Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов грабеж от електронните дружества

Featured Replies

преди 3 часа, jhoro написа:

Нищо не знаеш обаче! Винаги може да се краде и винаги може да се установи.

Освен „твоя“ електромер, на апартамента - има общ за сградата и общ в трафопоста. Много лесно се засичат разминаванията.

По същия начин сега ще правят бързата проверка на сметките.

Точно така! "Новите" електромери (или поне 70% от моделите), могат да се манипулират, дори и без визическа намеса. Естествено няма да кажа как и с какви "инструменти". А за да не цъфнат огромни разлики, тези манипулации се правят внимателно, в малки граници и не постоянно.

преди 4 часа, чичо Сашо написа:

До преди месеци половината и повече форум ни убеждаваше, че като влезе еврото ще е рая на земята и всички работи дето се пишели за увличение на цените били глупости нали?

Сега какво ревете а. Още ще вдигат всичко! Нали правителството наблюдавало и наказвало тези дето вдигат цените а? 

Казах ли ви ,че в началото на февруари АЗ ще се смея!? А со здраве на всички! Не се оплаквайте тепърва има да гледате! 

:giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:

п.п. Крушките на студено консумират повече! :giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:

На тебе и това ти е малко! Изкарвай кинтите от бурканите, дето ги краде толкова години от поделението

• Отговори 69
  • Прегледи 2,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Абе ... електроразпределителните! Така става, когато обяснява някой - дето и той не разбира.

• Сигурно има и електромагнитни дружества!?

• Я да питам - к'ви са тия електронни дружества?

Стига с тези тъпи измишльотини, че някой манипулира електромерите! От това по-просто нещо да си засечеш електромера по показанията и квитанциите няма! Подобни празни приказки на времето свалиха Бат Бойковото правителство, бвз да има защо! Целият този шум само показва колко е неук и невежа е нашият "мъдър" народ, щом се подвежда по тях !

преди 19 минути, Илия Попов написа:

От това по-просто нещо да си засечеш електромера по показанията и квитанциите няма

А иначе Ганьо си гледа водомера ама не гледа електромера и след това реве .Като ви бръмчат климатиците нон стоп така ще е безплатен обяд няма.

преди 23 часа, NewRedDragon написа:

Точно така! "Новите" електромери (или поне 70% от моделите), могат да се манипулират, дори и без визическа намеса. Естествено няма да кажа как и с какви "инструменти". А за да не цъфнат огромни разлики, тези манипулации се правят внимателно, в малки граници и не постоянно.

Това снощи ли го сънува?

преди 23 часа, Илия Попов написа:

Стига с тези тъпи измишльотини, че някой манипулира електромерите! От това по-просто нещо да си засечеш електромера по показанията и квитанциите няма! Подобни празни приказки на времето свалиха Бат Бойковото правителство, бвз да има защо! Целият този шум само показва колко е неук и невежа е нашият "мъдър" народ, щом се подвежда по тях !

Има и по-просто нещо - слага се един WIFI Смарт електромер и хем ще си следи потреблението, хем ще иза и защити.

WIFI Смарт електромер E-ETOP, ETVPS1-63FW, цветен дисплей, множество защити, запис на данни при спиране на захранване, бял

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ние платихме 450лв за януари , като предния месец платихме 205 лв . NOW get this. През декември платихме 205лв за четири човека , а през януари бяхме двама и платихме 450. 
200w.gif

Да вземат да пускат и някакви промоции за кражбата ебаси му , като платиш два надценени месеца , третия с 50% отстъпка от надценката.

преди 2 часа, BulgarianYouguart написа:

Ние платихме 450лв за януари , като предния месец платихме 205 лв . NOW get this. През декември платихме 205лв за четири човека , а през януари бяхме двама и платихме 450.

А дали отчетния период за декември не е бил по-къс - примерно 20-25 дни, а за януари по-дълъг - 35-40 дни?

Не гледайте датите на факпурата, а ппез няколко дни се засичайте електромера.

