Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Започване на работа като младши счетоводител

Featured Replies

Здравейте! Нов съм тук !Не знам въпроса ми дали е за тук! Тук само съм чел мнения без да давам, свое. Забелязах, че доста хора питат за съвети и различни въпроси и получават отговор. Аз имам следния въпрос. Предстои ми да започнат в предприятието в което работя, да ме обучават или въвеждат в счетоводството. Аз имам завършен и бакалавър и магистър в тази специалност. Аз работя във въпросното предприятие от вече 4 години. Принципно ме взеха за такъв , но дали защото бях още прекалено млад или още учех не ми даваха възможност. Та в скоро време ще започнат да ме въвеждат , когато ми казаха не знам защо почувствах нещо като страх. Все си мисля, че няма да се справя. Все пак аз досега не съм практикувал , а знам нещата на теория . И се чудя да се откажа ли или не. Мечта от малък ми беше да се развивам в тази сфера. Началото трудно ли е. Дайте ми някакви съвети . Бих се радвал ако има някой счетоводител , който е обучавал някой току що завършил да сподели.

Гледай обаче като младши,

да не те накарат дъртите лисици около тебе (твои колеги), да подпишеш някой документ с невярно съдържание

от който да се облагодетелствуват някой хора, а теб да те търсят в дома ти с призовки и да ти се наложи после да изпишеш

"една кофа" мастило в ... Икономическа полиция !?

Всяко начало е трудно. Много внимавай каква отговорност ти е поверена в трудовия договор, изрично указана в длъжностната ти характеристика.

Осъзнаеш ли за какво точно отговаряш, то страха ти ще "изчезни". ;) 

Успех!

И какво? Ако в длъжностната характеристиката пише 1-2-3, а него го накарат след това да свърши 4-5-6, той ще откаже ли? Стига щуротии. Длъжностната характеристика е формалност, която е част от документите. Правиш това, което ти кажат. Частна сфера, държавна администрация... навсякъде е така. Ако не искаш - пътя. Няма такъв филм като "точно". 😃 

От другата страна пък го вкараха вече в икономическа полиция да пише обяснения. хаха

След няколко месеца ще влезе в пътя човека. 

Птичето на късмета каца веднъж на рамото. Втори път /второ предложение/ няма да има. Пускай се смело по течението и не го мисли много. Никой не се е родил учен. Имаш базата /обучението/. Няма веднага да ти дадат да водиш цялото счетоводство. При назначаването ще имаш един месец въвеждане, където някой "стар" служител ще ти обясни какво се иска от теб и как стават нещата. Полека - лека ще навлезеш в същината на работата. След години ще се издигнеш до главен счетоводител. Не се отказвай. Смело напред. Успех.

• Автор
преди 1 час, Веси Филипова написа:

да. наистина вече е опасно човек да е мачинаещ счетоводител. На каква заплата горе долу започват тази длъжност ми е интересно.

опитайте да познаете

преди 44 минути, andreygg написа:

Птичето на късмета каца веднъж на рамото. Втори път /второ предложение/ няма да има. Пускай се смело по течението и не го мисли много. Никой не се е родил учен. Имаш базата /обучението/. Няма веднага да ти дадат да водиш цялото счетоводство. При назначаването ще имаш един месец въвеждане, където някой "стар" служител ще ти обясни какво се иска от теб и как стават нещата. Полека - лека ще навлезеш в същината на работата. След години ще се издигнеш до главен счетоводител. Не се отказвай. Смело напред. Успех.

Благодаря Ви много за подкрепата. Много съм уплашен !Може би защото за втори път в тази фирма уж ще ме обучават за счетоводител. Първият път не ме искаха буквално и трябваше да правя други неща, но както и да е.

преди 14 часа, dddddd25 написа:

Здравейте! 

Моят съвет е да не отказваш да се научиш. Те ще те научат само за работата точно при тях каква е. Но това вече ще е доказан професионален опит, за пред други фирми по-късно, където заплатата може и да е по-голяма след няколко години.
Има специфични софтуери за счетоводство, които трябва да ги научиш точно в някоя фирма.
Ако ще се занимаваш само със счетоводството на въпросната фирма, ще е още по-лесно.
Ако фирмата извършва услуги за външни клиенти, тогава ще ти се налага да четеш внимателно разни договори на юридически език и да ги разбираш, дано да са на български само, ако не владееш английски.
Когато нещо е незаконно, в никакъв случай не трябва да се подписваш че го правиш ти.
Дори и да те уволнят, няма значение, ти си оставаш на свобода. Като си търсиш друга работа после, казваш че са се опитвали да те карат да извършваш документни престъпления и си отказвал. Така в честна фирма ще те назначат веднага защото им трябват точно честни и умни хора на които могат да разчитат дълги години.

Твоето голямо предимство, като си търсиш друга работа след години е, че си неуверен и няма да ги е страх разни дребни началници, че би могъл да ги изместиш и да станеш ти началник, та смело ще те назначават. И понеже следващите 20 години със сигурност няма да си станал ти главен счетоводител, ами отговорностите са доста по-малки, така че смело напред и се учи да си баш счетоводител.

Според мен работата като счетоводител е много рискована и трябва да се повери на ИИ.

По дисциплина счетоводство когато имахме изпит Claude AI реши почти всички задачи и смея да кажа че резултата е впечатляващ.

преди 7 минути, Triple M написа:

Според мен работата като счетоводител е много рискована и трябва да се повери на ИИ.

По дисциплина счетоводство когато имахме изпит Claude AI реши почти всички задачи и смея да кажа че резултата е впечатляващ.

Значи - не върши работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.