Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самоизключила се машина без признаци на живот след това

Featured Replies

преди 2 минути, Bubbles написа:

Предположих бре, ся нали всичко там е луднало покрай еврото...

И на мен ми е странно щото и моя работеше като часовник почти 10 години, ама ей на какво му стана...

Според мен дъното е дефектирало вследствие на какво никой не знае, причините са много. Една от най-вероятните - възможен токов удар и не е задължително да разбереш изобщо че е имало такъв ако си се занимавал с други неща в този бърз момент.

преди 11 часа, Raze написа:

То вече е късно. Цените на SSD са х2 и отгоре, на RAM са х4. След нова година може изобщо да изчезнат от магазините.

Все още се намират бройки тук-так на старата цена (или почти старата де), но са последни или единични бройки и трябва да се действа бързо. Аз вчера чопнах един 4TB KC3000 за 672. Сега най-ниската му е била 546 по едно време (и дори май 527), но пак бива. Има бройки по 832 и другите вече са над 1100.

https://gplay.bg/kingston-kc3000-2

http://nikem-bg.net/computer-components/Kingston-4096G-KC3000-PCIe-4.0-NVMe-M.2-SKC3000D-4096G/description.html

Та този ми се струва добра оферта. Дори ако не бе непредвиден разход бих взел 2.

https://www.jarcomputers.com/kingston-kc3000-4096gb-m2-2280-skc3000d4096gb-prod-ssdkingstonskc3000d4096gb.html?jarfrom=pazaruvaj

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Все още се намират бройки тук-так на старата цена

То зависи там, където е автора, дали има такива оферти:

преди 11 часа, Bubbles написа:

Май не сте наясно - Аз не съм в България, иначе не бих чакал, обаче тук еврото е от години а чарковете са доста по-скъпи от родните магазини, ама няма как рано или късно  и това идва. :) 

преди 4 минути, Raze написа:

То зависи там, където е автора, дали има такива оферти:

Да, ясно ми е. Аз по-скоро писах като HINT за съфорумците у нас ако не са се усетили все още.

Пък и някой може да му го вземе оттук и да му го прати.

Вземаш контактен спрей, разглобяваш машината и пръскаш слотове на рам, видео карта, проверяваш кабелите, може да пръснеш и в буксите. Това като начало. После вече трябва да се тества всеки един елемент.

Разкачи всичко - дискове, записвачки, RAM, видеокарта и др. включени в слотове и USB/включително и тези за предния панел/ от дъното и остави само процесора. Огледай да не си забравил да включиш буксата на вентилатора на процесора и захранването му. Не включвай нито клавиатура, нито мишка, нито каквото и да е на задния панел. Накрая окъси пиновете за захранване за секунда.

@Bubbles пусни тук снимка на кондензаторите, които са около процесора, отгоре. Снимката да е висококачествена. Ако са издути е от тях. Тези заградени в червено...

image.png.29258398a30e75c4edd546760a984a2b.png

преди 21 минути, Belefor написа:

Ако са издути е от тях.

Този тип полимерни кондензатори е по-вероятно да изтекат откъм основата, а не да се подуят в горната си част.

• Автор
преди 51 минути, Joss Bomon написа:

Този тип полимерни кондензатори е по-вероятно да изтекат откъм основата, а не да се подуят в горната си част.

Виж това не го знаех, може би затова не видях надути.

преди 1 час, Belefor написа:

@Bubbles пусни тук снимка на кондензаторите, които са около процесора, отгоре. Снимката да е висококачествена. Ако са издути е от тях. Тези заградени в червено...

image.png.29258398a30e75c4edd546760a984a2b.png

Ок по-после като свърша домашните ще го щракна. 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Ок по-после като свърша домашните ще го щракна. 

Направи това задължително:

https://www.kaldata.com/forums/topic/345389-самоизключила-се-машина-без-признаци-на-живот-след-това/page/2/#findComment-6189230

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ще опитам, благодаря! :) 

преди 22 часа, Bubbles написа:

Добрютро!

Старата щайга май умря ама искам да съм сигурен та затова да се допитам до специалистите

До последно работеше отлично, интернет, всякакви игри дори и най новите втч и ЕА26.
Онзи ден жената играла там на една игра, излязла оставила го да работи, влизам компа изключен. Викам бре жена що го изключи. Не съм бре. Ок, чакай да го пусна, натискам копчето греда никакъв признак на живот абсолютно нищо, прерових кабелите пак проба пак греда. Отворих го прегледах го обстойно

Дъното няма никакви следи които да издават някаъв проблем, кондензаторите са ок(Няма надути,)  в USBтата ток има, замерих и дъното и в него си има ток.

Пробвах захранването на другия компютър - Работи.
Пробвах го със стария му процесор който със сигурност работи - Пак същото.
Прегладах и старт бутона - Проблем няма, все пак опитах да го задействам и с късо на пиновете и това не върши работа.
Пробвах и рамта и останалите компоненти на другия комп понеже са съвместими, всичко работи.
Замерих и батерията на БИОС-а наред е.

Друго не ми идва на ум а и при проблем с повечето компоненти все ще даде някакъв признак на живот и най много ще писне биоса а сега никакъв признак нищо.

Тъпото е, че в стаята не е имало никой и няма как да разбера дали и ако да какво е предшествало изключването.

Та идеи?

Дъно MSI 970a sli krait edition
CPU : AMD FX 8320
Видео : Asus GeForce GTX 1050i
Захранване : MSI MAG A750GL PCIE5, 750W, 80 Plus Gold
ОС : Уиндоус 11 про 

Ако съм пропуснал нещо питайте. 
Благодаря! :) 

Ами ти всичко си пробвал и е наред. Освен да смениш кутията ;)

• 2 седмици по-късно...

Извади дъното от кутията и го огледай от двете сатрани за изгоряли компоненти.
Остави на него само процесора с охладителя и рам паметта.
Включи едно заранване и виж дали така ще завърти, ако не тръгне значи имаш късо в дъното или процесора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.