Има вкарано в закона решение за 30 дни отчетен период. На фактурата пише колко е. А това през няколко дни да се засича електромера е ненужно, поне за мен, но който иска може и всеки ден да го прави. Очаквах сметката ми за януари да е по-ниска от тази за декември, но не е . Има увеличение с 34 Квч, от 290 на 314. 

преди 1 час, The Lone Star написа:

Има вкарано в закона решение за 30 дни отчетен период. На фактурата пише колко е. А това през няколко дни да се засича електромера е ненужно, поне за мен, но който иска може и всеки ден да го прави. Очаквах сметката ми за януари да е по-ниска от тази за декември, но не е . Има увеличение с 34 Квч, от 290 на 314. 

Явно и потреблението е било повече!

Сега, когато февруари е 28 дни - пак ли на 30 дни ще засичат? Или на датата.

Отчитането почти винаги е било от 6-то до 10-то число и отчетеният период 30 дни, но сега гледам, че следващото отчитане ще е от 9-то до 13-то число, вероятно за да спазят срока. Миналата година също е имало подобно разминаване.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

БЛАХАХаХахаХха ! За признати подадени ОСЕМ ХИЛЯДИ жалби , само ЕДНА била ПРИЕТА ЗА ОСНОВАТЕЛНА , явно по навик са откраднали и от  някой бачкащ в енергото и той е дигал скандали. Их толкоз ли са станали скъпи  наркотиците вече че толкоз алчно крадат тез хора  ?

на 18.02.2026 г. в 13:55, The Lone Star написа:

Отчитането почти винаги е било от 6-то до 10-то число и отчетеният период 30 дни, но сега гледам, че следващото отчитане ще е от 9-то до 13-то число, вероятно за да спазят срока. Миналата година също е имало подобно разминаване.

Само че не се знае, кога са правени засичанията, обявен е резултат от уж 30 дневен период, но реално той може да е различен.Всички тези случаи в медиите имат един недостатък- сравняват се два последователни месеца, да са летни разбирам резултатите да са сходни, но при зимните месеци не могат да се правят такива сравнения.Един градус  разлика в околната температура може да доведе до 7-8% разлика в консумацията.В комбинация с засичане около новата година и обработването на сметките заради смяната с еврото също могат да са причина.А инсталиране на wi-fi електромер е много добро решение, аз имам такъв и разликите с този на енергото са нищожни, тези електромери поддържат и статистика, като може да си следиш разхода дори почасово.

Тая глупост с заниженото напрежение не ми се коментира, консумира се квт/ч, а формулата за мощност е волт по ампер, което означава, че паднат ли волтовете пада мощността.Отчитаната мощност е консумираната мощност.

Тука виждам някои се пишат хакери.Хакването на електромер, съвсем не е елементарна операция, отвън не става,трябва физически достъп до платката, а електромера е пломбиран.Тези вицове накъде другаде.

преди 1 час, цър-вул написа:

Пропаганда!

Много недоволни, но един не казва:

• За този месец имам толкова киловат-часове, за другия толкова.
  • По фактупа е отчетено таква количество, а СТИ показва много по-малко ...

Виж друже, ти си грамотен технически.Аз не мога да обесня тези случаи, нямам необходимата информация, но съм се ровил в тези електронни електромери, дистанционно не могат да се променят настройките им, могат да се четат данните, но не могат да се променят.За промяна е нужен физически достъп до самия електромер и е с друг интерфейс.Не защитавам енергото, и трите дружества ги смятам за мошеннически организации, но ръчно манипулиране на голям брой електромери ми звучи малко вероятно.

Нямам идея как са го направили, но е факт, че има надписана консумация. Не знам на следващото отчитане как ще докарат баланса срещу отрицателен отчет...

на 7.03.2026 г. в 3:19, цър-вул написа:

Нямам идея как са го направили, но е факт, че има надписана консумация. Не знам на следващото отчитане как ще докарат баланса срещу отрицателен отчет...

Изобщо не знам - дали има нещо реално!

Освен индивидуалния електромер (на твоето жилище) има общ за сградата, после още един в трафопоста и накрая - най-общия в подстанцията! Не може да купиш 1000 MWh, а да продадеш 2000.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.