Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на екранана компютър видео и аудио

Featured Replies

Здравейте има ли програма безплатна която да записва видео и аудио екрана на компютъра.

Има. Например безплатната MSI AfterBurner може да го записва (ако не пипате другите опции там с настройки на картата). OBS Studio може, но и тя е малко по-сложна за работа макар и безплатна. Още навремето имаше едни безплатни като CamStudio и Debut Video Capture, но първата мисля, че не се поддържа от доста години, а втората качваше нежелан софтуер (адуер) поне преди. Вече може да не качва. В драйвера за видеото също имаше такива възможности като Nvidia ShadowPlay (май се качваше вече новия Nvidia App за целта).

При платените има по-голям избор и са по-лесни. Има често срещани лицензи за ZD Screen Recorder, както и намаления за Mirillis Action.

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

FormatFactory също има модул за запис:

Беше хубава програма, но последните версии (особено като се смениха собствениците) се напълни и тя с adware. Също като GOM Player-a. Сега най-най-новите не съм ги пробвал, но поне тези предпоследните бяха доста bloatware. Жалко наистина.

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Беше хубава програма, но последните версии (особено като се смениха собствениците) се напълни и тя с adware. Също като GOM Player-a. Сега най-най-новите не съм ги пробвал, но поне тези предпоследните бяха доста bloatware. Жалко наистина.

Има ли начин да се отстрани този адуер? Заедно с програмата ли стартира или инсталатора хвърля досаден боклук?

преди 1 минута, Клонинга написа:

Има ли начин да се отстрани този адуер? Заедно с програмата ли стартира или инсталатора хвърля досаден боклук?

Не помня вече, защото отдавна не съм я ползвал, но се сещам за 2 сценария.

1. По време на инсталацията се опитваше да пробутва разни неща, но я окастрих с Comodo Firewall HIPS-a.

2. Втория път май успя да си качи този досаден VPN Bright и автора беше интегрирал файловете доста навътре и тогава ако забраниш инсталирането му май се проваляше и инсталацията. Ама трябва пак да тествам.

Този Bright се опитват да го пробутват на доста места напоследък - Daemon Tools, май и uTorrent (не Pro) версията. Но доверието ми по-скоро падна като смениха собствениците и всички описания станаха на мандарин.

Да, репака е чист. Аз говорех за нормалния инсталатор. :)

Откакто се смениха собствениците всичко стана на мандарин, сайта им за сваляне не е с https и тегли с kb/s.

Щом и на безплатна програма се налага да ползваме репак работата не говори на добре за новите собственици.

И аз бих шута на последните версии и имам (от година и нещо), и съм доволен от Portable Format Factory v5.18.0.0 (x64) Multilingual, каквато (5.18.0.0) е и версията, предложена от Joss, доколкото виждам. Неговият репак (щото те са видимо различни) предполагам е по-чист, щото за моя (запазил съм преархивиран зип, а не сваления рар... не помня дали от portable4pc, fcportables или rahim-soft) 2024-та съм записал:

"... При първо стартиране се появява някакво "Adware" предложение (Bright Data web indexing service...). Избира се Decline (don't allow Bright Data to use device's free resources), тоест, Откажи (не позволявай на Bright Data да използва бла-бла-бла) и предложението не се появява повече... даже може би не се и изпълнява...".  Последното е полушега.

Което (записаното) може би отговаря конкретно и на зададения по-горе въпрос за досадния боклук.

преди 3 минути, lebel написа:

И аз бих шута на последните версии и имам (от година и нещо), и съм доволен от Portable Format Factory v5.18.0.0 (x64) Multilingual, каквато (5.18.0.0) е и версията, предложена от Joss, доколкото виждам. Неговият репак (щото те са видимо различни) предполагам е по-чист, щото за моя (запазил съм преархивиран зип, а не сваления рар... не помня дали от portable4pc, fcportables или rahim-soft) 2024-та съм записал:

"... При първо стартиране се появява някакво "Adware" предложение (Bright Data web indexing service...). Избира се Decline (don't allow Bright Data to use device's free resources), тоест, Откажи (не позволявай на Bright Data да използва бла-бла-бла) и предложението не се появява повече... даже може би не се и изпълнява...".  Последното е полушега.

Което (записаното) може би отговаря конкретно и на зададения по-горе въпрос за досадния боклук.

Дори да откажеш пак се качва в папката. Тествал съм. Орязвал съм го с Comodo, но все пак...

Тва е подобно на работата с PatchMyPC. Уж избираш преносима версия и да не създава планирани задачи, но въпреки отказа пак ги нашива в Task Scheduler-a. Две на брой. Какво и е портативното тогава? Затова предпочитам UCheck (освен, че е и по-добра). UCheck и тя създава един пряк път в Start Menu-то при стартиране, но аз така или иначе го предпочитам, за да не ровя по папките да я стартирам.

То и utorrent по едно време набиваше едни файлове. utorrentie още го качва и всеки път трябва да променям ръчно правилото заради различната версия (се променя и пътя до файла), но другите два май вече не ги качва поне.

