Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на рутер tp-link FF3DA4

Featured Replies

• Автор

Благодаря за отделеното време ,налага ми се да изляза ,по късно когато мога ще вляза.

Aбе...то нещо почва да намирисва.....цялата схема. На тази картинка, ясно се вижда, че тп линка посреща на WAN публичен адрес на А1 от гр. Шумен. И то с маска /19! Т.е, в тендата има бридж с някой от LAN портовете

Да не би да се ползва IPTV, а не OTT? Щото, ако е така, тая схема със суич, след сич, мила моя майноле......никога няма да стане

12.png

• Автор
преди 34 минути, NewRedDragon написа:

Aбе...то нещо почва да намирисва.....цялата схема. На тази картинка, ясно се вижда, че тп линка посреща на WAN публичен адрес на А1 от гр. Шумен. И то с маска /19! Т.е, в тендата има бридж с някой от LAN портовете

Да не би да се ползва IPTV, а не OTT? Щото, ако е така, тая схема със суич, след сич, мила моя майноле......никога няма да стане

12.png

Тендата рутер е на вторият етаж и е включен към рутера на А1.Използвам го само за WIFI връзка за вторият етаж.Към нея имам свързан телевизор с кабел.А1 сложиха суич явно защото само от един порт става да излиза сигнал за техните приемници.И затова в суича са свързани двата телевезора на вторият етаж и кабела за партерният етаж за да отиде същият сигнал долу за другите два телевизора. И Там сложиха суич явно за да е същият сигнал за другите телевизори.Там съм вързал и ТП линка.Това е общи линии инсталацията.Не ползвам от оригиналният им рутер WIFI сигнал той е спрян.Ползвам от Тендата.Защото е по добър от техният като сигнал.С приемници е телевизията като в тях влиза коаксиален кабел и интернет кабел .Иначе без интернет няма телевизия,но трябва и коаксиален.Не съм на оптичен кабел и от него през рутер направо да се свързват приемниците само с лан кабел.

преди 4 часа, NewRedDragon написа:

Tова не е "повторител", а обикновен L2 суия, на който вкарваш в един bridge двата интерфейса - WLAN и LAN. Повторител /repeater/ се отнася за WiFi

Има различни термини,  но когато устройството е „няколко в едно“ - става трудно да се определи, от кой вид е.

Преходник между различни протоколи - Мо-Дем, съкратено от Модулатор-Демодулагор
Преходник „оптика - ЛАН“ - ONT;
Преходник „1 ЛАН към няколко ЛАН“ - хъб, суич;
Преходник „ЛАН към  Wi-Fi“ - Access Point ...

Конкретно Repeater - има най-различни - вижте в статията!
Когато влиза ЛАН и излиза ЛАН - Wi-Fi си е отделно.

Прескачам доста постове, щото май отивате в грешна посока!

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Какво намирисва - направо смърди! Що ще тоя публичен IP адрес - на WAN порта на ВТОРИЯ рутер?

преди 1 час, LOSHIAT написа:

Тендата рутер е на вторият етаж и е включен към рутера на А1.

Според мен устройството на А1 не е рутер, а някакво просто ONT с изход за телевизия.

Примерно - ONT NTU-1Cснимка на продукти

Затова публичната мрежа „влиза“ както до Тендата, така и до TP Link-a.

----------------------------------------------------------------------------------------

Тук виждам и друго противоречие - първо се казва

преди 7 часа, LOSHIAT написа:

И от там се захранват двата телевизора и рутера. Без парола е.

а после

преди 3 часа, LOSHIAT написа:

със 0.1 не се появява да пиша парола и име,а с 1.1 се появява полето и си пиша админ админ и си влизам.

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Има различни термини,  но когато устройството е „няколко в едно“ - става трудно да се определи, от кой вид е.

