Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самоизключила се машина без признаци на живот след това

Featured Replies

Добрютро!

Старата щайга май умря ама искам да съм сигурен та затова да се допитам до специалистите

До последно работеше отлично, интернет, всякакви игри дори и най новите втч и ЕА26.
Онзи ден жената играла там на една игра, излязла оставила го да работи, влизам компа изключен. Викам бре жена що го изключи. Не съм бре. Ок, чакай да го пусна, натискам копчето греда никакъв признак на живот абсолютно нищо, прерових кабелите пак проба пак греда. Отворих го прегледах го обстойно

Дъното няма никакви следи които да издават някаъв проблем, кондензаторите са ок(Няма надути,)  в USBтата ток има, замерих и дъното и в него си има ток.

Пробвах захранването на другия компютър - Работи.
Пробвах го със стария му процесор който със сигурност работи - Пак същото.
Прегладах и старт бутона - Проблем няма, все пак опитах да го задействам и с късо на пиновете и това не върши работа.
Пробвах и рамта и останалите компоненти на другия комп понеже са съвместими, всичко работи.
Замерих и батерията на БИОС-а наред е.

Друго не ми идва на ум а и при проблем с повечето компоненти все ще даде някакъв признак на живот и най много ще писне биоса а сега никакъв признак нищо.

Тъпото е, че в стаята не е имало никой и няма как да разбера дали и ако да какво е предшествало изключването.

Та идеи?

Дъно MSI 970a sli krait edition
CPU : AMD FX 8320
Видео : Asus GeForce GTX 1050i
Захранване : MSI MAG A750GL PCIE5, 750W, 80 Plus Gold
ОС : Уиндоус 11 про 

Ако съм пропуснал нещо питайте. 
Благодаря! :) 

За мен лично,дънната платка си е заминала,ти си направил де се вика тестове на всички компоненти,и работят,но компа не стартира.

Значи следващите компоненти са дъно или видеокарта. Ако на другия компютър имаш видеокарта, пробвай първо това или най-малко може да извадиш видеокартата и да видиш дали без нея ще стартира дъното, както и щом имаш друга машина да тестваш там видеокартата.

• Автор
преди 49 минути, arcovk написа:

Кабелите, които отиват към дъното тества ли ги, clear CMOS пробва ли, някакъв признак при стартиране от бутона или нищо? 

Кабеите ги пробвах, все същото. Благодаря! :) 

преди 26 минути, Raze написа:

Значи следващите компоненти са дъно или видеокарта. Ако на другия компютър имаш видеокарта, пробвай първо това или най-малко може да извадиш видеокартата и да видиш дали без нея ще стартира дъното, както и щом имаш друга машина да тестваш там видеокартата.

Това не съм опитал, ще пробвам и след малко ще пиша. 

Edit : Токущо опитах, резултата е същия.

@BubblesАко имаш друго захранване пробвай и със него.

За видеокартата както ти е написано по горе пробвай, със извадена видеокарта също така ако имаш спрей, контактен напръскай дъното това при изключен комп от тоците. Напръскай слотовете за рам и pci слота рамта я почисти със мокра кърпичка както и видеокартата и ги изчакваш 1-2 минути да изсъхнат.

Ако пак няма промяна пробвай със вадене на биос чипа за 5 минути и след това тестваш.

• Автор
току-що, vlado1985 написа:

@BubblesАко имаш друго захранване пробвай и със него.

За видеокартата както ти е написано по горе пробвай, със извадена видеокарта също така ако имаш спрей, контактен напръскай дъното това при изключен комп от тоците. Напръскай слотовете за рам и pci слота рамта я почисти със мокра кърпичка както и видеокартата и ги изчакваш 1-2 минути да изсъхнат.

Ако пак няма промяна пробвай със вадене на биос чипа за 5 минути и след това тестваш.

Не съм ли писал? Пробвах и със захранването на другия компютър няма резултат, това с картата токущо го пробвах (както добавих в горния пост) резултат същия. Контактен спрей нямам но ми мина през ума...

...абе и без другоп бях намислил да сглобявам нов, ама айде да минат празниците. 😋

преди 2 минути, Bubbles написа:

Не съм ли писал? Пробвах и със захранването на другия компютър няма резултат, това с картата токущо го пробвах (както добавих в горния пост) резултат същия. Контактен спрей нямам но ми мина през ума...

