Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със интернет-а вкъщи.

Featured Replies

Значи ... в такива случаи, как ме сърби да тръгна по комшиите с една права лопата ...

Добре, неразумни юроде, можеш ли да ми обясниш, откровено, защо си разгънал на тая 6690-ка такива широки канали? Кой те би по главата да развържеш 160 мегахерца на 5GHz? Айде, това ... как да е, ама си разтеглил и 40 на 2,4?! Оплаквай се още, оплаквай! :D

• Автор
преди 4 часа, Corvax написа:

Значи ... в такива случаи, как ме сърби да тръгна по комшиите с една права лопата ...

Добре, неразумни юроде, можеш ли да ми обясниш, откровено, защо си разгънал на тая 6690-ка такива широки канали? Кой те би по главата да развържеш 160 мегахерца на 5GHz? Айде, това ... как да е, ама си разтеглил и 40 на 2,4?! Оплаквай се още, оплаквай! :D

Не съм намерил и функцията където бих могъл да ги настроя. Единствено за 2.4 имам някаква опция да не смущавам съседите... изключих я, а тази исках от 160 на 80 да я направя, но така и не намерих как се прави... 

преди 4 часа, Corvax написа:

Колкото повече, толкова повече... 😎

преди 7 минути, цър-вул написа:

Колкото повече, толкова повече... 😎

Да - шумове, шумове ... елате повече. :)

Питай доставчика си как се прави, или направо искай те да го направят.

преди 24 минути, - Factory. написа:

Единствено за 2.4 имам някаква опция да не смущавам съседите... изключих я

... и защо?

• Автор
преди 59 минути, Corvax написа:

... и защо?

Това ми бе обяснено от Г-н Изкуствен интелект. 

„WLAN-Koexistenz aktiv (2,4-GHz-Frequenzband)

В силно натоварени WLAN-среди наличната канална ширина се разпределя възможно най-добре между всички участници.“

Или по-разбираемо на нормален език:

Когато около теб има много Wi-Fi мрежи, рутерът намалява собствената си ширина на канала, за да не пречи на другите.

Spoiler

WLAN-Koexistenz aktiv (2,4-GHz-Frequenzband)

In stark frequentierten WLAN-Umgebungen wird die verfügbare Kanalbandbreite zwischen den Teilnehmern bestmöglich genutzt 

Би ли ми обяснил това със честотите и разликата между 80 и 160 и би ли подобрило сигнала и интернет връзката ни, защото сам през настройките на рутера не се справям, а дали си струва да се занимавам със тези немски картофи вече не знам... 

преди 8 минути, - Factory. написа:

Когато около теб има много Wi-Fi мрежи, рутерът намалява собствената си ширина на канала, за да не пречи на другите.

Би ли ми обяснил това със честотите и разликата между 80 и 160 и би ли подобрило сигнала и интернет връзката ни, защото сам през настройките на рутера не се справям, а дали си струва да се занимавам със тези немски картофи вече не знам... 

Май трябва много да ти се обяснява!

Колкото и да си свива широчината на канала - вариантите са два - 20 и 40 MHz (при 2,4 GHz), а каналите са през 5 MGz.

При 5 GHz е на същия принцип - един канала застъпва няколко съседни.

Пп. Като уточните за 2,4 и 5 GHz - кажете и да Wi-Fi 7, щото машинката поддържа и този стандарт 

• Автор
преди 35 минути, jhoro написа:

Май трябва много да ти се обяснява!

Да...
Добре. Във този случай, който е моя трябва просто
5 Ghz - Width да е на 80, a 2.4 GHz да го оставя на 40?

преди 38 минути, - Factory. написа:

Да...
Добре. Във този случай, който е моя трябва просто
5 Ghz - Width да е на 80, a 2.4 GHz да го оставя на 40?

Може и на 20 да го оставиш, но изборът го остави автоматичен - щото и да гледаш каналите, това ще е за момента.

• Автор
преди 4 минути, jhoro написа:

Може и на 20 да го оставиш, но изборът го остави автоматичен - щото и да гледаш каналите, това ще е за момента.

Проблема е, че нямам достъп или не намирам от къде се сменят "Width". Единственият вариант е да пиша на доставчика. 

