Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов грабеж от електронните дружества

Featured Replies

Нови МАЙКО ЛЕ МИЛА ЛЕ сметки от електро дружествата навред страната , мой познати са порязани с 40 евро сметка без да са живели в апартамента си , което означава че дружеството си надцаква сметките на калпак. 
При това краденето е системно в страната от всички компании големи корпорации били те електрически , водни , телекомуникационни и т.н заключението е едно и неоспоримо  . Капитализма е гнездо за крадците и лъжците и рай небесен за предателите на народа и башибозуците. Все пак тъй като народа не е готов за революция или народен сън с който да очисти корумпираната кръв ,остава само да лаем пред душманите си (кучетата си лаят , кервана си върви) и да организираме протести от които тях ги боли фара. Но всичко с времето си ...

• Отговори 69
  • Прегледи 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Абе ... електроразпределителните! Така става, когато обяснява някой - дето и той не разбира.

• Сигурно има и електромагнитни дружества!?

• Я да питам - к'ви са тия електронни дружества?

преди 3 минути, BulgarianYouguart написа:

остава само да лаем пред душманите си и да организираме протести от които тях ги боли фара.

E, за това си прав! Моята сметка си е 23-50 €. Можете да лаете, колкото си искате. Като имате претенции - има си процедури!

• Автор

Какви процедури бе интелектуално осъкатени братко , шанса да ти върнат накраденето е минимален дори да се занимаваш надълго и широко със схемите им за обжалвания и умилквания да ти върнат открадното... Като разбира се може да се занимаваш с години с дела и документи и накрая да платиш и тях , щото съдилищата са зад богатите и превилигироват институциите които са в ръцете на капиталистите. Но ти се тревожи за изчезващия си народ , не за бюрокрацията.

преди 8 минути, BulgarianYouguart написа:

Какви процедури бе интелектуално осъкатени братко , шанса да ти върнат накраденето е минимален дори да се занимаваш надълго и широко със схемите им за обжалвания и умилквания да ти върнат открадното... 

Изобщо няма смисъл от връщане- при надписани количества, дублирани плащания и други подобни - всичко се прехвърля към следващия отчетен период.

Пп. Темата е излишна, защото е тенденциозта. Както и церия вай по медииге.

Сравняват се суми, а не количества. Сравняват се месеците ноември и декември,  а не няколко месеца декември от различни години.

преди 4 минути, BulgarianYouguart написа:

Какви процедури

Установените по законов ред

преди 4 минути, BulgarianYouguart написа:

бе интелектуално осъкътени братко

МНОГО внимавай с изказа си!

преди 5 минути, BulgarianYouguart написа:

шанса да ти върнат накраденето

Кой и кога е доказал, че има кражба? Кой съд, в какъв състав и къде?

преди 6 минути, BulgarianYouguart написа:

Но ти се тревожи за изчезващия си народ , не за бюрокрацията.

Тревожа се за липсвашите ми 2 кг свински ребърца.

преди 7 минути, jhoro написа:

Сравняват се суми, а не количества.

Цитат

през последния отчетен период бяха регистрирани значително по-ниски средни температури в сравнение със същия период на предходната година. Измерените средни температури бяха между 1,4 и 3,7 градуса по-ниски за различните области, които дружеството снабдява с електрическа енергия. Това е и основната причина за повишеното потребление, особено в домакинства, които използват електрически уреди за отопление.

Фактурите, издадени през януари, обхващат периода на коледните и новогодишните празници, които тази година включиха по-голям брой почивни дни спрямо предходната и съответно голяма част от клиентите са прекарали по-дълго време у дома. Това също води до увеличено потребление на електроенергия

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

... 

Не разбрах, защо ме цитираш - защото нищо свое не казваш, а също и защо цитиреш ИЗБИРАТЕЛНО? А това прочете ли

преди 18 минути, jhoro написа:

Сравняват се месеците ноември и декември,  а не няколко месеца декември от различни години.

Хубаво си посочил

Цитат

Фактурите, издадени през януари, обхващат периода на коледните и новогодишните празници, които тази година включиха по-голям брой почивни дни спрямо предходната и съответно голяма част от клиентите са прекарали по-дълго време у дома. Това също води до увеличено потребление на електроенергия

но се пропуска и другото - датата на засичане не е една за всички!

1. Ако е между 1 и 10 число - „януарската“ фактура ще е основно за декември. В началото на месеца беше топло;
  2. Ако е между 11 и 20 число - ще е за половинките на двата месеца, когато беше по-студено;
  3. Ако е между 21 и 31 число - най-вероятно няма да е издадена фактура!

Друг въпрос е, че много често отчетеното от електромера и фактурираното количества НЕ СЪВПАДАТ!

Ето моите данни за последните 20 години

Цитат

Месец Потр. дневна Потр. нощна Общо
2025 494 kW 194 kW 688 kW
2024 389 kW 227 kW 616 kW
2023 826 kW 282 kW 1 108 kW
2022 443 kW 154 kW 597 kW
2021 339 kW 176 kW 515 kW
2020 559 kW 152 kW 711 kW
2019 566 kW 215 kW 781 kW
2018 636 kW 244 kW 880 kW
2017 202 kW 140 kW 342 kW
2016 408 kW 285 kW 693 kW
2014 168 kW 47 kW 215 kW
2013 415 kW 135 kW 550 kW
2012 464 kW 381 kW 845 kW
2011 473 kW 439 kW 912 kW
2010 634 kW 414 kW 1 048 kW
2009 461 kW 341 kW 802 kW
2008 536 kW 377 kW 913 kW
2007 668 kW 374 kW 1 042 kW
2006 337 kW 112 kW 449 kW
2006 407 kW 151 kW 558 kW
2005 510 kW 420 kW 930 kW

• Автор
преди 2 часа, jhoro написа:

Изобщо няма смисъл от връщане- при надписани количества, дублирани плащания и други подобни - всичко се прехвърля към следващия отчетен период.

