Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монтаж на PVC дограма

Featured Replies

В къщи съм монтирал ПВЦ дограмата отдавна, но остана един прозорец със странична врата към балкон,

който ми остана със старата дървена дограма. Поради факта че Деня "Х" (смяната на лева с евро) наближава,

а с това и вдигането поголовно на цените и най-вече тези на услугите, реших да го ремонтирам в най-кратки срокове.

Днес идва майстор в къщи да вземе мерки.

Оригиналният прозорец е с две крила, които се отварят независимо едно от друго, но майстора ми предложи вариант с който

да се намали цената на поръчката. Той ми каза че едното крило може да го направи да се отваря нормално, а другото крило на прозореца,

ще го монтира на "ос", без ДРЪЖКА. Така и той също би могъл да се отваря . . . при нужда !

Какво представлява това !?

преди 14 минути, Optium написа:

IMG_20251118_1714331.thumb.jpg.ca6937ccf7ea51e59da3adf49d11d671.jpgIMG_20251118_1715291.thumb.jpg.07deb9b521543bbb71c765350a8f7a58.jpgIMG_20251118_1715401.thumb.jpg.94e33bef9e332b4164f5a7ef5a4e6c0d.jpg

Преполагам, че представлява това.

преди 7 минути, plmen88 написа:

Преполагам, че представлява това.

Точно това е. Едното крило /с една ос на отваряне/ се отваря само когато другото /с две оси/ е отворено по вертикалната ос.

• Автор

Ще ви помоля, да ми дадете линк в Интернет, където има описание на монтажа.

Искам да видя какви са коментарите, по адрес на тази "измишльотина".

Освен това балконската врата, която е в съседство с прозореца, в горния и край има прозорче 

с размер 60 см. За да ми свали 150 лева от цената, иска да премахнем прозорчето и да направи вратата с височина 2.60 метра,

да се отваря в горния и край, на . . . ножица ! Струва ми се че това ще е твърде тежка конструкция, за да се отваря по този начин.

Удачно ли е всичко това !? 

преди 22 минути, Optium написа:

Искам да видя какви са коментарите, по адрес на тази "измишльотина".

Тази измишльотина според мен е много яка.

Всичко е удачно според твоя джоб и изисквания.Явно настояваш да ти излезе по-тънко, затова човека ти е предложил варианти как да стане.Това дето си описал му викат летящ делител и като се отворят двете крила, между тях няма профил и е готино.Не е нещо странно, на доста места го слагат.

преди 26 минути, Optium написа:

Ще ви помоля, да ми дадете линк в Интернет, където има описание на монтажа.

Moнтажа си е съвсем стандартен - дрелката, отворите за анкерите, клиновете (дето им викат "кама")..... Просто няма вертикален делител м/у двете крила. Спестява се малко матРЯл :) 

Що се отнася до вратата - за да отвориш тов малко прозорче, трябва да се кетриш по стълбичка, табуретка или нещо подобно. А в случая, който ти предлагат, просто отваряш на ножица цялата врата - всичо е въпрос на обков /аксесораи/.

преди 57 минути, NewRedDragon написа:

...

Що се отнася до вратата - за да отвориш тов малко прозорче, трябва да се кетриш по стълбичка, табуретка или нещо подобно....

...

Не слагаш дръжката по средата на форточката, а на 1/3 от долния и край. Моите дръжки са на височина 2.25 м и ги достигам без стълби, табуретки, алпинистки седла и прочее. Без да съм Везенков. Е, не съм и Хаяско. И понеже съм убеден в полезността на тоя русизъм форточката, като ми вземаха мерките, измерихме и това. И ги запазих. Дори и за момент не съм съжалил.

При описаните от него размери неговите може да са на същата височина. Просто да провери с майстора докъде стига и да се уточнят. Или да си спести 150-те лева. 

едит: доколкото познавам (виртуално) автора, каквото и да му сложат (не сложат), ще е убеден, че са го прекарали. И понеже майсторите са като кучвтата (подушват страха), нищо чудно наистина да го ухапят/ужилят/прекарат.

преди 10 часа, Optium написа:

В къщи съм монтирал ПВЦ дограмата отдавна, но остана един прозорец със странична врата към балкон,

който ми остана със старата дървена дограма. Поради факта че Деня "Х" (смяната на лева с евро) наближава,

а с това и вдигането поголовно на цените и най-вече тези на услугите, реших да го ремонтирам в най-кратки срокове.

Днес идва майстор в къщи да вземе мерки.

Оригиналният прозорец е с две крила, които се отварят независимо едно от друго, но майстора ми предложи вариант с който

да се намали цената на поръчката. Той ми каза че едното крило може да го направи да се отваря нормално, а другото крило на прозореца,

ще го монтира на "ос", без ДРЪЖКА. Така и той също би могъл да се отваря . . . при нужда !