Мога само каналите да избера... 

преди 19 минути, - Factory. написа:

Проблема е, че нямам достъп или не намирам от къде се сменят "Width". Единственият вариант е да пиша на доставчика. 

Мога само каналите да избера... 

Цитирам директно и преведено 

Цитат
Общ преглед, създаден от AI
За да промените ширината на канала на FRITZ!Box от 160 MHz на 80 MHz,
Влезте в потребителския интерфейс на FRITZ!Box, отидете в настройките на Wi-Fi, изберете честотната лента от 5 GHz и след това задайте ширината на канала на 80 MHz.. 

Ръководство стъпка по стъпка
  1. Вход: Достъп до потребителския интерфейс на FRITZ!Box чрез въвеждане fritz.boxв уеб браузъра.
  2. Отидете до Wi-Fi: В менюто отидете на Безжична връзка (или WLAN ).
  3. Отидете на „Радио канал“: Изберете раздела „Радио канал “ .
  4. Регулиране на ширината на канала:
    • Уверете се, че Wi-Fi мрежата за честотната лента от 5 GHz е активирана.
    • Намерете настройката за ширина на канала (или честотна лента ) и я променете от 160 MHz на 80 MHz.
    • Тази опция може да е посочена като „20/40/80/160 MHz“ или подобна, от която ще изберете „80 MHz“.
  5. Прилагане на настройките: Кликнете върху „Приложи“ , за да запазите промените. 

Доставчикът няма да се меси, ако устройството не е тяхно.

• Автор

И аз също питах и той ми даде същите отговори, но не намирам това което той каза. Попитах за клип и той ми даде нещо.

Би ли го разгледал - прескочи на пред последната точка, как отваря този файл, че да го редактира със Notepad? 

Link: https://youtu.be/eHKCPZj5w1c?si=J18pzFLtqzHqekyE

Говорете си с доставчика, най-добре. Ако нямаш меню "Bandwidth", или "Kanalbandbreite" (ако е на германски интерфейсът), няма с какво да му помогнеш. WiFi никога не се оставя на Auto и никога не се разпъва нашироко в натоварен ефир. Причината е многостранна, не ми се изписва лекция за пореден път, няма и кой да я чете.

Просто се свий на 20MHz (активирай си обратно "WLAN-Koexistenz") в 2,4-гигахерцовия обхват, ръчно мини на 1-ви канал там и не го пипай повече. А за 5-те гигахерца, помоли оператора да те свие на 80 или даже 40MHz и се закови на 36-ти канал. Ти си с WiFi 6, на твоя канал ще останат 4-ки и 5-ци. Другите WiFi 6-ци са на другия край на спектъра в 2,4G. А на 5G виждам и някакъв ентусиаст, дето е скочил чак в радарните честоти под 6 гигахерца, дано му е комфортно там. :D

• Автор
преди 1 час, Corvax написа:

Говорете си с доставчика, най-добре. Ако нямаш меню "Bandwidth", или "Kanalbandbreite" (ако е на германски интерфейсът), няма с какво да му помогнеш. WiFi никога не се оставя на Auto и никога не се разпъва нашироко в натоварен ефир. Причината е многостранна, не ми се изписва лекция за пореден път, няма и кой да я чете.

Просто се свий на 20MHz (активирай си обратно "WLAN-Koexistenz") в 2,4-гигахерцовия обхват, ръчно мини на 1-ви канал там и не го пипай повече. А за 5-те гигахерца, помоли оператора да те свие на 80 или даже 40MHz и се закови на 36-ти канал. Ти си с WiFi 6, на твоя канал ще останат 4-ки и 5-ци. Другите WiFi 6-ци са на другия край на спектъра в 2,4G. А на 5G виждам и някакъв ентусиаст, дето е скочил чак в радарните честоти под 6 гигахерца, дано му е комфортно там. :D

https://ibb.co/35xm1MRN
https://ibb.co/TDmWfHYr

Това е като цяло което мога да направя. 2.4 GHz е на първи канал и за късмет 20 MHz.
Ще опитам да пиша на доставчика, но са безполезни тук...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.