JxsG1y8.png

преди 25 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Дори да откажеш пак се качва в папката. Тествал съм. Орязвал съм го с Comodo, но все пак...

Тва е подобно на работата с PatchMyPC. Уж избираш преносима версия и да не създава планирани задачи, но въпреки отказа пак ги нашива в Task Scheduler-a. Две на брой. Какво и е портативното тогава? Затова предпочитам UCheck (освен, че е и по-добра). UCheck и тя създава един пряк път в Start Menu-то при стартиране, но аз така или иначе го предпочитам, за да не ровя по папките да я стартирам.

Винаги съм имал подозрения, че всички "Yes" и "No" водят до едно и също място.

Иначе, имам в папката два файла, съдържащи "bright" в името си. brightcove.cpython-37.pyc и brightcove.py

В първия, отворен с листера на TC мернах текст "National Ballet of Canada". Не знаех, че съм и техен почитател (освен понякога на Белия балет).

Ше зема да пробвам и варианта на Joss, че ми стана интересно

преди 1 минута, lebel написа:

Ше зема да пробвам и тоя варианта на Joss, че ми стана интересно

Аз ти казах. Пак нашива Bright. Затова така писах и на Клонинга. На Joss варианта ще е по-добър, защото репака на елчупакабра е солиден (като повечето негови). На заека също би бил ок.

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз ти казах. Пак нашива Bright. Затова така писах и на Клонинга. На Joss варианта ще е по-добър, защото репака на елчупакабра е солиден (като повечето негови). На заека също би бил ок.

Да, каза ми... ама това Brightcove... тоест въпросните два файла ми изглежда да имат легално отношение към тубата и изобщо към видеата, което пък е в сферата на дейност на FF. Но вероятно греша.

пп ааа, деба гадовете, имам и папка BrightData в ProgramData, All Users и Local-а. С датата на слагането на FF. Са ше я плевя, че това няма деинсталиране май.

Благодаря!

едит: ама първо ше изчакам кумулативния ъпдейт, ш'си направя имидж на системата и тогава ше се занимавам с плевене. И евентуално нов имидж.

току-що, Rustborn написа:

Unchecky не помага ли ?

Не. Тя помага само ако чекбоксовете са видими. Понякога има скрити или такива чекбоксове направо липсват. А при FormatFactory е дори по-зле. Има, отказваш ги и пак ти ги натриса. :)

Unchecky бе добър инструмент, но преди 10+ години. Той оттогава и не е обновяван сигурно де. Държа го в колекцията от носталгия.

Сега проверих. Не от 10, а от 7. Но дори сайта вече липсва/не работи.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не. Тя помага само ако чекбоксовете са видими. Понякога има скрити или такива чекбоксове направо липсват. А при FormatFactory е дори по-зле. Има, отказваш ги и пак ти ги натриса. :)

Unchecky бе добър инструмент, но преди 10+ години. Той оттогава и не е обновяван сигурно де. Държа го в колекцията от носталгия.

Сори, не съм го ползвал и аз от доста отдавна и не знам в каква кондиция е. Бяха сериозна фирма и си помислих че, може да го поддържат.

току-що, Rustborn написа:

Сори, не съм го ползвал и аз от доста отдавна и не знам в каква кондиция е. Бяха сериозна фирма и си помислих че, може да го поддържат.

Не, не. Това си е валиден и адекватен коментар. Аз дори го бях забравил. Навремето го бях препоръчал. Но той ставаше за по-лесни за махане отметки (ако потребителя забравеше сам да ги махне). За по-напреднали такива като днешните не мисля, че би се справил. Те сега инжектират код, зареждат sideloading библиотеки, някои дори използват рууткит услуги (като SmartService rootkit услугата ползвана от доста adware програми през 2018-та). Много са кофти новите. Затова наистина репаковете са един добър източник. Или просто да се ползва алтернативна програма разбира се.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Не, не. Това си е валиден и адекватен коментар. Аз дори го бях забравил. Навремето го бях препоръчал. Но той ставаше за по-лесни за махане отметки (ако потребителя забравеше сам да ги махне). За по-напреднали такива като днешните не мисля, че би се справил. Те сега инжектират код, зареждат sideloading библиотеки, някои дори използват рууткит услуги (като SmartService rootkit услугата ползвана от доста adware програми през 2018-та). Много са кофти новите. Затова наистина репаковете са един добър източник. Или просто да се ползва алтернативна програма разбира се.

Да не кажа някоя глупост... Мисля че спираше адуера и просто създава празна папка с него, която може да се почисти ръчно.

Иначе за алтернативи - много. Когато ми се налага ползвам Snipping Tool - върши идеална работа и си идва с Уина.

преди 2 минути, Rustborn написа:

Да не кажа някоя глупост... Мисля че спираше адуера и просто създава празна папка с него, която може да се почисти ръчно.

Не, не. Бъркаш се. Unchecky не помня да е ползвала HoneyPot. А тези, които ползват като CryptoPrevent не е добре да се чистят тези папки, защото заминава стратегията на HoneyPot-a.

В смисъл това се прави с цел на имунизация. Поне аз не помня Unchecky да е правила някога имунизация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.