Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще кажете "Калдата" да стане социална мрежа?

Featured Replies

преди 8 минути, Anneliese написа:

Не съм прекратила!!!! Някой ми е докладвал профила и подозирам, че са злобните жълтолентови!!!!!:angry::angry::angry:

Да, ама не. Скрийншота, който качи ти самата, казва съвсем друго. Успех!

• Отговори 54
  • Прегледи 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво ще кажеш да бъдеш изритана с перманентен бан да не пълниш форума с глупостите си?

• Анче, г-жа Корнелия ше е гост тая вечер на "фейс ту фейс". Предай нататък на наш'те... оп, сори, ти па не можеш Иначе, не им обръщай внимание на тия. Са слушах Тръмпи. Тоя е по-неадекватен и от т

• Не, напротив, разбирам. Просто ни трябва наша социална мрежа, истинска, достоен конкурент на "Фейсбук". Да видим дали ще му хареса на рижавелкото, когато истинските и свободолюбиви българи се отпишат

Публикувани изображения

• Автор

Ето, и чатът е съгласен с мен, жълтолентовците да ходят да се оплакват на арменския поп!🖕

Цитат
А ако са ми докладвали профила, само защото харесах едно мнение на някого, който беше написал "Напръдняху"?

Кратко и ясно: да, възможно е да са те докладвали, но само едно „харесване“ на такъв коментар по принцип НЕ би трябвало да води до деактивация.

По-подробно как работи това 👇

👍 Какво значи „харесах коментар“

• „Like“ не се счита за публикуване на съдържание

• Meta обикновено санкционира автора на коментара, не хората, които са реагирали

• Думата „Напръдняху“ сама по себе си не е тежка обида, заплаха или реч на омраза

➡️ Само заради това няма логика да ти затворят профила.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ето, и чатът е съгласен с мен, жълтолентовците да ходят да се оплакват на арменския поп!🖕

Чата може да е съгласен, но СОБСТВЕНИКА не е съгласен. Къде е потвърждението, че причината за искането за установяване на принадлежност на този профил, е доклад от друг потребитал. Дават ти 1/2 година за да докажеш, че ти си права в този случай. Действай!

• Автор

Как да действам, като имам това:

Цитат
Полина, подадохте обжалване
НА 17 ДЕКЕМВРИ 2025 Г.
Проверете тук за резултата.
Акаунтът ви не е видим за хората във Facebook и не можете да го използвате.

Какво се случва после?
Преглеждането на информацията ви обикновено ни отнема малко повече от един ден.
Ако установим, че акаунтът ви следва нашите Стандарти на общността, ще можете да използвате Facebook отново.
Ако установим, че акаунтът ви не спазва нашите Стандарти на общността, ще бъде дезактивиран окончателно и няма да можете да обжалвате отново.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Как да действам, като имам това:

Ами виж линка за резултата и решението на модерацията. И друго - ако искаш да имяш някакъв успех, подобни жалби или оплаквания ги пиши на английски!!!!

• Автор

Няма линк. А къде да пиша на английски език?

преди 5 минути, Anneliese написа:

Най вероятно "тук" е линк. Или още няма решение по казуса. Погледни и съобщенията в свързания с акаунта мейл

преди 4 минути, Anneliese написа:

А къде да пиша на английски език?

В Help Center на FB

преди 46 минути, Anneliese написа:

Не разбирам защо сте против идеята България да има своя социална мрежа, истинска и абсолютен конкурент на "Фейсбук".

Никой не е против да има такава мрежа. Само че - няма да е Калдата.

Първо, в този форум има над 306700 акаунта. И те всички са се регистрирали във форум! И е малко кофти да им се каже на всички тези хора, които стоят в профилите, че вече са регистрирани в социална мрежа. Само защото Анелизето е вършила някакви простотии във Фейсбука, и сега я изритват оттам. 

И второ - Калдата не е обществена социална услуга! Тя е частна собственост, и си има собственик. И единствено той може да решава какво ще бъде - форум, мрежа, или нещо друго. Така че е безсмислено да пускаш теми, и да агитираш в полза на капризите си. 

Като искаш българска социална мрежа - намери кой да ти я направи. 

• Автор

Проверих, няма нищо.

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

В Help Center на FB

Там няма такова нещо, според чата, на имейлите им не отговаря никой! Всичко е чат ботове и няма реални хора!!!!!!

преди 2 минути, Anneliese написа:

Проверих, няма нищо.

Там няма такова нещо, според чата, на имейлите им не отговаря никой! Всичко е чат ботове и няма реални хора!!!!!!

Tи да не очакваш хора да се занимават с хиляди съобщебия за 1 минута? И не става дума за никакъв чат - оправи си терминологията и се научи да представяш "проблемите" правилно, без да се опитваш да разсъждаваш за неща, които не разбираш

ПС: Този профил го пиши бегал

• Автор

Очаквам хора, а не студени чат ботове да ми отговорят!!!