Преходник между различни протоколи - Мо-Дем, съкратено от Модулатор-Демодулагор
Преходник „оптика - ЛАН“ - ONT;
Преходник „1 ЛАН към няколко ЛАН“ - хъб, суич;
Преходник „ЛАН към  Wi-Fi“ - Access Point ...

Конкретно Repeater - има най-различни - вижте в статията!
Когато влиза ЛАН и излиза ЛАН - Wi-Fi си е отделно.

Прескачам доста постове, щото май отивате в грешна посока!

Какво намирисва - направо смърди! Що ще тоя публичен IP адрес - на WAN порта на ВТОРИЯ рутер?

Според мен устройството на А1 не е рутер, а някакво просто ONT с изход за телевизия.

Примерно - ONT NTU-1Cснимка на продукти

Затова публичната мрежа „влиза“ както до Тендата, така и до TP Link-a.

----------------------------------------------------------------------------------------

Тук виждам и друго противоречие - първо се казва

а после

Това е комбо устройство на А1 и рутер си е.Влиза коаксиалният кабел в него и от него има 4 порта за интернет .Чувал съм да си приказват техниците ,че само два от портовете са за телевизията им.Другите не стават но за интернет стават защото моя рутер е вързан в единият.Така че не съм запознат с компютърните и интернет работи.Мога да вляза както ми показаха някои от вас и да сменя по простите работи,но ако е по сложно не мога.Просто исках да сложа парола на ТП линка да не се връзват други на него.Гледах клпчета как се влиза в рутера и наистина е по подразбиране 0.1 ,но на този се влиза с 1.1.И не става както съм писал да се сложи парола.Зднаве да е.Ще карам така без парола.Това е устройството на А1

952786ec-dfda-413c-be05-3aa8e029ca39.jfif da2dc904-b764-46c6-be98-c37c05ac157f.jfif

Пп. Една добавка - относно името на темата!

#FF3DA4 е цвят, цветова комбинация

image.png.5555a6a6b1e390213da9871c773516bd.png

• Автор
преди 2 минути, jhoro написа:

Пп. Една добавка - относно името на темата!

#FF3DA4 е цвят, цветова комбинация

image.png.5555a6a6b1e390213da9871c773516bd.png

Това го взех от първата снимка на ТР линка която качих от свойствата на уафи мрежата.Ако я отвориш ще видиш ,че така е написан рутера.

преди 15 минути, LOSHIAT написа:

Това е комбо устройство на А1 и рутер си е.Влиза коаксиалният кабел в него и от него има 4 порта за интернет .Чувал съм да си приказват техниците ,че само два от портовете са за телевизията им.Другите не стават но за интернет стават защото моя рутер е вързан в единият.Така че не съм запознат с компютърните и интернет работи.Мога да вляза както ми показаха някои от вас и да сменя по простите работи,но ако е по сложно не мога.Просто исках да сложа парола на ТП линка да не се връзват други на него.Гледах клпчета как се влиза в рутера и наистина е по подразбиране 0.1 ,но на този се влиза с 1.1.И не става както съм писал да се сложи парола.Зднаве да е.Ще карам така без парола.Това е устройството на А1

952786ec-dfda-413c-be05-3aa8e029ca39.jfif 91.66 kB · 1 изтегляне da2dc904-b764-46c6-be98-c37c05ac157f.jfif 102.96 kB · 1 изтегляне

Първо - много калпави свимки си сложил, но брат'чеда го разпозна!

image.png.81719734f8f5d691882ffcc2b63836e5.png

Цитат
Общ преглед, създаден от AI
Изображението показва Wi-Fi рутер Technicolor TC7200. Това е кабелен модем/портал, предназначен да осигурява високоскоростен достъп до интернет. 
Основни характеристики:
  • Поддържа стандарта EuroDOCSIS 3.0 за високоскоростна кабелна връзка. 
    Предлага двубандова (2.4 GHz и 5 GHz) безжична свързаност по стандартите IEEE 802.11b/g/n. 
  • Включва 4 гигабитови Ethernet порта (RJ-45) за кабелна връзка. 
  • Разполага с 2 FXS порта (RJ-11) за телефонни услуги и 1 USB порт. 

