Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна геймърска конфигурация

Featured Replies

преди 2 минути, Raze написа:

Я дай тези 'забиващи' игри 

" Индиана Джоунс*****'' и т. н.Говорим за мах. настройки без генератори на кадри и АИ  извращения като DLSS

преди 3 минути, Veni77 написа:

" Индиана Джоунс*****'' и т. н.Говорим за мах. настройки без генератори на кадри и АИ  извращения като DLSS

Чак 'извращения' не бих ги нарекъл, но игри като тази имат проблеми и на най-високия клас видеокарти без оптимизации и при 4К резолюция с максимални настройки. И за такива настройки е ясно, че трябва висок клас видеокарта, не среден/нисък като 4060/3070. И никъде в темата не виждам да става въпрос за високи/максимални настройки, но дори и при тези игри, RTX 5060 ще се справи на 1080p без проблем, при по-ниски настройки и с оптимизации и при по-висока резолюция. Все пак гоним бюджет. Също така, при подобен нисък клас видеокарта, няма да има почти никаква разлика между това, дали PCI-E шината е 3.0/4.0, дори и по-ниския 2.0.

на 6.01.2026 г. в 15:13, Miusuka написа:

Много ще е трудно и мъчително за 1500 лева

@Gaming_Solutions ми сглоби подобна конфигурация  и съм страшно доволен игрите вървят супер :)

преди 12 минути, adersa написа:

@Gaming_Solutions ми сглоби подобна конфигурация  и съм страшно доволен игрите вървят супер :)

Това ти стои на Paste ?

преди 3 минути, Miusuka написа:

Каква е видеокартата?

Аз съм му сглобявал конфигурацията преди няколко години

Иначе автора на темата си е харесал прилична конфигурация и добре е подбрал частите, отделно е получил и адекватни съвети. По-добре да действа, че пазара е доста динамичен от към цени и наличности.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Аз съм му сглобявал конфигурацията преди няколко години

А той защо не каза че е преди няколко години и заблуждава?

преди 1 минута, Miusuka написа:

А той защо не каза че е преди няколко години и заблуждава?

Предполагам, че препоръчва моите услуги, защото е останал доволен, а не конкретно неговата конфигурация

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

По-добре да действа, че пазара е доста динамичен от към цени и наличности.

Тия видеокарти горките или заради "миньорите" не достигат и им се вдигат цените или сега заради паметта и ИИ.

току-що, Gaming_Solutions написа:

Предполагам, че препоръчва моите услуги, защото е останал доволен, а не конкретно неговата конфигурация

Не, той ме цитира че за 1500 лева е мъка да се сглоби гейминг конфигурация и даде за пример теб. Ама не уточни че това било преди години.

току-що, Miusuka написа:

Тия видеокарти горките или заради "миньорите" не достигат и им се вдигат цените или сега заради паметта и ИИ.

Не, миньорите в момента не купуват видео карти. Причината е в недостига на памети. То реално всичко, което използва памет ще му се вдига цената, дори и смартфоните. Но както и да е, да не спамим темата на човека 

преди 5 минути, Miusuka написа:

Не, той ме цитира че за 1500 лева е мъка да се сглоби гейминг конфигурация и даде за пример теб. Ама не уточни че това било преди години.

Аз и миналата година му сглобих една, но тя не е геймърска, а офис конфигурация, а геймърската беше преди няколко години. 

Та в крайна сметка 1500лв. стигат за конфигурация на която ще се играят игри, просто няма да е на актуален сокет. То и преди кризата с паметите си трябваше бюджет от около 2000лв. за АМ5, с 1500лв. си се сглобява прилична конфигурация на АМ4 за непретенциозен гейминг 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.