Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сайт в bulinfo.net

Featured Replies

Здравейте!

Като редовен потребител на bazar.bg ми се подарява  – ваучер на стойност 200 лв. С тези 200 лева трябва да взема  хостинг услуги от Bulinfo.net. Примерно мога да взема план за 2 годишен период и някакъв евтин домейн. Аз между другото за пръв път чувам за  bulinfo.net. Повече съм чувал за суперхостинг и  jump.bg. Чудя се обаче на каква тематика да е сайта. В самото създаване на сайта и кода няма да имам проблем понеже AI е много добър в това. Направо измества програмистите. Мога да направя личен уеб сайт, но едва ли ще имам голяма полза. Мога да направя някакъв сайт за новини, но пак няма да имам полза

Интересното е че преди седмица имахме с нашият преподавател  упражнения как се прави интернет магазин. Може би този ваучер е знак че може да ми провъри. Понеже уча Икономика мога да направя сайт за бизнес консултиране или нещо подобно.  Преди 3 месеца с Claude AI дори написахме код за аналог на фейсбуук наречен ConnectMe, но ми се видя твърде странен. Затова искам да чуя вашето мнение.

Сайт за съвети за програмиране не става - вече има ChatGPT. Правен съветник също не става понеже все повече потребители питат тези асистенти с ИИ. Съветник за писане на курсови работи пак не става именно заради този ИИ.  За съжаление не съм собственик на фирма че да го обвържа с нея.

Темата е напълно сериозна. Благодаря предварително за отговорите ви.

• Автор

Не искам да се разделям с него. Все пак с негова помощ мога да си осигуря сайт в интернет, които  да стои 2 години.

Дайте некви идеи за реализация. Един познат каза сайт за вицове, но сякаш ChatGPT по добри вицове разказва вече.

преди 2 часа, Triple M написа:

Здравейте!

Като редовен потребител на bazar.bg ми се подарява  – ваучер на стойност 200 лв. С тези 200 лева трябва да взема  хостинг услуги от Bulinfo.net. Примерно мога да взема план за 2 годишен период и някакъв евтин домейн. Аз между другото за пръв път чувам за  bulinfo.net. Повече съм чувал за суперхостинг и  jump.bg. Чудя се обаче на каква тематика да е сайта. В самото създаване на сайта и кода няма да имам проблем понеже AI е много добър в това. Направо измества програмистите. Мога да направя личен уеб сайт, но едва ли ще имам голяма полза. Мога да направя някакъв сайт за новини, но пак няма да имам полза

Интересното е че преди седмица имахме с нашият преподавател  упражнения как се прави интернет магазин. Може би този ваучер е знак че може да ми провъри. Понеже уча Икономика мога да направя сайт за бизнес консултиране или нещо подобно.  Преди 3 месеца с Claude AI дори написахме код за аналог на фейсбуук наречен ConnectMe, но ми се видя твърде странен. Затова искам да чуя вашето мнение.

Сайт за съвети за програмиране не става - вече има ChatGPT. Правен съветник също не става понеже все повече потребители питат тези асистенти с ИИ. Съветник за писане на курсови работи пак не става именно заради този ИИ.  За съжаление не съм собственик на фирма че да го обвържа с нея.

Темата е напълно сериозна. Благодаря предварително за отговорите ви.

Сайт за съвети за програмиране не става - вече има ChatGPT- Сериозно ли вярваш в подобни глупости?! ИИ няма и няма да има, а глупаците дето вярват в това ще ядат трибуквения съвсем скоро.

преди 1 час, Triple M написа:

... с негова помощ мога да си осигуря сайт в интернет, които  да стои 2 години.

Не е нещо извънредно, да стои сайт в интернет 2 години.
Моят стои вече над 10 години безплатно на платформата weebly.com
Други 2 сайта на приятел съм направил през 2011 г. - и те си стоят безплатно, пак там.
Друга платформа с безплатна опция е wix.com

И двете платформи имат конструктори на сайтове от библиотеки от шаблони.
Имаше и вариант да си редактираш кода.

С малката подробност, която може да е важна за Вас,
че в безплатните тарифи името на сайта съдържа и името на платформата (weebly или  wix),
примерно "triple-m.weebly.com",
а всяка от платените тарифи позволява да се махне името weebly или wix и да остане само ".com"

Моля да ме извините, ако Ви разказвам известни неща,
или не Ви интересуват тези варианти !

В краен случай ... не може ли да се хоства една страница с някакво
по-универсално,кратко, просто и идейно заглавие,
която да се допълни с други страници, да се промени съдържанието, когато Ви дойде идеята и нуждата от сайт ... ?

• Автор

Аз се чудя на каква тематика да е сайта.  Само хостинг план е бил подарък. Домейна eu е около 5 лева. Но трябва тематика.  

ИИ ще напише целия код и ще го хостна.  

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Сайт за съвети за програмиране не става - вече има ChatGPT- Сериозно ли вярваш в подобни глупости?! ИИ няма и няма да има, а глупаците дето вярват в това ще ядат трибуквения съвсем скоро.