иска  да те прецака 

евтиното излиза скъпо

тия прозорци са лесни за грабеж 

бута се в средата и се отварят  и двата

за тва са евтини

трябва да се слага допълнителна защита  

и аз мислех   че тия прозорци са читави и по принцип ако бяхме читава държава така трябва да е 

но пишат неизвестен извършител  и случая се потулва 

българия е  с висок риск от престъпност 

преди 3 часа, Banesc написа:

иска  да те прецака 

евтиното излиза скъпо

бута се в средата и се отварят  и двата

за тва са евтини

трябва да се слага допълнителна защита  

и аз мислех   че тия прозорци са читави и по принцип ако бяхме читава държава така трябва да е 

но пишат неизвестен извършител  и случая се потулва 

българия е  с висок риск от престъпност 

По-твоята логика, цял неотваряем прозорец, който би бил най-евтин съответно ще е и най-лесен за преодоляване?Мислел бил...Ти като какъв пишеш?Като специалист по грабежите, като собственик, който са го обрали, или като най-обикновена селска тетка, която е нощна смяна пазач и няма какво да прави?Майстора ако иска да го прецака, ще гледа да му вземе повече пари, не по-малко.

• Автор
преди 4 часа, Banesc написа:

Тези прозорци са "вътрешни" и се явяват ВТОРАТА дограма, на хола на жилището.

Пред тях има поставена друга ПВЦ дограма, обграждаща балкона.

Така че опцията сигурност, в случая "по подразбиране" отпада !

Тъй като трябва да се обадя на майстора днес (19.11.2025 г. до обяд), за да дам окончателното ни решение,

стигнах до последния елемент от конструкцията. А, именно . . .вратата !?

Смятам, че по удачния вариант за мен си остава по-скъпия. А именно, тя да си остане като оригиналната конструкция:

Вратата към балкона да си е 2 метра, а прозорчето над нея - 60 сантиметра.

Защото врата висока 2.60 метра (без прозорчето), която да се отваря "на ножица", ще бъде твърде тежка и податлива

на деформации и счупване !?

Бих, желал да чуя и мнението и на специалисти, по този казус ?

Докато чакаме специалистите, да спомена, че при наличие на външна дограма "вътрешната форточка" може да е и така наречения фикс (неотваряема) + двуметровата врата с разделител.

Предимства - запазва се светлия отвор (светлината) и се намалява цената (спрямо отваряема форточка).

Колкото до дилемата, която за краткост и яснота ще нарека "ножица или нож", моите врати се отварят "на нож". При безбройните ми пътувания съм се нагледал (и наситил) на заяждащи, блокирани в някаква позиция и изобщо повредени двуосови хотелски механизми. Може и да не съм прав, но... това е положението.

преди 53 минути, lebel написа:

Докато чакаме специалистите, да спомена, че при наличие на външна дограма "вътрешната форточка" може да е и така наречения фикс (неотваряема) + двуметровата врата с разделител.

Предимства - запазва се светлия отвор (светлината) и се намалява цената (спрямо отваряема форточка).

Колкото до дилемата, която за краткост и яснота ще нарека "ножица или нож", моите врати се отварят "на нож". При безбройните ми пътувания съм се нагледал (и наситил) на заяждащи, блокирани в някаква позиция и изобщо повредени двуосови хотелски механизми. Може и да не съм прав, но... това е положението.

Абсолютно прав си и не е само по хотели, а и в доста от новопостроените жилищни блокове.Буха се евтина дограма, монтират я римляни и резултата е същия.Завърташ дръжката, дърпаш и цялата врата тръгва да изпада.Ей така от "пестеливост" и това още преди нанасянето.

преди 2 часа, Optium написа:

Смятам, че по удачния вариант за мен си остава по-скъпия. А именно, тя да си остане като оригиналната конструкция:

Вратата към балкона да си е 2 метра, а прозорчето над нея - 60 сантиметра.

Защото врата висока 2.60 метра (без прозорчето), която да се отваря "на ножица", ще бъде твърде тежка и податлива

на деформации и счупване !?

Бих, желал да чуя и мнението и на специалисти, по този казус ?

Пич, нали специалистите са ти дошли на крака във вас?Те са тези които си изкарват хляба с това.За 150 лева да го мислиш, при положение че го правиш за собственото си жилище е направо...

• Автор

Абсолютно прав сте, че не е удачно да се прави подобна висока врата от PVC и стъкло висока 2.60 метра,

която в един момент може да се сгромоляса върху главата ти. Благодаря, Ви !

Сега ще му се обадя за да му кажа да си остане "стария вариант", с прозорчето !

• Автор
преди 18 часа, Pamlea написа:

Всичко е удачно според твоя джоб и изисквания.

Сега за да бъдем коректни при плащането на капарото, какви документи ще трябва да изискам от фирмата ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.