизайнерски услуги
с
2. Диплома и знания в икономиката
След няколко години, можете да прикачите и такова изречение в CV-то си "n-годишен опит в бизнеса"

Преди години в една рекламна къща на мои колеги
дойде собственик на винарска изба и обясни на уеб-дизайнерката,
че иска имиджов сайт, не електронен магазин,
който само да представя избата и продукцията и в интернет,
с инфо, снимки и контакти.
Такива работи ...

Да бъде сайт, на който да се качват изпълнените Ви проекти в уеб-дизайна,
като се почне дори от тези изпълнени студентски задачи,
за които пишете.
И постепенно да качвате линкове и снимки
от следващи реални проекти на клиенти,
които ще натрупате още до дипломирането си в икономическата си специалност.

Бизнес-консултирането може също да се предложи като услуга на същия сайт.
В началото като второстепенна, а в случай, че имате успехи в тази област,
постепенно да качвате и инфо за спасени бизнеси или изпълнени проекти ...
с тенденция да стане главна дейност ...
Пък каквото се получи.
При успешно развитие в някоя от посоките,
няма да Ви е финансов проблем да си платите повече хостинги, или да смените този с друг ...

преди 51 минути, Недко написа:

От постовете Ви до тук ми се струва, че вместо бизнес-консултиране, за което се иска някакви години опит/стаж
вече имате знания в правенето на сайтове, и затова ми изглежда напълно в ред
да е сайт, който Ви рекламира
1. като уеб-дизайнер с уеб-дизайнерски услуги
с
2. Диплома и знания в икономиката
След няколко години, можете да прикачите и такова изречение в CV-то си "n-годишен опит в бизнеса"

Преди години в една рекламна къща на мои колеги
дойде собственик на винарска изба и обясни на уеб-дизайнерката,
че иска имиджов сайт, не електронен магазин,
който само да представя избата и продукцията и в интернет,
с инфо, снимки и контакти.
Такива работи ...

Да бъде сайт, на който да се качват изпълнените Ви проекти в уеб-дизайна,
като се почне дори от тези изпълнени студентски задачи,
за които пишете.
И постепенно да качвате линкове и снимки
от следващи реални проекти на клиенти,
които ще натрупате още до дипломирането си в икономическата си специалност.

Бизнес-консултирането може също да се предложи като услуга на същия сайт.
В началото като второстепенна, а в случай, че имате успехи в тази област,
постепенно да качвате и инфо за спасени бизнеси или изпълнени проекти ...
с тенденция да стане главна дейност ...
Пък каквото се получи.
При успешно развитие в някоя от посоките,
няма да Ви е финансов проблем да си платите повече хостинги, или да смените този с друг ...

Има един контингент от потребители, които не започват от а, б, в... а някъде от о,п... Този случай е точно такъв - за времето в което ще се рови в PHP и нищо няма да свърши, ще се научи как да си вдигне сървър през XAMPP. ИИ за да е полезен, трябва да знаеш какво да го питаш. Това ми отне седем минути и три въпроса. Само да си попълни API ключовете за Stripe и да го пусне с две команди. Правя го за приятел, който и хабер си няма и затова го качвам. Не е специално за него.

New folder.7z

• Автор

Claude AI е страхотен в писането на код на уеб сайт.  Не съм предполагал че толкова много неща умее с няколко команди. Като Sci Fi е!

Проблемът с развитието на бизнес консултирането като идея е че  е възможно да няма клиенти поради причината повечето да питат ChatGPT и BgGPT за финансови съвети. 

Имам позната жена психолог която е на загуба главно защото повечето клиенти питат ChatGPT за психо консултиране. От една страна има анонимност, от друга отговаря бързо и е безплатен. 

на 7.11.2025 г. в 15:06, Triple M написа:

Claude AI е страхотен в писането на код на уеб сайт.  Не съм предполагал че толкова много неща умее с няколко команди. Като Sci Fi е!

Това което твърдиш е най-меко казано нелепо и невярно.Никоя машина/AI/ не може да направи сайт поне засега.

Това което може са отделни Templates,генериране HTML, CSS и JavaScript ,тестване за грешки,някакво меню,форма за контакти и др. елементарни неща.

Ако наричаш сайт 1-2 прости страници това го може,но тогава по лесно е да си сложиш един готов Website Template и готово.Има и програми с Templates с които можеш да сглобиш някакво подобие на сайт.

Истински сайт може да се направи само от хора а машината може само да ти помогне за някои модули.

• Автор

За мен това е сайт! Обикновен сайт. За по големи сайтове ( портали ) вероятно трябва ИИ да пише повече код. 

Когато дойдат работите на Figure 3, Neo и Optimus те дано също да могат да правят сайтове. За сега могат само да перат дрехи и да подреждат пратки.  Но с напредъка на технологиите сигурно ще правят цели системи от сайтове. Все пак изчислителната им мощност нали се вдига. Пък и се обучават във виртуална среда доста бързо. Има клипове в YouTube. 

Последното звучи, като предпоследното - Да, но аз го правя под Линукс,а там нещата са различни от Windows.

Иска да ни уплаши ли... Да се направи на велик че е научил две команди на конзолата...

трите мъта, само ако можеш да се видиш отстрани, какъв си смешник

• 1 месец по-късно...
на 6.11.2025 г. в 12:44, Rustborn написа:

Защо се опитваш да се натрапваш!?

на 15.12.2025 г. в 12:44, piх3l написа:

Проблемите идват, когато AI може всичко, а ти не можеш нищо и AWS падне.

Човекът се опитва да си пробива самостоятелен път.

Мисля си че не се нуждае от съветите ви и плюнките.

• 1 месец по-късно...

За човек, който тепърва се учи и предполагам ще търси работа в тази сфера, един сайт тип визитка няма да е излишен. Слагаш информация а себе си и проектите си и си готов. Относно хостинга, тези за първи път ги чувам. Ако след време търсиш отново бюджетен, но добър вариант може да пробваш при Max1, ако не останеш доволен от Bulinfo.

Само да знаете, че хостинга на булинфо е ужасен. Пълна нула. За нищо не става и не си струва дори и с ваучер... 
съпорта им пък хептен. Ужасни са... 
Много по-добре е да си вземете хостинг от чужбина или дори други в България. Тези са ужасни ама на макс. Спират сайтове без да те предупредят. Имат спеицики и ограничения в контрол панела правещи те да не можеш да си вдигнеш обикновен wordpress сайт дори, камо ли за нещо по-голямо. Сървърите им са адски адски бавни и дори и сайт на html зарежда доста . 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.