Зависи, ако знаеш какво и как върши работа. Примерно за това мое андроид приложение голяма част ми помогна AI да го напиша - ChatGPT и Claude най-вече. Имам опит с програмирането, имам и други андроид приложения, които съм писал сам преди години, но бяха на java и xml. Това ми е първото приложение с Kotlin и Jetpack Compose: Online Radio Bulgaria – Apps on Google Play

преди 6 часа, Raze написа:

Зависи, ако знаеш какво и как върши работа. Примерно за това мое андроид приложение голяма част ми помогна AI да го напиша - ChatGPT и Claude най-вече. Имам опит с програмирането, имам и други андроид приложения, които съм писал сам преди години, но бяха на java и xml. Това ми е първото приложение с Kotlin и Jetpack Compose: Online Radio Bulgaria – Apps on Google Play

И после защо има пробив в сигурността. Не може да вкарваш просто така модули на някакъв скрипт. Вече стана тоална практика, включително и при нас. И като стане беля всичко стои като в небрано лозе.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Дали Claude AI ще може да ми напише целият код за уеб сайта.  Аз съм на безплатния план там, които има ограничения след 15-20 заявки към системата му.

Така е, и контекста ти е ограничен. Аз ползвах и други AI, имам 2 гугъл акаунта, знаех какво искам и горе-долу как трябва да стане. Ако нищо не разбираш, няма да стане работата.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Така е, и контекста ти е ограничен. Аз ползвах и други AI, имам 2 гугъл акаунта, знаех какво искам и горе-долу как трябва да стане. Ако нищо не разбираш, няма да стане работата.

Регистрирах си домейна и хостинга. Пробвах сега Claude AI да пише код на уеб сайт. Признавам си че се правя доста добре. Наистина изкуствения интелект ще замени програмистите до известна степен.

Проблема е че веднъж генериран кода от Claude AI трябва да се пипне от мен, да се сложат изображения и прочие.

Ако bulinfo.net поддържа интеграция на емейл в този споделен хостинг ще е добре. Няма да е лошо да имам личен емейл на сайта си.

Не знам какво имаш предвид под "интеграция на емейл", но не го мисли толкова, щом ще го поддържаш 2 години - за толкова време хората няма дори да разберат, че съществуваш.

• Автор
преди 9 минути, piх3l написа:

Не знам какво имаш предвид под "интеграция на емейл", но не го мисли толкова, щом ще го поддържаш 2 години - за толкова време хората няма дори да разберат, че съществуваш.

Реклама ако си направя някъде.  

Все някои ще го види и ще разбере

преди 6 минути, Triple M написа:

Реклама ако си направя някъде.  

Все някои ще го види и ще разбере

Най-много да го налазят ботовете. Едва ли ще генерира реален трафик.

• Автор
преди 2 минути, piх3l написа:

Най-много да го налазят ботовете. Едва ли ще генерира реален трафик.

И какво ще стане като го налазят ботовете. Реално погледнато все повече и повече трафик в днешно време се генерира от ботове.

Но никои не каза какво реални мисли за Bulinfo.net. Добри ли са. Прави впечатление че веднага отговарят на поддръжката.

преди 1 минута, Triple M написа:

И какво ще стане като го налазят ботовете. Реално погледнато все повече и повече трафик в днешно време се генерира от ботове.

Но никои не каза какво реални мисли за Bulinfo.net. Добри ли са. Прави впечатление че веднага отговарят на поддръжката.

Ботовете не са ок, когато си на споделен хостинг. А тези никога не съм ги чувал.

• Автор

Каква вреда ще нанесат тези ботове. Ще питам дори поддръжката на този хост. Да генерират мнгоо трафик и да изчерпят наличния ли

преди 4 минути, Triple M написа:

Каква вреда ще нанесат тези ботове. Ще питам дори поддръжката на този хост. Да генерират мнгоо трафик и да изчерпят наличния ли

Да, на споделен хостинг имаш много тежки ограничения. Не знам специално твоите какви са, но 200лв за 2 години няма да е нещо впечатляващо.

преди 40 минути, Triple M написа:

Но никои не каза какво реални мисли

Вземи си една щайга за 120-150 лева и си направи собствен сървър, с вездесъщия Клоди.

преди 4 минути, Triple M написа:

Мен ме интересува ботовете какво ще направят

Ще ти изядат процесорното време... в случай, че сайта не е само статични файлове.

• Автор
преди 17 минути, Rustborn написа:

Вземи си една щайга за 120-150 лева и си направи собствен сървър, с вездесъщия Клоди.

Не е постоянен интернета в нас и не ми се занимава. Има хора които са го правили, но се изисква да е включен 24/7. Но за сметка на това може да се качва каквото си поиска човек. 

Claude AI ще ми напише кода и за другите ми проекти.

Но това хостинг няма лошо.  Съррвърие разполагат с вградена DDoS защита, SSL криптиране и други системи за сигурност, които подсигуряват връзката и намаляват риска от подобни атаки.

Всеки хостинг план включва безплатен SSL сертификат от Let’s Encrypt, който може да се активира през cPanel.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.