Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с терморегулатор на бойлера

Featured Replies

преди 1 час, ivan_pop написа:

Аз съм виждал.До преди 3-4 години имах бойлер на Елпром с такъв терморегулатор.

Termo.jpg

Това е ориентировъчно - не е точно.

Виж това - NHC-56M Терморегулатор за интелигентен електрически бойлер с цветен TFT дисплей

phpThumb_generated_thumbnail.jpg.5bbd4e73a788d44b3e6745722702f681.jpg

• Автор
преди 14 часа, plmen88 написа:

А на колко градуса е настроен тоя терморегулатор? 

Настроен е фабрично на 60 градуса.Така пише в инструкцията.

преди 4 часа, Miro40 написа:

Настроен е фабрично на 60 градуса.Така пише в инструкцията.

А пробвал ли си да вдигнеш температурата?

преди 16 часа, plmen88 написа:

А пробвал ли си да вдигнеш температурата?

И като "вдигне"- какво ще види?

Явно терморегулатопа е дефектен и си прави каквото иска.

преди 5 часа, jhoro написа:

И като "вдигне"- какво ще види?

Може да спре да включва и да изключва постоянно.

преди 2 часа, plmen88 написа:

Може да спре да включва и да изключва постоянно.

Как точно ще стане?

Предполагам, че има лош контакт. Самата биметална пластина се загрява - от тока - и затова изключва.

преди 2 часа, jhoro написа:

Как точно ще стане?

Предполагам, че има лош контакт. Самата биметална пластина се загрява - от тока - и затова изключва.

Сигурен съм че си прав, но аз нямаше да издържа и щях да пробвам, само е така - за да знам, че съм пробвал.

преди 1 час, plmen88 написа:

Сигурен съм че си прав, но аз нямаше да издържа и щях да пробвам, само е така - за да знам, че съм пробвал.

Аз пък съм сигурен само едно - нестандартна и шантава повреда. Директно сменяв терморегулатора.

Пп. Едно време даже сме си играли с бързовар и термометър в кофа - да калибрираме терморегуратори.

Задължителна смяна на терморегулатора.

Предполагам, че гаранцията не покрива парен взрив и съборена сграда, не дай си боже и пострадали хора.

преди 1 час, AGD написа:

Предполагам, че гаранцията не покрива парен взрив и съборена сграда, не дай си боже и пострадали хора.

Със сигурност не го покрива, макар че не е задължително да гръмне - има още няколко активни и пасивни защити. Термична защита, клапан, а някои бойлери са с елипсовиден фланец - който излиза при по-високо налягане.

преди 5 часа, AGD написа:

парен взрив и съборена сграда, не дай си боже и пострадали хора.

Това е обхват на действие на застраховките. Грозна картинка е апартамент взривен от бойлер. Бейрут...

преди 4 часа, цър-вул написа:

Това е обхват на действие на застраховките. Грозна картинка е апартамент взривен от бойлер. Бейрут...

Това е "решение по Сталински":

Има апартамент- има проблем, гръмва бойлер - няма проблем, упс - апартамент!

преди 15 часа, jhoro написа:

има още няколко активни и пасивни защити

То защити има, но Ганьо е спец по елиминирането и по "оптимизациите". А и лично съм бил свидетел на нито една сработила ел. защита, като единствено възвратния клапан беше предотвратил по-сериозни последствия. Виждал съм лично и поражения от гръмнал бойлер...

преди 6 часа, jhoro написа:

гръмва бойлер - няма проблем, упс - апартамент!

Архитектурно преустройство - едностаен разширен

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

То защити има, но Ганьо е спец по елиминирането и по "оптимизациите". А и лично съм бил свидетел на нито една сработила ел. защита, като единствено възвратния клапан беше предотвратил по-сериозни последствия. Виждал съм лично и поражения от гръмнал бойлер...

Имах случай - даже и работещ клапан нямаше. Разбпало се, че има проблем - когаго при съседите, вместо студена - тръгнала гореща вода!

преди 4 минути, цър-вул написа:

Архитектурно преустройство - едностаен разширен

С тенденция към мезонет! Понякога и плочата отгоре има проблеми.

на 22.11.2025 г. в 1:38, jhoro написа:

има още няколко активни и пасивни защити.

Случвало ми се е бойлер който от години си стои постоянно включен и е настроен на определена температура да се прецака, нагревателя не изключва и от възвратния клапан да хвърчи пара. Веднага изключих тока и се изнесох в най далечната точка от където може да се пусне топла вода, сложих каската от мотора (не че ще ми помогне ако се взриви) и като пуснах водата започнаха страшни кавитации звуците бяха страшни. После този бойлер демонтаж и на боклука.

преди 1 час, AGD написа:

Случвало ми се е бойлер който от години си стои постоянно включен и е настроен на определена температура да се прецака, нагревателя не изключва и от възвратния клапан да хвърчи пара. Веднага изключих тока и се изнесох в най далечната точка от където може да се пусне топла вода, сложих каската от мотора (не че ще ми помогне ако се взриви) и като пуснах водата започнаха страшни кавитации звуците бяха страшни. После този бойлер демонтаж и на боклука.

Ти си бил голямо шубе!!!

Във филма "Бодигард на убиеца", Самуел Джаксън казва - "Ако чуеш изстрела - куршума не е бил за теб!"

на 24.11.2025 г. в 19:53, jhoro написа:

Ти си бил голямо шубе!!!

Ами защото съм виждал поражения от подобен взрив - паднали стени, избити врати и прозорци. Силата на взрива се равнява на над 1 кг. тротилов еквивалент. 

преди 23 минути, AGD написа:

Ами защото съм виждал поражения от подобен взрив - паднали стени, избити врати и прозорци. Силата на взрива се равнява на над 1 кг. тротилов еквивалент. 

Само ти ли си виждал?

Аз съм виждал взривен "бункер" - във военно производство! Бетонна плоча метър и половина - просто я нямаше!

преди 2 минути, jhoro написа:

Само ти ли си виждал?

Не, ама има за какво да ме е страх.

преди 1 минута, AGD написа:

Не, ама има за какво да ме е страх.

Смелостта не е липса на страх, а по-скоро преценката, че нещо друго е по-важно от страха. Франклин Делано Рузвелт

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.