Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигуриране на Foobar2000

Featured Replies

Ако има хора които са се занимавали с външния вид и плъгините за него нека споделят опита си в тази тема.

22220071075123743xe5.th.jpglastiw6.th.jpg

Плъгините се инсталират като dll файловете се копират в папката components на foobar например C:\Program Files\foobar2000\components

Плъгини които съм сложил:

foo_dts.dll - позволява просвирване на DTS файлове но трябва да им се смени разширението на .dts

foo_out_ks.dll - променя звученето към по-добро :) - File -> Preferences -> Playback -> Output -> променяте го от DS:...... на KS:.......

(DS - Direct Show, KS - Kernel Stream) - не е задължително на всеки да тръгне, ако имате проблем просто изтрийте файла foo_out_ks.dll

от components директорията на foobar - при Vista не работи

foo_ui_columns-0.1.3-beta1v7 - позволява разширено настройване на външния вид на плеъра - работи при Vista

foo_uie_quicksearch.zip - извежда поле за търсене което може да търси във всички плейлисти - при Vista работи

Бутоните се променят така: десен бутон върху тях -> Customize -> Tools -> Load from file... този файл например - cafesote_crystalBMP.fcb

За да е възможна промяната на бутоните са необходими тези 2 файла - zlib1.dll и libpng13.dll които трябва да се копират в

главната директория на Foobar - C:\Program Files\foobar2000

Aко тези бутони ви харесат:

buttons.jpg

това е файла - Бутони

Още бутони тук: Бутончета (с картинки)

Шрифтовете се променят така:

на имената на табовете - File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Playlist switcher -> Colours and fonts -> Playlist tabs -> Change...

на плейлистата - File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Playlist view -> Colours and fonts -> Playlist -> Change...

на имената на колоните - File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Playlist view -> Colours and fonts -> Column titles -> Change...

на статусбара - File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Status bar/Systray -> Statusbar font...

Промяна на статусбара - за да изглежда така:

status.jpg

е необходимо да копирате съдържанието на този файл: Статусбар

след което го пействате тук: File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Title Formatting -> Statusbar

Колони - за да създавате, редактирате или премахвате колони - File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Playlist view -> Columns

лично аз съм добавил 2 колони - номер на парчето в плейлистата и големина на файла: за да направите нова колона просто натиснете NEW,

след това променете името в полето Display name след което в голямото поле Display въвеждате (с copy и paste по възможност :) ):

%playlist_number%' ' - за номер на песен

$div(%_filesize%,1048576).$left($num($muldiv($mod(%_filesize%,1048576),100,1048576),2),2) $get(anno)'MB') - за големина на файла

Tрикче - ако сте се изгубили :) из плейлистите си за да се върнете на активната и да ви се маркира парчето

което слушате в момента - двоен клик върху статусбара.

Tрикче 2 - ако стартирате една mp3 например с двоен клик от explorer-a активната плейлиста ви заминава :eek:

и остава само тази mp3-ка - с клавишната комбинация Ctrl+Z си връщате плейлистата

Tрикче 3 - след инсталиране на плъгина columns UI вече имате плъзгач за контрол на звука но той по подразбиране

е скрит - десен бутон върху например бутоните -> Toolbars -> Volume

:P;):whist:

Редактирано от blacksmith (преглед на промените)

Ето и моя Foobar

93015pn0.th.jpg

Ето fcs. файла и бутоните:

http://rapidshare.de/files/36831922/fcsbuttons.zip.html

Плъгините които ползвам:

foo_audioscrobbler.dll (2006-09-14 00:20:40)

foo_playcount.dll (2006-08-02 01:19:40)

foo_playlist_name_enhanced.dll (2006-05-30 16:31:22)

foo_ui_columns.dll (2006-04-29 23:48:01) http://music.morbo.org/components.php

foo_uie_albumart.dll (2006-10-07 16:35:36) http://cherans.bol.ucla.edu/foo_uie_albumart025.zip

foo_uie_trackinfo_mod.dll (2006-10-12 10:43:02)

TrackInfo кода

You have to do something like this in order to put the panels on top of the playlist:

Vertical Splitter

Horizontal Splitter

Album art panel

Playlist switcher

Track info panel

Columns Playlist

Редактирано от Flick (преглед на промените)

groplugin006hl0.th.gif

Благодаря ви , моя не стана кой знае какво ама ми харесва cool.gif

Редактирано от gronkjaer (преглед на промените)

http://img.data.bg/i.php?show=93093&ct...lrzerx8j59b#img

защо и при мене не стана?много ми се иска цялото да е оранжево,как да го поправя?

