Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съобщение за смяна на СИМ карта в Йетел

Featured Replies

оня ден получавам съобщение от йетел-заповядайте в наш офис за смяна на Сим карта без такса, поради предстоящо спиране на 3 G мрежата. Трябва ли да я сменям тази сим карта или пак е някаква измама поради настъпване на еврото.

имам 3 карти на йетел, едната е предплатена, а другата я ползвам за домашен телефон. Третата ми е истинската, която ползвам за приятели . Не мога да разбера за коя говорят.

Като спре да работи СИМ картата някой ден, така или иначе ще се наложи да отидеш в техен офис. И какво общо има смяна на СИМ с еврото, още повече, че ти казват да посетиш офис на оператора, не да пращаш нещо някъде?!? Някои хора вече съвсем се побъркахте с това!

Ето кога Yettel ще има готовност да спре напълно своята 3G мрежа - Новини | Mobile Bulgaria

Всъщност може да пробваш - ако устройството, което ползваш, поддържа 4G/5G, може да тестваш дали със сегашната СИМ карта ще се свърже към такава мрежа. Ако работи нормално, не мисля, че има нужда да сменяш СИМ.
Относно 

преди 15 минути, Веси Филипова написа:

имам 3 карти на йетел, едната е предплатена, а другата я ползвам за домашен телефон. Третата ми е истинската, която ползвам за приятели . Не мога да разбера за коя говорят.

би трябвало съобщението да се получи на въпросното устройство, на която е въпросната СИМ карта.

Цитат

За да проверите дали вашата SIM карта поддържа 4G, изпратете празно кратко съобщение на номер 144 без допълнително заплащане.

Абе измама си е!!! И аз получих нещо такова преди няколко месеца от Рибаком. Отидах, въртяха ма, сукаха ма и накрая ми взеха за смяната 30 евро от левовата сметка!!! И се наложи да мина на Йетел.

Сичките са маскари!Аз преди седмица някъде получих автоматично гласово съобшени е от Виваком.Съобщението започваше с думите: "Само сега в разгара на лятото....".Предлагаха ми интернет и телевизия за вилата каквато нямам.

преди 4 часа, Веси Филипова написа:

оня ден получавам съобщение от йетел-заповядайте в наш офис за смяна на Сим карта без такса, поради предстоящо спиране на 3 G мрежата. Трябва ли да я сменям тази сим карта или пак е някаква измама поради настъпване на еврото.

Наистина започвам да се плаша. Нищо лично към вас, но какво общо има смяна на сим карта с влизане на еврото и с измамите? 

Ще трябва да смените картата на домшания телефон, ако искате да го ползвате.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Общото е пропагандата на копейките. Приципа на другаря Путин и себеподобните му - или се съгласяваш с това, което искам или си ми враг. Вече чувам от няколко възрастни хора, че са им казали, че като приемат еврото и ако не си изхарчат пенсията до края на месеца, което остане ще го вземат, че да купували танкове срещу Русия. И ти тез хора ще им даваш референдум да решават за приемем ли еврото, да излизаме ли от ЕС, да ни вдигат ли данъците и да теглим ли кредити за пенсий и за шапкарски заплати и т.н.

преди 5 часа, Веси Филипова написа:

Spoiler

Да, съобщението от Yettel е истинско и не е измама — те наистина прекратяват 3G мрежата и предлагат безплатна смяна на SIM карта, ако вашата е стара.

Ето какво трябва да знаете и как да действате:

📡 Защо Yettel сменя SIM картите?

• Yettel постепенно спира 3G мрежата, за да освободи честоти за по-бързи технологии като 4G и 5G Yettel.
  • Ако вашата SIM карта е много стара и не поддържа 4G/VoLTE, тя може да спре да работи нормално след спирането на 3G.
  • Затова Yettel изпраща съобщения на клиенти, чиито карти са засегнати, и предлага безплатна смяна в офис Kaldata.com.

📱 Как да разберете коя от трите карти е засегната?

Yettel не уточнява в съобщението коя карта е проблемна, но ето какво можете да направите:

• Проверете коя карта е най-стара — ако някоя от тях е издадена преди 2016 г., тя вероятно не поддържа 4G/VoLTE.
  • Най-често засегнати са предплатените и карти за домашен телефон, защото те често са по-стари и не са сменяни дълго време.
  • Обадете се на 123 (Yettel обслужване) и им дайте номерата на трите карти — те ще ви кажат коя точно трябва да се смени.
  • Или отидете в офис с всичките си карти — те ще проверят на място и ще сменят само нужната.

⚠️ Това няма връзка с еврото

• Смяната на SIM карта не е свързана с въвеждането на еврото.
  • Няма такса, няма подвеждане — просто техническа актуализация на мрежата.

Какво да направите сега?

• Не игнорирайте съобщението — ако не смените старата карта, тя може да спре да работи след спирането на 3G.
  • Отидете в офис на Yettel с лична карта и засегнатата SIM.
  • Смяната е бърза и безплатна, и новата карта ще работи по-добре в 4G/5G мрежи.

Ако искаш, мога да ти помогна да формулираш въпрос към Yettel или да проверим кои устройства поддържат VoLTE.