...абе и без другоп бях намислил да сглобявам нов, ама айде да минат празниците. 😋

Стаята в която се намира компа провери контактите може и те да се бъзикат.

• Автор
преди 2 минути, vlado1985 написа:

Стаята в която се намира компа провери контактите може и те да се бъзикат.

Е те и двата са в една и съща стая, единия е в ролята на медиен сървър с Emby и си работи, с неговия захранващ кабел пак не става а обратно с кабела на проблрмния комп сървъра си работи. Мноо шашава работа, но явно верно нещо му е станало на дъното.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Е те и двата са в една и съща стая, единия е в ролята на медиен сървър с Emby и си работи, с неговия захранващ кабел пак не става а обратно с кабела на проблрмния комп сървъра си работи. Мноо шашава работа, но явно верно нещо му е станало на дъното.

Щом има ток по usb-тата вероятноста дъното да е заминало е малка. В първия си пост си написал че си пробвал и стария процесор свали охладителя и процесора и прегледай сокета да не е паднало паста в отворите за пиновете.

• Автор
преди 15 минути, vlado1985 написа:

Щом има ток по usb-тата вероятноста дъното да е заминало е малка. В първия си пост си написал че си пробвал и стария процесор свали охладителя и процесора и прегледай сокета да не е паднало паста в отворите за пиновете.

Гледал съм бре няма паста по пиновете, имаше малко по дъното около процесора, явно е попаднало при последната смяна лятото, почистих я, но и не вярвам тя да е причината защото си работеше и пък пастата беше по самата пластмаса отвън не беше засегнала абсолтно нищо.

току-що, Bubbles написа:

Гледал съм бре няма паста по пиновете, имаше малко по дъното около процесора, явно е попаднало при последната смяна лятото, почистих я, но и не вярвам тя да е причината защото си работеше и пък пастата беше по самата пластмаса отвън не беше засегнала абсолтно нищо.

Термопастата не е електропроводима и няма да даде отражение на работата ако е попаднала на някои компоненти но ако е попаднало паста в сокета може да повлие на процесора докато не се почисти аз и затова ти написах да провериш сокета.

Остава ти като вариант както ти написах да извадиш биос чипа и да изчакаш 5 минути ако пак няма промяна сервиз. 

Също така има и вероятност биос да е омазан и да иска префлашване с програматор.

преди 2 часа, Bubbles написа:

захранването е 

преди 53 минути, Bubbles написа:

Не съм ли писал? Пробвах и със захранването на другия компютър

щом е изключил сам е термозащита

някъде има късо по някой елемент 

пробвай без видеокарта 

или  изключва от термозащитата на захранвето процесора или видеокартата

евентуално процесора да не се охлажда добре

но би трябвало да тръгне за малко

та най-вероятно е  късо 

виж дали като го пускаш някъде по дъното няма искри

преди 28 минути, vlado1985 написа:

Термопастата не е електропроводима

Това не е вярно, има и електропроводими термопасти. Въпроса е, че проблема се е проявил при работеща машина - най-вероятно нещо е изгоряло - според всичко до тук, според мен е дънната платка.

преди 6 минути, Raze написа:

Въпроса е, че проблема се е проявил при работеща машина - най-вероятно нещо е изгоряло - според всичко до тук, според мен е дънната платка.

може пастата да се е стекла //...... докато работи 

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

според мен е дънната платка.

И аз така мисля.
Пиша го бегал, след нова година ще сглобя нов.
Благодаря на всички! :) 

току-що, Banesc написа:

може пастата да се е стекла //...... докато работи 

Няма паста бре, чети писал съм, чисто е сокет, мокет всичко свети, поддържам си машините, редовно ги чистя, пастата също се старая да я сменям сегиз-тогиз.
Остава някъде нещо дребно по дъното е да свършило курса но аз не съм толкова вещ за да го открия, пък сервиз то по-добре ново дъно да си взема, в ибей го има на 70€ ама няма смисъл защото кутията му е хубава и ще я ползвам за новия, пък сървъра си е добре, може да му сложа видеото на този комп и още плочка рам да го позасиля, остналото остава резерв.

преди 3 минути, Bubbles написа:

след нова година ще сглобя нов.

Не чакайте 2026 . Ако имате възможност, купете РАМ , ССД  и видеокарта  сега.

То вече е късно. Цените на SSD са х2 и отгоре, на RAM са х4. След нова година може изобщо да изчезнат от магазините.