и Има ли начин на плеъра вместо еднакъв фон да се сложи някаква картина или?

и искам също да попитам как постигате този ефект с картинка на самата песен ли е?мерси и се извинявам за тъпите въпроси

На мен ми харесва шрифта ти как се казва? Прегледай тази тема за готини бутони - Бутончета (с картинки)

и на мен ми харесва шрифта как го постигна?

На мен ми харесва шрифта ти как се казва? Прегледай тази тема за готини бутони - Бутончета (с картинки)

Square721 Ex BT се казва шрифта

http://www.elefuns.com/index.php?id=4&...22485&idu=0

Внимавайте кой ще изберете , че то там са няколко от серията

Забравих да питам как се слагат тези бутони ??

Редактирано от gronkjaer (преглед на промените)

• Автор
http://img426.imageshack.us/my.php?image=1...06161149tw4.png

ето такова ако някой ми каже как да си го направя ще съм му благодарен цял живот!!!

Toва за да го направиш ще трябва малко да се поразтърсиш из този форум - www.hydrogenaudio.org автора му може да е качил конфигурационния файл ако не е можеш да го помолиш да ти го прати на мейла.

Toва за да го направиш ще трябва малко да се поразтърсиш из този форум - www.hydrogenaudio.org автора му може да е качил конфигурационния файл ако не е можеш да го помолиш да ти го прати на мейла.

изобщо не успях.Само намерих някакъв си скин и то добре това свалих си го но когато го сложа в папката скинс в директорията на фообара незнам как да го активирам....

или поне някой може ли да ми помогне с това как да си го направя в оранжево дори и по същия начин както е на автора на темата? :hush::):)

Редактирано от boy_07 (преглед на промените)

• Автор
изобщо не успях.Само намерих някакъв си скин и то добре това свалих си го но когато го сложа в папката скинс в директорията на фообара незнам как да го активирам....

или поне някой може ли да ми помогне с това как да си го направя в оранжево дори и по същия начин както е на автора на темата? :hush::):)

Foobar няма скинове не знам какво си сложил в папката му но няма да ти помогне. Първо си инсталирай плъгина columns UI - горе има линк към него и описание как се инсталира. След това за да смениш цвета на фона на плейлистата отиваш тук - File -> Preferences -> Display -> Columns UI -> Playlist view -> Colours and Fonts -> слагаш отметка на Use custom colors -> Background -> Change... -> в полетата Red, Green, Blue попълваш последователно 241, 196, 133 -> ok, close и си готов :)

за сега не ;( ама иначе може някои менюта да си напишете свой заглавия :lol6:

groplugin007rt8.th.gif

Само една поправка: За да използвате собствени бутони трябва да добавите двата DLL файла от този в главната папка (C:/Program Files/foobar2000) ;)

Редактирано от Митака (преглед на промените)

• Автор
Само една поправка: За да използвате собствени бутони трябва да добавите двата DLL файла от този в главната папка (C:/Program Files/foobar2000) ;)

Tези два файла са необходими за добавяне на бутони във формат .png ;)

Как сте го направили да ви показва горе VOlume плъзгача?

Десен бутон на toolbar-a, Toolbars > Volume :speak:

untitledbl2.gif

• Автор

Преди обаче да направиш кавото те е посъветвал Митака трябва да си сложиш columns UI плъгина - тая екстра с volume плъзгача е от него :speak:

• 4 седмици по-късно...
Преди обаче да направиш кавото те е посъветвал Митака трябва да си сложиш columns UI плъгина - тая екстра с volume плъзгача е от него :)

???

• Автор
???

Е обяснил съм го кристално ясно - ако не инсталираш columns UI няма да имаш volume плъзгач горе.

искам а попитам кое е по леко Winamp Lite или Фообара?

откаде да намеря columns UI за да го инсталлна ?? само тва не разбрах

• Автор
искам а попитам кое е по леко Winamp Lite или Фообара?

Имат много малки разлики като натоварване на системата така че е въпрос на личен избор кой точно ще използваш.

откаде да намеря columns UI за да го инсталлна ?? само тва не разбрах

В първия пост съм описал най необходимите плъгини и там има и връзки към файловете.

• Автор
искам да попитам и какви са тези файлове ,който могат да се изтеглят от официалния сайт:

http://foobar2000.org/SDK.zip

Не съм на 100% сигурен но предполагам че това е софтуер за правене на плъгини за Foobar.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.