Пп. Темата е излишна, защото е тенденциозта. Както и церия вай по медииге.

Сравняват се суми, а не количества. Сравняват се месеците ноември и декември,  а не няколко месеца декември от различни години.

Не знам дали си чел поста ми явно не , но дори и ти би следвало да разбереш че мой познати били на почивка през целия декември , потреблението им в апартамента е от един хладилник , другото е изключено щото ги няма , и за един включен хладилник им вземат 40 евра , както и да го смяташ един хладилник не може да направи 40 евра. А ти мисли и чети преди да пишеш глупости.

преди 14 минути, BulgarianYouguart написа:

Не знам дали си чел поста ми явно не , но дори и ти би следвало да разбереш че мой познати били на почивка през целия декември , потреблението им в апартамента е от един хладилник , другото е изключено щото ги няма , и за един включен хладилник им вземат 40 евра , както и да го смяташ един хладилник не може да направи 40 евра. А ти мисли и чети преди да пишеш глупости.

Това са само недоказуеми твърдения! Я си представи, че комшията "краде ток" и използва отсъствието!

преди 12 минути, BulgarianYouguart написа:

В цената има вкл. ОЩЕ ДОСТА такси, за пренос, за достъп, за ьелена енергия и т.н

Електромера ти дава само реалната консумация

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Електромера ти дава само реалната консумация

Докато стигне до фактурата - може много неща да се променят!

преди 8 минути, цър-вул написа:

Я да питам - к'ви са тия електронни дружества?

Абе ... електроразпределителните! Така става, когато обяснява някой - дето и той не разбира.

преди 26 минути, jhoro написа:

Бе... така става. Ама какво толклва се е случило?

Месец и полеина, всичко мс мскс..после, що 40 €

Без да взимам страна, но нета гръмна от двойно и тройно завишени сметки за ток. 

преди 7 часа, plmen88 написа:

Без да взимам страна, но нета гръмна от двойно и тройно завишени сметки за ток. 

Вярваш ли на всичко написано?

Предишните години на много места нямаха захранване по една седмица- по-малко се говореше.

преди 11 часа, jhoro написа:

Какво толкова може да се промени?! На фактурата е дадено колко е дневната и нощната консумация и върху това се начисляват таксите и накрая се слага ДДС. Един хладилник трудно би превишил 5 € месечно заедно с всички данъци и такси. Особено в случай, че не се използва. За 40 € сметка има друго обяснение. При мен също имаше увеличение със 17% спрямо предишния месец, но това е в рамките на нормалното тъй като отчетения период е от 7.12 до 6.1. 

според мен най-вероятно енергийнта мафия е писала че е произвела еди колко си енергия фиктивно и  го е пръснала по електромерите все едно е изхарчена 

преди 12 часа, jhoro написа:

Абе ... електроразпределителните! Така става, когато обяснява някой - дето и той не разбира.

Явно са някви дет само електронно разпределят, да?

преди 1 час, The Lone Star написа:

Какво толкова може да се промени?! На фактурата е дадено колко е дневната и нощната консумация и върху това се начисляват таксите и накрая се слага ДДС. Един хладилник трудно би превишил 5 € месечно заедно с всички данъци и такси. Особено в случай, че не се използва. За 40 € сметка има друго обяснение. При мен също имаше увеличение със 17% спрямо предишния месец, но това е в рамките на нормалното тъй като отчетения период е от 7.12 до 6.1. 

Сигурен ли си, че показанията на електромера и вписаното във фактурата съвпадат?

Защото в системите има графи "Отчетено количество" и "Осчетоводено количество".

Много пъти съм проверявал показанията на електромера и тези на фактурата и винаги съвпадат. Тези 40 € са крайна цена във фактурата. С таксите и данъка. Никой не гледа реалната цена, а крайната, защото тя е важната. На моята фактура няма такива графи Отчетено и Осчетоводено количество.

преди 6 минути, The Lone Star написа:

Много пъти съм проверявал показанията на електромера и тези на фактурата и винаги съвпадат. Тези 40 € са крайна цена във фактурата. С таксите и данъка. Никой не гледа реалната цена, а крайната, защото тя е важната. На моята фактура няма такива графи Отчетено и Осчетоводено количество.

Естествено, че на фактурата няма - това е "вътрешна" информация.

А за проверката- трябва да знаеш кога е засичането. Щото докато си получиш фактурата и са минали няколко дни. Фактурата от 16.01 я получих на 22.01 - по имейла.

преди 17 часа, BulgarianYouguart написа:

без да са живели в апартамента си , което означава че дружеството си надцаква сметките на калпак. 

Това само по себе си нищо не означава. Аз мога да не живея в апартамента ми но бойлерите, хладилниците и климатиците да са пуснати на макс и да очаквам да не платя нищо?

Това ми напомня на една истинска история от преди 30 години! - Моя баща и на приятеля ми бащата говорят - Моя баща вика - гледай ладата, моя син постоянно я кара и много бензин харчи! Другия баща вика, бе моята лада стой постоянно в гаража и пак харчи бензин! А моя приятел и аз по цяла нощ от дискотека на дискотека и т.н. разкарвахме ладите!Моя приател просто не казваше на баща си , че я взема.

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

Засичането е по едно и също време. Между 6-то и 10-то число. Пише си го на фактурата. А тя ми идва на пощата около 15-то число.

Според мен над 90% от тези, които се оплакват от завишени сметки, реално са си изразходвали отчетеното.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.