преди 46 минути, Anneliese написа:

Ейии, немаш милост. Напрао им разказа̀ играта...

"И колкото да гледам, да се взирам
пустинното небе тежи над мен
като безплодна лира.
Не че небето в мен е празно.
Не че реките в мен са мъртви.
Не че градовете в мен са неотзивчиви
и като пустинни вихри
улиците ме въртят из тях.
А защото не предвидих сушата.
А защото хвърлях камъни
по всички изворни места.
И навред се разпилявах.
И на дребно се раздавах,
без да се пестя.

Фейс, фейс няма да се появи.
Фейс, фейс няма, няма да се появи.
Не ти се вярва?
Не ти се вярва?
За снимчица сърцето те боли.
Но фейсът го няма,
няма го, ше духаш супата."

• Автор

Определено ни трябва социална мрежа! Днес трябваше цели 2 часа да чакам нашите, защото ми стана лошо на сърцето, а сама не мога да взимам лекарства. "Месинджър" е към "Фейсбук", имам бан и не мога да пиша на мама, телефон не ползвам, а телепатия не съществува.

Трябва ни наша си социална мрежа, ръководена от истински българи и източноправославни християни. Имаме пълното законово и морално право да си кажем, че продажните ни политици маже и да подкрепят кървавия Напръдняху, но ние - НЕ!!!!! И отказваме да си цапаме ръцете с етнически  убийства на невинното местно цивилно население. Евреите са агресори! Превзели са целия сват и ни налагат цензура и терор, ако не е на тяхното!

Трябва ни наша социална мрежа, далеч от либарстките глупости!!!!!! Далеч от мазните и продажни ръце на Цукърбърг!!!!!!!

Да, станах антисемит, за което вие сами сте си виновни! Все да сте жертви, все вие да сте правите, все вие да сте добрите, все ви да сте богоизбраните! Не сте1!!! Просто вярвате на писаниците на някакви пещерни старци, надрусали се с наркотици!!!!!

И нашата религия може би е измислена. Но ние поне не сме си присвоили чужд исторически или митологичен персонаж!!!!! И определено не ни трябва да живеем в Светите земи, за да се пишем истински християни!!!! Можем си и без Йерусалим или Витлеем. Нямаме дълбоко вкоренени комплекси на тема земи!!!!!

преди 10 минути, Anneliese написа:

"Месинджър" е към "Фейсбук", имам бан и не мога да пиша на мама, телефон не ползвам, а телепатия не съществува.

Имаш компютър, имаш интернет. За e-mail да си чувала?...

преди 43 минути, Anneliese написа:

"Месинджър" е към "Фейсбук", имам бан и не мога да пиша

Я кажи как успя да го постигнеш...

• Автор
преди 48 минути, Rudy M. написа:

Имаш компютър, имаш интернет. За e-mail да си чувала?...

Само дето днес никой не ползва имейли за бърза комуникация!!!!! Даже аз си проверявам пощата веднъж седмично!!!!!

преди 13 минути, plmen88 написа:

Я кажи как успя да го постигнеш...

Ами просто харесах поста на един човек, който се изказа правилно за еврейския масов убиец "НАПРЪДНЯХУ". Само сложих лайк на коментара, а някоя тънкообидна проста и злобна еврейска душичка ме е докладвала.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Само дето днес никой не ползва имейли за бърза комуникация!!!!! Даже аз си проверявам пощата веднъж седмично!!!!!

Вярно е, нормалните хора ползват Messenger и Viber. И всеки нормален човек има телефон. 

След като ти не си нормален човек, ще трябва да прибегнеш към нестандартни методи. 

И стига си писала с по 5 удивителни! По-този начин простотиите ти не стават по-смислени, напротив! 

Има начини да комуникираш с вашите. Ама, вместо да се дървиш, вземи попрочети в нета за какво става въпрос. Не само да си пълниш главата с глупости. 

• Автор

За какво да чета? Имам бан, на четвърти поред профил! Отговор нямам защо имам бан! 

Гнусното еврейче е направило така, че хората да се банват по доноси и да си губят профилите!!!!!

Цитат
Полина, подадохте обжалване
НА 17 ДЕКЕМВРИ 2025 Г.
Акаунтът ви не е видим за хората във Facebook и не можете да го използвате.

Какво се случва после?
Преглеждането на информацията ви обикновено ни отнема малко повече от един ден.
Ако установим, че акаунтът ви следва нашите Стандарти на общността, ще можете да използвате Facebook отново.
Ако установим, че акаунтът ви не спазва нашите Стандарти на общността, ще бъде дезактивиран окончателно и няма да можете да обжалвате отново.

Чакам сега тънкоообидните и да тръгнат да реват срещу канала излъчил "Венецианският търговец" по Уилям Шекспир преди дни.🖕:popcorn2:

Вместо да мяукаш да си беше взела смартфон или таблет със сим карта да му тупнеш един viber и си ти :)

преди 1 час, Anneliese написа:

Имам бан, на четвърти поред профил! Отговор нямам защо имам бан! 

