Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на рутер tp-link FF3DA4

Featured Replies

Здравейте въпроса ми е за слагане на парола на въпросният рутер.Цялата инсталация до въпросният рутер е -от приемник -рутер на А1 влиза в суич за да се захранят два телевизора на етажа.От този суич имам кабел да захраня на партера още два телевизора и този рутер.Този кабел пак влиза в суич .И от там се захранват двата телевизора и рутера.Без парола е.Влизам в настройките му и пища паролата и като натисна сейф ми пише инвалид IP адрес нещо и не става да се сложи парола.Направих снимка на лаптопа на мрежовите настройки като бях се вързал към въпросният рутер за да му сложа парола.Използвам го там за WIFI сигнал ,че е слабо покритието на А1

Без име.jpg

преди 1 час, LOSHIAT написа:

Здравейте въпроса ми е за слагане на парола на въпросният рутер.Цялата инсталация до въпросният рутер е -от приемник -рутер на А1 влиза в суич за да се захранят два телевизора на етажа.От този суич имам кабел да захраня на партера още два телевизора и този рутер.Този кабел пак влиза в суич .И от там се захранват двата телевизора и рутера.Без парола е.Влизам в настройките му и пища паролата и като натисна сейф ми пише инвалид IP адрес нещо и не става да се сложи парола.Направих снимка на лаптопа на мрежовите настройки като бях се вързал към въпросният рутер за да му сложа парола.Използвам го там за WIFI сигнал ,че е слабо покритието на А1

Без име.jpg

Първо кажи точния модел на рутера. На този етап SSID ("името" на WiFi "мрежата") не е важно. Второ: В какъв режим работи този рутер? Каква е връзката от суича към рутера - в кой порт на рутера влиза кабела?

• Автор
преди 17 минути, NewRedDragon написа:

Първо кажи точния модел на рутера. На този етап SSID ("името" на WiFi "мрежата") не е важно. Второ: В какъв режим работи този рутер? Каква е връзката от суича към рутера - в кой порт на рутера влиза кабела?

От суича влиза в синьото гнездо.Другите са 4 жълти.Рутера е като този на снимката само че с една антена.

TL-WR841N_EU_14.0_01_normal_1524475416205s.jpg

Рутера ти е TL-WR841N

Ако се опитваш да сложиш парола и не става, да знаеш, че паролата на WIFI трябва да е между 8 до 64 символа без специалните символи. Encryption - WPA2-PSK

преди 3 минути, Belefor написа:

Рутера ти е TL-WR841N

Ако се опитваш да сложиш парола и не става, да знаеш, че паролата на WIFI трябва да е между 8 до 64 символа без специалните символи. Encryption - WPA2-PSK

Да това е! Но имам съмнения, че се получва някакъв ip conflict

Цитат

...ми пише инвалид IP адрес нещо....

Покажи точно къде и какво пише. Най-вероятно IP Address на рутера е същия като на А1, трябва да го смениш - виж в 'Network/LAN' какво е зададено.

@LOSHIAT, какво IP получва NIC на някое устройство (примерно компютър), закачен за рутера на A1? Вероятно, нещо от вида 192.168. Х.Х? Интересни червените числа

От обяснението

преди 2 часа, LOSHIAT написа:

Здравейте въпроса ми е за слагане на парола на въпросният рутер.
Без парола е. Влизам в настройките му и пища паролата и като натисна сейф ми пише инвалид IP адрес нещо и не става да се сложи парола.

не тава ясно - каква парола се опитва да „сложи“ авторът!

Щом връзката е по ЛАН - там няма парола на мрежата, както при Wi-Fi.

Ако е администраторската - за достъп до настройките - това е друго.

преди 42 минути, Belefor написа:

Това е за Wi-Fi.

преди 1 час, LOSHIAT написа:

От суича влиза в синьото гнездо. Другите са 4 жълти.

Такава топология предполага отделна мрежа - на долостоящ рутер.
За повторител се свързват ЛАН - ЛАН и се изключва DHCP сървъра.