Второ - щом имаш достъп до настройките на TP-Link рутера - отиди на Wireless и там задай парола!

image.png.277d8cee7fc3ff4936bed201bd4e7e5e.png

Пп. Показаха ти 1000 неща, а това - никой не е споменал.

преди 12 минути, LOSHIAT написа:

Това го взех от първата снимка на ТР линка която качих от свойствата на уафи мрежата.Ако я отвориш ще видиш ,че така е написан рутера.

Говориш за това

image.png.7e845f5456022c660c26be575d9edf96.png

Ако не беше такъв лаик - щеше да знаеш, че това е името на Wi-Fi мрежата (SSID), а не модел на рутера.

Но както и да е - човек не може и няма нужда да знае всичко.

• Автор
преди 19 минути, jhoro написа:

Първо - много калпави свимки си сложил, но брат'чеда го разпозна!

image.png.81719734f8f5d691882ffcc2b63836e5.png

Второ - щом имаш достъп до настройките на TP-Link рутера - отиди на Wireless и там задай парола!

Пп. Показаха ти 1000 неща, а това - никой не е споменал.

Говориш за това

image.png.7e845f5456022c660c26be575d9edf96.png

Ако не беше такъв лаик - щеше да знаеш, че това е името на Wi-Fi мрежата (SSID), а не модел на рутера.

Но както и да е - човек не може и няма нужда да знае всичко.

Както съм написал не е моята сфера компютри и интернет.Утре ще пробвам и това дето си го качил.

преди 1 минута, LOSHIAT написа:

Както съм написал не е моята сфера компютри и интернет.Утре ще пробвам и това дето си го качил.

Дано поне с английския нямаш проблеми.  Ето ти цялото - Ръководство за потребителя на TL-WR841N V14

преди 7 минути, jhoro написа:

Дано поне с английския нямаш проблеми.  Ето ти цялото - Ръководство за потребителя на TL-WR841N V14

Ако ще и сервизното да му пратиш, няма да стане. Мрежата е наследство от близалките. Поне не по тази топология

Успех

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Ако ще и сервизното да му пратиш, няма да стане. Мрежата е наследство от близалките. Поне не по тази топология

Успех

Ти остави нещата ПРЕДИ този рутер - явно има Интернет достъп и иска само - да си сложи парола на локалната безжична мрежа.

преди 10 минути, jhoro написа:

Ти остави нещата ПРЕДИ този рутер - явно има Интернет достъп и иска само - да си сложи парола на локалната безжична мрежа.

Аз се предавам. Такъв миш маш не мога да си представя. Някъде нишката се къса. Аз вече съм в празничен режим

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Аз се предавам. Такъв миш маш не мога да си представя. Някъде нишката се къса. Аз вече съм в празничен режим

Нищо не се къса - явно рови без да знае къде! И не може да обясни - какво е направил.

• Автор

Благодаря jhoro  стана по твоя начин,трябвало от това ти където си посочил да пиша паролата ,а аз пиша на предното горното меню -радиус парола.Благодаря на всички .

• Автор
преди 12 часа, jhoro написа:
преди 27 минути, цър-вул написа:

Не виждам маркирано решение

Това е решението писал съм на първата опция на радиус парола,а трябвало на долната както е посочил  jhoro.

Просто при мен менюто е по различен начин от където гледах клиповете по интернет и съм се объркал с това къде да пиша паролата.

преди 1 час, цър-вул написа:

Не виждам маркирано решение

Това е най-малкия проблем.

Пп. Едно уточнение

преди 12 часа, NewRedDragon написа:

Някъде нишката се къса.

Всъщност си прав, макар да не осъзнаваш - за кое.

Нишката се къса при комуникацията. Авторът иска едно, пита за друго, а ние му обяснявахме за трето. В резултат - той правеше четвърто!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.