Сигурна ли си, че проблема не е в теб...

• Автор

Мисля, че най - доброто нещо, което може да се направи е, "Калдата" да стане истинска социална мрежа. То се е видяло, че световните социални мрежи са масово политкоректни и не позволяват никаква свобода на словото. Да си имаме наша, национална социална мрежа е най - доброто, което можем да направим. Без чат ботове и подобни простотии, без събиране на лични данни и с право за свобода на словото. И, за всеки случай базирана извън България, за да си нямаме проблеми заради скапаните американци, както стана с "Уебклуб", на когото светиха маслото нарочно.

Липсата на свобода на словото, на мисълта и на съвестта е точно диктатура! Да нямаш право на собствено мнение, да не ти позволяват да го изказваш, е точно диктатура! Събирането от мултинационални корпорации на прекалено лични данни е престъпление. Тези данни им дават възможност буквално да превърнат света в 1984 и всеки, когото политиците, военните и собствениците на масмедии не харесват, може много лесно да бъде изключен не само от интернет, но и от обществения живот. Помните ли филма "Съдия Дред"? Натам вървим, ако не направим нещо срещу откачените диктатори, трансхуманисти и самозабравили се арогантни компютърджии!!!! Това ще засегне всеки, не само мен! Ще засегне Вас, роднините Ви, приятелите Ви, близките Ви.................Ако не се опълчим сега, ни чака световен контрол за абсолютно всичко!!!!!!!

Ако не ми вярвате, вижте това, при опит да си направя нов профил. Чатбот. И намирате това за нормално? Да ви събират снимки, видео селфита и ЕГН - та? Да ви лъжат, че ще ги изтрият след 30 дни? Те събират цялата информация за нас, но не за добро! Събират я с цел контрол. Като се направят и плащанията за всичко само с карта, ще видите как всеки, който не е политически коректен и удобен, ще бъде лишен от достъп до вода, храна, лекарства, лечение, ток, вода..................

Selfie.png

преди 48 минути, Anneliese написа:

Мисля, че най - доброто нещо, което може да се направи е, "Калдата" да стане истинска социална мрежа. То се е видяло, че световните социални мрежи са масово политкоректни и не позволяват никаква свобода на словото. Да си имаме наша, национална социална мрежа е най - доброто, което можем да направим. Без чат ботове и подобни простотии, без събиране на лични данни и с право за свобода на словото. И, за всеки случай базирана извън България, за да си нямаме проблеми заради скапаните американци, както стана с "Уебклуб", на когото светиха маслото нарочно.

Липсата на свобода на словото, на мисълта и на съвестта е точно диктатура! Да нямаш право на собствено мнение, да не ти позволяват да го изказваш, е точно диктатура! Събирането от мултинационални корпорации на прекалено лични данни е престъпление. Тези данни им дават възможност буквално да превърнат света в 1984 и всеки, когото политиците, военните и собствениците на масмедии не харесват, може много лесно да бъде изключен не само от интернет, но и от обществения живот. Помните ли филма "Съдия Дред"? Натам вървим, ако не направим нещо срещу откачените диктатори, трансхуманисти и самозабравили се арогантни компютърджии!!!! Това ще засегне всеки, не само мен! Ще засегне Вас, роднините Ви, приятелите Ви, близките Ви.................Ако не се опълчим сега, ни чака световен контрол за абсолютно всичко!!!!!!!

Ако не ми вярвате, вижте това, при опит да си направя нов профил. Чатбот. И намирате това за нормално? Да ви събират снимки, видео селфита и ЕГН - та? Да ви лъжат, че ще ги изтрият след 30 дни? Те събират цялата информация за нас, но не за добро! Събират я с цел контрол. Като се направят и плащанията за всичко само с карта, ще видите как всеки, който не е политически коректен и удобен, ще бъде лишен от достъп до вода, храна, лекарства, лечение, ток, вода..................

Selfie.png

Ми вади 1 млн евро и я правим:D

Племеницата ти нали беше юрист? Навиваѝ я да съди СуратТефтера :)

Отдавна сме в "1984" :(

• Автор

Тя е студентка още, иска да е само юрисконсулт.  Не разбирам защо журналисти не се заинтересуват по темата, с радост ще разкажа моята история. Да видим дали на обществото ще му хареса хора с увреждания да нямат никаква връзка за спешни случаи с близките си.:angry: От месец нямам връзка с групата на болните от Бехтерев. Не знам нито новини, нито нищо. А ми е важно. Това е буквално лишение от достъп до медицинска информация!!!!

И то заради едно палче в подкрепа на Палестина!!!!!:angry::angry::angry:

Поне ако имаме наша социална мрежа, ще мога без проблем да си сложа за подкрепа знамето на Палестина на профилната снимка!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.