преди 20 минути, Bubbles написа:

И аз така мисля.
Пиша го бегал, след нова година ще сглобя нов.
Благодаря на всички! :) 

Няма паста бре, чети писал съм, чисто е сокет, мокет всичко свети, поддържам си машините, редовно ги чистя, пастата също се старая да я сменям сегиз-тогиз.
Остава някъде нещо дребно по дъното е да свършило курса но аз не съм толкова вещ за да го открия, пък сервиз то по-добре ново дъно да си взема, в ибей го има на 70€ ама няма смисъл защото кутията му е хубава и ще я ползвам за новия, пък сървъра си е добре, може да му сложа видеото на този комп и още плочка рам да го позасиля, остналото остава резерв.

Мосфетите им умират.

• Автор
преди 15 минути, Veni77 написа:

Не чакайте 2026 . Ако имате възможност, купете РАМ , ССД  и видеокарта  сега.

Май не сте наясно - Аз не съм в България, иначе не бих чакал, обаче тук еврото е от години а чарковете са доста по-скъпи от родните магазини, ама няма как рано или късно  и това идва. :) 

преди 9 минути, Bubbles написа:

Май не сте наясно - Аз не съм в България, иначе не бих чакал, обаче тук еврото е от години а чарковете са доста по-скъпи от родните магазини, ама няма как рано или късно  и това идва. :) 

Май ти изобщо не си наясно какво се случва в световен мащаб и не знам защо реши, че това има някаква връзка с евро и е само в България? Провери цените на паметите и SSD дисковете на магазините около теб и ще се увериш.

Micron затваря Crucial, за да се фокусира върху ИИ – SSD дисковете и паметта ще изчезнат през февруари - kaldata.com

преди 3 часа, Bubbles написа:

Добрютро!

Старата щайга май умря ама искам да съм сигурен та затова да се допитам до специалистите

До последно работеше отлично, интернет, всякакви игри дори и най новите втч и ЕА26.
Онзи ден жената играла там на една игра, излязла оставила го да работи, влизам компа изключен. Викам бре жена що го изключи. Не съм бре. Ок, чакай да го пусна, натискам копчето греда никакъв признак на живот абсолютно нищо, прерових кабелите пак проба пак греда. Отворих го прегледах го обстойно

Дъното няма никакви следи които да издават някаъв проблем, кондензаторите са ок(Няма надути,)  в USBтата ток има, замерих и дъното и в него си има ток.

Пробвах го със стария му процесор който със сигурност работи - Пак същото.
Прегладах и старт бутона - Проблем няма, все пак опитах да го задействам и с късо на пиновете и това не върши работа.
Пробвах и рамта и останалите компоненти на другия комп понеже са съвместими, всичко работи.
Замерих и батерията на БИОС-а наред е.

Друго не ми идва на ум а и при проблем с повечето компоненти все ще даде някакъв признак на живот и най много ще писне биоса а сега никакъв признак нищо.

Тъпото е, че в стаята не е имало никой и няма как да разбера дали и ако да какво е предшествало изключването.

Та идеи?

Дъно MSI 970a sli krait edition
CPU : AMD FX 8320
Видео : Asus GeForce GTX 1050i
Захранване : MSI MAG A750GL PCIE5, 750W, 80 Plus Gold
ОС : Уиндоус 11 про 

Ако съм пропуснал нещо питайте. 
Благодаря! :) 

Чак ми става странно как моята 20 годишна щайга, домашна AMD сглобка която сигурно е преживяла хиляди часове игра Диабло и CS и още се ползва за интернет, работи като швейцарски часовник...

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Май ти изобщо не си наясно какво се случва в световен мащаб и не знам защо реши, че това има някаква връзка с евро и е само в България? Провери цените на паметите и SSD дисковете на магазините около теб и ще се увериш.

Micron затваря Crucial, за да се фокусира върху ИИ – SSD дисковете и паметта ще изчезнат през февруари - kaldata.com

Предположих бре, ся нали всичко там е луднало покрай еврото...

преди 1 минута, Topor написа:

Чак ми става странно как моята 20 годишна щайга, домашна AMD сглобка която сигурно е преживяла хиляди часове игра Диабло и CS и още се ползва за интернет и работи като швейцарски часовник...

И на мен ми е странно щото и моя работеше като часовник почти 10 години, ама ей на какво му стана...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.