преди 15 минути, Raze написа:

Покажи точно къде и какво пише. Най-вероятно IP Address на рутера е същия като на А1, трябва да го смениш - виж в 'Network/LAN' какво е зададено.

Два маршрутизатора - създаващи една и съща мрежа? Две устройство в една мрежа с еднакви адреси?

Проблема няма да е само запомняне на парола.

• Автор

На етажа съм с друг рутер ,но той няма връзка с долният рутер на който искам да сложа парола за Wi-Fi сигнала.Кабела от суича трябва да го преместя в някое от жълтите гнезда или не?Снимка на горният рутер свързан с лаптопа.Паролата която слагам е от 8 символа букви и числа. Encryption - WPA2-PSK и това съм посочил.

Екранна снимка 2025-11-20 172842.png

преди 25 минути, jhoro написа:

Такава топология предполага отделна мрежа - на долостоящ рутер.

Може точно това да е целта - псевдо VLAN. Устройствата, закачени за различните рутери, ще имат достъп "навън" (ще имат нет), но няма да комуникират помежду си в LAN.

преди 28 минути, jhoro написа:

За повторител се свързват ЛАН - ЛАН и се изключва DHCP сървъра.

Tова не е "повторител", а обикновен L2 суия, на който вкарваш в един bridge двата интерфейса - WLAN и LAN. Повторител /repeater/ се отнася за WiFi

Както е писал jhoro по-горе свържи рутъра в LAN порта, а не в WAN, към рутъра на А1 (т.е. LAN-LAN връзка между двата рутъра) и изключи DHCP в TP-Link-a.

току-що, NewRedDragon написа:

Повторител /repeater/ се отнася за WiFi

Той явно точно това търси:

преди 3 часа, LOSHIAT написа:

че е слабо покритието на А1

преди 9 минути, цър-вул написа:

Както е писал jhoro по-горе свържи рутъра в LAN порта, а не в WAN, към рутъра на А1 (т.е. LAN-LAN връзка между двата рутъра) и изключи DHCP в TP-Link-a.

Tук има няколко допълнителни настройки - задаване на статичен адрес на тп линка, например. А този адрес, трябва да е от мрежата на граничния, но извън обхвата на DHCP. 

преди 12 минути, цър-вул написа:

Той явно точно това търси:

Ako е така, най лесно е да сетне тп линка, като АР. Но в този случай, остава без Eth портовете......ако тп линк не са си оправили софтуера, де. Щото до скоро, в режим AP, суич частта излизаше от бриджа и оставаш само на WiFi

Но, като цяло, предложението ви (твоето и на @jhoro) LAN<>LAN  си е най доброто за домашно ползване. Стига автора на темата да може да се справи с настройките - не че е "ядрена физика", ама ....

преди 3 часа, LOSHIAT написа:

ми пише инвалид IP адрес нещо

Все още нито снимка на настройките на Network/LAN не си дал, нито точното съобщение. Качваш 2 пъти една и съща снимка! Смени ли IP адреса?

• Автор
преди 21 минути, NewRedDragon написа:

Tук има няколко допълнителни настройки - задаване на статичен адрес на тп линка, например. А този адрес, трябва да е от мрежата на граничния, но извън обхвата на DHCP. 

Ako е така, най лесно е да сетне тп линка, като АР. Но в този случай, остава без Eth портовете......ако тп линк не са си оправили софтуера, де. Щото до скоро, в режим AP, суич частта излизаше от бриджа и оставаш само на WiFi

Но, като цяло, предложението ви (твоето и на @jhoro) LAN<>LAN  си е най доброто за домашно ползване. Стига автора на темата да може да се справи с настройките - не че е "ядрена физика", ама ....

Не съм толкова навътре с тези работи.Забраних ДНСП но няма интернет тогава като преместя кабела от синьото гнездо в жълтото.Сега го върнах пак в синьото и дойде интернета.Eth портовете не ми трябват само WiFi ми трябва.