преди 7 минути, profan4o написа:

Общото е пропагандата на копейките. Приципа на другаря Путин и себеподобните му - или се съгласяваш с това, което искам или си ми враг. Вече чувам от няколко възрастни хора, че са им казали, че като приемат еврото и ако не си изхарчат пенсията до края на месеца, което остане ще го вземат, че да купували танкове срещу Русия. И ти тез хора ще им даваш референдум да решават за приемем ли еврото, да излизаме ли от ЕС, да ни вдигат ли данъците и да теглим ли кредити за пенсий и за шапкарски заплати и т.н.

Объркал си темата човек.

преди 6 часа, Веси Филипова написа:

Трябва ли да я сменям тази сим карта или пак е някаква измама поради настъпване на еврото.

преди 41 минути, nusho73 написа:

Объркал си темата човек.

Дали? 

преди 11 часа, Веси Филипова написа:

Сим карта без такса, поради предстоящо спиране на 3 G мрежата.

какво те касае спирането на  3г мрежата ?

преди 5 часа, profan4o написа:

след приемана на еврото ще има хиперинфлация

и  над 1000 евро кеш  ако имаш те  вкарват в затвора 

кристин лагард го каза  и нашата измамничка от герб дето бачка в световната банка шефка 

пенсионерите трябва да си изхарчат всичко над 2000 лв което имат до нова година!

преди 4 часа, Banesc написа:

пенсионерите трябва да си изхарчат всичко над 2000 лв което имат до нова година!

Соц ТЕЛК форумните пенсионери нямате такива пари.

преди 4 часа, Banesc написа:

и  над 1000 евро кеш  ако имаш те  вкарват в затвора

преди 12 часа, profan4o написа:

И ти тез хора ще им даваш референдум да решават за приемем ли еврото, да излизаме ли от ЕС, да ни вдигат ли данъците и да теглим ли кредити за пенсий и за шапкарски заплати и т.н.

На тези без основно образование им е забранено да управляват автомобил, но им е позволено да решават кой да управлява България. Това не те ли притеснява, или понеже бай Мангал гласува срещу 50лв за Бочко и Шиши, за теб е това правилно?

преди 6 часа, Zolin написа:

Соц ТЕЛК форумните пенсионери нямате такива пари.

когато телефонен измамник ви се обади имате

провери под дюшека забравил си 

• Автор
преди 23 часа, nusho73 написа:
  Затвори скритото съдържание

Да, съобщението от Yettel е истинско и не е измама — те наистина прекратяват 3G мрежата и предлагат безплатна смяна на SIM карта, ако вашата е стара.

Ето какво трябва да знаете и как да действате:

📡 Защо Yettel сменя SIM картите?

• Yettel постепенно спира 3G мрежата, за да освободи честоти за по-бързи технологии като 4G и 5G Yettel.
  • Ако вашата SIM карта е много стара и не поддържа 4G/VoLTE, тя може да спре да работи нормално след спирането на 3G.
  • Затова Yettel изпраща съобщения на клиенти, чиито карти са засегнати, и предлага безплатна смяна в офис Kaldata.com.

📱 Как да разберете коя от трите карти е засегната?

Yettel не уточнява в съобщението коя карта е проблемна, но ето какво можете да направите:

• Проверете коя карта е най-стара — ако някоя от тях е издадена преди 2016 г., тя вероятно не поддържа 4G/VoLTE.
  • Най-често засегнати са предплатените и карти за домашен телефон, защото те често са по-стари и не са сменяни дълго време.
  • Обадете се на 123 (Yettel обслужване) и им дайте номерата на трите карти — те ще ви кажат коя точно трябва да се смени.
  • Или отидете в офис с всичките си карти — те ще проверят на място и ще сменят само нужната.

⚠️ Това няма връзка с еврото

• Смяната на SIM карта не е свързана с въвеждането на еврото.
  • Няма такса, няма подвеждане — просто техническа актуализация на мрежата.

Какво да направите сега?

• Не игнорирайте съобщението — ако не смените старата карта, тя може да спре да работи след спирането на 3G.
  • Отидете в офис на Yettel с лична карта и засегнатата SIM.
  • Смяната е бърза и безплатна, и новата карта ще работи по-добре в 4G/5G мрежи.

Ако искаш, мога да ти помогна да формулираш въпрос към Yettel или да проверим кои устройства поддържат VoLTE.

Объркал си темата човек.

от едната карта изпратих съобщението до 144, получих отговор че поддържа мрежата 4 G, от втората също се получи такова съобщение, но от третата не можах да изпратя съобщение до 144, явно тя ще да е за смяна.

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Това не те ли притеснява, или понеже бай Мангал гласува срещу 50лв за Бочко и Шиши, за теб е това правилно?

Разбира се, че ме притеснява, но те на този етап са значително по-малко от около 1,5 мил., които не гласуват. Ако тези излязат, въпросните хора и да си платят все тая. Така, че на този етап съм по-притеснен от облъчените пенсионери и още по-зле интелигентни хора на средна възраст, който са многократно по-вече от "бай Мангал". 

Идеята на поста ми беше, да кажа на Весито, че няма нужда да свързва всичките си неволи с политическите си възгледи. Ако не съм разбрал правилно или не е на място, извинявам се!

Нека сега да оставим жената да си смени третата карта, че много и оцапаме темата.

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.