преди 18 минути, Raze написа:

Все още нито снимка на настройките на Network/LAN не си дал, нито точното съобщение. Качваш 2 пъти една и съща снимка! Смени ли IP адреса?

Ето това пише.Едната снимка е от горният рутер ,а първата от ТП линка.

Екранна снимка 2025-11-20 180937.png

Екранна снимка 2025-11-20 182233.png

Екранна снимка 2025-11-20 182319.png

Екранна снимка 2025-11-20 182340.png

Екранна снимка 2025-11-20 182356.png

Екранна снимка 2025-11-20 182436.png

На втората снимка от настройките - LAN, където е IP address го смени примерно на

192.168.1.2

и запиши

После ще се наложи и на този адрес да влезеш за настройки на рутера.

преди 9 минути, LOSHIAT написа:

Не съм толкова навътре с тези работи.Забраних ДНСП но няма интернет тогава като преместя кабела от синьото гнездо в жълтото.Сега го върнах пак в синьото и дойде интернета.

Ето това пише

Екранна снимка 2025-11-20 180937.png

Абе, какво 1.1 те гони? Това е Тендата на А1. На теб ти трябва да пипнеш малко тп линка. Неговия адрес по подразбиране е 0.1 и ако не си го пипал, там ще изгрее конфиг-а на тп линка - в неговата частна мрежа.

преди 1 минута, Raze написа:

На втората снимка от настройките - LAN, където е IP address го смени примерно на

192.168.1.2

и запиши

Втората /както и първата/ не са от WebConfig на рутера, а състоянието на NIC на компа му.

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Абе, какво 1.1 те гони? Това е Тендата на А1. На теб ти трябва да пипнеш малко тп линка. Неговия адрес по подразбиране е 0.1 и ако не си го пипал, там ще изгрее конфиг-а на тп линка - в неговата частна мрежа.

със 0.1 не се появява да пиша парола и име,а с 1.1 се появява полето и си пиша админ админ и си влизам.

преди 5 минути, Raze написа:

192.168.1.2

и запиши

Да пусна ли ДНСП то.Кабела е в синьото в монта гнездо,той ли е WAN.Така ли да остане или ЛАН.

Закачи лаптопа към LAN порт на рутъра на А1, стартирай cmd и в черния прозорец напиши
ipconfig /all
и натисни Enter.
Покажи картинката

• Автор
преди 9 минути, цър-вул написа:

Закачи лаптопа към LAN порт на рутъра на А1, стартирай cmd и в черния прозорец напиши
ipconfig /all
и натисни Enter.
Покажи картинката

Екранна снимка 2025-11-20 184339.png

Екранна снимка 2025-11-20 184354.png

преди 13 минути, LOSHIAT написа:

Да пусна ли ДНСП то.Кабела е в синьото в монта гнездо,той ли е WAN.Така ли да остане или ЛАН.

Да, DHCP ти трябва да си вземе автоматично IP адрес и настройки за интернет от главния рутер. Кабела включи в WAN порта.

Хайде сега, закачи се с лаптопа към tplink-a(двата рутъра свързани с LAN портовете си), влез в настройките му и за Gateway задай 192.168.0.1, за Start/Енд IP задaj 192.168.0.100/192.168.0.199

И аз съм с TP-link рутер, макар и доста по-нов, включен след А1 рутера.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Хайде сега, закачи се към tplink-a, влез в настройките му и за Gateway задай 192.168.0.1, за Start/Енд IP задaj 192.168.0.100/192.168.0.199

DHCP според мен си е добре, gateway му е на главния рутер, другото да не го пипа засега. Просто да го активира и да настрои IP адреса ще е достатъчно.

• Автор
преди 11 минути, цър-вул написа:

Хайде сега, закачи се с лаптопа към tplink-a(двата рутъра свързани с LAN портовете си), влез в настройките му и за Gateway задай 192.168.0.1, за Start/Енд IP задaj 192.168.0.100/192.168.0.199

Това дава след като сменя на 0.1

Екранна снимка 2025-11-20 185755.png

Екранна снимка 2025-11-20 185810.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.